Hade suttit fint med 10 poäng till.....

men, icke sa nicke, 150 poäng blev summan från fredagens lydnadstävling!

10 på platsen
8 på tandvisningen - kommentaren...."för glad"
8 på linförigheten - kommentaren...."pos." Hon släppte lite när föraren på planen bredvid ropade STANNA till sin hund....hon ropade så högt så t.o.m Dizni lyssnare.....Det var den absolut snyggaste linförigheten vi gjort på tävling, så jag tycker det var dåligt betalt.....och flera höll med! Men det är domaren som dömer!!
7.5 på läggande - kommentaren "seg ligg, Förare saktar ner, avslut" Ja, ett rättvist betyg...
9 på inkallning - kommentaren "tempo" tjaaaa....känns som domaren inte vågade ge en tia....
0 på ställande....Dizni stannade fint, men när jag vänder mig om så kom hon gående emot mig?!? Har aldrig hänt förut....men nångång ska vara den första! Synd bara att det skedde på tävling o inte på träning.....
9,5 på apportering - kommentaren "nosar"
10 på hopp
8,5 på helhet

Så hade vi bara haft betyg på ställande hade vi haft vårt LP1 och förstapris! Men det är bara att ta nya tag....men det hade varit skönt att ha det avklarat! Av 7 tävlande var det bara 1 förstapris....så domaren tillhör inte den mest frikostiga med poängen.....på hela kvällen, i alla klasser, var det bara 2 förstapris som delades ut...

Vi kom iaf på en tredjeplats och fick en fin liten pokal med oss hem!

Jag återkommer med lite utförligare och framförallt, längre, text på måndag!! då kommer bilder från Orsa björnpark o flera bilder från helgens besök av systeyster!!

På återseende!!!!

lite smått o gått!

Tiden räcker inte riktigt till för att hinna blogga längre.....önskar jag hann skriva oftare, jag tycker det är jättekul att läsa andras bloggar och önskar jag uppdaterade min lika ofta....men icke sa nicke!

Men jag kan ju lugnt konstatera att allt inte alltid går som planerat......min tanke var att Dizni skulle varit korad efter helgen...men allt kan ju inte gå enligt planerna....!

Natten mellan fredag o lördag vaknar jag av att hon ruskar på huvudet så öronen slår i överallt, hon går runt runt och är tokstressad!! Jag gör rent så gott jag kan men hon var fortfarande irriterad när jag försöker somna om....sen upp tidigt och åka till Trängslet på KFÖ. Väl där är hon fortfarande irriterad i örat och det släpper inte på hela dagen, menmen, koras ska hon ändå!! Så hem igan och sova några timmar innan vi åkte till Södertälje, jag Anna Carlsson o uppfödar-Anna.

Väl framme är Disa först ut av våra hundar, hon klara sig bra, men vi är ändå inte nöjda.....domaren och vi hade lite olika åsikter om hur social Disa är.....men hur som helst så kan iaf Disa nu titulera sig TJH (FM) SUCH Korad Askelons Disa! Tjusigt värre!!

Här är det kamp på gång...å det sa inte Disa nej till :)

Rätt rolig bild.....


Sen var det Dizni´s tur, och redan när jag tog ut henne upplevde jag henne som lite loj...inte alls samma fart som vanligt!

När vi sedan skulle köra kampmomenten stod det rätt snart klart att något inte stod rätt till med lilla fröken, hon bangade på kampen???? Bjöd inte ens upp till lek i bitstocken??? Hur normalt är det??? Inte det minsta, så vi diskuterade ett tag fram och tillbaka hur vi skulle göra, men vi enades om att bryta och ge henne en ny chans i höst istället....jättetrist och jättetråkigt! Men å andra sidan så kanske vi hade klarat oss med typ 300 poäng, men hur kul är det?? Hon är ju normalt en hund som ska klara en korning utan problem!! Så det var nog ett bra beslut, fast visst känns det tråkigt!!!

Det rann några tårar när jag ringde Nicklas å berättade, men nu med lite distans var det helt rättvist att bryta henne!

Efter Dizni var det Dirkes tur, och hon klarade sig också!! Så nu har Dizni 2 systrar och enbror som är korade, så nog sjutton ska hon fixa det också!

Korad Askelons Dirke


Tack till Anna C som följde med o filmade, o tack till uppfödartanten som fixar o donar!! Sen är det ju alltid trevligt att träffa övriga Askelonshundägare, Josefin o Mattias som har Cpeja, å så Karin med Dirke förståss.

Vår vana trogen åkte vi till Åsen på måndagen, denna gång i regnväder......

Å som ni ser så kan vi nu köra hela vägen ända upp till huset!! Trevligt värre!!!

Tanken var ju att väven skulle sitta kvar och bara målas.....men det går inte! Så den rev Nicklas ner i måndags.....


Så nu ser det ut såhär:


Känns konstigt att ha grundat hela panelen och bara väntar på att få börja måla med täckfärg och så är väggarna ovanför inte ens påbörjade än.....men lite bakslag får man väl räkna med?!

Jag målade iaf lister så det stod härliga till! Så nu ska dom också bara täckmålas, sen är dom också klara! Så vi kn väl säga att vi jobbar på flera täter samtidigt ;)


Nu i helgen kommer systeryster hit, å så är det DM på klubben o så ska jag o fröken tävla, så det är fullt upp!

    På återseende!!!


28 timmar!!

Eller iaf cirka 28 timmar.......
Så gammalt spår spårade fröken idag! Tro det eller ej, men hon gick som en liten klocka!! Helt otroligt....jag som tror att hon inte kan spåra?!? Knäppt....

Vi hade ett rätt misslyckat spår i tisdags, 8 timmar och en kilometer, Nicklas skulle gå med henne, och det blev typ pannkaka av allt.....Vi har helt olika sätt att spåra med henne, så vi rök nästan ihop i spåret innan vi enades om att spåra klart och sedan diskutera vad som gick snett....

Menmen det var ju bara att lägga det i korgen för "misslyckade spår" och gå vidare! Idag var det träff för alla funktionärer som ska vara med på DM på klubben, och då ska Nicklas lägga ett av skyddshundarnas spår, 600 meter långt. Frida hade snitslat det igår typ klockan 17 men jag var sugen på att se hur hon skulle bete sig, så jag tog fram selen och gick upp mot snitseln, jag blev jättepaff när hon fullkomligt rann iväg i spåret! Helt otroligt!

Hon spårade kanonbra nästan hela vägen, hon virrade runt lite i ett ungtallsbestånd, men hittade tillbaka av sig själv, annars skötte hon sig galant! Nu var det ju min vittring på slutapporten, men hon markerade den ändå och jag blev så stolt att jag fick tårar i ögonen! Visst det var bara 600 meter....men det hade legat i mer än ett dygn!!
 
Väl tillbaka på klubben körde vi lite lydnad, och inte var hon så trött efter spåret....o vi hade dessutom kört lite lydnad hemma vid lunch idag, skönt att det går att göra rätt mycket med henne innan hon bangar! Härligt!!

Känner att detta blev ett rätt osammanhängande och väldigt rörigt inlägg...men jag ville bara skriva o berätta hur duktig Dizni är :)
 
På återseende!!


Bilder från Åsen

I helgen hade vi besök av mamma o pappa, skönt att ses! Det blir inte så ofta....Vi njöt av det fina vädret och var såklart ut till Åsen en sväng! I vanlig ordning var det massor med saker som skulle med ut, bl.a. denhär finfina fotogenvärmaren! Å gissa vem som bar??????
Gissa vad som händer sekunden efter bilden?? Jo, Dizni hoppar såklart upp på mamma som far ner från stolen med ett litet skrik....gissa om Dizni blev glad?????


Pappa o Nicklas fixar med värmaren...typ "snillen spekulerar" ...men när den väl fungerade blev det varmt o skönt storstugan!


Sen skulle vi grilla.....vi har ännu ingen grill, så vi hade köpt en engångsgrill....Gissa om den funkade?? Jo, efter att vi gjort diverse förbättringar...bl.a. hällt på lite fotogen, lagt i extra tidningspapper, lagt i kartong, hämtat näver och späntat stickor, så den utlovade kvarten från tändning till grillning blev nog snarare 3 kvartar!!! Men när vi väl fått fart på den så rackarns vad det gick bra att grilla!

Värsta buffen!

Mamma och jag plockade ner det sista av alla el-grejer och pappa hjälpe Nicklas med lite småfix, så när vi åkte därifrån var hela storstugan tvättad, vävtapeten var tapetklistrad och en väggens panel var grundmålad! Och sist med inte minst, alla spikar är urdragna ur huset! Pappa sa "huset har ju sett ut som en igelkott" och jag håller med, vet inte hur många spikar jag dragit ut! Det sitter fasen spik överallt!!! Jag har lovat mig själv att jag ska fråga mig själv INNAN jag slår i en spik: Behöver jag spika här? För det har inte dom förra husägarna gjort......Men det känns som vi kommit en bra bit på väg!!! Går fortare än jag vågat hoppas på!

Sen gick vi tillbaka mot bilen, det hade nog gått att köra hela vägen, men vi vågade inte riktigt......så vi fick vackert gå en bit, å gissa vem som bar den halvtomma gasoltuben hem????I kväll kommer Johan och Fidela på middag, Fidela kommer från Mocambique, ska bli kul att lära känna henne! Vi är ju ändå nästan jämngamla och dessutom grannar! 

I morgon ska jag ägna mig åt hundarna hela dagen! Spår och uppletande står på schemat! På återseende!!


Flams o trams i spåret....

eller flams o trams vet jag inte, men iaf stökigt som tusan!

Men med tanke på förutsättningarna så kanske det inte är så konstigt....liggtid 5 1/2 timme, jättemycket blåst, plus att det gått x antal människor och hundar i spåret, plus att jag räknade till minst 2 konfirmandgrupper som gått i och över spåret...å så låg det på en grusparkering där det passerat massor med folk & fä...Sen gick det vidare över en väl trafikerad asfaltsväg och vidare in på en gräsäng, över ytterligare en asfaltsväg och sen slutade efter lite vinklar precis bredvid ett hus....Så det var nog i svåraste laget, men hon jobbade och jobbade verkligen och försökte det bästa hon kunde! Det hade varit intressant att se hur det fungerat om jag lagt det åt andra hållet och haft slutet på grusparkeringen?? Då hade hon ju haft chans att fästa i spåret medans det låg på gräset.

Analysen blir alltså: Hon jobbade och jobbade och försökte verkligen, men fäste inte riktigt på gruset, gräset gick bättre och sista biten gick kanon!!! Asfaltsvägarna löste hon inte riktigt utan där gick jag bara över och visade på spåret på andra sidan.  Jaja, man kan ju inte lyckas jämt! Men vi får helt enkelt träna mer.....Men det viktigaste är ju ändå att hon jobbade och inte gav upp!

 Nu väntar jag på besök av mamma och pappa!! Men tiden går ju såååå sakta när man väntar!!

En vanlig dag....

En vanlig dag i Fromhem.....vaknad av att Dizni låg och pep i hallen.....ett sånt där se-mig-jag-vill-upp-och-gosa-i-sängen-pip, hur drygt som helst! Jag kan dock ignorera det och fortsätta sova, Nicklas har lite svårt för det, så han släppte in henne i sovrummet! Pucko-nicklas!! Vad har hon lärt sig nu? Jo, om jag piper tokmycket så ger husse snart upp och släpper upp mig i sängen så jag kan väcka matte....

Sen iaf fortsatte jag med att ut och joggade en sväng, tok-kort och tok-sakta, men iaf ut en sväng, sköööönt! Frukost och kaffe innan vi åkte och köpte färg och tapetklister till Åsen, på söndag åker vi ut och tapetklistrar vävtapeten och grundmålar panelen klart.

Klockan halv tio var det hundträningsdax med Camilla o Nixx, vi körde först lite agility, jättekul! Framför o bakomdirigeringar och lite "lyssna-på-matte"-övningar. Inte helt lätt när fröken tycker att ALLT ska hoppas, gärna på samma gång......Vi körde sedan lite mer seriös träning med bl.a. apportering, hon är rätt skum lilla fröken, inga problem att bära saker eller att hitta saker att frivilligt bära på, men att hämta en kastad apportbock verkar inte falla henne i smaken.....men jag lånade camilla o nixx, så körde vi lite konkurrens och då jäklar blev det fart på henne, så det kanske är vårt sätt att träna?? Jaja, vi testar vidare och hoppas hitta nå bra sätt som funkar....

Sen var det lite uppletande...en nästan fullstor ruta med 3 föremål, jag var heeelt säker på att fröken skulle fixa det, men icke sa nicke! Ut jättefint, letade och letade och letade,  jag ger mig tusan på att hon STOD på bollen i ena hörnet, men komma till matte?? Nopp...Hon jobbade rätt bra, men rätt som det va bara gick luften ur henne?? Jätteskumt! Jag tog in henne och gjorde en tydlig retning och skickade henne, och då funkade det igen...jätteskumt! Nixx fick köra sina skick och jag körde sedan fröken igen, inte ända ut i rutan men hon letade jättefint och hittade bollen, så då bröt jag, i tid för en gångs skull!!

När jag sen hade handlat så körde jag några små "mini-uppletande/spår-rutor" (jag orkar inte förklara nu...men om nån vill veta så kan jag förklara typ i morgon...)här hemma på fotbollsplanen, trots störning av grannens hund skötte hon sig jättebra och var focuserad som tusan!! 

Eftermiddagen ägnades åt omskolning av mina små plantor, jag fick god hjälp/stjälp av hundarna som i tid och otid snodde krukor, både med och utan innehåll.......men roligt hade dom och jag också, så då är det väl okej att en och annan planta får gå till spillo.... 

I morgon är det städning på schemat, mamma o pappa kommer o då lär det vara städat ;) En tur till Insjön finns också med i planeringen...

      På återseende!!


lite blandat....

ja, vi har väl hämtat oss efter helgens upplevelser.....men fortfarande är jag konfunderad över hur det kan vara sådan skillnad?? Menmen, nu är det som det är och vi får hålla tummarna framöver!

måndagen ägnades iaf åt lite terapi...vi packade ihop lite och åkte ut till åsen!! Först en jäkla massa ärenden som tog eeeeevigheter! Sen hann vi ungefär halvvägs när Nicklas frågar om jag hade nyckel....det var bara att väna om igen och hämta den, så vi var inte ute förrän strax efter halv tolv....inte rikigt som vi planerat men vad tusan, bättre sent än aldrig :)


Nej, den är inte fotat i måndags...men väl den 24 april! Så alltså för en vecka sedan!! Men nu är iaf snön borta...


Dethär är också från den 24:e...vi stannade till på väg till Falun på spårkurs, därav Nicklas uniform! Som ni ser så behöver trädäcket rivas och byggas nytt......Det gungade rejält på vissa ställen när vi gick där.


Här är stugan sedd från tomtgränsen....


Sedd från vägen.....Dasset och förrådet.....


En del av tomten ner mot vägen...


Fotat från trappan upp mot dasset och förrådet


Alla sätt är ju bra sägs det ju....men att hålla ihop en huggkubb med spännband vet jag inte om jag tycker är så smart....så om nån har en huggkubb över så får dom gärna köra ut den till Åsen så bjuder jag på kaffe!


Mest för att visa att det inte alltid är 26 grader kallt......

Man kan ju lugnt säga att det är sparsamt möblerat just nu...så jag fick improvisera lite när vi skulle fika!

Men funktionellt ble det ju!


Nicklas fikar.......


Nicklas eldar.......

Nicklas målar......Han e duktig han :)


Jag skruvar!!!

Hela stugan var ju full av egenhändigt ihopsatta 12v-kablar som drev diverse lampor, det tog ming ungefär 3 timmar att dra ut alla kabelklämmor och plocka bort alla kablar! Vi fattar inte riktigt varför i hela världen man ska ha massa batterier med sig ut? Är det inte ett sommarställe? Vill man aboslut ha lampor så kan man väl dra in riktig el?? jaja, alla är vi olika! Men nu har vi iaf kommit igång med renoveringen och det är skööööönt!

På kvällen sen var det träningstävling på klubben, jag är väl rätt nöjd med lilla fröken, hon var ju ändå lite tagen efter en helg på resande fot och en dag på Åsen. Trots att hon var lite loj och tråkig så gjorde hon det hon skulle! Vi nollade läggandet för att pucko-dumma matte inte tänkte.....men på tävilingen lovar jag att tänka :)

I går tisdag var det rottisträff i Mora...deltagande var väl "sådär" bra....2 människor och 3 rottisar! Ska vi nu hålla igång detta lokalområde så får väl för sjutton medlemmarna ställa upp och komma när det arrangeras saker, annars kan vi ju lika gärna lägga ner! Ursäkten att det är långt att åka köper jag INTE, det är ju lika långt för Nice att åka till Falun/Borlänge som det är för dom att åka till Mora! Det handlar om engagemang och inte om antalet mil man måste åka! 

Nu ska jag inte spy galla över det nåmer utan bara konstatera att jag och Nice iaf hade väldans trevligt!!! Superskoj för att vara helt ärlig! Många glada skratt blev det, men också lite allvar och träning. Skönt med rasfränder som har vettiga åsikter och som delar med sig frikostigt! Tack Nice! 

Jag gläds också åt att mina små plantor inrigt kikar upp mot ljuset, iaf de allra flesta...några verkar ta lite längre tid på sig att kika upp.....men hoppet är det sista som överger människan! Pumpaplantorna kräver nog omplantering väldigt snart...likaså tagetes också....får se om vädret är bra på fredag...

Nu ska eftermiddagen ägnas åt lite studier, jag har varit jätteoengagerd och bara gjort det absolut nödvändigaste, men nu är det dax att ta igen!

     På återseende!!!

idag tydligen snygg.....

Jaha, idag var hon tydligen en hund som föll domaren i smaken, från att igår ha åkt ut fortare än fortast blev hon idag placerad som 2:a i bruksklass med CK!! Så igår knappt ens rastypisk och idag certkvalité....jaja, vad säger man?? Utställning är och förblir en bedömningssport!

Här kommer dagens kritik:

Typical in size, scissor bite, execellent colored lipz and eyes, ears well setted, body with good prop, medium sized bones, for feet i bit up and down, good colored coat, good markings, good movements.

Å för er som inte är så haj på engelska kommer här en tafflig översättning!
Rastypisk i storlek, saxbett, bra färg på läppar och ögon, bra ansatta öron, proportinelig kropp, tillräcklig benstomme, tåvid vid rörelse upp och ner, bra färger, bra tecken och bra rörelser.

ja, nu är det bara att satsa vidare!


Min tripp till Härnösand!

Tänkte jag skulle vara lite duktig bloggare o visa er min lilla resa i bilder!

Det började såklart hemma på uppfarten med att Nicklas o Arrac sa hejdå!!


Här har jag kommit en bit på väg...tror jag är nånstans efter Furudal....såhär såg vägen ut större delen av sträckan! Iadf innan jag kom ut på E4:an....då gick det lite fortare :)


Här har jag kommit till Edsbyn!!!!!!!! Fast var det inte Västerås som vann bandy-sm i år???? Så skylten med guldbyn kanske borde plockas ner?


Max i Söderhamn.....Med bus-stop!!!


Alla ställen verkar ha en mer eller mindre tjusig skylt vid infarten...


Ojoj....vääääääldans ont om bensin!! Tur det fanns en OK i metropolen Iggesund!!! Jag passade på att fråga den unga expediten hur lång tid det tog att köra till Härnösand, varpå han såklart svarar "Det beror ju på vem som kör...." Vad annars hade jag förväntat mig av en 20-årig mack-arbetare i Iggesund?!?! Som hade raggarvolvon parkerad bakom macken...typ....men rätt hade han iaf, det tog ungefär 1 1/2 timme!


Här har jag då kommit fram till Härnösand! Här är utsikten från kvällspromenaden, Sida´s huvudkontor...tjusigt värre!
Härnösand är otroligt vackert!! Vandrarhemmet ligger mitt i centrum, precis bredvid domkyrkan, så det känns ungefär som hemma, kyrkklockor som ringer i tid och otid ;) Härnösand är  ju en kuststad så det finns gott om vatten....trevligt! det finns gott om bevarade gamla delar, så det är jättemysigt att strosa runt! Påminner lite om en annan kuststad som också har en särskild plats i mitt hjärta...fast då belägen ungefär 70 mil söderut!


Vy in mot centrum....


Dizni spanar....på måsar!! Hon var mycket intresserad och skulle nog gärna ha jagat dom om hon bara fått!


Här är nån flyg-grej........gissa om Dizni ville jaga???????????????


I sann Dizni-anda måste ju alla bänkar hoppas upp på :)


Sånthär gillas av hundägare!! En kommun som sätter upp bajspåsar!! Fast vad är egentligen billigast? Att sätta upp pås-hållare eller att ha en person som får ta emot alla klagosamtal på våren då snön töar??


Nu får husse blunda;) Men Dizni fick smaka av min glass......


Efter vår utställning åkte vi på turist-sightseeing!! Åt glass och kollade på höga kusten-bron! Rätt imponerande byggnadsverk! Det blåste såklart massor, men vi strosade runt en stund och njöt av den fantastiskt vackra kusten!


En urkass bild men iaf en bild på Dizni med bron i bakgrunden!


Hur gick då utställningen?? Jo tydligen har hon nånstans på vägen tappat all sin skönhet! För hon åkte på en 2:a!!! 

Enligt domaren så var hon jättefin när hon stod stilla, men "föll ihop som ett korthus" när hon sprang...konstigt! Hon som alltid fått så fin kritik just för sina rörelser och sitt vägvinnande steg!?!

Här kommer kritiken:
Torrt feminint uttrycksfullt huvud, bra ögon o öron, bra hals, eftergivande rygg, tillräcklig benstomme, tillräckligt förbröst, brant överarm, tillräckliga vinklar bak, sotiga tecken, steget kunde vara mer balanserat och effektivare, mkt bra temperament och arbetslust.

Nu ska jag ta en sväng genom duschen och sen gå en kvällspromenad innan det är dax att krypa ner, och ladda för en ny dag i ringen!!! Jag återkommer såklart med en rapport!


 

RSS 2.0