Älskade Arrac...

Efter drygt 7 år tillsammans fick Arrac idag somna in......


I fredags blev han akut halt och ville inte stödja på vänster framben, vi klämde och kände men hittade inget konstigt. Vi avvaktade helgen men han blev inte bättre, så idag åkte vi in till veterinären i Falun.

Vi träffade veterinären som inte heller hittade något som var så illa att det skulle kunna göra att han blev så halt, så det blev röntgen.....När vi fick se plåten så såg vi hans armbåge och så massa gråa skuggor.....han hade massor med pålagringar i armbågen och mitt i det en lite skada som orsakats av att han troligtvis trampat snett i fredags....

Den andra armbågen var också dålig av pålagringar, men inte alls lika illa som vänster. Skadan skulle kunna behandlas med ktl, massage och sjukgymnastik och så morfintabletter, men både jag och Nicklas kände att det var inte värt det.......

Arrac hade ju en hel del andra grejer också, skotträdd, allergisk, starr på ögonen, höftledsfel och så då armbågspålagringar, så när vi hade pratat en stund med veterinären och Anna så fattade vi beslutet att låta honom somna in....

Det är absolut inte ett lätt beslut, och att säga att det känns bra är fel, bättre att säga att det känns rätt, han hade förmodligen haft väldigt ont i sina armbågar och troligtvis också i sina höfter.

Har såklart massa fina grejer att skriva, men är så trött och tagen så jag spar det!

Men kort och gott kan jag säga att jag är OERHÖRT tacksam över att han fått leva hos oss i 7 1/2 år, han har verkligen förgyllt vårt liv! Vi har fått gråa hår och vi har skrattat så vi kiknat av alla hans påhitt, men å vad han har varit älskad!

Du upptog, och kommer uppta, en stor plats i våra hjärtan, du älskade lilla fjant........





Usch usch.....

Ja, det är lite usch här hemma nu.....Arrac är jättejättehalt och stödjer inte på vänster framben! Nicklas gick lunchpromenad i går och helt plötsligt bara gnäller han till och stödjer inte på benet! Såklart fredag strax efter tolv, och jag stod i Borlänge och väntade.....Vi ringde iaf jouren idag och fick beskedet att avvakta till måndag.

Massor med tankar far ju runt i huvudet, men iom att det kom helt plötsligt så är det ju nån typ av skada/sträckning och förhoppningsvis inte orsakat av hans armbågsfel....han har ingen skada på tassar eller klor, vi har klämt och böjt och sträckt på hela hans ben men hittar inget konstigt. Möjligtvis att han är lite varm precis uppe vid ryggraden, men det kan ju vara en orsak av att han linkar fram och anstränger muskler han normalt inte använder.

Natten till idag låg han ute i sin bädd och pep och var allmänt ämlig, så han fick komma upp i vår säng och med ens så slutade alla sjukdoms-symtom...han sov sen gott hela natten i vår säng! För övrigt första natten han sover hela natten i vår säng....Han är annars pigg och vill verkligen rör på sig, han äter bra och gör lekinviter, så det verkar inte vara något fel på allmäntillståndet.

MEN han är ändå 7,5 år gammal och har både armbågspålagring och höftledsfel......Hans pappa Vargas hade dessutom skelettcancer.....Usch, hemska tankar!! Men jag tänker att OM han hade haft långt framskriden cancer så borde han ju reagera när vi trycker och klämmer på han....Men vi avvaktar måndagen och ringer och bokar tid på Falu djursjukhus för röntgen av armbågen så får vi se.

Sen måste jag ju tacka för alla gratulationer!!! Det värmer verkligen! Ni vet ju att vi åkt ut på den ena 2:an efter den andra, så att vinna bruksklass två dagar i rad kändes helt otroligt!! Sen såklart grämer jag mig att vi inte fick cert första dagen...för hade vi fått det hade vi varit Champions nu! Men men, vi tar väl det så småningom! Många säger ju att det går inte att träna för utställning, men det gör det visst! Att visa sin hund på ett fördelaktigt sätt går visst att träna, om inte annat så har jag bevisat att det faktiskt går!

Hela dagen idag har ägnats åt att pyssla med systerysters bröllop, det är lite att pyssla med! Väldigt roligt, men det tar tid.....

I morgon väntar träningsdag för Inki Sjösten, har aldrig tränat för henne så vi får väl se, lilla fröken är skendräkitg, men ändå pigg och alert! Hoppas bara på bra väder......

Veckan i övrigt har varit praktik måndag-onsdag och såhär i början tar det verkligen all kraft! Men det är så roligt och barnen är helt otroligt mysiga! Jag har 9 veckor kvar, tror dom bara kmmer svischa förbi!

Nej, nu väntar lite sömn innan morgondagens prövningar

         På återseende!!!!!

Två dagar, två CERT????

Helgen har tillbringats i vänstervarvandets tecken! I går i Sveg och idag i Ljusdal, trevligt sällskap i vanlig ordning! Jag och lilla fröken delade husvagn med Anna och hennes riesen Lovis. Kricko, Lars med deras hoffar Xaga och Denice bodde i stuga och så Kerstin, Erik med deras collies Harry och Berrai stugan bredvis! Ett mycket gott gäng med fantastisk humor!! Jag har fortfarande skrattkramp i magen!!!!

Men så då till resultatet...att hoppas på två cert när vi de sista gångerna åkt ut på 2:or kändes ju sådär hoppfullt.....Visserligen bara 14 anmälda rottisar i Sveg och drygt 20 i Ljusdal, så jag hoppades såklart på att vara ensam i bruksklass....snacka om att jag blev besvikan när jag såg att det var 3 tihumor!! kar och så lilla fröken.....men friskt vågat hälften vunnit, jag gick in i ringen med målsättning att få en 1:a, och det fick vi!!!! Redan där var jag rätt nöjd....

Sen var det konkurrens och vi springer några varv och döm om min förvåning när vi står först och domaren kommer till mig o tackar!!!! Snacka om att jag fick fnatt!! Jag var vinnare i bruksklass och då får man ju CERT!!!! Eller???? Icke sa nicke! Inget cert delades ut och jag gick myyyyycket snopen ur ringen?!? Till min lika förvånade fan-club Anna och Kricko! 

Feminint huvud, bra proportioner och profil, nospartiet kunde varit kraftigare, bra ögonfärg men lite rund form, bra öron, tillräcklig hals, bra rynk, något kort kors, välutvecklad kropp, något tunn benstomme, tillräckligt vinklad, rörelserna kunde vara effektivare och kraftigare, något kort päls, bra täckhår, saknar lite ull, något sotiga tantecken, färggenomslag på underbenen, välvisad!


Så snygg men inge cert......



Övriga sällskapet lyckades kanonbra! Krickos lilla Denice blev BIR-valp, Anna o Lovis fick CK och BIR, Kerstin och Berra 1:a pris och 2:a i konkurrensen, lilla Ozzy med matte Siv ställde inofficiellt och blev BIR-valp med HP, så trots lilla frökens uteblivna cert var vi rätt nöjda när vi åkte från klubben.

Anna och jag åkte iväg till Ljusdal redan på lördagenkvällen för att slippa massa åkande på morgonen, efter massa flams o trams i husvagnen kröp vi till sängs och hoppades nya fina resultat kommande dag! 

Vi väcktes tidigt av morgonpigga utställare som parkerade bredvid husvagnen....så vi var tidigt på plats invid ring-side! Jag hade hoppats på samma fyra tikar i bruksklass.....så döm om min förvåning när jag ser att vi är sammanlagt 5 tikar i bruksklass!!! Nu dök inte den sista tiken upp så vi blev fyra även idag.....



Ser ni någon skillnad på hunden jämfört med bilden ovanför?? Nej....men idag var hon betydligt snyggare!!! För vi fick först en 1:a sen vann vi bruksklassen med CERT!!!!!! Blev sedan bästa tik och slutade som BIM!!!!! Lyckan var total!!!!!!

Det var en helt annan hund att visa, pigg som tusan och showade i ringen och visade sig från sin absolut bästa sida!!!!!

Här kommer kritiken....
Mycket snygg tik visad i stram fin kondition med stark bra rygg, prima bakställ och rörelser, bra päls, Feminint huvud, lite tunn i nosen och mellanhänderna kunde varit starkare, visar dig perfekt! 

Dagen fortsatte med framgångar för både Anna och Kricko, Krickos lilla Denice slutade som BIS 3 bland bruksvalparna, stort grattis!

Lovis fortsatte vara snygg och fick även idag CK och skulle in i stora finalen!! Där jag fick äran att visa henne!!! Vi sprang fort och stod rätt snyggt så vi tillslut blev BIS 3:a!!!! Stort grattis Anna!!!!




Jag har säkert glömt en hel massa, är hyffsat trött........Jag återkommer med mer text och bilder en annan dag! 

Till sist ett stort tack till ALLA som hejjade fram oss idag!!! Delad glädje är dubbel glädje, så tack alla som gladdes med oss idag!

Tack också Anna som fotat, kul att för en gång skull inte själv stå bakom kameran!


Lite ljusare i tillvaron!

efter ett riktigt botten-napp i måndags har energin återvänt! Liksom solen som bjuder på ett fantastiskt höstväder!! Har varit iväg och tränat lilla fröken på morgonen, hon gick jättefint! Lilla pärlan!

Nu blir det ju ingen bevakningstävling i oktober, vi blev bortlottade?!?!?! Herregud vad otippat, inte trodde jag att det var sådant tryck på bevkaningstävlingar?!? Jag som var sååååå laddad att tävla! Ångrar att jag inte anmälda till lägrespår i Ockelbo i helgen....Nu är ju snart säsongen över och vi får ta nya tag i vår! Nu kan vi ju lägga lite krut på lydnaden också, hon ligger iaf som en sten på platsen och då tycker jag nog vi borde kunna starta! "Ska bara" finputsa lite så ska vi nog våga oss ut! Vi lyckades ju ta LP i ettan på fem starter...så så himla illa kna det ju inte vara!

Träffade Camilla o Nixx nu på morgonen och körde lite platsliggning, Nixx har ju fått för sig att alla rottistikar är guds gåva till honom och går gärna fram till dom under platsliggningen, men såklart idag låg han så fint såååå....Körde en platsliggning med skott också, lilla fröken ligger som en staty :)

Ska snart studsa in i duschen för att åka till Borlänge och leta klänning, ett visst bröllop närmar sig med stora steg! Nicklas den lilla filuren köpte kostym igår, här i lilla Rättvik!!! Vi har en riktigt gammaldax herrekipering här som säljer typ bara kostymer där gick vi in och fick jättetrevligt bemötande av en herre som hjälpte oss att hitta storlekar och tittar på färger, planen var att köpa en ljusgrå, men efter lite provande kom vi fram till att han var snyggare i en mörkgrå, så då blev det en sån, men väst o hela kittet!!! Kanonsmidigt! Bara lilla jag kvar då....Har ingen aning om vad jag vill ha! Nått lila tror jag....eller brunt....vi får se!

I morgon åker vi till Sveg och Ljusdal på utställning, ett riktigt gott gäng! Sammanlagt har vi från klubben 4 hundar med, så det blir nog riktigt roligt! Om det inte blir lite framgång nu så skiter jag i allt vad utställning heter ett tag framöver, tar nya tag när hon vuxit på sig lite! För hon ÄR championsnygg!!!

Skolan bjuder på en hel del jobb, men inget som känns övermäktigt, bara sånt som kräver en hel del planering....Tur man har annat att fylla tiden med......hemvärnet tar en jäkla massa tid.....men allt som är roligt hinner man ju med! Så det är inga problem, tack var den inställda tävlingen kan jag vara med på sista plutonsövningen!! Ska bli skitroligt rent ut sagt!!!

Nej, nu väntar duschen, lite lunch, en bokrecention och sen shopping!!!

       På återseende!!!

Blääääää!

Ja, ungefär så känns det just nu! Efter att ha haft några kanonträningar med lilla fröken var det ikväll ett riktigt bottennapp! Dels beror det på att det var tvärdålig stämning på klubben! Usch vad drygt! Med några få undantag var alla tysta och avvisande! Blääää!!! Sånt gör mig sur!! Inte undra på att Dizni inte ville samarbeta......Inget fungerade som det brukade, jag bet ihop och jobbade vidare, det är inte alltid man är på topphumör när det är tävling! Till slut lossnade det lite grann och vi lyckades iaf få ihop det mesta, då hade alla åkt så det var tomt och ödsligt....shit vad det har blivit mörkt!

Arrac fick komma ut också, jag blev så lycklig av att se honom, trots att han säkert har ont i sina höfter o armbågar så bjuder han till och ger järnet! Tårarna trillade på mig och han bara var såååå överlycklig över att få vara med! Finaste finaste Arrac!!

Annars känns det som att det är allmänt körigt just nu....mycket att göra hela tiden, inga lediga helger så långt jag vågat bläddra i kalendern och veckokvällarna fyllda med grejer som måste fixas, möten och massa mail som bara måste skickas, gärna igår...typ..... Tur jag pluggar så jag iaf har lite tid på dagarna! Fattar inte hur jag så småningom ska hinna jobba också?!?

Inte nog med det, de dagar jag ev. kunde fått lite sovmorgon är körda här just nu....har nu i några dagar väckts av snickare som byter tak.....d.v.s. Dizni blir väckt och vansinnig på folket som går på taket och studsar omkring och upp i sängen för att skrämma iväg dom.....behöver jag säga att det är ett beteende som INTE är accepterat??? Nåja, jag behöver ju iaf inte ställa någon klocka.....

Jag hade förövrigt en mycket trevlig helg, men jag återkommer med det när jag har fixat bilderna!!! 

på återseende...... 

den eviga tvåan!!

Med lite distans till helgen kan jag skoja o säga att Dizni är den eviga tvåan....efter att ha åkt ut på tvåor både i Högbo på lördag och rasspecialen på söndag....Inte kul!! Så himla ful är hon inte!! Men vi tar nya tag....satsar på ljusdal och sveg, funkar det inte då så ger vi upp och gör nå annat en stund!

Vi har haft några kanonbra träningar!!! Har börjat nöta framförgåendet och apporteringen....det är roligt att se hur saker faktiskt sitter kvar trots att vi inte tränat på ett tag! Vi började med kryp också.....och hon gör finfina framsteg!

Bläää, har ingen lust att skriva! Återkommer en annan dag..........

Before and After!

Okej, på allmän begäran kommer lite bilder från Åsen....Jag var ju där igår och pysslade lite, fixade lite ljus o kuddar o grejer! Nu är det riktigt riktigt fint och jag vill bara stanna där lääääänge!

Först lite bilder före......

Ja, man kan väl lugnt säga att det blivit iaf lite ljusare......... o inte lika mycket grejer!



Jag har ingen bild direkt på just den väggen...men nu ser det ungefär ut såhär:

Bilden är urkass för jag hade bråttom o fotade bara med mobilen utan blixt och då blev det suddigt!!


Jag förstår varför man fotat homestyling-bilder med tända ljus........

Vid bordet hoppas vi äta måååååånga gånger i goda vänners sällskap!! Bordet går såklart att göra större, så vi kan ledigt sitta åtta personer! Plus några till om vi använder gavlarna!

Å så sista bilden....... Mattorna skall inte ligga så, jag bara fick en idé om att testa! Det är ju rätt häftigt, men som Nicklas så fint påpekade.....det är ju inte särskilt praktiskt med två hundar.....Vi har fått 4 nästan likadana mattor efter min farmor och jag har en idé om att på nått sätt sätta ihop dom till en enda stor matta som börjar vid fönstret och räcker sen över hela rummet! Mattan som inte är vikt räcker ju över hela rummet!


Ja, det är bara stora rummet som är klart....men sovrummet och gästrummet är på god väg att bli klara! Sovrummet ska bli klart efter helgen, jag ska åka till IKEA och köpa lite garderober och grejer, sen är det nästan klart!! 

Vi var dessutom riktigt effektiva igår! När jag kom hem och vi hade ätit middag åkte vi ut i skogen för lite bevakningsträning, och lilla fröken visar att det verkligen går att vila sig iform!!! Hon har ett helt underbart sätt att jobba på patrullstigen, lungt och metodiskt går hon zick-zack över stigen, som i går var en två meter bred trav-väg, hon stannar och kollar av men fortsätter om det inte är en riktigt markering! Inte massa flängande hit och dit utan precis så som jag vill ha henne! 

Vi började med några visa-övningar som hon gjorde kanonbra! Vi hade bitskinnet med långt snöre på och hon kampade järnet!!! Nicklas sa att han inte sett henne kampa så någonsin! Det konstiga va att när vi sen körde patrullstig och hon fick gå ut till Nicklas så var hon nästan helt ointresserad av skinnet?!? Då var det bara gos och köttbullar som gällde?! Märkligt hur situationsanpassat hennes belöningssystem är!

Jaja, nu ska vi ut och lägga spår....bäst att fortsätta nu när vi har lite flyt i träningen!! Ikväll är det medlemsmöte och jag tänkte passa på att köra lite lydnad innan!

I helgen är det ju utställning för hela slanten....har inga större förhoppningar om några framskjutna placeringar, men det är ju oavsett resultatet ett trevligt sätt att tillbringa helgen :)

På återseende!!!!

Hundträning och hemmafix!

Jag anser mig vara hyffsat händig, kan både snickra, byta däck å greja, men när det kommer till att sy gardiner och så då känner jag mig rätt värdelös....trots att jag har en kanonfin symaskin som jag fick i 25-årspresent! Jag har gjort mina tappra försök att sy med blandade resultat! Men i söndags fick jag ett ryck och sydde en hel dag till Åsen!

Å det var inte lite jag producerade! Jag klädde om en sänggavel med ett svart tyg, jätteenkelt, bara sträcka och häfta fast på baksidan! Sen fortsatte jag med att fålla upp gardiner, nu fuskade jag och använde fållband, vilket för övrigt måste vara guds gåva til alla syintresserade!! Helt otroligt, bara stryka ett veck, lägga fållband och stryka igen?!?

Sen fortsatte jag med att sy 4 löpare, 3 långrandinga och 1 tvärrandig, jättesnygga! Tillochmed Nicklas tyckde dom var fina....trots ränderna! Sen fortsatte jag med att göra en stolsdyneprototyp, vi har kommit på att vi måste ha dynor till stolarna, och det finns såklart inga färdiga utan de måste sys, vilket inte var så svårt! Ska bara köpa lite mer skumgummi och hitta nåt fint tyg. Sen blev det ett kuddfodral, inte heller svårt men det bliv fint!

Till sist tog jag mig an x antal meter linnetyg.....Egentligen skulle det använts till en klänning till mig, men det har fortfarande inte blivit någon klänning och tyget har bara legat och tagit plats, så det blev en stoooooor duk, som räcker till hela bordet på 240 cm! Jag tror det blir kanonsnyggt, tyget är inte linnefärgat utan löfbergslila-lila!! Inte nog med att det räckte till en stor duk, det blev 3 löpare också.....så ni antar hur mycket tyg det va???

Jag avslutade med att sy två gråa smala löpare att ha ovanpå det lila! Så jag kände mig väldans nöjd med dagen!! 

När så Nicklas kom hem från jobbet packade vi släpkärran med sängen, skänken, kommoden, hörnskåpet och så massa andra grejer som skulle ut. Det blev kanonfint!!! Vi har nu flyttat runt lite och tror att vi kommit fram till en möblering som funkar. Några bilder bli det inte, för jag tänkte ni skulle få vänta tills det är klart!! Den som väntar på något gott...... Vi hittade en jättefin promenadsväng också, den går över en bäck så man får vada lite, så det funkar väl när det är sandalväder....eller höööööga kängor! Ska bli så roligt att få börja upptäcka skogarna runtomkring stugan.

Å så då våra hundar.....dom har verkligen inte fått anstränga sig så mycket, men nu måste det bli lite ordning, så i går var vi upp till klubben för lite lydnad, och det gick riktigt riktigt bra!!!! Under viloperioden har lite moment trillat ner, iaf rutan som hon fixade galant igår! En platsliggning med mig utom synhåll gick också kanonbra, hon låg lugnt och tryggt trots lite rörelse runtomkring. Vi körde också rätt mycket fritt följ, hon hade en härlig attityd och gjorde så gott hon kunde! Ska banne mig planera in lite träningar nu så vi kan starta snart!

Nu väntar en dag med studier....känns sådär att börja igen, mycket strul med schema och ändringar hit och dit vilket stör mig jättemycket!!!! Jag har fått flytta min klipptid typ 3 gånger för att dom ändrat schemat!

  På återseende!!!

RSS 2.0