Hej på Er!

Hejsan hoppsan!

Nu äntligen har JAG, Dizni, lyckats sno tangentbordet och ska berätta SJÄLV utan att varken matte eller det lilla bruna eländet lägger dig i.......Alltså, bara för att klargöra....jag GILLAR Spajk, fast inte jämt, när han hänger i mina öron, tar mina tuggben, tuggar på mina armbågar (som förövrigt är ett vedervärdigt hyss!!) studsar runt hemma, kliver på mig när jag sover, snor mina leksaker, drar i kopplet tycker jag inte om honom, men annars är han rätt okej ;)

Men det jag tänkte berätta är att jag numer ska tilltalas "Aktrisen Dizni" alt. "Stjärnan Dizni" är det nödläge kan också "Fröken Dizni" fungera, för nu är det slut på allt tjafs att spåra folk som låtsas gått bort, det är slut med att gå fot och annat tönt, nu är jag nämligen skådespelerska och förtjänar att bli behandlad därefter.....minst ett grisöra per dag och rätt att göra precis som jag vill, att äta från diskbänken är numer en rättighet!

Vad jag är med för föreställning?? Jo, jag spelar Hjalle på Dalhalla i en föreställning som heter Karl-Anton och piraterna! Det är en rätt läskig historia med pirater och bomber och granater, men jag bryr mig ju inte nämnvärt om att det smäller, är man van vid Spajk så är man van vid det mesta....

Det började en dag här hemma, helt plötsligt får matte en hejdundrans fart och helt plötsligt sitter jag i bilen på väg till Dalhalla, väl där träffar jag massa människor som klappar på mig och ger mig lite godis, jag får testa att spela lite innan jag får rollen, nästan som en Idol-audition, typ....nu var vi ju inte jättemånga som konkurrerade om rollen, men ändå ;)

Sen blev det bestämt att jag skulle få vara med! Jag har en tuff roll, ska åka båt och hålla mig till familjen, och jag får inte jaga kanonkulorna eller hoppa på övriga skådisar, men en tant är jätterolig, hon heter Svea, och i hennes röda väska finns det godis! Så jag brukar försöka sno väskan så fort jag kan! Annars så är det lite skjutning, som sig bör med pirater, det kommer lite läskiga gubbar i svarta långa rockar, men jag bryr mig inte ett skvatt! Bara lufsar runt och drar in lite skratt och applåder.

Matte är såååååååå stolt, jäkla fjolla, skulle JAG inte sköta mig?? Jag får ju frolic om jag gör som jag ska, så det är ju rätt okej! Hela gänget gillar migo ch jag blir klappad på och gosad med mest hela tiden, så jag gillar föreställningen jättemycket.

Det har varit genrep och där var husse och mormor och morfar (Jag vet att det är mest Tuva och Axel´s mormor och morfar, men jag får låna dom precis när jag vill, för det har Tuva sagt!) med och tog lite kort, så jag lägger ut dom här! Det är 10 föreställningar sammanlagt, så vi har bara sett början av min karriär :)


Här är själva inledningen, då kommer familjen på båtutflykt och hamnar i en lagun.....

 

Att åka båt är ju inga problem, det har ju faktiskt husse och matte tränat med mig!


Matte håller lite koll.....det finns ett hörn på scenen där det är jättenära att hoppa över till land, och på land finns det massa folk och massa mackor..så där får matte stå, ifall jag blir extra sugen på macka!

Här är alltså min favvo Svea, Felix som gillar krut och krutdoft lika mycket som jag, å så är det Karl-Anton!......väskan.......

Piratskeppet! Å min kompis Benjamin, men han blir sur när jag snor hans ben...gubbstrutt!


Här är alla barn, jag gillar dom också, för dom har också lite godis med sig!


Här kommer piraterna! Dom är inte så läskiga som dom ser ut! Kapten Rödskägg känner jag sedan förut då han och matte har övat skjutning ihop, så han och jag är redan kompisarSom den bevakningshund jag är håller jag ju lite koll på flankerna så ingen obehörig närmar sig!

Sovdax!


Gillar tant Svea!


Piraterna är tokiga och badar hela tiden, trots att det är jättekallt! Jag har råkat bada tassarna nån gång, men fy vad det var kallt! Inge skum heller, numer badar jag bara med skum som doftar ros....


Kliar.....


Här kommer kapporna gående....inte ett dugg läskigt, för jag har ju en nos och insåg snabbt att det var människor under kapporna!


Här är det tack-å-hej när föreställningen är slut, och som den stjärna jag är måste jag ju få lite applåder jag också!


Ja, det var allt för nu, det kanske dröjer innan jag kan erövra tangenterna igen, men jag ville bara berätta!

PS. jag är också rätt stolt, och tycker det är bra att just jag fått rollen, då kanske alla som tycker att sånna som jag av den förnäma rasen rottweiler är läskig och farlig kan få sig en tankeställare! DS.RSS 2.0