Hänt sen sist!

på jobbet har ännu inte rutinerna infunnit sig....dagarna går med nån sorts hawaii-lösningar känns det som...Schemat ändras nu och då och det är lika spännande varje dag! Flexibilitet är ett ledord just nu!

Det enda som är konstant är att barnen kommer varje dag och kräver uppmärksamhet! Arbetsmiljön är helt fantastisk! Underbara lokaler med möjligheter som jag aldrig sett maken till! Hoppas nu bara vi kan matcha lokalerna med verksamheten. Vi har bakat flera gånger, och mer lär det bli.

Hittills har det gått över förväntan att kombinera jobb med hemmafix, visst, jag går och lägger mig typ vid 10 varje kväll, men hittills vaknar jag relativt pigg! Jag har strykit i min kalender så jag försöker ha en ledig dag per helg, som en förebyggande åtgärd!

Första veckan var jag ambitiös som tusan och stannade på väg hem och lade spår, hoppas det är en trend jag orkar hålla! Har varit två kvällar upp till klubben för att träna, så nog får hundarna sitt!

Tyvärr verkar inte riktigt Spajk vara nöjd....hittills har ett par skor gått där hädan...min finfina jesus-sandaler, tur Nicklas ska åka igen om några veckor så han får köpa nya, men lite trist är det! Sen har Nicklas sprillans nya converse-pjuks fått en bit av sin sula bort-tuggad, dom går fortfarande att använda, men snyggt är det inte...sen har även Nicklas teva-sandaler fått sig en omgång :( Dumma Spajk!!

Inte nog med det....


Lite hårdhänt läsning av tidningar....Detta trots både leksaker och tuggben i den lilla hage han får vara i när vi är borta....! Jag tror det är nån period då det gått bra att ha han lös typ hela sommaren!

Men när man jobbar får man ju passa på att utnyttja kvällarna, så efter jobbet i fredags åkte jag till Mora för att köpa gummistövlar och storhandla! När jag var liten fanns det två sorters gummistövlar, gröna höga och blå lite lägre seglarstövlar, that´s it! men nu förtiden finns det ju en uppsjö!!!!
Jag har ju sagt att jag ska ha röda, men det funkar ju inte riktigt till mitt regnställ....dom med mönster på är ju kul på jobbet, men hur kul är dom på en hundtävling??? Nopp, inte tycker jag det iaf....Inte riktigt heller så jag köpte två par då dom kostade typ 800 spänn! Det blev istället ett par svarta tretorn, inte jättepoppiga men sköna och funktionella, typiskt mig alltså :)

Jag var lite mer effektiv i helgen och gick lös på lite buskar utanför entrén!

Mycket mer välkomnande än att behöva kliva runt världens buskage! Det var riktigt roligt att gå loss med busksaxen *höhö*

I dag var det ju utställning som stod på programmet! Inofficiell på klubben, så det var bara Spajk som var med, och med den äran! Dagen slutade med HP, BIR och dessutom BIG :) Sen åkte vi ut i finalen, men ändå!

Finfin kritik:
Trevlig helhet, mycket bra huvud med bra detaljer, utmärkta öron, bra substansfull kropp, välmusklad, breda lår, vacker färg o päls, rör sig bra när han kommer igång.

Han var något överladdad och ville inte alls trava...Vi har ju heller inte tränat det, så vi snabbtränade lite utanför innan vi gick in och jag kom på att det var svårt att springa i cirkel, att springa rakt var inga problem?!

När vi kom in i ringen frågade hon hur gammal han var, 14 månader svarade jag samtidigt som Spajk glatt hälsade...."Jaha, ja, kroppen utvecklas ju ibland för resten av hunden"...undra just vad hon menar med det :P

Iaf så sa hon igen när vi vann gruppen att han borde träna på att visa upp sig bättre i trav....! Så jag förstod att vi skulle åka ur BIS'et rätt snabbt!Han skötte sig exemplariskt med alla hundar! Vi övade platsliggning och rätt som det var blir han så när påsprungen av en liten tjej med en springer i kopplet?! Han rörde inte en min utan låg fint stilla! Bra träning!

Nu väntar några dagars jobb innan vi åker på SÖF, så snälla Anna-Britta ska ha Spajk!

På återseende!!

Fler bilder från Dalhalla!

Jag fick ju sitta med som åskådare på en föreställning, det var jättekul att se hur det såg ut framifrån! Jag tog en del bilder, några blev bra, andra mindre bra....de allra flesta hamnade direkt på facebook, men några lägger jag ut här också!

För er som inte hängt med så var det alltså en helt vanlig tisdag, jag gick hemma och skrotade då telefonen ringer och det är en träningskompis som ringer, hon berättar att hon blivit tillfrågad om att komma till Dalhalla med sin hund och vara med i en föreställning som hette Karl-Anton och Piraterna. Hon tackade först ja, men när hon fick veta hur många föreställningar det var och vad som hunden skulle göra så backade hon ur och ringde istället till oss. Inte för att hennes hund inte skulle fixa det, men det var ju rätt många dagar som föreställningarna pågick och med repetitionsdagar så blev det för mycket.

Iaf så åkte jag upp med Dizni och fick då veta att hon skulle vara lös på scen och att hon typ skulle vara inne på scenen hela tiden! Jag såg framför mig Dizni lös på scenen, men fikakorgar, barn och människor bara ett litet skutt bort?!?! Men tro det eller ej så har hon faktiskt bara en enda gång hoppat över under föreställningarna, och då inte till publiken utan till de kanonkulor som kommer farande under en av scenerna.

Ett problem som inte jag tänkt på tidigare är ju att ALLT som skådespelarna säger hörs ut i micken, så det gick ju inte att kommunicera med henne när hon var på scenen?! Första gången gick det väl sådär när vi repade...hon var mest överallt och jag tyckte det gick katastrofdålig! Men det tyckte inte regissören! Så vips så hade Dizni fått rollen!

Hela gänget som var med var mycket hundkära, så Dizni var nog i himmelriket :) Alla klappade på henne och hon fick såååå mycket uppmärksamhet! Dessutom fanns det ätbara saker både här och där som hon tog sig en smakbit av då och då......!

På scenen under föreställningarna gick hon runt och lullade, fick en klapp här och en klapp där, men mest höll hon sig till väskan med stort V, för den innehäll Frolic! Vi insåg snart att vi måste ha någon på scen som har lite extra ansvar för Dizni, och det blev Ullis som spelar Svea. Hon har handväska med sig och där i lade vi helt enkelt lite frolic som hon fick.

Föreställningen sågs av drygt 2000 personer, så 2000 personer har sett en rottweiler som varken bet barn eller hundar utan faktiskt sköter sig jättebra! Efter en av föreställningarna gick jag och rastade så jag mötte publiken på väg upp ur gropen. Många stannade mig och pratade och klappade på Dizni, jag vet inte hur många som frågade om det verkligen var en rottweiler "för hon ser ju så snäll ut" eller "de man läser om i tidningarna är ju jätteotäcka" så jag undrar vad rasen har för rykte egentligen?

Jag är mycket väl medveten om att det finns rottisar som inte skulle fixa att göra en sånhär grej, jag är också medveten om att det finns rottisar som inte är att lita på, till viss del en ägarproblematik. Men i grund och botten är det faktiskt våra uppfödare som måste ta sitt ansvar och avla på hundar som är mentalt bra och inte bara snygga...Jag skulle lätt kunna ha med mig Dizni på mitt jobb nu, om det inte vore för att hon väger knappt 40 kilo och skulle putta omkull barn i ren glädje....inte en enda gång har jag känt mig orolig för att hon ska säga ifrån! Aldrig någonsin!! Hon är ju en mat-tjuv av guds nåde, men det är ju rätt simpelt i jämförelse med att bita folk....

Jaja, nog pratat om det, nu kommer bilderna!

Hela scenen!

Ja, det är alltså till höger, vid säckväven som hon har hoppat över, jag kan säga att det är ett rejält skutt som krävs för att komma över!!


Hela föreställningen börjar med att dom kommer åkandes i båt...Dizni är snabb ur båten!


Sen ska tanterna gå till skogen....och då följer Dizni med!


Sen har Felix, i vita kepsen, gömt lite sockerkaka i en stor säck...men istället för sockerkaka finns det en stor orm, denna orm ville Dizni leka med...så för varje föreställning blev hon mer och mer närgången! Så de två sista föreställningarna lekte hon lite väl våldsamt med den...


Här är det saftkalas, kolla barnen! Gimme five :)


En av scenerna utspelar sig på ett piratskepp, och dit får inte Dizni vara med, så då fick hon vila lite bakom scenen! Hon lärde sig så snabbt när hon skulle vara på vilken plats, helt otroligt!


Ja, som sagt så är väskan intressant....

Ja, mycket intressant....
T.o.m. så intressant att hon liggmarkerade väskan....i hopp om att det skulle komma godis!

Här är det massa som händer, häxpipor som tjuter och vatten som sprutar, men inga problem!


å så är det tack o hej!


Jag har filmat lite med min mobil, jag står i musikerbåset, så det är mycket musik...men iaf en liten glimt av hur det ser ut! Jag har filmat den del där det är mest action där piraterna ska stjäla skatten!
Här är scenen när piraterna kommer tillbaka iklädda långa svarta kåpor...


För mig har det var en jättehäftig upplevelse att ha Dizni med i en föreställning, jag är oerhört stolt!! Men nån mer som ska vara stolt är Anna å Jöran på Askelons kennel som fött upp henne! Som sagt, med dagens uppfödare som avlar med på skönhet än sund mentalitet är Anna och Jöran ett föredöme med sina stabila och trevliga hundar! Tack kennelmamman :)

ja, nu lovar jag att jag inte ska skriva fler skrytinlägg om Dizni´s skådespelardebut :)

På återseende!

mobilbilder!!

Ja, lite blandade mobilbilder!

Här är en bild på Dizni´s loge, fast en light-variant, så småningom fick hon sin bur också, med vattenskål, frolic o tuggben, blöta handdukar när det var gassande sol, och torra handdukar när det var regn!!  Axel har ätit blå M-godisar!!!


Lite Marmabilder....det kom ju en REJÄL regnskur när vi var ute...det regnade så mycket så jag var blöt ända in på skinnet! Jag konstaterade då att försvarets byxbälte krymper i regn :)

Petra och jag har dålig erfarenhet at gemensamma torkrum..så vi gjorde ett eget! En spårlina och lite knopar senare, dock tog det lååång tid för det att torka, men hellre det än att det försvinner grejer, vilket det mycket riktigt gjorde i gemensamma torkrummet, men inte hos oss :) Tur vi inte hade visitation av rummen, för jag tvivlar på att detta hade funkat!


Min vana trogen fyllde jag ju år på Marma....jag fick paket! Så som komplement till min knall-orangea kåsa fick jag en knallrosa vattenflaska :) Sen diskuterades det livligt huruvida det var en kåsa eller en landningsvisare för helikopter ;) Den rymde iaf myyyycket kaffe och är helt underbar!


...å så lite kängputs, before and after :)


...eh..ja...nog för att jag gillar skor, men det finns gränser!

Jag fattar inte hur folk kan gå i dessa?? Jag tog mig typ 20 meter innan jag fick svindel! Trots den hutlösa summan av 99 kronor står de kvar på scorett i Sågmyra om nån är sugen!!

Vi tog en spontanshopping till Sågmyra och Lager 157, Nicklas shoppade lite men inte jag, tro det eller ej :) Dock belv det en enorm besvikelse när vi kom till det obligatoriska fikat och det visade sig att de slutat med hembakat! Alltså inga paninni eller snickerskakor!! Fy vad tråkigt!! Det var tydligen för dyrt med en anställd som bara bakade...

Sommaren annars har inneburit massa besök i villa Fromhem, besök som vara längre och kortare stunder! Härlig middag har intagits på altanen, som av nån anledning kallas "whiskeyaltanen"?! Kan inte förstå det....

Bl.a. har gästrummet används relativt flitigt, Nicklas föräldrar och inte minst Joel och Petter har sovit där, till Dizni´s stora glädje :) Petter var också, tillsammans med Anna E, initiativtagare till spontanshoppingen, Petter delar min förtjusning för skor, men vi var trots detta överens om att just dessa skulle stå kvar i affären!

Sommaren lider ju mot sitt slut, och därmed också mitt sommarjobb i repan, ett fantastisk sommarjobb på många sätt, men ett fast jobb innebär ju betald semester, så det får kanske bli något enstaka inhopp för att återse gamla bekanta gäster som genom åren blivit vänner. På torsdag börjar jag mitt "riktiga" jobb, heltid, tillsvidare på Boda skola! Det ska bli jätteskoj, men jag kommer nog vara rätt trött....ett plugga är ju rätt stillsamt och flexibelt, jag kan ju välja att plugga lite när jag vill, men att jobb är ju låst måndag till fredag....så bloggandet kanske blir mer sporadiskt!

Nu är det kvällspromenad-dax i ett rejält blåsigt väder, på siljan går gässen vita och det susar i köksfläkten!

På återseende!!

Hundbilder!

Ja, när jag ändå var på g, så laddade jag upp lite fler bilder! När vi var på Åsen med mamma o pappa  typ juli, tog jag lite bilder på hundarna, så håll tillgodo!

Finfina Spajken!


Här har jag försökt vara duktig och kört manuella inställningar, så han har lite skum färg...


Bättre och mer rättvis färg på denna bild!

Han har verkligen toksnygg färg, han har inte blivit så jättesolblekt heller! Många kommenterar hans färg, han är verkligen riktigt mörkbrun, nästan kaffefärgad! Jättesnyggt!

Konstig min....o färg!

Fullt ös!


Försök få dom på samma bild?! Inte lätt...

Hmmmmm, vilar!


Söt-Dizni!
På återseende igen!!


Bilder Astrid Lindgrens Värld!

Nu äntligen har jag tagit på mig tålamodshatten och laddat upp lite bilder!

Det var en helt underbar weekend småland, vi utnyttjade verkligen tiden till max, kvalitetstid på hög nivå!

Umgåtts med mamma o pappa, systeryster, Lars och inte minst våra gudbarn, Tuva o Axel, tjusigt med gudbarn va??? Men om man får önska vilken typ av barn man ska få, då vill jag önska två som är som Tuva o Axel :)

Här kommer iaf bilderna, håll tillgodo!
På väg in till Mattisborgen


Axel o jag i Vargklämman, vi var lite för korta för att nå stenen...


spilllevinken Axel!


Tuva fick önska en låda på Allsången!


Axel blev trött......


Tuva o jag tutar på Kling & Klangs cykeltuta!!!


Sen sprang vi fort fort därifrån!!!!


Klättrade på ett stort träd!


...sommar....


å så lite bilder bara för att dom är snygga!

Taket på Mattisborgen


En del av Mattisborgen


Snygga tak!!!


Tuvas öra!


Systeryster o Axel


Ja, det var iaf en lite glimt!

På återseende!


inga bilder.......

....känner inte för att blogga när jag inte kan lägga in bilder!

Dumma jävla bredbandsbolaget har fortfarande inte lyckats installera något nätverk hemma hos oss, vi kan surfa via ett mobilt bredband, men det är ju så segt att ladda upp bilder då, särskilt när det är bilder från canon-kameran, dom är stoooora! Nu börjar bredbandsbolaget tro att det är något fel på själva fysiska kopplingarna, så vi får se hur det går....

Iaf så rullar dagarna på i en hejdundrans hastighet!! Om exakt en vecka börjar jag jobba i Boda!!! Coolt :)

Nå värst sommarlov har jag ju inte haft, förutom två veckor innan midsommar, så jag är ju inte särskilt utvilad direkt...att jobba plus köra föreställningar har varit lite mycket, vissa dagar jag jag gått till jobbet strax innan åtta, sen sprungit hem och tok-kört upp till Dalhalla för att köra två föreställningar och sen vara hemma igen typ kl. nio....det är långa dagar! Sen vill vi ju hälsa på folk, och vill att folk ska hälsa på oss :)

Föreställningarna har varit helt underbara! Alla skådisar har verkligen engagerat sig i Dizni, och var hon än gått på scenen har hon fått en klapp eller två! Helt underbart att se! Det är lite sorgligt att det är slut, men alla var rörande eniga om att dom ville låna henne även nästa sommar! Kul förståss, men då får dom låna henne så vi inte behöver vara med varje föreställning, nu vet vi ju att hon fixar det jättebra och att alla är måna om henne. Det är ju en av de två tanterna, Svea, som har haft godis i sin handväska och gett Dizni, Dizni har verkligen tytt sig till Ullis, som hon heter egentligen. Det är så kul att se, så det känns helt tryggt att lämna henne till Ullis!

Det var ju som sagt sista föreställningen igår, och vi blev rejält avtackade! Dizni fick en stor påse frolic, tuggben och en fin schäfer-figurin! Jag o Nicklas fick alla Erkers Marie´s böcker, en jättehäftigt skål med en badande Karl-Anton, en Sverige-almanacka och en jättefin bricka! Jag blev väldigt rörd av allas uppskattning!

En annan sida av alltihopa är ju vad alla skådisar gjort för rasen rottweiler! Tänk all publik, nästan 3000 personer som sett en rottweiler, lös på scen, som är toksnäll och inte det minsta "kamphund"! Det är en jättestor vinst tycker jag!

Annars har vi hunnit med en helt underbar weekend i småland! Intensiva dagar, men såååå härliga! Det årliga besöket på Astrid Lindgrens Värld hann vi med, och shit vad cool Mattisborgen är!! Läste ett den kostat 50 miljoner, men det är det npg värt, för den var helt otrolig! Så välgjord och geniun! Bra skådisar gör ju att miljöerna blir levande också. Jag har såklart ett gäng bilder från besöket, men dom får vi ta en annan gång....

Ja, det var iaf en lite kort uppdatering så ni vet att jag lever!

På återseende!!


RSS 2.0