Vart tar dagarna vägen???

Ja, det kan man fråga sig....Mycket är på gång iaf!

Har tillbringat förmiddagen i trädgården, lovar härmed mig själv att strunta i vad alla trädgårdserxperter säger och klippa ned blommor och buskar redan på hösten! För då har man ju hur mycket tid som helst till skillnad från nu på våren då tiden inte verkar räcka till...

Har klippt alla gamla blommor och rensat i landen, avslutade med att kratta hela gräsmattan, så nu är det vårfint! Penseér köpte jag ju för någon vecka sen så det är redan på plats.

Sen skäms jag över att skriva att jag också plockade ner adventsbelysningen....Den skulle ju liksom legat i källaren för flera månader sedan!

Har haft några inne-dagar på högskolan, då är det heldagar som gäller, så man är rätt mör....En heldag med friluftsledarskapskursen där temat var grupp-processer och problemlösning utomhus i solen var ett trevligt avbrott från alla tråkiga seminarier....! Fick också tillbaka en inlämningsuppgift inom friluftsledarskapskursen, och fick VG i betyg :D :D Känns skönt!

Sen har vi hunnit med en promenad i solnedgången....inte så bra fotoljus så håll tillgodo med lite gryniga bilder...

Det var fantastiskt vackert!!!

Tog några bilder på lilla fröken också...observera det finfina halsbandet som Tuva valt!!Å så en bild i helfigur....Har ju helt glömt bort att berätta att vi var på spa i fredags! Började med frukost på Dalecarlia satt läääääänge och njöt av utsikten och den lyxiga frukosten. Nicklas fick ju en duo-behandlig i present på alla-hjärtans-dag. Vi började med att sitta i bubbelpoolen och njuta av utsikten innan behandlingen började. Nicklas fick en kropps-scrub och jag satt i fotbad, medans han duschade och satt i fotbad fick jag scrub. Sen var det massage med olja och inpackning i handdukar och medans oljan "verkade" fick vi ansiktsmassage och ansiktsmask. Det var helt underbart att ligga där och lyssna på ljuv musik och bara bli ompysslad!! Jag kan å det varmaste rekommendera en duo-behandling om man vill ge en present till sig själv och någon kär vän!! 

Annars har det varit rätt mycket hundträning...vi ska visst tävla i morgon...håll tummarna! Tror inte vi fixar något 1:a pris då vi inte till hundra har inkallningen klar..men vi håller tummarna!

Annars blir det Åsen för hela slanten i helgen, ska måla lite och fortsätta fundera på köks-lösningar! Jag återkommer med bilder efter helgen!

På återseende!!

 

Dizni-race.... Efter fyra km jogging med h...

20100426351 (MMS)

Dizni-race.... Efter fyra km jogging med husse avslutades kvällen med lite race i tv-rummet! En tidning och en blomma hamnade visst ivägen för hennes framfart!


Tänk om........

...det gått som planerat?!?! Då hade jag haft en SE UCH snarkandes vid fötterna, nu har jag bara en rottis som är snygg nog att vinna sin klass, men för ful för att bli champion!

Helvetes-jävla-skit-domarejävel!! Jag brukar ALDRIG säga nått om bedömningen, men idag var det f-n förjävligt! Jag ger mig fasen på att han hade en burk med lappar under bordet där han inför varje hund som kom fram drog en lapp och så fick hunden helt enkelt den bedömning som stod! Idag var det verkligen ett lotteri! Annars brukar man ju se en röd tråd att domaren gillar vissa typer av hundar, men här var det verkligen ett lotteri! 

2 av 3 brukshanar skickade han ut på tvåor, den som blev kvar fick cert och blev champion....men tikarna fick båda släta ettor?! Jaja, det är väl bara att ta nya tag, men jag tror att OM vi inte fått domarändring p.g.a askmolnet så hade vi haft en kroatisk domare och utländska domare brukar inte snåla med certen...!

Dessutom orsakade domarbytet även ett ringbyte, nu sprang vi i en ring utan mattor, så det var ren betong och snoooorhalt! Många många hundar halkade och blev rädda! Dizni halkade också lite men klarade sig hyffsat bra ändå.

Kritiken såg iaf ut såhär:
4 år feminin tik. Kunde haft mer massa o benstomme. Ganska bra huvud, mkt bra hals och manke. Tillräckligt stark rygg. Tillräcklig bröstkorg. Ngt tunn benstomme. En aning lång i länden. Balanserade vinklar. Rör sig med ganska bra steg. Något lös i fronten.

Jag hade som sagt bara en motståndare, Ann och Lowa så vi höll varandra sällskap och hade jättetrevligt! Alltid trevligt när ens konkurrenter bara är konkurrenter I ringen och inte utanför!

Nu blir det sådär svårt i min planering....jag hade ju hoppats att vi var klara med detta vänstervarvande, iaf klara i den mening att vi hade våra cert. Jag har anmält till en utställning till den 16:e maj, men den är dagen efter en bevakningstävling....och jag kan inte åka på båda! Så jag hoppas egentligen att jag inte kommer med på bevakningstävlingen så vi kan åka på utställning istället.

Sen är jag anmäld till Sundsvall också den 23 maj, och där är det också en bevakningstävling dagen innan i Ljusdal, så jag kanske ska hoppa bevakningen den 15 maj och chansa på att vi klarar en uppflytt i Ljusdal?!?

Jaja, jag får fundera på hur jag ska göra....Jag hinner ju få pm till båda bevakningstävlingarna innan jag måste bestämma mig.

Helgen i övrigt har vi tillbringat hos svärföräldrarna i Västerås, lika trevligt som alltid! Lördagen åkte vi till IKEA för att försöka hitta något kök till Åsen, inte helt lätt men jag tror vi lyckades till slut! Nu ska vi bara fundera på om vi ska åka och hämta det eller om vi ska beställa hemkörning....

Veckan som kommer börjar rätt tufft, måndag är det "inne-dag" på högskolan 9-17 för att sedan avslutas på Distriktsmöte i Borlänge, tisdag börjar med fältstudier 8-10 för att sedan fortsätta med friluftsledarskapskurs 11-18, ev. avslutas dagen med lite grön planeringsverksamhet. Onsdag är det "inne-dag" på högskolan igen 9-16 för att sedan avsluta dagen med lite hundträning på Falu BK....

Torsdag ägnas åt renskrivning av fältstudien och kvällen tillbringas på klubben där det är både styrelsemöte och medlemsmöte....fredagen blir det köksinköp om vi inte tar en hemkörning, valborgsmässofirandet blir på klubben i goda och glada vänners lag. Lördag är det tävling i Falun och söndag är det målning på Åsen!  

Ja, det var i stort vad som hänt och vad som kommer hända! På återseende!!!

Frida-dag och Åsen-visit!

Förra inlägget avslutades ju med att jag berättade att jag skulle på auktion.....och ja, jag var på auktion, men nej, jag köpte inte ett dugg! Sängen var för smal och jag hittade heller inget annat som gjorde att jag ville stå där x antal timmar för att se om det dök upp något spännande....så jag åkte till Mora istället och storhandlade! Städgrejer till Åsen och lite blandat smått o gott!

Jag tillbringade hela lördagen att bara göra ingenting!!! Rätt skönt faktiskt...sitta med datorn i knät framför tv´n och bara slöa...rätt ovant men nyttigt!

Söndagen var jag o lilla fröken anmälda till kurs för Frida, som vanligt var det givande att träffa henne, hon kan verkligen möta varje hund och förare och lägga upp en vettig övning så det blir givande. Dagen hade ekipage på alla nivåer, både elit-ekipage och hundar som behöver lite uppstyrning i vardagen. 

Jag valde att titta på apporteringen i första hand, att apportera tycker Dizni är "sådär" kul....Frida sa att vi gjort allt rätt, det är bara Dizni som fått för sig att det är tråkigt att apportera, vi körde några gånger och jag fick lite tips bl.a. att inte göra så stor grej av det utan att helt enkelt bara kasta iväg och låta henne springa och hämta den. Ordet apport i Dizni´s öron ska vara "springa-snabbt-och-hämta-apporten-och-snabbt-springa-tillbaka-till-matte" 


Vi började med att springa utan apport....för att öka lite stressnivå på Dizni...


Dizni o jag sprang tillsammans för att öka stressen....Å till sist sprang Dizni så fint och hämtade apporten!


Å sen blev det jooooooobbigt att tänka....Hon var mycket fundersam och undrade varför det plötsligt "bara" var att hämta apporten utan massa extra-grejer....

Vi körde kryp också, och det är såklart en bit kvar innan vi är klara men vi har iaf kommit en bit på väg!

Jag stannade en stund och tränade så det blev en lång dag, så på kvällen kröp Nicklas och Dizni upp i soffan och somnade....


Måndagen började med föreläsning och fortsatte sedan ut till Åsen!

Det känns så gott att komma ut dit, undra om det beror på att det faktiskt är vårt?! Allt vi gör gör vi för vår egen skull och alla misstag får vi stå för själva, och omvänt att alla timmar vi lägger ner har vi nytta av själva framöver.

Nicklas eldade, och som vanligt när Nicklas eldar rök det som f-n....;)


Jag försökte putsa fönster, men det var lite kallt att stå ute i minusgrader och putsa fönster, så jag övergick raskt till att riva kök :)


Såhär såg det ut förrut......Inte så snyggt.....


Jag fick lite hjälp att ta ner skåpen, jag var inte så brutal som krävdes för att få ner överskåpen som satt uppspikade med låååånga spikar!


Bakom skåpen hittade vi träväggen som alltså är genomgående och alltså helt logiskt baksidan på den trävägg som syns i stora rummet....

Nu återstår att se hur vi ska göra för att kunna se väggen när köket sitter på plats...jag vill ju ogärna smälla upp gips som döljer väggen, skåpen måste ju sitta på väggen, men mellan skåpen och bänken funderar jag på om man skulle sätta glas-skiva istället för kakel så träväggen fortfarande syns?! Vi funderar och tips mottages tacksamt!


Dizni övervakade noga mitt arbete....Hon surade rejält över att det stod massa saker i "hennes" soffa....


Dizni: Men vaddå matte, mattorna låg ju ivägen när jag skulle ha ett Dizni-race inne....fölåt....

mmm, mattorna är jättesnygga, när dom väl får ligga på plats!


Interiör-bild från hallen :)

Idag har jag o Camilla varit i Falun och tränat, det gick jättebra! Känns skönt att ha fått ett bra genrep inför tävlingen!

Nu laddar vi för utställningen på söndag....37 rottisar sammanlagt, jag o Dizni ska in som nr 26, alltså 11 hundar efter oss, (varav en är en kompis till oss) Jag har för mig att öppen-och champion-klassen går EFTER bruksklass, så då är det förhoppningsvis inte så många i bruksklass, färre hundar=större chans att vi vinner :D

Jag kanske återkommer under veckan, annars blir det rapport på söndag!

Tjingeling!!! 


Måste testa om det funkar att lägga in bil...

20100417345 (MMS)

Måste testa om det funkar att lägga in bilder via mms! Kolla bilarna och försök räkna ut sannolikheten för att detta inträffar?!?


Ömsom vin ömsom vatten....

Först dom dåliga nyheterna...jag klarade inte matte-tentan..Skit också!!!!! Jag hade inte varit helt ute och cyklat utan faktiskt haft helt rätt på två avsnitt av fyra...men det är bara att ta nya tag, har hittills bara hört en som klarat den, resten verkar ha missat...! Så det kan inte ha varit så enkelt?!

Jag deppade INTE ihop mer än för typ en halvtimme, sen blev jag ruskigt revansch-sugen! Jag skulle helst vilja göra tentan NU på stört!  Men jag får vänta ett tag till.....ska plugga lite procenträkning för det var det jag missat på...

Ja, nu över till det som då får symbolisera vinet i tillvaron :) Veckan som gått har vi haft spårpremiär! Bara 600 meter långt och inga längre liggtider, men hon hade en härligt attityd och skötte sig exemplariskt, t.o.m. upptaget gjorde hon på ett bra sätt!! Ett rejält uppletande hann vi också, där var hon fokuserad och sprang bra, så jag är nöjd även där.

Vi har fysat en del i veckan också, gått över stege och lyft benen höööööögt! Igår var vi ute med klövjeväskorna, hon sprang på som tusan bredvid cykeln och vi var ute i ca 30 minuter och när vi kom hem fick hon i vanlig ordning tokrace i trädgården....MEN när jag pratade med Camilla på telefon så diskuterade vi huruvida det var okej att cykla med väskor eller inte?! Hon drog då iväg rejält och drog mig framåt, vi höll oss bara på mjuka vägar, så mjuka att jag körde fast cykeln och fick vända....

Om hon själv får välja tempo så ligger hon i rask trav, så snabbt att jag själv får gå det fortaste jag kan, och det är ju inte så himla sakta...Så då tänkte jag att om jag cyklar så kan hon ju få välja tempo själv?! Rätt eller fel?!?? Jag ska kolla lite innan vi gör det igen, men som sagt, hon verkade inte tycka det var sådär överjobbigt direkt!

Idag har jag ägnat mig åt plantering!
 

Årets plantering blir tagetes i alla former! Jag har ju testat en del men för första gången förra sommaren satte jag tagetes och dom växte som ogräs! Så nu blir det 3 olika sorter, varav en engelsk variant med blommor större än golfbollar!

Såklart blir det luktärter också, o så solrosor....den sommar jag INTE sätter solrosor, då blir det nog banne mig ingen sommar! Förra årets luktärtssådd misslyckades ju tyvärr så jag fick bara ihop en kruka, så iår är jag lite sur på luktärtorna och satte bara två olika sorter....Just de....lobelia också! Å så Petunior! Men mina fina plugg-boxar är ju helt underbara, 49 plantor på minimal yta!

Men en liiiiiten fundering bara....när det är små fröer i påsarna, ex. lobelia så ligger ju fröerna i ytterligare en liten påse, där ena sidan är genomskinlig plast och andra sidan nån variant på plastad papper. Oavsett vilket material det är så var det iaf statiskt så alla små yttepyttiga fröerna satt ju liksom fast på plasten?!??? Hur smart är det??? Idiot-dumt om du frågar mig! Tacka vet jag tagetesfrö som iaf syns!
Döm om min förvåning när jag laddar ur bilderna och hittar en bild på mig själv?!??? Papparazzi på kontoret :)

Tror min kära make har ett finger med i spelet där ;)

Nu känner jag att våren är på väg, jag köpte t.o.m majblommor i onsdags så nu är det vår! Penseér på trappen hör våren till, så jag inhandlade även det! I år blev det blå och vita.....


Ser ni dom fina pinnarna?? Dom har jag gjort :DSatt framför TV´n och pysslade, jag hoppar gärna allt vad broderi heter, tacka vet jag ståltråd och lite rejäla tänger :)


Avslutar med några bilder på lilla fröken...Måttligt road av att bara fått vanliga promenader under dagen...
tillbaka i civilisationen ?!

Ja, så skulle man väl kunna säga.....fast vi har bara varit borta 4 dagar!

Började helgen med att vara ute i grönkläder och vara hundekipage på en gruppchefskurs, spännande! Om inte annat viktigt att visa varför vi inom HV har hundar! Deltagarna fick sig nog några aha-upplevelser när hundarna  hittade både det ena och det andra som vi inte såg med blotta ögat!

Förrutom ett missat spårupptag (som förövrigt skulle kräva flera sidor för att förklara hur oerhört korkat upplägget var på just den övningen) så skötte sig Dizni som vanligt utmärkt!! Hon är verkligen en bra representant för rasen, social och tillänglig så det står härliga till!! Att hon sedan sköter sig och visar att hon kan jobba är ju inte heller fel....

Vi sov i tält och hundarna i ett tält bredvid, det var kallt som tusan på natten, men jag hade täcke på fröken så hon hade det så gott så! Värre var det nog i "vårt" tält...där var det lite si och så med eldningen...inte ens strumporna som hängde på tork på torkställningen torkade, å då är det illa....

Iaf så överlevde vi helgen utan större skador, förutom lite fukteksem på mina fötter och lite antydan till skare-skav på Dizni´s tassar. Det var så jävla blött på vår patrullstig, så när vi kom tillbaka så var vi allihopa blöta upp till knäna och båda paren strumpor gick att vrida ur :( Tur jag hade extra-kängor i trossen! 

Rekryterna som vi också träffade har verkligen utvecklats. Dom muckar på fredag men det känns som precis nyss dom ryckte in och jag hade håruppsättningsskola med dom, dom blir ett bra tillskott i förbanden nu när dom muckat!! Första riktiga övningen för dom blir KFÖ´n i Älvdalen så det dröjer inte länge innan dom får se hur det "riktiga" hemvärnslivet ser ut! För övrigt håller vi tummarna att snön i Älvdalen hinner försvinna...det är så rackarns tråkigt med vårsnö :(

Efter hund-övningarna for vi vidare till ett närkampsmoment, Nicklas var figg och jag filmade! Jag är bara liiiiite avundsjuk på att vi inte hade nån sån rolig slutövning :( Men jag fick ju iaf se och jag får vara nöjd med det! 

Vi var hemma typ elva på kvällen, med hela bilen full med blöt packning...bläääää, det är verkligen det tråkigaste av allt! Två par dyngsura kängor som kommer kräva en hel del kärlek och en väl avvägd mängd infettning o så nån timmes puts innan dom är representabla igen......Fy bubblans! Får nog flytta ut i solen och putsa :)

Efter två dygn i fält fortsatte vi ut till paradiset på jorden...ÅSEN!!!!

Lerigvälling som tusan på vägen, vi ställde till slut bilen och gick och sköt upp problemet med bileländet till morgondagen...

Lite lerig blev den.......
 

Den kortaste vägen var såklart bommad....så vi fick som sagt gå en bit för att komma fram, efter några hundra meters promenad hittar jag dethär:

Godisen som ligger bredvid är 1 cm stor...så det var ett rejält avtryck...som inte kom från någon räv direkt ;) Gissar att det herr gråben som varit i farten! 

Nu är det ju ingen nyhet att det finns varg i området, men detta är första gången vi ser spår efter dom, jag skulle gissa att spåren var något dygn gammalt! Det stör iaf inte mig att dom finns där, bara dom låter oss vara ifred! 

Vi hittade älgbajs två meter från ytterdörren när vi kom fram, så man kan ju lugnt säga att det finns gott om djur i närheten! Dizni har vi under sträng uppsikt!!!! Inte alltid i lina el. kopplad men hon får banne mig inte springa som hon vill! Nu tror jag inte hon skulle dra någon längre sträcka, men för säkerhetsskull så håller vi extra koll på henne. 

Vi hade ju lite jobb att göra när vi väl kom ut, vad vi inte tänkte på var att det faktiskt låg en del snö kvar :( Och det är förfärligt svårt att elda ris när riset är täckt av snö....Nicklas gjorde ett tappert försök, men vi får lov att ta ett nytt eldningsförsök längre fram, lite lyckades vi elda men inte allt! 

I nederkanten ligger störarna som Nicklas skulle eldat....Inte lätt när man får börja med att skotta fram dom ur snön...

Själv ägnade jag mig åt städning, vi har ju haft lite besök av möss, så ett kuddfodral och en linnelöpare fick jag slänga, inte kul! Men vi har lärt oss en läxa till nästa år!! 

Solen sken och livet var helt underbart! Dizni njöt såklart av solen......
 

Det var så fint väder så vi t.o.m. kunde sitta ute och äta middag! Vi grillade fläskfilé och åt vitlöksbaguetter :) Om jag får säga det själv så tycker jag vi har det rätt okej :)

Å nej, vi har INTE bryggt eget vin, men vi är lite för lata för att släpa glasflaskor så vi häller helt enkelt över vinet från glasflaska till pet-flaska! Särskilt som vi denna gång fick släpa vatten också då vattenslangen fortfarande var frusen som vi misstänkte....


Huslig va?!??? Nicklas diskar! 
 
       
Lite interiörbilder (klicka så blir dom större)

Det händer ju inte så mycket rent inredningsmässigt längre....näst på tur är köket! Vi mätte noga och har börjat skissa på hur vi skulle kunna ha det! Vi tänkte inte riktigt på att vägen är bommad under våren, så vi lär inte få in något nytt innan vägen är öppnad, har vi tur öppnar dom under maj i värsta fall är det stängt till midsommar...:(

Det är så himla skönt därute, ingen telefon, ingen dator och bara solen som styr när vi ska sova och när vi ska gå upp, kvällen ägnades åt korsordslösning och kortspel, något iaf jag inte tar mig tid till här hemma....

Morgonen efter gick vi tillbaka till bilen och då hade det frusit lite i marken så då gick det så fint att köra upp bilen! Tillbaka igen och städa ur det sista i stugan, på med packning och vända tillbaka mot bilen, hann ungefär halvvsäg då jag kom på att vi glömt soporna....bara att vända tillbaka och hämta dom...så vi började dagen med 6 km promenad! Men men, ingen har ju hittills dött av vare sig motion eller frisk luft...

Vägen var som sagt lerig som tusan men vi kom hem utan större bekymmer, dagen fortsatte ute i solen med lunch och lite pluggande....Jag klagar inte nämnvärt på att vara student när solen skiner och jag har litteratur att läsa :) Värre när det är föreläsningar som ska ses vid datorn...

I veckan väntar pluggande och så lite hundträning! Till helgen är det kurs med Frida, hoppas det blir lika givande som alltid! 

Avslutar med en bild på mig o lilla fröken....


Om ni undrar varför bilderna är så pixliga så är det för att kära  mor o far ska kunna titta på bilderna hemma vid deras dator ;) Det tar lite för lång tid att ladda stora bilder där, så då får det bli lite pixliga bilder....

På återseende!!!!!

Skriver väl lite här också....

....när jag ändå håller på å skriver!

Jag skriver på en uppgift till friluftsledarskapskursen (vilket ord va??) jag går på högskolan, tänk att man kan få högskolepoäng för nått jag alltid gjort?! När jag är klar med denna kurs, plus en kurs jag gått tidigare så har jag 15 högskolepoäng inom friluftsliv och det motsvarar i tid en halv termins heltidsstudier! Det är rätt häftigt! Jag har läst det mesta av litterturen redan, så det tar inte sådär jättemycket extra energi. Till hösten ska jag läsa en kurs i foto, så då får jag 15 poäng fotokunskap också! Vad jag nu ska med det till?!? Men det är säkert bra att ha.....

Jag lyssnar nu till regnet som droppar så fint på taket, men det gör inte ett endaste dugg! För då försvinner ju snön fortare än kvickt ju! Så när jag vaknar i morgon bitti så hoppas jag titta ut på en snöfri tomt! Jag längtar ut i skogen nu, att gå runt o spankulera utan att ta sjumilakliv genom all snö.....Jag tror dessutom jag såg blåsippsknoppar idag på lunchpromenaden, jag stannade inte och kollade närmare, men på det ställer så brukar det komma blåsippor och jag har sett blad förut. Så nu verkar det som att våren äntligen kommit hit också! 

Dizni fick tok-spatt idag efter promenad och körde ett tok-race på gräsmattan, så vi behöver inte lägga nån energi på att lufta gräsmattan för det gjorde hon så fint så grästorvorna bara flög...knäppfia! Hon njuter verkligen av barmarken och verkar äntligen ha återhämtat sig efter sin skendräktighet. Hon fick ett litet damp-ryck på träningen i går och hoppade och morrade jätteelakt ;) 

Vi har anmält till lite tävlingar nu, den 1 maj i Falun gör vi ett nytt försök med lydnaden och den 15 maj kör vi lägreklass bevakning i Hofors, om vi nu kommer med förståss?! Men vi håller tummarna! Så nu blir det hårdträning framöver...vi behöver lite finputsning på lägre-momenten, men om vi håller i denhär känslan så kommer det gå kanon! 

Vi fysar som aldrig förr, bär klövjeväskor och cyklar för att komma i form, hon svarar jättebra på träningen och har finfina muskler! När hon nu har bättre kondition och inte behöver anstränga sig så mycket i typ spåret så borde ju hennes vilja att jobba öka....vi håller tummarna för det iaf! 

Nej, nu är klockan nästan halv två på natten och Dizni och Nicklas snarkar ikapp i sovrummet, så jag ger mig med skrivandet för idag och kryper ner jag också. Jag har insett att jag är en nattskrivare och skriver som allra bäst när det är alldelles mörkt ute och jag får skriva helt ostört! Undra varför jag utan problem kan skriva sida upp och sida ner mitt i natten men knappt kan få ner ett endaste ord på dagarna?! Märkligt....

Godnatt på er! Eller godmorgon för er som nyss vaknat!

På återseende!!! 

 

Skämmas!

Ja, det borde jag verkligen göra...har inte uppdaterat på eeeevigheter ju! Men å andra sidan så verkar ingen sakna mina inlägg heller ;)

Ja, det har såklart hänt en hel del sedan sist...Tror inte jag skrivit sedan jag gjorde matte-tentan?! Iaf så säger magkänslan att det gick bra...sen återstår att se om det stämmer! Jag tänkte bjuda på en av frågorna...

Till och med när kamelen Desirée är törstig utgörs hennes vikt till 85% av vatten. När hon druckit sig otörstig stiger vikten till 800 kg varav nu 85% är vatten. Hur mycket väger kamelen Desirée när hon är törstig?

Ja, den frågan kunde jag INTE...men som sagt, jag tror resten är avklarade iaf!

Nåja, sen var det ju då dax för lydnadstävling som jag ju inte körde....vilket nu i efterhand känns heeeelt rätt! Vi är inte riktigt i fas jag o lilla fröken...det beror på att hon är skendräktig som aldrig förr! Det verkar dock bli bättre nu, så nu laddar vi för nya tävlingar!

Jag har varit åhörare på en kurs för Frida i skyddet, mycket intressant! Inte utan att man blir lite sugen på en skyddshund! Men nu finns det ju lite andra planer ;)

När väl tentan var avklarad så hade jag tro det eller ej, LEDIGT i några dagar!!! Mitt emellan två kurser som det så fint heter....konstig känsla?! Annars finns det ju alltid någon liten bok att läsa eller något att kolla inför kommande studier.

Vi, jag o Dizni har varit förevisningsekipage för GSU-plutonen i Falun. Hon skötte sig med den äran och jobbade KANONFINT trots skendräktighet! Jag fick väcka henne när det var dax för patrullstig, men när väl hon visste vad som skulle göras så gav hon 100% och visade med all önskvärd tydlighet varför HV har hundar! PG var  såklart på plats och skrev ett litet reportage, inte om oss, men om dagen som helhet läs här

Dizni stortrivdes verkligen bland alla rekryter som ville klappa och gosa med henne, så bättre reklampelare för rasen rottweiler finns inte ;) Att hon dessutom visade sina bra egenskaper som arbetande hund också gör ju inte saken sämre!

En dags sökträning har vi hunnit med också, Dizni jobbade jättefint trots all snö.....Hon visste mycket väl att det fanns en figg i skogen men bara orkade inte springa i snön.....och det kan jag förstå för det var jobbigt att ränna runt i skogen! Snön gick nästan över knäna! Jag gjorde några riktigta praktvurpor vid några påvisningar! Men vad gör väl det när hunden gör det hon ska?!?!

Dizni har ju fyllt år också?! 4 år har lilla fröken hunnit bli...Detta firades som sagt med lite sökträning och sedan en lååång bilresa till småland.

Påsken firades hos mamma, pappa, systeryster +make +Tuva o Axel! Underbara dagar!! Skärtorsdagen packade vi bilen full med fruntimmer och åkte till Ullared, trevligt sällskap och trevlig shopping :) Några tusen fattigare blev jag allt, men trevligt var det!!!

Födelsedagsfirande x 4 hann vi med också, både Pappa, Lars, Tuva och Axel fyller år mellan 23/3 och 10/4 så det är rätt bra tajming på det!

När man bor en bit ifrån varandra som vi gör så blir det så mycket mer kvalité när vi ses, och vi har verkligen njutit av att umgås (iaf jag :D ) Tuva som nu blivit stora tjejen och fyllt 5 år sa till mig när vi var ute och gick: Moster, jag önskar att ni inte bodde ända borta i Rättvik! Vi ses ju nästan aldrig och det är jättejättelångt att åka till er... Blir man gråtfärdig då eller??????? Mosters lilla gullunge....

Kameran var med såklart! Bjuder på några bilder....


Det växer ballonger ur Tuvas öron.......


Axel hittade jord han promt skulle smaka på....


Fika tajm!!!!!!!
Observera Dizni´s fixerade blick....inte för intet hon är instängd bakom kompostgaller!


Tuva brås på mamma och visar tydliga fotbollstalanger!


Mosters gullunge!


Sötare unge får man leta efter.....

Nu undrar kanske vän av ordning varför det är fler bilder på Tuva än på Axel? Jo, Axel hade keps på sig ute och på de flesta bilder syns bara en stor keps :( Och när "ballongbilden" togs på Tuva hade vi varit lite väl exprimentella i våra kamerainställningar...:(

Som ni ser så är det barmark!!!!! Hur härligt som helst, Dizni fick några spårupptag som hon klarade med lite olika framgång.....hon njöt iaf av barmarken!

Några små blåsippor hittade vi också, helt underbart! Med tanke på att när vi kom hem till Rättvik så låg det några dm snö kvar :( Usch å fy! Jag vill ha vååååår nu!

Idag drog iaf den nya kursen igång, verkar bli en bra kurs, så nu är det bara att lägga näsan i böckerna igen...Men lite hundträning ska jag hinna med också! Vi kör rätt mycket fys nu inför säsongen, har hon bra fys kan hon förhoppningsvis lägga lite mer energi på att spåra/söka istället för att med nöd och näppe orka hålla huvudet högt, nu är det verkligen inte så illa!! Enligt sjukgymnasten var hon i topptrim, men lite extra muskler o kondition skadar inte!

Idag den 6:e april skulle älskade fjant fyllt 8 år! Han har det bra nu i himlen, men visst är det fortfarande lite tomt utan han...han var onekligen en mycket speciell herre!! 

Nej, nu ska jag avsluta min lilla resumé och krypa till sängs!
På återseende!! 


RSS 2.0