YES YES YES YES YES!!!!

Idag satt det!!! Precis lika bra på tävling som på träning :)

Vi är numer uppflyttade till högre bevakning! Bästaste Spajken!

Fast heter det uppflyttade högre bevakning, eller uppflyttad lägre bevakning? Vi är ju uppflyttade FRÅN lägre, men TILL högre??? Förvirrat värre?!?

Jaja, oavsett vilket så är det sååååå härligt!

En resumé av dagen....

Klockan ringde tiiiidigt... 0430, jag skulle åka 0515, så det var att rappa på lite på morgonen, jag hade förberett allt, t.o.m. laddat kaffebryggaren så det bara var att sätta på den. Hade lagt kläderna i rätt ordning, så det bara var att hoppa i dom! Så jag klev upp 0435, gick ut med Spajk 0450 och åkte 0513! Frukost åt jag på vägen  i bilen.

Ljusdal är en trevlig klubb att tävla på, så de 18 milen avverkades i laglig hastighet, nästan ;) 2 rådjur, 1 hare och ett gäng tjädrar såg jag hoppandes över vägen. Ena råbocken stod jag och tittade på en stund innan den spankulerade iväg in i skogen.

Väl framme blev det glatt återseende med trevliga hundmänniskor från Marma! Ljusdal är som sagt en trevlig klubb att tävla hos, öppen och familjär, kan varmt rekommenderas!

Vid lottningen drog jag startnr 3, min favorit!

Först var det lydnad.....var lite orolig att han skulle vara för speedad...först platsliggning, måste erkänna att jag var väldigt nervös! Vi hade vind från skytten, så Spajk vindade tidigt in skytten, jag hade en plan att liksom ställa mig lite "snett" så han skulle kunna vrida på huvudet och få koll på skytten utan att behöva vrida hela kroppen.  Nu löste han det själv genom att lägga sig lite snett :)

Hunden bredvid Spajk log också och ömsom tittade på husse och ömsom på skytten, som efter första skottet gick bakom ett buskage, jag var osäker på om Spajk skulle ligga kvar, eller om han skulle studsa upp och kolla var skytten tagit vägen...men han låg såååå fint!

När vi var på väg tillbaka och momentet var slut var det två hundar, den närmast Spajk, som for upp och påbörjade nån typ av lek, Spajk kom då emot mig, vet inte om han tyckte det var läskigt, eller om han gjorde det för att vi på träning har belönat framåt när jag varit någon meter ifrån han?! Men han kom liksom utan förväntan, så jag tror han tyckte det var lite läskigt när de flög upp?!?!

Men efter platsen så var jag sååååå nöjd och kände att dagen kan sluta hur som helst, jag är ändå så nöjd!

Sen var det dax för lydnaden, in på planen och Spajk och jag är ett team! Han är med MIG och ingen annanstans!

Linförigheten känns bra, han är med och samlad.

Framförgående, han far iväg som ett skott, i vanlig ordning alltså :( Men han vobblar inte så farligt, han står i halten men vänder upp lite mot mig, lite tramsig vid helt om. Men ändå är jag nöjd!

Läggande under gång, inget att säga om, finfin transport och han ligger stabilt när jag kommer tillbaka, tävlingsledaren är snäll och kommenderar oss till ett uppsittande, tack för det!

Inkallning, det är ju liksom inget problem, annat än med avslutningen, han sitter gärna lite långt ut, vilken han också gjorde idag.

Krypet...han hade krupit sååååå fint utanför planen, men icke. Han lade sig bra och såg ut att kunna krypa fint, vi hinner typ 1 meter innan han helt plötsligt far upp?! Jag måste filma och se vad det är som gör att han flyger upp....kan inte själv komma på något som utlöser detta, får fundera vidare.

Apportering, säkrar upp med ett rejält "sitt" innan jag kastar, han griper fint och kommer i bra galopp in och sätter sig fint.

Hoppet, han hoppar fint ut, men hamnar lite långt till höger, men hoppar fint tillbaka och sätter sig fint!

Betyg o kommentarer kommer här:

Linförighet 9 / 9.5 släpper i helt om / släpper något

framförgående 8 / 7 Drar, vänder upp / lite strul vid halter och avslut 

Platsläggande 10 / 10

Inkallning 10 / 10

Kryp 0 / 0

Apportering 10 / 10

Hopp 10 / 10

Platsliggning 10 / 10

Summa lydnad 239.50 (gränsen för uppflytt är ju 196, så lägg på lite poäng för krypet så är det riktigt riktigt bra)
Jag såg inga betyg, mer än en 9 på linförigheter, men jag hörde applåder från publiken ibland, så jag kände att det liksom var bra :D

Sen var det skogen....gissa om jag var nervös??? Jag visste ju liksom att vi hade uppflyttningspoäng i lydnaden!

Först patrullstigen, småpratar lite med tävlingsledare och domare innan vi går iväg, alltid kul med folk som är trevliga!

Vi påbörjar patrulleringen, rätt snabbt kommer en markering till vänster...jag blir tveksam och går några meter till och sen sitter Spajk som en smäck ut i kopplet, en finfin sittmarkering!! Jag visar domaren att jag har en markering, hon nickar att hon sett och vi går vidare. Fast helt ärligt så går jag inte, jag blir bogserad av liten brun hund!

Jag gör några taktiska halter och sen kommer vi ut på ett stort hygge, det händer ingenting, han gör några småmarkeringar men inget riktigt. Sen vinklar vi in i skogen och SMACK så har han världens vindmarkering!!! YES! Vi patrullerar sista biten ut till vägen, och då hör jag tävlingsledaren säga till domaren "nej, nu får vi sluta, annars brinner det i huvet på mig, för dethär är så bra".....

När vi är framme så frågar domaren hur det gått och jag berättar att det var två markeringar jag inte kunde missa, sen om han markerat rätt eller fel kan jag ju inte veta?!

Sen säger tävlingsledaren att jag har en riktigt riktigt bra hund och att det kan bli riktigt riktigt bra om jag fortsätter träna som vi gör nu!! Fast jag måste få han att gå saktare, nu lägger han 60 % på att ta sig framåt, och 40% på att ha koll i terrängen.... Jag fick lite tips innan han sen klappar mig på axeln och säger, men glöm inte att du har en riktigt riktigt bra kelpie i kopplet :) Att Eije själv fött upp kelpie och dessutom flerfaldig vinnare av tjänstehunds-SM gör ju inte saken sämre :)

Efter patrullstigen var jag ju inte mindre nervös, nu jäklar var uppflyttningen nära, vi skulle "bara" fixa spårupptaget och spåret.....

Ut till spåret, patrullerade iväg och vi går lååångt på sträckan innan han börjar vinda, han vindar till vänster av stigen, men tar sen upptaget åt höger?! Jag hänger på och går en bra bit och hinner tänka: Yes, inte bakspår, men tji fick jag, domaren ropar "bakspår" så det är bara vackert att vända Spajk..... Fram till halten där jag denna gång sitter bredvid honom och det funkar bra. Maxbetyg för bakspår är 8, vilket också var det vi fick!

Sen iväg på spåret, spåret gick på en tallhed med massa vitmossa, något vi aldrig spårat på, men det verkade inte bekomma han, han plockar i rask takt trä, tyg och sen går spåret in i tät slyskog och jag blir lite fundersam, det var massor med älgbajs just där....men mitt i detta sly hittar han metallen :) Lyckan är total!

Sen ut ur buskaget och fram till slutet! Vi gick runt på 7 minuter.... Duktiga Spajken!!!!

Tillbaka till uppsamlignsplatsen där det blir mer tjatter med folk, rackarns trevlig folk med på denna tävling!

Rätt som det är ropar domaren på mig, och frågar om jag inte hade något slut?!?!?!?!???? Va?? Klart jag hade slutet!! Det visade sig att spårläggaren tappat det i bilen, för på protokollet stod 3+1! Men man kan ju bli nervös för mindre!!!

Sen var det väntan på prisutdelning, och när ekipaget som kom 5:a blivit uppflyttade så insåg jag ju att vi också blivit det :) Vi kom till slut på tredje plats och uppflyttade!

När jag fick protokollet såg jag alla betyg, och på patrullstigen hade vi fått 8,5 med kommentarerna: fin vind, strävar ut, fint ljud, strävar ut släpper, tar upp igen. Bästaste Spajken!

Jag är så rackarns nöjd, finfina lydnadspoäng och en mycket stabil special!

Totalt landar vi på 504.50 poäng, lydnaden 239.50 p. och specialen 265 p.

Nu ska vi vila från brukstävlandet till hösten, har ju lite nya moment att lära in ;)

Det var allt för denna gång, på återseende!

Utställning och lite smått & gott!

I torsdags var det dax för premiär i bruksklass! Jag visste att Simon skulle ställas, Simon är halvbror till Spajk och 4 år gammal. Han är liksom färdigvuxen och inte en liten räka som Spajk ;)
Simons matte Sari och jag hade bestämt att vi skulle samåka, vi har så mycket att prata om så vi behöver ses ofta för att hinna prata av oss och vad är bättre än att kombinera bilåkande med prat?!?!

Jag stoppade in Spajk bredvid Simon och så åkte vi iväg, mycket hundprat blev det på vägen, skönt att prata med en kelpie-människa! Väl framme öppnade vi skuffen och jag hittade en tokstressad Spajk?! Han hade suttit upp hela vägen och det var alldelles blött i buren för han hässjat så under vägen ner! Jag har aldrig sett han så stressad, eller rättare sagt, jag har ALDRIG sett han stressad!!! Jag tog ut han och lade ner honom, men han for runt och åt gräs och rullade sig o allt ni kan tänka er?! 

Jag tog dock det hela med ro, vi gick och rastade en sväng och jag tänkte att det nog skulle lugna sig då, men icke! Jag körde koncentrationsövningar och då blev det bättre, fortsatte värma innan vi skulle in i ringen, vi sprang en del och jag ställde upp honom. Sen körde jag lite lydnad och då fattade han att det var läge att fokusera och sluta stressa! 

Såklart var det inte kul att se han så, men så skönt att jag kunde "fixa" det, och så bra att det "bara" var en utställning! Jag tog det som sagt väldigt lugnt, jag stressade inte upp mig utan försökte vara tryggheten i tillvaron, så jag fick ett kvitto på att jag faktiskt ÄR hans trygghet i tillvaron. En oerhört nyttig erfarenhet för mig att ha sett han så stressad men ändå lyckas ta oss igenom det tillsammans. 

Jag var ju helt säker på att vi inte skulle slå Simon, som dessutom har två cert sedan förut och mycket riktigt, vi åkte ut så det sjöng om det :( Vi fick dock en jättefin kritik, men det räckte "bara" till ett very good?????

Drygt 2-årig hane, mycket god helhet, bra huvud, korrekt bett, välplacerade öron, mycket bra kropp och benstomme, kunde ha mer förbröst samt vinklar bak, tillräcklig päls, lätta rörelser men är lite ostadig fram, trevligt temperament.

Nåväl, vi tar nya tag!

Men dagens glädje var ju såklart Simon som tog cert och blev champion!!!!!! Dessutom blev han BIR :) Snygg-Simon!!!! Tårarna rann ikapp på både Sari och mig när vi kom ut ur ringen!!!! 

Vi har ju inte bara vänstervarvat i veckan utan också tränat lite, bland annat har vi intensivtränat skott! Han har ju fått för sig att skott är lite läskigt, men nu har vi tränat varje kväll!! Han vill ju gärna ha koll på läget, så får han ligga och kika på skytten ligger han som en sfinx, han vänder sig gärna om för att få koll... Vi konstaterade dessutom att pistolen på klubben låter så himla snärtigt jämför med många andra, så det är bra att han har tränat på våra snärtiga smällar :) 

Vi har också tränat linförighet och jag hade Nicklas med som filmade, så här kommer ett litet smakprov! 

Först lite allmän linförighet, ingen top-prestation, men ändå en stor förbättring sedan sist!


Sen lite vänstersvängar när Nicklas hade upptäckt att jag svänger på ett lite o-schysst sätt mot lilla Spajken...jag försökte ändra mitt sätt att gå, men det gick ju heeelt åt skogen?! Jag får helt enkelt lära Spajk att hänga med :)Konstruktiv kritik mottages tacksamt :)

Idag har vi varit leeeediga! Vi sov länge och väl och vaknade kl. 10?! Vi åkte till Falun och byggmax för att köpa virke till altanen på Åsen, jag hade inte varit ut dit förrän idag, men det är så skönt att komma ut dit, lugnet liksom lägger sig över en!

Vi började med att dricka kaffe på altanen, härligt! Hundarna njöt av att få rasa runt på tomten, eller Dizni nöjde sig med att ligga och glassa i solen, Spajk däremot for runt som en skållad råtta!


Fina Dizni i solen.....


Knäpp-Spajk <3

Vi hade idag enats om arbetsklädsel :P Keen-skor, jeans och en houdini-tröja :)
Miffobild på Team From

Det var allt för nu! I morgon vankas det tävling, så håll tummarna!

Tjingeling!

Ja, tänk så det kan gå?!??

Nu kommer det ett inlägg, håll tillgodo!!

Förut kunde jag ibland sitta hemma och "svära" över att folk inte uppdaterade son blogg, jag tänkte typ "men hur svårt kan det vara, det är väl bara att sätta sig och skriva lite?!" Men nu inser jag hur svårt det är att "bara sätta sig och skriva" tiden räcker inte till...... Det är stooooor skillnad på tidsåtgången till studier kontra jobb...att plugga är piece of cake och man har oceaner av tid till annat, tänk på det alla studenter :)

Att jobba som lärare innebär arbetstid på 45 timmar i veckan, plus att jag har en timmes resa per dag....så räkna att jag lägger 50 timmar i veckan på jobbet, MINST!!! Som ny lärare gör man ju varje lektion för första gången, så jag lägger lätt x antal timmar mer i veckan :( Ja visst, vi har sommarlov, men det är ju tid vi jobbat in under året... jullovet likaså! Men oavsett så har jag världens bästa jobb, med världens bästa kollegor! Men tyvärr hamnar bloggen rätt långt ner på prioriteringslistan.....

Sen är det ju facebook som går snabbt och lätt att uppdatera.....men för alla som inte har facebook så är ju bloggen ett sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer i våra liv.

Det har ju hänt massor sedan sist, jag kommer dela in det i tre kategorier, en som heter DIZNI, en som heter SPAJK och så en som heter ÖVRIGT. Logiskt och enkelt va??? Så vill ni inte läsa allt så går det bra att scrolla ner och bara läsa det som intresserar just dig :)

DIZNI
Allas vår prinsessa Dizni, vad säger man??? Så "egen" och så speciell.....
Men hon har lite till och ifrån varit halt på vänster bak, inte så att hon haft ont eller varit blockhalt, men hon har markerat lite, och efter påsk kände jag att det var dax att åka till veterinären för en koll, det närmade sig övning och jag vill ha en check innan den. Jag träffade en jättetrevlig vet. som hette Lennart, han öste lovord över hennes temperament och hennes sätt, kul! Vi fick springa, och springa, och springa..... Han precis som jag misstänkte att det satt i ryggen och vi gjorde en röntgen av hela ryggen. Det konstaterades så att det inte var något fel där, skönt! Han misstänkte att det satt i mjukdelar/muskler så jag fick en tid hos en fysioterapeut. Han avrådde också från övning :(

Fysioterapeuten gav samma besked, ingen övning för fröken Dizni :( Men vi fick ett tränings-schema att följa för att få henne piggelin igen. Hon hittade ingen direkt orsak till hältan, men att den satt i vänster höft kunde hon konstatera. Hon misstänkte artros, men var inte säker. Så det var bara att åka hem och leta ännu en hundvakt, för jag skulle ju på övning, även om inte Dizni skulle med! Men snälla Anne och Sonny förbarmade sig över henne, tack snälla!

Hon trivdes som fisken i vattnet hos dom, låg ute i trädgården och njöt av solen och skötte sig exemplariskt! Men Sonny sa att han hade full förståelse för att det inte är någon brukschampion då hon är rätt bekväm av sig :) Men snäll som få!! Så skönt att det funkade bra, dom erbjöd sig att ha henne fler gånger! 

Vi har sedan vi var hos vet. kört vårt träningsprogram, kört mycket bakbensträning ligg-stå och sitt-stå. Gått i skog och lyft benen högt och så har vi stretchat och masserat nästan varje kväll. Det var återbesök i torsdags och jag fick beröm!!! Hon hade tyvärr inte gått ner i vikt, men det är lätt åtgärdat med en säck bantningsfoder! Men hon hade ökat i muskelmassa och var lite mjukare än sist, så det är skönt att träningen gett resultat. Nu ska vi fortsätta såhär så får vi se, men med viktminskning i kombination med glucosamin håller hon än några år! 

Hon är iaf pigg och alert och visar inte att hon har ont vilket ju är skönt, hon får hänga med på träning och lite spår.  

ÖVRIGT
Under Ö som i övrigt kan jag också skriva några ord om Övningen vi varit på! Som vanligt kul att träffa gänget igen, men konstigt att åka utan hund :( Men jag vill ju ha henne frisk, så det var inte mycket att fundera på! Nu var det inte så mycket hundtjänst och det lilla som var skötte Cayla och Gizmo utmärkt!

Men en sak förstår jag inte riktigt....Hemvärnet är en del av Sveriges försvar, det bygger på ett militäriskt system med alla dess fördelar och nackdelar. Men om man inte har förståelse för dessa system och kan inrätta sig i systemet, varför är man då med??? Det finns ju liksom ett system med grader och befattningar, i och med sin grad/befattning så har man mer eller mindre makt över andra människor, men om man inte förstår systemet eller har förståelse för det, varför är man då med?? Får jag som hundförare en order av min närmsta chef, ja då gör jag det som ordern säger, punkt slut! Får min plutonchef order av sin kompanichef, ja då är ju det beslutet en del av en större helhet som man som enskild kanske inte förstår, men gör liksom som man får order om. 

I min värld är det ett enkelt sätt att kommunicera, via chefen och sen vidare upp eller neråt i hierarkin, inte i sidled eller någon annan konstig väg genom systemet..... 

Jag gillar det militära systemet och är med just för att det är en skön kontrast till det demokratiska och ibland lite omständiga ledarskapet inom skolan och föreningsliv! 

Rätt avancerade tankar såhär på kvällskvisten :) 

Iaf så var det som vanligt en mycket bra övning, trots lite gnissel i systemet! Vädret var både sol och regn, men med gôtt tält och kamin så var kläderna torra på morgonen och soldaterna pigga och alerta...typ :) 

I övrigt så går livet sin gilla gång i Villa Fromhem, det har varit marknad och mamma och pappa har varit här. Vi har köpt nya stolar till altanen, fina gråa baden-badenstolar så nu kan vi sova gott efter avslutade middagar! Mina hissgardiner är både fina och praktiska, används då och då när solen tittar fram! Tvättmaskinen läckte vatten igår, vi "mekade" lite och så funkade den igen!? Nicklas har varit duktig och klippt ner rabatterna, så nu är det bara att se ogräset växa upp igen....jag har liksom inte riktigt råd/tid att anlägga en ny, så vi får väl låtsas att ogräset är fint :) Tyke har gått igenom besiktningen, med ett nödrop och en stor portion tur så nu tuffar Tyke och jag till jobbet igen, han är en bil med stor personlighet och vi har satt en gräns på 6 mils radie från Rättvik, längre bort får man inte åka då Tyke är lite egen och kan ibland få för sig att sluta fungera?!? Men han är charmig som få :)   

Ja, det var väl lite om läget i Villa Fromhem! Sånt som jag tror att folk utan hund skrivet i sina bloggar, för vad annars skriver man om i en blogg??

SPAJK
Jag sparade det bästa till sist :)

Underbara lilla bruna elände <3

Vi har varit ute och tävlat i dagarna två, så numer är vi godkända x2 i lägreklass spår.... Hade suttit fint med en uppflyttning, men har man ingen platsliggning så är det svårt :( Är det dessutom dyngsurt på planen så är det svårt att krypa också, men jag VET att det är inom räckhåll med en uppflytt så jag kör på det till helgen!

Det blir lite kortfattat nu såhär på kvällen, men en liten resumé ska jag väl orka?!
I lördags var det Borlänge, jag hade bestämt mig innan att avstå från platsen, han låg såklart ifall, men bredvid planen och han låg så fint! Men inte så jag kände mig mogen att lägga han ändå!

Ut till spåren, det regnade satan och det var plaskblött i skogen!? Mitt spår börjar uppför lite klipphällar, ner i lite sumpmark och så fortsätter hela spåret, han plockar pinne efter pinne och jag börjar känna mig jättesäker på att vi skulle fixa det, ungefär då börjar han vinda?! Han drar åt vänster och jag hänger på, om än lite tveksamt?! Då står vi helt plötsligt på vägen, och han fortsätter över vägen och in på andra sidan?! Känner att det liksom är fel, så jag är mycket tveksam...då kommer en mottagare och säger att vi är fel, så jag vänder tillbaka över vägen och visar på han "mitt" spår igen och han fortsätter som om inget hänt?! Plockar en pinne till och sen hittar vi slutet! Efter 16 minuter och en pinne bort :( Men vi har klarat vårt första tävlingsspår!!! Såååååå himla skönt! När vi väl är tillbaka på klubben visade det sig att bara 3 av 7 fixade spåret?! Så då var det såklart ännu roligare!

Budföring hade vi sprungit innan spåren, det var typ sjö på planen och det stänkte rejält när han for iväg som skjuten ur en kanon!

Jag orkar inte skriva allt, så jag som är så multimodal av mig tog en bild på protokollet, smart va?!?!?!

Planen var som sagt plaskblöt, så jag är såååå nöjd med de moment han gjorde! Känslan var såååå fin och han var "med" mig hela tiden, han tjuvade som sagt på apporten, helt mitt fel! Jag har tränat att hetsa han lite på apporten, och det var då inget fel på farten ;) Synd bara att jag inte han kommendera han.....

Hoppet var skitskumt, han vända upp mot mig och satte sig typ en dm från hindret?! Men hoppade fint tillbaka iaf.!

Skönt är att det inte står något om positionen på linförigheten! Sen gjorde han nån märklig grej vid en vänster om, då han gick rakt fram och drog en volt runt mig?!?! Märkligt....

Krypet var ju bara att glömma i allt vatten, så jag var helt och fullt nöjd med vårt godkända resultat!Ja, den var det bara hem och ladda om batterierna! Hedemora var söndagens värd för tävling!

Börjar med spåren, ut och får världens drömspår, sååååå fint! Mossbeklädda stenar och lite känsla an John Bauer! Ett finfint spår som vi löser ut på 16 minuter, dock lämnade vi en pinne kvar även på söndagen...hade ju annars suttit fint på trippeltior på specialen :) Mycket vill ha mer....

Jag är så himla nöjd med hans spårarbete på båda tävlingarna, inte en gång att jag var osäker på han, bara att bromsa och hänga med liksom! 

Budföringen var intressant...ingen hund före oss hade sprungit, det var 7 hundar med och vi hade startnr 4, drygt 5 meter bakom oss var det en fårhage....fåren bräkte och pockade på uppmärksamhet! Men Spajk var såååå duktig, ingen tvekan, han for iväg som en kanonkula, rakt bort till mottagaren, satte sig fint och sprang som en skållad råtta tillbaka till mig, kom ihåg att bromsa och satte sig så snyggt hos mig <3 såklart 10 i betyg :) 

Å så platsen då, jag avstod men lade han bredvid planen igen, han låg som en sfinx! Tittade åt skytten men inga tendenser att röra sig. Ute blande ekipagen som körde "skarpt" var det dessto mer rörelse...bara 2 av 5 låg kvar, så med facit i hand så var det skönt att han låg där han låg!  Det var inge tjafs, bara hundar som gick upp utan att störa någon annan.

Sen själva lydnaden....ställde upp och det kändes kanon, får framåt marsch och sen efter typ4 meter kommer det språng....gissa om Spajk tänkte FRAMFÖRGÅENDEEEEEE, JIPPPIIIIIII! Jag ryter i ett "FOT" och han kommer tillbaka i någrolunda position iaf, men ingen bra start! Det var ett långt program linförighet, men det kändes bra förutom starten då...

Framförgåendet där drar han som en tok, och gör fina sittmarkeringar vid halterna :( men det har vi tränat på ikväll! Så det kanbara bli bättre till helgen!

Sen är det inkallning och sen då kryp...jag hade peppat mig själv att spela upp en film i hjärnan där jag ser ett perfekt kryp framför mig...och det funkade!!!! I 3,5 meter av 4...för när han krypit fint i 3,5 meter flyger han upp i fotposition :( Ena domaren säger: Men det där var väl bra onödigt?!?!?

Men det var ändå en stoooor seger att han ens kröp på en plan som var blöt!! Inte lika illa som lördagen, men det stänkte rätt friskt när vi gick! Så jag lever på det!

På hoppet vet jag inte vad som tog åt han, han tog sikte på en spånhög och drog iväg, jag ryter i ett "sitt" och han vänder upp mot mig, fast då drygt 10 meter bort och snett ut åt vänster från hindret, där lägger han sig, men jag är ju stupsäker på att han hoppar tillbaka, så jag kommenderar hopp och han hoppar fint tillbaka och vi får applåder av publiken :)

Betyg och kommentarer:Å så specialen:
Vi slutade hur som helst trea av sju ekipage, där alla sju kom runt spåret, så vår lydnad är inte så illa, "ska bara" sätta platsen och krypet :D

Det närmar sig uppflyttning, med tanke på vårt urusla betyg på linförigheten och hoppet så är jag ändå glad över att vi skrapade ihop så mycket poäng! Nu ska det toktränas platsliggning inför helgens bevakningstävling!

Vi har nyss kommit från klubben och där låg han en finfin platsliggning med skott, han kröp typ 10 meter så det känns gott!

Iaf så har vi klarat av vår debut i lägrespår med godkänt resultat, jag behöver inte heller vara orolig att han inte ska orka....det märktes inte det minsta att han kört två tävlingar efter varandra! Han var snarare mer laddad på söndagen än på lördagen.

Nu har jag skrivit en stund, jag orkar inte läsa just nu, så alla eventuella syftningsfel och stavfel får ni kommentera bäst ni vill :)

Nu väntar vänstervarv med bästaste Simon och Sari på torsdag, så håll tummarna att nån av Meringorna snor certet, det spelar ingen roll vem, bara det blir någon av dom! Simon står ju för championatet, så jag håller en tumme för han!

På återseende!!

RSS 2.0