GOTT NYTT ÅR!!!
Har tagit en liten paus i matlagningen....lagar 3-rätters till kvällens middag, jag gillar att laga mat o fixa i köket!

Tänker kanske försöka mig på en sammanfattning av året som gått, men inte just nu! Kanske i morgon?? Eller nån annan dag..... Har ju också en hel del att berätta och visa från den underbara julhelg vi nyss upplevt!

Passar iaf på att önska er ett riktigt Gott Nytt År!!!

Undrar ni nu var Spajk är på bilden??
ja, jo, jag snodde förra årets bild :) Å då fanns ju inte lilla Spajk, därför får han inte vara med!

På återseende!!!


Undra om herr S får mardrömmar nu när han ...

20101226661 (MMS)

Undra om herr S får mardrömmar nu när han läst deckare? Eller om han helt enkelt försökt läsa sig till lärdom? Ska nog testa att lägga fram "satsa på 10:an" eller "från valp till stjärna" så han läser något han har nytta av ;)


Vem behöver en pappersstrimlare?? Misstänk...

20101226662 (MMS)

Vem behöver en pappersstrimlare?? Misstänker starkt att just denna del av kreativiteten tillhör den lilla bruna kreatören!


Undra just vem som är den skyldiga?!?

20101226660 (MMS)

Undra just vem som är den skyldiga?!?


En vacker syn mötte oss efter att hundarna...

20101226656 (MMS)

En vacker syn mötte oss efter att hundarna varit själva hemma en stund :) Snacka om att dom sysselsatt sig själva, kreativitet på HÖG nivå!


God Jul och Gott Nytt År!


ÖNSKAR ER ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!!!
Vill ni se korten i större format så klicka på miniatyrerna....Det är så kul att sitta å pyssla med bilder!! Jag är inte så duktig, men kul är det!

Bilden till höger är rätt mycket fixad, egentligen är det en annan bild på Spajk där, men han ser helt knäpp ut, så då klippte jag in en annan....originialt är dessutom spegelnvänt, men det är ju bara att vända på!

Sen ser den noggranne att "skogen" till vänster, under texten är samma lilla bildsnutt som är kopierad tre gånger...men vad gör väl det om hundra år??? Tänk vad man kan göra??

Det svart/vita är en färdig bakgrund som jag bara spegelvänt och kopierat, klippt in hundarna och skrivit en textruta, lätt som en plätt! Inte lika snyggt om ni frågar mig.... Jag gillar det i färg bättre, eller???

Dizni är ju lätt att ta kort på, men det där lilla popcornet som flyttat in här...nja, han behöver träna lite mer ;)

Å så detta fenomen med julkort...jag är en stor fan av julkort, älskar att få julkort och det första jag gör när jag kommer till mamma är att sätta mig och gå igenom julkortshögen, men i år har vi knappt fått några alls?!? Jag håller med om att det är slöseri med pengar, och framförallt, miljön att skicka julkort som transporteras över landet med bil och smutsar ner miljön, men det är ju såååå roligt att få riktiga julkort!!! Vi skickade våra "vanliga" julbrev till ett gäng, några fick det digitalt och så skickade jag ett helt gäng digitala julkort, samma som ligger här. Men först ut via mail, sen via facebook och nu till sist hamnar dom här!

Facebook har ju också gjort att jag fått kontakt med människor som jag träffar då och då, både hundfolk och hemvärnsfolk och gamla klasskamrater som jag inte sådär tjenis med att jag skickar julkort till, men då är ju mail/fb jättebra!

Nu sitter jag här och väntar på att Nicklas ska komma hem, förmiddagen har gått helt enligt planerna, förutom då att termometern visade 29.9 härliga minusgrader?!? Hundarna fick vackert hålla sig inne en stund extra, men inte hjälpte det, det var fortfarande typ 27 grader när jag gick ut, inte märktes det på dom att det var ap-kallt ute??? Dom var helt oberörda..... Annars har jag hunnit packa och göra klart för avresa, det är en del grejer som ska med, och en massa skrymmande färgglada paket förståss :)

Nu ska jag gå och lägga fram jesusbarnet i julkrubban innan vi åker! Nicklas überpetig sa att det inte fick ligga i krubban innan det är fött! Jaja, liiiiite rätt kan han väl få ha! 

Vi har en jättefin julkrubba med lösa figurer som Nicklas köpt i Palestina, fint ska det vara!!

På återseende!!!   
Först såklart.....

...en ursäkt till mitt nyaste lilla syskonbarn Agnes....nu är det ju om man ska vara petig Nicklas syskonbarn, men jag "lånar" henne lite ändå!

Hon är så ny att hon inte finns med i mitt flip-album, o i tentanervositeten rabblade jag bara upp dom tre som finns i albumet, men jag får se till att ta lite bilder nu vid jul så får även Agnes vara med och peppa mig framöver!
Jag snodde lite bilder från fb! Tack Henrik :)

Bilderna i flip-albumet är bara "bus-bilder" där alla leker eller stojjar, allt för att sprida energi, och nog passa Agnes in i den kategorin???

Förlåt en dum faster som glömde.....

Jag tror bestämt jag ligger på lite minus nu, dels glömt Agnes, å dessutom ägare till hunden som välter ljuslyktor och äter pepparkakshus....fattas bara att Spajk hade kissat inne på nån matta också.....

Jag får väl försöka gottgöra det nu såhär i juletid ;)


Laddad men lite nervös!!!

Sitter här och väntar.....och väntar...och väntar! På att tentan ska läggas ut, den ska skrivas och lämnas in och sen är det bara en bilduppgift kvar innan jullovet, som förhoppningsvis är mitt sista?! Herregud vad fort åren gått, 3 år har jag pluggat! Jag måste erkänna att det varit myyyycket lättare än jag trott! Nicklas säger att det är för att jag inte pluggar ordentligt, men hittills godkänt på alla kurser, nästan helt utan kompletteringar! Förutom dendär j*vla matte-tentan! Men den är också godkänd och ett fint G i kursintyget :)

Dagens tenta ligger ute i 4 timmar, sedan stängs den....känns lite nervöst! Jag har som ni ser laddat med alla böcker, både skönlitteratur och faktalitteratur, snyggt och prydligt uppradade bredvid datorn.Lite fika för att kunna sitta i fyra timmar, kaffe, julmust, clementiner och en påse julskum :) Jag kan iaf inte skylla på sockerbrist om jag missar den!Sen såklart har jag ju alla tre syskonbarnen med mig, jag har ett litet flipp-album bredvid datorn, så när energin tryter så bläddrar jag lite mellan bilderna och väljer en ny bild, idag är det Tuva som får hjälpa till med energin! Men Axel och Amanda finns också med såklart!

Annars är det snart jul :) Fromhem är pyntat och klart, julklapparna inslagna, julbreven skickade, det digitala julkortet fixat, det ska bara mailas iväg i dag. Några få utvalda får familjen Froms julbrev, andra får en digital variant på det såhär i miljötänkandets tider, och så ett gäng hundvänner som får vårt digitala julkort, när jag mailat iväg det lägger jag ut det här på bloggen så alla får se!

Att skicka ett julbrev kanske verkar lite märkligt, men det är en tradition vi "lånade" av en underbar konfirmationspräst, dom skickar julbrev där dom summerar året och önskar alla en god jul! Mycket trevligt!!

Nej, nu är klockan tio i tio, och klockan tio ska tentan finnas ute, dax för ett sista toalettbesök, en koll på hundarna och sen är det bara att skriva så fingrarna glöder :)

på återseende!


Några dagar närmare jul :)

Tiden bara rusar iväg!!! Tur det inte är så mycket i skolan just nu, det är så mycket annat roligt att syssla med på dagarna :)

Har hunnit en härlig långpromenad med Nicklas och hundarna, dock var det lite kallt, nästan 20 minus! Men det hindrade inte oss, hundarna klagade inte heller :)Vi började vid springkällan, den är cool när den frusit!

Planen var också att ta årets julkortsbild, gick ju "sådär" bra....men skam den som ger sig, resultatet blev rätt bra! Det kommer väl kanske indimpande vad det lider :)Denhär bilden säger nog en del......Rätt festlig om du frågar mig :)

Annars så har jag bakat, en laktos o glutenfri saffranskrans! Den blev jättefin och smakade helt okej, inte som "vanligt" men bra! Sen skulle jag baka spritskransar.... I visst seger-rus efter de lyckade kransarna blev jag nog liiiite övermodig....Spritskransar är alltså mördegskakor smaksatta med bittermandel, dessa skall sedan spritsas ut och formas till ringar eller ess! Det var i just detta moment det inte riktigt gick som planerat! Degen blev jättehård och gick alltså inte att spritsa, jag försökte verkligen på alla sätt och vis, men spritsen ville inte som jag ville.... Spritsen är alltså inte en sån spritspåse utan en gammal hederlig modell med en vev som man vevar fram degen med.

Det slutade iaf med att spritsen som är av aluminium gick tokmycket sönder! Det resulterade senare i ett antal vändor ner till källaren för att hämta både skruvstäd och en hammare för att kunna laga spritsen! Komplett med lite attack-lim har jag nu en sprits som inte riktigt ser så bra ut, men den fungerar :)

Har slagit in lite julklappar också, gjorde där det konstaterandet att brun packtejp är en bra hjälpreda i paketinslagning! Men nu är iaf alla julklappar inslagna och ligger i stora julklapps-säcken och väntar...Det var en fin promenad :) Ett lätt frost-täcke och lite snö, alldeles FÖR lite snö om ni frågar mig, men idag har det kommit 2 dm snö :) Häääärligt!!

Dock har Spajk lyckats tappa bort en kong längs kyrkudden idag :( Dumt! En pipis är väck också, men den ligger iaf någonstans i trädgården!


Fina fröken!!!!


Å så knoll o tott på samma bild :)

Nu väntar lite läsning av skönlitteratur inför tentan på måndag, men det kan man ju göra mellan promenaderna i den härliga snön :) Förstår inte folk som klagar på snön hela tiden, det är vitt och vackert, snön isolerar allt ljud så det är tyst och vackert överallt! Skottningen ger gratis fysträning :) Hundarna får finfin träning av att pulsa i snön, vi människor får också fin fys :)

Det var iaf en liten snabbuppdatering om livet i Fromhem!

På återseende!!Inlägg med bilder fast ändå inte ;)

Ja, detta blir ett inlägg utan bilder, för bilderna ligger i ett separat inlägg under!

Det är så praktiskt, jag kan sms'a bilder till bloggen! Jag tror dessutom det ska gå att skicka text också, men det har jag inte vågat prova! Men vem vet?! Kanske en vacker dag att det kommer text via sms också!

Helgen som gick tillbringades i Västerås, som vanligt mycket trevligt! Ett av huvudsyftena var att hälsa på lilla Agnes, som inte var så liten?! Herregud, hon måste ha fått raketväxningsmjölk av mamma Therese! Det andra huvudsyftet var att äta julbord, en trevlig tradition vi gjort de sista åren. (Här finns inlägget från förra året om någon vill läsa......http://arrdiz.blogg.se/2009/december/underbar-helg.html )

På lördagen var det inplanerat lite shopping, dels för att vi behövde en dyna till bilen, dels för att trötta ut Spajken inför det stundande julbordet! Vi hade såklart glömt buren hemma....hade känts tryggt att ha honom instängd, och henne med för den delen, men hon tar sig ju inte ut ur stängda dörrar vilket han blixtsnabbt lärt sig! Snacka om shaping.....

Ja, iaf så styrde vi kosan till en gigantisk djuraffär, Spajk travade vackert i kopplet rakt in i affären som om han inte gjort annat....Liiiiite läskigt var det när vi skulle gå uppför en trappa, den var öppen och man såg rakt igenom, men med en liten levergodis som muta så gick det så bra så!

Vi strosade runt i affären en lång stund, provade lite pipleksaker och lite halsband, men lyckades att inte köpa något alls, förutom en dyna, en julklapp, lite godis och två kex! De två kexen kom sedan att bli en stor bov i det kommande dramat ;)

Vi hastade hem från affären, fikade lite, rastade hundarna och studsade sen vidare in i duschen....Liiiiiite stressigt blev det, men vi hade jobbat in den tid vi tappat och låg nästan i fas när det plötsligt ringer på dörren! Utanför står Nicklas kusin Ninni o hennes man Jonas!!!!! Vi har inte träffats på evigheter så det blev ett glatt återseende!

Lite sena blev vi återigen då hundarna också gillade Ninni och Jonas och skulle hälsa mycket väl och länge! Iaf så stängdes hundarna in i vårt sovrum med en skjutdörr som avgränsning mot övriga lägenheten.

Kexen lade jag på en bänk strax utanför dörren, jag var också lite smart och lyfte ut papperskorgen då jag vet av erfarenhet att Dizni gärna undersöker innehållet! Jag ställde papperskorgen framför kexen....Sen drog jag igen dörren och sa som vi alltid säger: Husse o matte kommer snart!

Julbordet var verkligen jättebra, mycket mumsigt fanns det! Mycket rökta korvar och andra köttpålägg, skinka och massa annat smått o gott! Tänk vad jag blivit vuxen, nu åt jag först en tallrik fisk, dock ingen sill, men en hel del rökta fiskar! Sen var det ytterligare en kall tallrik med kött, olika korvar och rökta saker, mums! Sen en tallrik varmt, d.v.s köttbullar o prinskorv! Ett rejält godisbord hade dom, och där bestämde vi raskt att man fick ta lika många tallrikar där som man gjort från övriga julbordet, jag fick alltså ta tre :)

Kvällen skulle fortsätta hemma hos Henrik och Therese, så vi åkte hem och skulle hämta hundarna, då möts vi av Spajk i hallen.....Och sen då en salig röra i köket...Dizni hade såklart lokaliserat kexen och helt sonika satt upp tassarna på bänken och hämtat kexen, vilket resulterat i att papperskorgen for i golvet och låg där och liksom bjöd in till upptäcksfärd..... Förutom lite tuggat papper var det inget farligt dom tuggat på, vilket såklart var skönt!

Jag undrar lite hur länge dom höll sig inne i rummet? Det hade kommit reklam i brevinkastet, undra om det var då Spajk öppnade dörren och gick ut? Jag är nämligen övertygad om att det är Spajk som öppnat dörren medans det är Dizni som tippat ner papperskorgen!

Vi for hem till Therese och Henrik, där Dizni inom loppet av två minuter från att hon kom in genom dörren hann tippa ut en ljuslykta på fot så mängder med röd sand for ut på golvet, mitt i detta tumult lyckas hon ta en tugga av Therese's fina pepparkakshus! Dumma dumma Dizni!! Tur Jonas var med och uppfattade situationen snabbt och lyckades fånga Dizni innan hon åt mer av pepparkakshuset, själv höll jag ljuslyktor för att det inte skulle bli dominoeffekt...

Stackars Amanda fattade inte ett dugg av vad som hände, hon var mest bekymrad över att dörren till huset också gått sönder! Hon verkade inte sakna trappan, vilket ju var skönt! Tro nu inte att det var något färdigköpt pepparkakshus, nejdå, det var egendesignat och ursnyggt!! Med olika delar och torn o grejer....Så jag skämdes lite....Tur Therese gillar Dizni :)

Annars var Amanda mest förtjust i Spajk...Dizni kallade hon för "stora hunden" och ville inte gärna klappa henne eller vara i närheten av henne, vilket är fullt förståeligt då hon väger ungefär dubbelt så mycket som hon gör! Men Spajk gillade hon, hon gömde leksaker och kampade med trasa och t.o.m. pusskalas hade dom två! Urgulligt!

Väl hemma igen var det nästan läggdax, och när Nicklas ska krypa ner så hittar han ett kontokortschipp i sängen...Då blev jag lite orolig, för något kontokort hade jag inte hittat bland pappers-skräpet jag plockat från golvet...Inte kunde väl Spajk ha tuggat i sig ett helt kontokort? Det går ju knappt att klippa sönder? hm, som sagt, orolig blev jag! Tänkte att om vi inte hittar det eller det inte kommit ut under söndagen så får vi lov att åka till veterinären...tror inte det är nyttigt att ha ett kontokort i magen!

Så glädjen var total när Nicklas gått igenom papperskorgen och hittade ett vältuggat kontokort :) Bildbevis på detta finns som sagt i ett eget inlägg! Tänk att man kan bli så glad över ett söndertuggat kort!

En avslutande promenad på söndagen hann vi med, under promenaden mötte Spajk sin första skidåkare, han blev mycket konfunderad och undrade nog vad det var för nissar som for omkring! Han gjorde dock en urtjusig ljudmarkering av en skidåkare!!! Ren tur eller medveten har jag ingen aning om, men belöning fick han :) 

Som vanligt avslutades helgen med träning i körhuset, alltid trevligt! Både att träna hund och att prata strunt!

Det märktes inte ett dugg på Spajk att vi varit iväg hela helgen, vi kampade och tränade som vanligt på att komma tillbaka med dutten och inte springa själv, jag ser tydliga framsteg! Vi tränade platsliggning vilket också gick bra, han ligger lugnt och stilla. Lite position hann vi också med, och så förståss den vanliga träningen med störning som det blir när det är massa folk och hundar som ska samsas på en yta!

Dizni var däremot lite trött i mössan...så vi gjorde egentligen inget vettigt, lite funktionslydnad för försvarsmaktshund blev det, vilket är himla roligt!!

Nu blev detta ett rätt långt inlägg med text, men det är ju frivilligt att läsa! Nu ska jag ner och ta en lusse-fika och slå in lite nyinköpta julklappar! Förmiddagen ägnades åt julklapps-shopping vilket gick utmärkt så nu är hela matsalsbordet fyllt med klappar som ska slås in :)

På återseende!!!

SMS-inlägg

20101212644 (MMS)

Haha, jag glömde ju att jag hade skickat bilderna till bloggen, jag skulle ju skriva också?! Men det glömde jag visst bort..... Jag får väl ta mig i kragen och göra det...om en stund!


SMS-inlägg

20101211639 (MMS)


lite blandat....

ja, lite blandat smått o gott....

Lördagen ägnades åt lydnadstävlingar i körhuset, som vanligt mycket trevligt! Vi är ju bortskämda med beröm för våra tävlingar, och detta var inget undantag :) Tror det tog 15 minuter från sista tävlande gick av planen till det var prisutdelning! Så ska det se ut :)

För er som inte är så insatta så brukar det vara så att det är en gemensam prisutdelning efter att ALLA tävlande kört sitt program, är då första start klockan 8 som vi hade i lördags och sista tävlande gick av planen ungefär vid klockan 12, då är det drygt att sitta och vänta, första klassen hade tävlat klart redan klockan halv tio och att då behöva sitta och vänta tills alla är klara är så tråkigt och dumt! Argumentet för att ha prisutdelning sist var att då blir det ju publik som stannar hela tiden och det är ju mest rättvist för de tävlande, men hur tänker man då som arrangör?? Är det en bra publik att ha ett gäng sura tävlande som inte vill annat än få sitt resultat och åka hem?

Är det inte bättre att låta dom som vill åka hem med sitt resultat, de som hade tänkt stanna stannar ju även att prisutdelningen är klar?!? Jag själv åker aldrig på tävlingar som har prisutdelningen sist...det tar ju banne mig hela dagen, å så har man kanske dessutom en bit att åka! Nej, fram för fler klubbar som sätter dom tävlande i första hand! Vi har dessutom alltid olika samlingstider för de olika klasserna, allt för att slippa väntan. Nu när det dessutom är vinter och kallt vill man kanske inte ha hunden i en kall bil. Det var en ganska liten tävling nu, bara 35 starter....så vi hoppas på många anmälningar till våra tävlingar den 5-6 februari, chans till finfina poäng i två dagar :) Vill man dessutom ha tips på bra boende så är det bara att höra av sig, ev. uppfödare som kommer o tävlar kan få inkvartera sig i vår källare ;)

Söndagen var det uppstart av bevakningskursen, verkar vara ett ett gott gäng! Jag o Nicklas ska ha två Lapska vallhundar som adepter, en intressant ras som vi ska se till blir dom bästa Lapska vallhundarn på bevakning som Sverige någonsin skådat! En utmaning helt klart, men nog fasen ska vi lyckas!

Spajken kommer få sin beskärda del av träning också, likaså Dizni!

Söndagkväll var det som vanligt träning i körhuset, Spajken skötte sig exemplariskt! Kampade jättefint och vara fokuserad och koncentrerad. Liiiite svårt att ligga platsliggning när hundar kallas in bredvid, men är man bara 5 månader så kanske man inte riktigt ska ligga stilla då??  Annars låg han lungt och fint på plats, jag berömde såklart med både godis och röst! Lite sitt stanna kvar och lite inkallningar, har bestämt att inte kör så mycket inkallning, bättre att han får ett tryggt "kvar-kommando" han kommer som ett skott när jag ropar, så det behöver vi inte träna på....träna ingångar gör vi utan sitt-kommando, så det jobbar vi också på! Han har helt klart fattat att det är på vänster sida man ska vara och att man ska sitta tätt mot mattes ben, men han vet inte riktigt att det är "fot" han sitter :) Men det kommer!

Han är så gott som hela tiden lös i körhuset, han springer ingenstans och är förvånandsvärt ointresserad av underlaget?! Han hälsar på folk när han får, annars är han mest intresserad av kampen eller frolicarna i fickan :)

Dizni fick såklart en stund i körhuset hon också, jag måste banne mig bli bättre på strukturera mina träningar, hade inte ens med mig en apport igår! Körde rutan utan koner, vilket inte var så lätt... Men något vi har lyckats med är inkallning med ställande, satan vad snabbt hon stannar?! Kul att något verkar fasta iaf :) Hon vet så väääl att belöning brukar ligga bakom henne, så även om det inte finns någon belöning så vänder hon bakåt när jag berömmer! Då gäller det att jag snabbt som tusan springer ikapp henne och ger henne belöning!

Idag har dagen ägnats åt städning, i morgon kommer Hanna på besök och på onsdag kommer Anna också, så då blir det fullt hus! Vi har "inne-dagar" på högskolan så då passar vi på att umgås lite även på kvällarna. Nu blir det alltså skola på riktigt några dagar, kul att träffa folk som jag normalt bara hör rösten av.

Spajken ska för första gången vara själv lääänge, eller iaf 3-4 timmar...vi är ju lite bortskämda med att jag är hemma, nu tror jag absolut inte det kommer bli några problem, han har skött sig jättefint de gånger han varit själv förrut, tro nu inte för allt i världen att han inte varit själv, för det har han varit!!

Hade en hund på allmänlydndskursen som aldrig varit själv, inte ens när ägaren var på toaletten var hunden själv utan den var med inne på toaletten, jag undrar bara hur man tänker då???

Ja, nu blev detta ett inlägg utan bilder...men håll tillgodo ändå!

Jag hoppas ni kan se ett filmklipp här under, jag är en stor fan av vinterstudion! Jag hittade ett klipp när André Pops utmanar Magdalena Forsberg på skidskytte! Jag skrattade så jag storknade åt Andre´s skidåkartalanger...vi ligger på ungefär samma nivå kan jag meddela.....Själva duellen kommer en bit in i klippet, så spola fram en bit!

På återseende!


Rätt duktigt va???

Nu har jag varit duktig och bloggat ofta :)

Här är det fortfarande en katastrofal brist på snö :( Bara några ynka cm....däremot visar termometern typ minus 20 varje dag! Det stör iof varken mig eller hundarna, det är bara att klä på sig lite mer :)

I tisdags var det valpkurs...i kallaste laget för hundarna, när jag tränar själv ute så kör vi högt tempo och en kort stund, men på valpkurs är det ju lite mer stillastående, så jag ringde instruktörerna och kollade om vi skulle köra, och jo, det skulle vi! Vi klädde på oss för att vara ute nån timme i mörker och 20 minusgrader...men tji fick vi, för vi skulle träna INNE i klubbstugan?! Den är inte sådär jättestor, så vi flyttade undan alla bord och bildade en cirkel, avståndet mellan ekipagen var väl typ 40 cm.... Svårt för förare och svårt för hundarna!

Vi körde koncentrationsövning och sitt/ligg stanna kvar, Spajken skötte sig heeeeelt kanon! Inga problem att fokusera på mig, trots all störning, han låg tryggt på platsen och koncentrerade sig jättefint, han gjorde också jättefina ingångar som vi tränade lite på! Men gissa om han var lite trött när vi kom hem? Det tog på krafterna att "sålla bort" allt oviktigt och bara ha koll på matte!! 

Fördelen med att gå valpkurs nu på vintern är att alla har sina hundar med i stugan, vilket ger jättebra träning i att ta det lugnt när det inte händer något, Spajk lade sig helt sonika under bordet, fint utsträckt på ena sidan! Långt ifrån alla som "kopplar ner" så..... Det är annars en kurs med engagerade och målmedvetna hundägare, vilket gör att vi går rätt fort fram, men nu har vi fått lite ledigt fram till januari då det är bokat i körhuset, det funkar liksom inte att vara ute och ha kurs nu. Vilken bonus att få vara i körhuset, gillas jättemycket!!!!

Idag har jag varit på en spännande upplevelse, kursen i utomhuspedagogik hade en tematräff som hette "stadstok"! Samling i Falu centrum kl.9, varmt klädda för att vara ute hela förmiddagen, vilket var lättare sagt än gjort då termometern visade typ 20 grader kallt.....Att klä sig för att vara ute och röra på sig är ju enkelt, men att klä sig för att stå stilla är fasen toksvårt!!  

Vi tittade på staden med "nya ögon" och fick många tips och trix om hur man kan jobba med olika ämnen i stadsmiljö, man behöver inte ut i skogen för att vara ute och lära sig saker. En nyttig dag, om än lite kall.....

Många goda skratt och en grupp proppfylld med erfarenhet och kunskap!

Nu till helgen vankas det lydnadstävling och tjänstehundsupptakt, en helg i hundens tecken!

På återseende!

RSS 2.0