LIte blandat.....

Ja, här händer det inte så mycket längre...har helt tappat inspirationen till att skriva nått!

Det händer massa grejer hela dagarna, å så när jag känner att jag måste "skriva ikapp" ja då är inspirationen som bortblåst.....

Men här är iaf Dizni på fordonsutbildning...hon har sååååååååå tråkigt!!! 5 meter bort sitter 20 grönklädda människor och hon får inte hälsa, fy vad hon tyckte livet var orättvist just då!


Jag ägnade helgen åt att köra minibuss, eller iaf söndag eftermiddag! Hela lördagen satt vi inne och hade teori....tråkigt men nyttigt! Söndagen körde vi på halkbanan.....fy rackarns vad roligt!!! Fast att sladda med en syncro är inte det mest upphetsande som finns......Men kul hade vi!

Helgens äventyr resulterade i en förkylning av guds nåde! Vilket höll mig hemma från skolan måndag och tisdag....saknade barnen massor!! Skönt att vara tillbaka idag, om än inte riktigt piggelin!

Jag hade svårt att hålla mig inne och stilla, jag var ner i källaren och hämtade upp adventsgrejerna! Jag kommer så väl ihåg hemma när det närmade sig advent och pappa hängde upp adventsstjärnorna över garderobsdörrarna uppe, dååååå var det nära!!!

Jag kunde inte hålla mig till att bar alåta lådorna stå, så jag började packa upp! Allt hamnade på matsalsbordet, det får inte synas utifrån förräns på söndag, men inne kan vi gå och gotta oss!

Jag knåpade ihop en advenstljusstake också!!!


Å ett litet blomsterarr.


Jag ber om ursäkt för att bilderna är kass...men dom är fotade med mobilen och gör sig inte riktigt i större format! 

Här kommer en liten fillmsnutt på Dizni när hon jagar papperspåse...innan jag fick fram mobilen hade hon jagat en stund, så detta är slutet på jakten!
 


Ja, det var allt för nu!  


Ännu en vecka....

....nu har det gått ännu en vecka och jag har bara inte haft tid att uppdatera....Men det började ju i lördags med utställningen, jag är jättenöjd med vårt CK!!! Särskilt som vi inte hade fullt stöd från alla håll....Men tji fick alla olyckskorpar, 4:e placerad av nio med CK!! Lilla fröken står sig alltså rätt bra i konkurrensen! Det var en jättefin tik från Energicas som vann bruksklass och tog sitt andra cert! Jag gläds verkligen med alla som lyckas, varför hålla på att vara missundsam, delad glädje är ju dubbel glädje!!

Lördagskvällen spenderades i skogen, endurotävlingen Novemberkåsan gick ju av stapeln i Falun, så i hällregn stod vi i skogen och tittade på enduroåkare som kämpade mot leran och blötan! Tuva tyckte det var lite läskigt när cyklarna kom farande, men Axel tyckte mest det var spännande! Fotovädret var inte så bra......så jag tog inte en enda bild i skogen! 

 
Axel vet hur en köks-soffa ska användas......

Söndagen åkte vi en tur till Lager 157 i Sågmyra, hittade ingenting!! Men åt en god Panini och stoooora chokladbollar innan vå körde hem igen. Kvällen slappade vi och invigde vår raclette-grill, rätt mysigt att sitta vid bordet och laga maten.

Tag lite kort på Axel....Gullunge!!!!Det har ju blivit massor med bilder på Tuva genom åren...så jag har ett tungt uppdrag att fota Axel också! Han är en mycket tålig modell :)

Nicklas är en mycket stolt morbror
å så sprall-Nicklas........


Kvällarna har bara passerat, måndagen satt jag 5 timmar på klubben och skrev PM till vår lydnadstävling, 55 startande!! Inte illa......Ska bli jättekul! Tisdag hade vi rottweilerklubbsmöte här hemma, så den kvällen passerade också utan större sysselsättningsproblem....onsdag var det föreningsträff, en kväll jag såhär i efterhand hade tillbringat hemma! I går var det styrelsemöte & medlemsmöte på klubben, jag åkte vid 17.30 och var hemma 22! Så här hemma har det inte hunnits med sådär jättemycket, Anna, Robert och Filip kikade förbi på en fika igår, hann klämma in det efter hundträningen men före mötena....

Ovanpå detta har vi dessutom planerat vårt kök....Vi skulle få nya spis och fläkt och Nicklas passade på att fråga om vi inte kunde få nytt kök när vi ändå skulle byta spisen....döm om min förvåning när vi fick löfte om ett nytt kök!! Vi skulle "bara" lämna ett förslag så skulle dom räkna lite på det! Jag trivs jättebra i vårt kök, men ett nytt sitter ju inte helt fel....Det är ju inte bara helt enkelt att på några dagar planera ett nytt kök!
Vi får väl se hur det går...

I dag på förmiddagen la jag ett spår åt lilla fröken, ett rätt realistiskt spår sett ur hemvärns-synpunkt! En övergiven cykel hittas och därifrån utgår ett spår....! Vi patrullerade fram till cykeln och lilla fröken gjorde ett kanonupptag på spåret, hon spårade kanonbra, genom en grind och runt massa byggnader, upp på en scen inne på gammelgården, vidare ut på ett fält och in på en byggnadsarbetsplats, över en väg, fortsätta längs vägen och vidare över järnvägen. Det blev 850 meter långt och låg i typ 40 minuter! Hon gjorde verkligen ett kanonbra spår jobb, precis när vi gick på vägen vid byggarbetsplatsen lät det som dom sköt ksp, gissa om Dizni blev tänd!! Hon for upp och tittade sig omkring!!! Hm....kanske liiiite för het på skott.....Hon fortsatte iaf spåra kanonbra! 

Det känns som vi har ett bra flyt i vårt spårande just nu!!! 

Annars händer det inte så mycket, börjar kika lite på advenstpyssel, hänga fram stjärnor så sladden inte är krokigt, beställt nya gardiner till köket, önskar jag hade lite ork att sy! Köpte ett jättefint linnetyg med tomtetryck på för några år!?!? sedan, men hittills har det legat i sylådan, vi har t.o.m. hunnit byta bord sen jag köpte tyget! 

Nu ska jag klä om innan jag åker ner på samhället och handlar lite, sen är det fika hos Camilla, Eva och Leo.

Hela helgen tillbringas iklädd uniform på minibussutbildning, riskutbildning på lördag och körning på söndag. 

På återseende!!!! 


Ett snabbinlägg!

Inge cert idag.....men vad var väl att vänta??? Jag är glad att jag fick en 1:a! Det hela slutade med att vi blev 4:a i bruksklassen med CK!!! Vi var sammanlagt nio tikar, så jag är mer än nöjd!!!!

Såhär löd kritiken:
Feminint huvud, ngt lätta öron, ngt runda ögon med utmärkt ögonfärg, bra proportioner, bra hals o front, bra bröstdjup, ngt mjuka mellanhänder, kunde ha ngt mer knävinklar, rör sig bra fram kunde ha ngt mer kraft bak, medelkraftig benstomme.


Det jag tycker är absolut viktigast är att hon verkar tycka det är roligt att visa sig i ringen, hon springer på jättebra och står jättefint!

Tyvärr så har hon ju sitt eksem på halsen....och nu också vattensvans! Jag var ju hurtig och duschade henne ute.....jag hade fixat och trixat så jag hade varmvatten, men stod ute i kylan, så det är nog därför....så nu ser hon så ledsen ut med sin hängande svans......hoppas bara det snabbt går över!

Nu är det färdigställt för i år, laddar för nya tag och ett SUCH nästa år!!!!

På återseende!!!!


Vackert brudpar!


Klicka på bilden, scrolla ner lite och titta på systeryster och hennes make Lars! Vackert så det gör ont..........En liten bildresumé!

Satt och kollade på bilder i datorn....letade egentligen efter bilder att sätta upp nere i gästrummet, men hittade massa andra roliga bilder! Så håll tillgodo!

Vi börjar med lite bilder från Marma........

Vi i glada-Askelonsgänget har god sammanhållning och delar på det mesta :)


Jag och Christel har byggt hundförläggning...och så klart måste vi testa!

Vi hade orienteringsövning.....liiiiiite regn kom det, men roligt hade vi! Arrac fick följa med ut i skogen, gissa om han var glad?? Å Christel och Tindra också!


Födelsedagskalas!!!! Jag fyllde ju år under veckorna på Marma...så vi firade fältmässigt på liggunderlag!


Dizni och jag övar kryyyyyyp! Lite annant kryp än det man gör på lydnadsplanen....


å så en sista bild från Marma....En riktig HUND-bil :) Dizni ligger längst upp till vänster!


Tror jag har lyckats ladda upp en film?!?!? Jag testar....
Filmen visar Dizni´s och mitt hopp i den avslutande tävlingen på Marma!

Hittade såklart bilder på syskonbarnen också.....Tuva o Axel o Amanda!
Tur han inte är såhär arg jämt.....;)


Världsvana Tuva hos frisören.....


Amanda hoppar studsmatta!
Ja, det var väl allt......Hittills idag har vi ägnat oss åt städning....storstädat källaren och städat övriga huset också, i väntan på systerysters ankomst i morgon!

Nu väntar en promenad med lilla fröken....skönt att komma ut en stund!

 På återseende!!!!!


Söndag!

Söndagar innebär ju bevakningsträning! Det är verkligen ett jättegott gäng!!! Det är hög nivå på hundarna och alla är självgående och suger åt sig precis allt vi säger. Vi körde upptagsträning och lite lydnad, upptagen gick bra för de flesta och lydnaden har en del lite att jobba på medans några är nästan klara. Det finns några som är självskrivna i vilken insatspluton som helst, jätteroligt!

Dizni och jag avslutade träningen med en långpromenad och ett uppletande, polletten har verkligen trillat ner när det gäller uppletandet, hon studsar som en liten kanonkula och galopperar som en liten tok i rutan! Rutan var väl typ 20x20 meter och innehöll 3 föremål, en dutt, en pappmugg och en plastburk, hon plockade alla tre och vände ut igen för att leta efter avlämningen, kanonkul!!!

Promenaden var lång och härlig, inte en människa mötte vi och bara massa skog, skööööönt! Inte behöver man vara rädd för varken varg el. björn heller!

När jag kom hem fixade jag lite mat och som grädde på moset en liten skattjakt till husse :) Ner i frysen, upp i syskrinet, in i skafferiet, vidare till kylen, in i städkåpet, bort till hundskåpet för att avslutas i presentpappersskåpet :) Vi firar husse dag i väntan på två-benta barn! Han fick en fin yogamatta, så nu slipper han halka omkring på ett liggunderlag när han yogar.

Jag skulle egentligen varit iväg och tränat Dizni nu, men hon är lite hängig......tror det beror på att hennes små hål efter Nixx tänder har blivit lite fula och infekterade :( Så vi baddar med alsolsprit och håller tummarna att vi slipper raka rent runt såren.....särskilt som det vankas utställning till helgen! Känns inge kul att ställa henne om hon är rakad på halsen, det hade varit sååååå kul att fajtas om certet på hemmaplan!!!  Tänk om vi skulle bli SUCH på hemmaplan?!?!?! Det hade varit så häftigt! Vi ska ju "bara" vara snyggast....vilket ju inte är det lättaste! Annars får vi satsa på 2010....

En bild från Ljusdal....

Min lediga dag!

Ja, kan ju verka lite knäppt att bli så hysteriskt glad över en ledig dag....men det känns som det hela tiden är saker som händer, både skolan, inte minst Åsen, på hundklubben och så allt som har med hemvärnet att göra. 

Så jag hade bestämt att idag skulle jag inte göra ett dugg åt varken skola, hemvärnet eller klubben! Jag lyckades nästan......bara två samtal om hemvärnet, dock snabbt avklarade! Klubben klarade jag bra, tittade dock förbi i körhallen där det har varit agility-tävling, tog en fika med Anna C och tittade en stund innan jag gick hem igen. Hemma har jag tvättat lite och tänkte dammsuga, men struntade i det och ägnade mig istället åt att röja lite i köket! 

Hade ju planerat en sväng till Åsen med Anna R, men den ställde vi in då jag misstänkte att vägen ut skulle vara väldigt dålig att köra, så det blev inget av det heller!

Jag ägnade mig och lilla fröken en stund på förmiddagen, lade ett hyffsat långt spår på drygt 1,5 km med några vinklar och 5 apporter, det låg bara i en timme innan jag släppte på och som hon spårade!!!! Hon gick som tåget genom spåret, plockade apporterna dock inga liggmarkeringar....:( Men hon hade bra fart och bra målmedvetenhet genom hela spåret, trots störning både av människor och hundar i spåret!

Har baddat lite på Dizni´s små hål i nacken efter Nixx lite väl hårdhänta lek....Kunde verkligen inte tro att han bet så hårt så det skulle gå hål, men hon har iaf några prydliga hål i nacken som tyvärr har blivit lite infekterade.....så jag har baddat med alsolsprit och hoppas det ska vända så vi slipper mediciner o grejer!

Ja, det var väl allt för stunden! På återseende!

Snö!!!!

Jajemän, nu är det vitt och fint här! Tyvärr verkar det bara var ytterst tillfälligt....termometern visar plus idag, men liiiiite snö ligger det iaf kvar! Tänk vad mycket lättare allt går när det är snö ute!

Det har såklart hänt massor sedan sist! Mamma o Pappa har varit här, tyvärr i ett lite tråkigt ärende...vi var på begravning i Ludvika, det var min mormors bror, eller min mammas morbror som man kanske kan säga också..... Så det var ingen direkt nära släkt, men ändå så är begravningar så ledsamma.

Vi var såklart en sväng till Åsen och fixade lite, bla satte vi upp hyllan jag fixat! Förra ägarna hade lämnat en stringhylla kvar?!? Visserligen i fult skick, men med lite färg, envishet och en tapet så blev den ju kanonsnygg igen! 
 


Annars har jag ju haft höstlov, fast det var ju en vecka sen nu.....Har blivit en dålig bloggare! Men iaf höstlovet var jätteskönt! Jag hade inga större planer utan bara tog dagen som den kom, vilket innebar hundträning och en hel del fika :) Hundträningen i form av detta eviga spårande!! Men vi gör våra små framsteg, har bara kört hårda spår, 300-400 meter långa och liggtider på 3-4 timmar, så det har inte direkt varit lätta spår..dessutom på ställen där det gått folk som typ på golfbanan.....Sen har vi kört lydnad också såklart! Vi är inne i en period av flyt då Dizni har energi till tusen och bara jobbar! Det gäller bara för mig att stoppa i tid och inte köra slut på energin!

Här är fler bilder från Åsen.....nya fina lyktor i hallen!
Här grillar mamma korv....o Dizni såklart väntar på att nått ska trilla ner.....

Pappa o Mamma o Dizni grillar korv!


Jag har ju praktik mån-onsdag, jättekul men lite jobbigt......Jag är ju inte riktigt van att vara igång så länge på dagarna, så jag är lite sliten när väl torsdagen kommer.....Men det är väl bara att vänja sig! Kanske inse att helgerna är till för att vila och inte boka in varje helg med saker som måste göras.....

Nu är jag iaf ledig i helgen!!! Ska nog ta en tur till Åsen på lördag om vädret är okej och på söndag är det bevakningsträning, ett gott gäng som vill mycket! Många glada skratt blir det under en träning, det gör att det känns okej att åka 6 mil ToR för att vara med!

Ja, det var väl allt??!!? Annars får jag väl skriva ett nytt inlägg igen!

På återseende!!!!
RSS 2.0