Mys efter avslutad övning :)

20100829298 (MMS)

Mys efter avslutad övning :)


Snart snart snart!!!

Flyttar Spajk in :) Vi längtar bara liiiiiiiite!!!!

Det känns som vi har kolla på det mesta, försäkring fixad, vi kollade noga och jämförde de olika villkoren, men de är rätt lika, skiljer sig lite grann på ersättningsnivåer och på vad som ingår i grundförsäkringen. Till slut föll valet på Agria....Vi hade Dizni i Agria först, men sen tog dom bort ersättningen för livmoderinflammation så då ville uppfödar-Anna att vi skulle byta till Folksam! Men nu är iaf Spajk försäkrad i Agria!

Jag har fördjupat mig matfrågan....herregud vilken djungel, valet föll på royal canin medium junior!

Har lusläst innehållsförteckningar och jämfört olika sorter....


Dizni äter ju royal canin och funkar bra på det, plus att det finna att köpa här i lilla Rättvik....

Vi har lånat en bur, vill inte att han ska åka ensam bak i bilen, så vi har lånat en bur som vi kan ställa i baksätet. Vi åker ju båda två och hämtar han, men rätt snart efter att han flyttat hit åker jag och han på liten minisemester själva, och då vill jag kunna se vad han sysslar med!

Vi har köpt koppel....ett tjusigt lila :)
En fin liten tävlingsbok också.....Så det enda som fattas nu är helt enkelt Spajk :)


Spajk är han i mitten!

Två sovande små bruningar! Enligt uppfödare Maria så sover dom!?!

bilder lånade av Maria på kennel Meringa

Å så den ständiga frågan.....är Dizni dräktig eller inte????
Förhoppningsvis får vi svaret i morgon, då är det ultraljud bokat :)
Jag kommer inte uppdatera bloggen förrän söndag, vi är på SÖF torsdag - söndag...men då lovar jag en liten snabb uppdatering!

Annars då? Jo, jag förbereder skolan så gott det går....har läst allt till första veckan och ska titta lite på det som kommer! Känns skönt att ha det klart.....

Nu väntar en djupdykning ner i alla gröna kläder så allt är klart till morgondagens drabbning...
håll tummarna att vi slipper regn!!!!

På återseende!!


Nu är det bestämt!!!!!

....vad han ska heta :)

efter mycket om och men och en hel del funderande och tänkande, googlande och diskuterande! Tror nog vi engagerat ett hundratal personer med vårt namnjagande....hela Stiftsgården har tänkt runt ett vettigt namn, detmest naturliga hade ju varit walt.....men det är svårt att ropa och känns inte riktigt bra! Vi var länge inne på något på I, men hittade bara massa fåniga namn.

Han hetter under några dagar Oboy, men det tyckte Nicklas var svårt att ropa, jag körde på Boyboy (ett dagisuttryck för Oboy) men det gillade inte Nicklas...så har vi hållit på ett par dagar (veckor) nu!

Jag har tyckt han kunde heta "Herr Blå" tvåstavigt och lika kort och lätt att säga som Dizni, men icke sa Nicke....inte det heller! Herrblo gick han inte heller med på....

Med Dizni var det under en bilresa ner till mamma o pappa som det bara "kom" och jag bara sa: Men hon ska ju heta Dizni! Vi hade lyssnat på Disney´s bästa på CD för Nicklas skulle ha det som tema under sommaren, så det liksom bara kom! Jag kan fortfarande säga exakt var vi va när jag sa det, för er som är lite bekanta i Kisa-trakten så kommer här en beskrivning: Från Kisa och norrut mot Linköping, strax efter Kisa kommer en skarp kurva och en järnvägsbro, efter kurvan lite hus på vänster sida, efter husen är det lite öppna fält som ofta är översvämmade på våren, det har också stått en skylt på vänster sida med reklam om paintball, ett 0706-nummer, en blå skylt med grön text....! precis där sa jag det, fast vi var på väg söderut men det är lättare att förklara söderifrån!

Nästan helt utan diskussion bestämde vi oss för att hon skulle heta just Dizni, hon hette Doris ett kort tag, men nej, hon är verkligen en Dizni!

Jag har väntat och väntat på att ett namn bara "ska komma"....men det har det inte gjort, så när vi väl hittade ett så fick det liksom mogna några dagar, jag har gått i skogen och ropat och prövat olika betoningar.

Även dethär namnet kom under en bilresa, precis strax norr om Kungsör mot Köping åker man under en stor linabana som har kört sten, där under sa jag: Men kan han inte heta Spike då???

Nicklas svarade: Jo, det känns bra!!!

Sen har vi funderat, funderat och tänkt lite till och så blev det en liten försvenskad stavning,
från Spike till Spajk :)

Så här är han:** SPAJK**

Dizni´s valpar då?? Ja, ärligt talat har jag ingen aning alls?!? Hon är tröttare än vanligt, men det kan bero på dålig kondition, har slarvat med fysen efter Marma.....hon ska ultraljudas v. 34 så får vi väl se?!

Vi har kört lite lydnad och spår under veckan, det märks att hon saknat träningen, hon var positiv som tusan när vi körde lydnad! Har hunnit ett pass lydnadslydnad och ett pass funktionslydnad, Kul!

Spårat har vi gjort, upptag med blandad framgång...ett upptag tog hon kanonbra och nästa verkade som hon inte ens visste vad hon skulle göra?!? O när hon väl kom på vad hon skulle göra så tog hon bakspår :( Jag patrullerade fram emot spåren och vid sista spåret var det stökigt under patrulleringen fram....Men jag fortsatte som planerat med min ruta runt spåret och vid nästa spårövergång tog hon rätt håll?! Hon spårade sedan de 500 metrarna kanonfint! En jättehärlig attityd i spåret, går i kärnan, "kollar av" lite då coh då och återgår sedan till spåret, ett helt okej sätt att spåra på i min ögon!

I morse tog vi oss an det spår vi lade igårkväll...alltså 15 timmars liggtid. Uppstarten igår var helt kass, så jag var myyyyycket tveksam till hur det skulle gå, men hon visar tydligt att det går ett spår och följer jättefint. Det går inte fort, lagom promenad-tempo, hon tar vinkeln fint och jag ser verkligen hur hon doppar nosen i varje fotsteg jag tagit!

Sen blev hon nog lite trött, å efter 1 km kan jag förstå henne, för sista delen ute på ett hygge med ungtall hade hon stooora problem....Hon gick mest runt och bara gick, hon höll sig visserligen ungefär där spåret va men missade ändå en apport som jag lagt där, jag tycket hon jobbat bra och avslutade spåret och gick till bilen igen. jag skyller på mig själv som varit lite oschysst och lagt avslutningen på ett hygge, men hon försökte iaf på ett jättefint sätt!

Hon har en härligt attityd när selen kommer fram, svansen viftar och hon visar att hon vill ut i skogen!

Nu väntar lite jobb under kvällen, ska försöka hinna läsa lite litteratur också, skolan börjar ju snart igen och lilla Spajk flyttar hit! Enligt uppfödaren är han en vilde utav guds nåde :) Så det kan nog vara smart att ha läst lite innan....

I morgon är det inoff. utställning på klubben, jag ska vara inropare i en av ringarna, roligt! Håller tummarna bara för vädret, jag klarar mig nog i mitt regnställ, tyvärr brukar inte alla vara lika välklädda ;)

På återseende!
Äntligen!!!

Kommer nu lite bilder!!!

De tre killarna som fortfarande "bor hemma" Kamplust har dom iaf så det räcker :)
Två sovande syskon......Mmmm, tassar! Tänk alla platser som dessa små tassar ska trampa genom livet....


Mmm, en tältspik, den tuggar jag på....!!


jajemän! Den tältspikstuggande killen är Isengrim som ska flytta hem till oss!!!!

Söt va?????????????

Han heter då Meringas Isengrim i stamtavlan, men han kommer heta något annat här hemma...vi har ett förslag som känns riktigt bra, ska fundera en stund till!

Goooooooos!!! Han får nog snart lära sig att det INTE är okej att slicka husse i ansiktet....


Ni har ju alla sett att han öron står rakt upp...så frågan är hur i tusan dom kunde se ut såhär?!?????


å nej, han ska INTE heta UFo.....eller Alf.....

Mer gos med husse!


Ja, skrivmotivationen är inte på topp, så ni får nöja er med bilder!! 

På återseende! 


en sanning med modifikation?!

Ja, det står visst på hemsidan att dagboken uppdateras "då och då"?!
Det borde nog stå med ytterst ojämna mellanrum.....

Menmen, nu är det dax igen! Håll tillgodo, mer bilder än text visseligen men bilder säger ju mer än ord :)

Vi har haft besök!!!!!!!!!!!!
Inte vilket besök som helst, utan systeryster, Lars och deras underbara barn Tuva och Axel.

Dagarna fylldes av aktiviteter och utflykter, den första utflykten gick till Karl Tövåsens fäbod, en levande fäbod som drivs i gammal stil med tillverkning av messmör och ost.

       

Vi åt kanongoda mackor, fäbodknäcke med messmör och deras egen "små-ost"

Väl hemma igen blev det såklart en tur ner på samhället och Classic Car Week, en liten tillställning som samlar en del människor och en hel del bilar :) Det kryllade av bilar och människor.....Tuva och Axel var i sitt esse och vinkade och fick bilar att tuta i tid och otid!

Såklart var det fika!! Axel ville inte sitta på bänken där vi satt, han valde sin egen bänk....
kakan var viktig att hålla koll på så den inte blev smutsig...Det kom en liten lätt regnskur......Så familjen Milde kröp ihop under paraplyet

Lilla spillevinken Axel?!

Nicklas kröp in i sin fjällräven och väntade ut regnet......


Axel tyckte det var "sådär" kul att behöva sitta still under paraplyet....och sprattlade som en liten orm för att komma loss.


Tuva & Axel spexar med kameran.......
Dizni tycker det är uuuuuurtrist att behöva sitta uppbunden när vi åt lunch....


Vi hann en sväng till lager 157 också och en rolig eftermiddag på framtidsmuseét i Borlänge, en eftermiddag som uppskattades inte bara av barnen.....:)

Som den moster jag är hade jag köpt lite små presenter, dels "duktiga" presenter i form av böcker och lite roliga presenter i form av såpbubblor, eller blåsbubblor som Tuva sa.

Efter en stund kom dom på att Dizni gillade att jaga bubblorna....iaf en stund innan hon lyckades fånga dom och insåg att dom smakade blääääääää
Det var härliga dagar!!

Det blev några dagars jobb innan det var dax för nästa "happening", gården har haft besök från deras "systergård" Corrymeela som ligger på Irland. Det var ett gäng på 8 ungdomar plus ledare som turistade runt i dalarna och upplevde några härliga dagar här i Rättvik. Deras vistelse avslutades med jag och Nicklas tog med dom ut på hajk! Det var en liten minihajk mest för att dom skulle få pröva på hur det är att vara turist i den svenska naturen. Det var en hajk ála light med utkörd packning och väl förberedd mat, dom var iaf liiiite nervösa och frågade flera gånger om det fanns björn i skogen, när jag dessutom berättade att det fanns varg blev dom lite lätt rädda och frågade om det var lugnt att sova mitt i skogen?!

Jaja, alla har vi olika vana av naturen och olika referenser på vad vi tycker är "farligt"....Dom var iaf helnöjda och likaså jag och Nicklas!

I morgon åker vi till Åsen för att fortsätta vår köksrenovering, vi har ju stött på problem mest hela tiden, så håll tummarna att det fungerar i morgon och vi kan fortsätta som planerat, börjar bli less på att ha köks-skåp stående lite överallt i stugan.....

På återseende!


Förmiddagsfika vid bysjön!

20100804422 (MMS)

Förmiddagsfika vid bysjön!


Bara att fylla på igen!

20100803421 (MMS)

Bara att fylla på igen!


Städar hundskåpet!

20100803420 (MMS)

Städar hundskåpet!


RSS 2.0