Blandat....

Tack för alla kommentarer om sandaler! Har inte kommit iväg och letat, men jag lovar att berätta vilka det blir!

Har uppdaterat hundbloggen http://www.arrdiz.blogg.se/hund men helgens bravader!

Här hemma går det sakta men säkert framåt....fyndar en del begagnat och sparar pengar så vi kan köpa ny soffa! Just nu är Nicklas och kikar på garderober som vi ska sätta i mini-rummet, för där ligger sen stor del av problemen just nu....när det rummet blir lite mer klart blir resten också klart! Man kan säga att mini-rummet är nyckeln till framgång :)

Det är en märklig känsla att leva ett liv med/i kartonger, men sammalagt är det kanske 10 kartonger kvar, varav säkert 7 ska in i minirummet i någon form, kontoret har också en del kvar, men även där blir det bättre när mini-rummet är klart!

Lite tavlor ska upp också, men jag är lite feg att spika i de nytapetserade väggarna?! Fjolligt... Har en plan ungefär var tavlorna ska sitta, ska bara komma till skott.

Har flyttat runt lite krukor och fönsterlampor också, snart klart! Behöver lite nya krukor och ska passa på att byta lite växter också! Våra fina orchideér som alltid stått i sovrummet måste lära sig leva i nya väderstreck....vi har inget fönster åt det håller längre, men det får lösa sig! Än så länge står dom i köksfönstret, känns lyxigt med orchideér i köket!

Å så den förbaskade blåsten! Vi har bara kunnat sitta ute två ynka gånger på altanen, det blåser ju satan mest hela tiden ju!

Apropå ute.....Träffade gårdens trädgårdsmästare härom dagen och frågade om lite råd angående en rabatt där kirskålen tagit över helt, hennes råd var att jag skulle lägga igen den helt och börja om på nytt :) Göra en upphöjd rabatt med hjälp av torvblock och köpa ny jord, gissa om jag blev inspirerad?!?!?

En rabatt i blåa färger, förgätmigej, blåklockor, riddarsporrar och lavendel! Lite gammaldax stil och gärna blommor som doftar! Den upphöjda rabatten kanske kompletteras med ett utedäck från den lilla uteplatsen förbi rabatten och ansluter till trappan! I min hjärna kommer det bli toksnyggt! Vid uteplatsen ska den förbaskade humlen bort, ersättas med kaprifol?? Är väldigt sugen på någon form av klätter-rosor också! Tänk er att på morgonen kunna kliva ut på ett solvarmt trädäck och mötas av sommarsol och en doft av rosor!! Kanske kaprifolen får hamna vid altanen för att dofta gott och hindra insynen från gården, det retar mig lite att jag köpte två nya kaprifolet förra sommaren, men dom får Theresa njuta av istället, dom överlevde vintern fint och hade redan satt knopp när vi flyttade!

Ska också försöka hitta en plats att plantera en schersmin på...en ljuvlig doft som är så förknippad med barndom och farmors trädgård som hade två sådana som doftade ljuvligt varje vår. Har spånat lite på en plats...men vi får se!! Kanske t.o.m en smultronschersmin!?? Eller en av varje....

Har en sandlåda som tillhör huset också, kanske ska sätta jordgubbar i den, eller smulgubbar! Sandlåda har vi ju vid lekplatsen vara ett stenkast bort, så jag tror inte vi kommer sakna den särskilt mycket, den får hel enkelt bli ett jordgubbsland istället!

Ja, detta blev ett inlägg och lite allt möjligt, både viktigt och oviktigt! På återseende!


skrivpaus!

ja, eller så mycket skrivapaus blir det ju inte...men iaf en paus från uppsatsen :)

Sitter och kikar lite på sandaler....jag känner att garderoben behöver utökas med MINST ett par sportsandaler inför sommaren...

tittar lite på olika modeller, jag har ju en förkärlek till "lätta" sandaler utan mass grova spännen och remmar, gärna så få remmar som möjligt! Och en lätt lite elegantare sula.

Har kikat på Keen som har ett par modeller....

Gillar modellen, men inte färgen....tror jag!

Keen: La Paz Thong från Brandos.se
Dom finns i en corallfärgad variant också...men blått är ju lite lättare att matcha med rött, som jag ju har en del av i min garderob... kostar 599 kronor och är att betrakta som väldigt okej!!Nu var det visst tokstora bilder, men håll tillgodo! Bilderna har jag lånat från Brandos hemsida!

Sen har dom en annan modell som också är snygg....Den finns i en lila himla läcker färg...

Keen: La Paz Sandal från Brandos.se


Denhär blå färgen är inte så kul...men som sagt, ett par lila kanske passar? Kostar 699 kronor och således helt okej!

Keen har också ett par andra...som trots att dom har mycket remmar o grejer så är dom inte klumpiga, men nja...vet inte riktigt!

Keen: Whisper från Brandos.seDom kostar 1200 spänn....men jag gillar dom också på nå sätt....kanske ett par gula skulle sitta fint på lilla foten???


Har också kikat lite på Teva, som jag ju har ett par av nu och trivs jättebra med...

Teva: Tirra W<br /><br /><br /></p> </p> <p style= 

 Rätt cool färg....kostar 850 kronor...

Teva: Tirra från Brandos.se
Finns i grönt också, nästan ännu snyggare???

Ja, inte lätt att välja...får nog försöka ta mig till en störra stad och prova allt som finns att prova innan jag bestämmer mig!

Nu väntar uppsatsen igen, men snart är jag klar!!!!! Jippi!!!!!

I morgon vid lunch ska jag lämna den till min "läsare" och sen på fredag skickar jag den till min handledare för en sista genomläsning! Sen är det bara att rätta till det som är tokigt innan den lämnas för opponering....för när opponeringen är gjord då är jag KLAAAAAR!!! 3,5 års studier är då till ända och jag kan titulera mig som lärare! Inte illa!

På återseende!!


Kan inte klaga på utsikten från mitt tillf...

20110524842 (MMS)

Kan inte klaga på utsikten från mitt tillfälliga kontor iaf! Även om det går vita gäss på Siljan och man får hålla i hatten så är det en inspirerande miljö!


Hundbloggen

hundbloggen är nu uppdaterad med en lång essä om vårt spårande!

Nya huset!!!!!!!

ja, nu äntligen kommer det lite bilder från nya huset!

Jag hade gärna skrivit en lång utläggning om allt vi har gjort de senaste veckorna, för det har inte bara varit flytt, livet rullar ju liksom på trots att ens liv är nedpackat i kartong, så det har varit bevakningsträningar, vanlig träning, exjobbs-skrivande, observerande på skola och inte minst fyra dagars övning!

En riktigt bra övning, som vanligt ett jättebra gäng och meningsfulla uppgifter att lösa med mycket hundtjänst! Dizni och jag hade tyvärr en av våra sämre dagar just när vi hade spår...så det föll massa tårar och jag blev både arg, besviken och ledsen....Men tack vare bra feedback löste det sig och jag har nu slickat mina sår och kommer igen! Nu har jag lite att jobba med och jag vet var jag kan vända mig för att få kompetent hjälp, för jag har långt ifrån gett upp!

Hade ett glatt återseende från Marma när Lt.Stål dök upp som gubben i lådan på inmönstringen, mycket trevligt! Hade dessutom mycket bra blågula människor med som kom med tips och goda råd, alltid skönt med folk "utifrån" som ser saker med nya fräscha ögon!

Nåväl, det var ett skönt avbrott i allt flyttstök att åka ut och kriga några dagar, fast så mycket krig vart det inte för min del...inte ett skott har jag skjutit under övning :( Trist... hoppas ta igen det vid nästa övning *hehe*

Ja, flyttningen går framåt, det är rörigt typ överallt, min strategi att ta rum för rum sprack på tidigt stadie, nu kör vi modellen "lite stök i alla rum" förutom sovrummet som det "bara" fattas gardiner i och så lite småfix... Har börjat skriva på en inköpslista, det är nu ca en A4 lång...allt från soffa till handdukskrokar!

här kommer iaf lite bilder :)

Först lite "före-bilder".... här är det rum som nu är bibliotek och målat grått....


Korridoren som nu är vit och fin....


Kontoret, som nu är tapetetserat och inte längre baby-blått!


Vårt sovrum....


Här kommer bilder från själva flytten...Det numer grå biblioteket!


Här är vårt kaos-rum...kallas för "mini-rummet" och kommer användas som klädkammare/förråd!
Detta rum var fyllt med kartonger när vi hade flyttat...så det var verkligen kaos! Men nu börjar det ordna till sig...


Sovrummet belamrat med kartonger!


En del av vardagsrummet...INNAN det blev kaos även där....


Tv-delen av vardagsrummet, även detta INNAN det blev kaos!


Biblioteket på inflyttningsdagen....


Kontoret på inflyttningsdagen.... (gillar tapetens vågor, den är verkligen toksnygg!)


Kontoret fotat idag! Långt ifrån klart, men det börjar ta form!Sovrummet nästan klart....fattas lite gardiner och "piff"


Här är utsikten om man ligger på Nicklas sida av sängen....inte helt fel :)

Den som är uppmärksam ser den otroligt fula kaktusen i hörnet, den har sin egna lilla historia...den köpte jag på Åsby trädgård första gången jag var i Hallstahammar och hälsade på, alltså i september 1998! Då var den ungefär 1 dm hög och jättesöt! Nu är den absolut inte söt, men rätt charmig, tänk vad den varit med om, och tänk om den kunde berätta sin historia.....

Här är korridoren, alltså från sovrummet ut till resten av huset, kartongerna ska så småningom in i "mini-rummet", men där är det fortfarande lite kaos, så dom står där dom står just nu!


Här är den väggfasta bokhyllan, den gillar vi som har massa böcker...Denna bild är tagen från andra hållet, alltså med sjöutsikten i ryggen och sovrummet rakt fram!


Biblioteket, som förut alltså var buteljgrönt!
Det är inte klart än, men det börjar ta form!


I den hög med kartonger som står kvar finns den beryktade lådan "kontakter och sladdjävlar"....den tillhör helt klart Nicklas ;) Den innehåller surround-systemet och antennsladdar och högtalarsladdar å annat manligt....


Köksdelen....även den lite rörig...


Hallen!
Saknar en skohylla och såklart massa krokar, matta och en lampa i fönstret och ny taklampa!

Gillar skoskåpet med spegel jättemycket, det rymmer 12 par skor! Ett fynd!

Utsikten från matbordet!


Här är vårt kaosartade vardagsrum, den del som sen ska innehålla ett bord och våra fotöljer...TV-n ska flyttas till andra änden av rummet, men den står inte där för där är det fullt med kartonger och Spajk´s bur!

Men som ni ser är det lite fullt där.....där buren står ska alltså TV-n stå och så ska det in en ny soffa och ett nytt bord! Men det känns som vi i dagsläget får vara glada om det kommer på plats lagom till jul....


Den finfina öppna spisen!


Står man i ena änden av huset, ser man rakt igenom hela huset, gillas?! Både ock....lättstädat som tusan, men vet inte riktigt om jag är så jätteförtjust...det kräver ju liksom att vi håller ordning överallt hela tiden. Det "gamla" Fromhem hade ju vårt sovrum lite avskilt och då behövde det inte vara tokordning jämt....


Å så lite bilder utomhus, detta är alltså utsikten från altanen...

Det är något både jag och Nicklas har saknat, att kunna gå rakt ut på en träaltan, solvarm och svagt doftande av olja...heeeeeeeeeeeelt underbart!

Här är den lilla uteplatsen från sovrummet, den ska såklart fixas lite! Men vi har hunnit sitta där några gånger iaf och den gillas :)


Uteplatsen! Den är lite för smal för att kallas rymlig, men det finns ju utvecklingspotensial! Helt klart!


En liten storm fällde en del av häggen.....Men träden kommer behövas för att skydda lite från den gassande solen under sommaren! Så dom får stå kvar, fast nu då i lite mindre omfattning :)


Sett från den lilla gångvägen som går nedanför huset!


Sett från gården...


Ja, det var ett långt inlägg och en massa bilder, förhoppningsvis återkommer jag när det är klar! Fast det lär nog dröja....för tusan vilken tid det tar! Jag kan inte minnas att det tog sån tid förra gången vi flyttade?!?!? Men jag ser framsteg iaf, så det kommer ju bli klart.

Nån sa att oavsett hur långt man flyttar så är det en liten kris, och visst kan jag hålla med, det är omtumlande och livsomvälvande...Husets stora brist är ju den totala avsaknandet av förvaring, utsikten må vara fin, men den rymmer inga grejer! Det finns 7 fasta garderober á 60 cm, det är allt! Tänk då att 3 av dessa rymmer alla våra "gröna" kläder...då är det liksom 4 kvar, som då rymmer alla våra "vanliga" kläder, lägg då till alla jackor, skor och utekläder som ska in någonstans! Därför tog vi beslutet att göra om mini-rummet till ett förråd, för att slippa ha grejer utspridda i övriga rummen. Kanske vi på sikt när vi kommit till rätta kan hitta nån smart lösning för att använda det som ett rum igen, då måste det ju till förvaring i både biblioteket och kontoret för att frigöra utrymme i minirummet. Men i dagsläget är det inte panik utan vi får "boa in oss" och se hur det löser sig!

Ja, det var allt för nu och jag hoppas ni kära läsare inte tappat hoppet utan fortsätter att läsa! Jag lovar att bli lite bättre på att uppdatera, men just i dagsläget skyller på bredbandsbolaget´s usla uppkopplingsservice!

På återseende!!!


Blandade mobilbilder!

Har laddat över massa bilder från mobilen, så det får bli en liten tillbakablick :)

Annars har det varit minst sagt bloggtorka...mest beroende på att vi fortfarande inte har något nät...DUMMA bredbandsbolaget!!! Det har nu gått 2 veckor sedan vi flyttade in och ännu ingen uppkoppling..blä!

Just nu sitter jag istället inne på gården och jobbar igenom mailen och svarar på det jag måste och så passade jag på att fixa lite med bilder samtidigt :)

Så håll tillgodo!

Det blir en salig röra på bilderna...men en del är roliga, en del mindre roliga...

Här är en något sliten jag under en fordonsmarsch på sista övningen...
Jag gillar särskilt min "maja-gräddnos-prick" på näsan ;)En del av flyttlasset går, ser ut som ett tajkonläger......
Vi hade iaf tur med vädret :)Här har kreativa Spajk varit i farten....
detta skydd satt på baksidan av baksätet för att skydda tyget mot hundhår...
det funkade kanon fram till det blev "Spajkat"Fina Spajk fick följa med på utflykt! Här är det rast och alla barn satt och åt fika, så då fick han vackert sitta uppbunden!


Ja, som sagt...en del bilder är inte snygga....Vi hittade massa gamla kläder när vi städade inför flytten, här är det alltså Olle och Olles bror som jag poserar i, jag tycker det är synd att de utgått ur systemet, hade ju varit fantastiskt roligt att se ett helt kompani uppställda i denna utstyrsel?! Eller?????


Ja, ibland kanske jag pratar mer än nödvändigt...

Första lasset med flyttlådor!


En bild från IK-kursen i Ånn, ett gigantiskt skidförråd som doftade tjära och jättegott!!! Snacka om plockepinn?!


MMmmm, en efterrätt i min smak, kaffe, ostkaka, jordgubbssylt, grädde och en rökig whiskey :) Den uppmärksamme ser den lilla etsningen i glaset som INTE är mitt utan min svåger Lars glas! Tro inget annat :)Mer bilder från Ånn....min underbara skiss på ett blocklä, noggrannt upptejpad på en skiva för att kunna tas med ut på fjället :)


Ja, det var iaf en liten glimt från mobilen!

Mer bilder kommer i nästa inlägg, men då från det NYA HUSET!!!!!

På återseende!


Packning, packning, kennelträff, packning, packning...

Ja, så har våra dagar sett ut sedan jag skrev sist! Lite yttepyttigt med hundträning har vi hunnit med också, förutom då kennelträffen.

Vi har tapetserat också! Efter att ha satt 3 våder på 1 timme så fick vi upp farten rejält och ett rum är nu helt klart! Att leta tapeter på nätet är jättesvårt, allt blir typ vitt.....Men jag hittade en sida där det iaf fanns en liten förstoring!

Det är sovrummet som är helt klart, ställt in garderober så det är bara att börja bära in grejer! Garderoberna ska få en uppfräschning också, dörrarna blev rätt sunkiga när väggarna blev så fräscha!

Här är fonden, den är mycket mer silvrig i färgen än här, den är dessutom rent vit i botten, och så är det vita på bilden bara en struktur i verkligheten....det som är grått på bilden är alltså rent silvrig!


Dom satt som ett färdigt förslag i en av deras tapetböcker, men då vet vi iaf att det matchar :)

De kommer från Eco och deras kollektion White

På övriga väggar sitter det en smalrandig tapet också i silver o vitt


Jag tycker nästan att den randiga är lite gammaldax, och den påminner om en tapet som farmor hade i "salen" där hon bodde...fina minnen!

Jag funderar på om det skulle vara snyggt med denna tapet på garderoberna....


Jag ville ha den som fond i ett av rummen....men när vi väl stod där så hittade vi den inte?! Jag gillar den och jag tycker den passar oss på nått sätt?!

Nästa rum som kommer vara kontor/gästrum där är det grundat och ska sättas tapet i morgon, det är lite trixigt att sätta den, för den har mönsterpass på 53 cm.....det gör att det går inte att vara själv och det kräver rätt mycket tankeverksamhet för att inte skära tokigt! det är mycket tänka och en del räknande, så här har jag nytta av mina mattekunskaper ;) Jag imponerade på Nicklas genom att räkna mycket och framförallt räkna rätt, inte alls mycket spill blev det! Det var 53 cm även på fonden i sovrummet, så nu har vi vana :)

Här kommer fondtapeten iaf!


Här kommer den som ska sitta på övriga väggar:


Den syns nästan inte alls.....men ni får väl komma o kika :)

Denna kommer också från Eco, fast från Design#3

Då vi är nybörjare så tyckte vi det var smidigt att köra på easyup, men tji fick vi! Jag hade mycket hellre kört en "vanlig" tapet....iaf i början för det var klister ÖVERALLT där det inte skulle vara...Men efter några våder så fick vi in snitsen och det flöt på som tusan, jag lyckades sätta ett par våder alldelles själv!

Jag har ju alltid varit med när pappa tapetserat och sett hur han gjort, så jag hade lite koll iaf!

Just nu är det verkligen flyttkaos här hemma, flyttkartonger i varje rum och allmänt rörigt.... Men det blir väl bättre på lördag då vi flyttar och ska packa upp allting igen :)

Kennelträffen då?? Jag var väldigt tveksam till att åka då jag kände att tiden inte räckte till, plus att jag fått tokont i halsen, fast bara på ena sidan?! Halsböld??? Iaf så var det inte så mycket sämre i lördags så jag satte mig i bilen och drog iväg!

Jag fick köra bevakning, bra instruktör och ett gott gäng! Det var såååå skönt att komma till en "färdig" övning och slippa lägga upp den....Vi skulle köra en test av figurantintresset, så det var en uppstart och sedan att snabbt ljud, ca 20 m in i skogen, Dizni var sååååååå taggad och hade nog redan vindat in figgen, men när ljudet kom så var det då inget att tveka på, hon bara drog rakt ut i skogen och stod fint och höll ljudet bra innan vi jobbade oss framåt. Spajk fick också komma ut o köra, han var lika duktig han också :)Mattes gullhundar <3

Efter lunch körde vi en patrullering och där fick Dizni komma ut och briljera :P Finfina markeringar och ett superjobb på stigen.

Vi "utsatte" henne för ett litet test också, massa stigingångar och gamla legor på ena sidan stigen, och en vindfig på andra sidan, Dizni hade fullt upp att "kolla" alla gamla så jag trodde hon skulle missa vinden, men icke! När vinden kom snodde hon snabbt runt och markerade den så fint så fint! Bra jobbat!

Till helgen går alltså stora flyttlasset, vi blir av med uppkopplingen och enligt Bredbandsbolaget så ska det ta mellan 3 dagar upp till 5 veckor innan de har kopplat in trådlöst igen?! Det är ju heeeelt sjukt, vi flyttanmälde för typ 3 veckor sedan, men det spelar ingen roll hur man gör, det tar lika lång tid ändå...:( Märkligt!

Vi kan ju båda använda våra mobiler som modem, så det är ju ingen fara!

På återseende!


RSS 2.0