Grattis!!

Grattis på födelsedagen Nicklas!


 Ikväll firar vi med lite god tårta och så dricker vi upp vår fina champange vi fick i bröllopspresent.......
........för på söndag har jag varit Fru From i ett helt år!!!!Nu blir det tomt och tyst här på bloggen två veckor, men håll ut!
Uppdatering kommer!

Lite blandat......

Ja, allt annat än hundträning har jag hunnit med denna vecka....Men nu har ju sommarvärmen slagit till och då blir ju ingen särskilt sugen på hundträning, iaf inte jag! Jag måste ju dessutom säga att jag hellre tränar när det är kallt och snö än i 30 grader gassande sol! Jag lider dessutom med stackars Arrac som har sin vinterpäls kvar.....han ligger mest i skuggan och halvsover.....

Vi var ner till Siljan igår, gick hela 200 meter extra för att komma längre bort till kyrkbåtspiren vid kyrkan och hade lite seriös simträning. Arrac simmade jättefint och han njuter verkligen av att vara i vattnet, dessutom är det ju bra för hans höfter att få motion utan belastning.

Lilla fröken då....jo, hon är så himla mycket badkruka och går försiktigt ut i vattnet, men bara upp till magen, sen är det stopp!!! Så jag drog helt sonika ut henne och lät henne stå med vatten upp över ryggen, och efter en stund fann hon sig i det och stod lugnt och fint kvar, jag tog ett par steg till och hon följde med och fick börja simma....ett plaskande utan dess like och en dyngsur matte och en fröken som i full galopp for upp på stranden och skakade sig i flera minuter medans jag stod i vattnet och gapskrattade, ja det var vad som händer efter hennes simtag! Sen gjorde vi samma sak igen, fast denna gång följt av en blick från fröken som berättade EXAKT vad hon tyckte om mina idéer med simträning.....men skam den som ger sig! Hon SKA lära sig simma, även om det innebär att jag måste simma med henne!

Annars då? Jo, Åsen i måndags, helt underbart skönt! Å jag blir så glad när ni tycker till om min blogginlägg! Jättekul, och jag är ju inte sämre än att jag ändrar mig och låter soffan vara träfärgad....det kommer ju in en väldig massa mer saker som är träfärgade.....och så mina vitmålade stolar! Så från att haft inställningen att allt ska vara vitt, så har jag kompromissat att allt skall vara vitt eller träfärgat! En schysst deal???!!! Det är så skönt att ha ett eget hus som bara är vårt och vi kan göra vad vi vill! Huset här hemma är ju liksom inte vårt och därför är det pistagegrönt pch solgult istället för vitt och fint.....

Tisdagen spenderades i goda vänners lag, Sara o Petter, med shopping, bl.a. på lager 157. Jag shoppade två klänningar och en randig tröja.......förvånande va? Randig tröja?? Finns mååånga randiga tröjor i garderoben..... Klänning? nja, det finns rätt gott om klänningar i garderoben. Vi åt såklart också lunch, panini och snickerskaka! Många glada skratt och många finfina inredningsidéer blev det!

Onsdagen spenderades också i shoppingens tecken.....denna gång i Falun. En låååååång lista som skulle hinna bockas av innan jag var klar. Började dagen med att byta lite materiel på förrådet, gissa om det gick? J-vla sura gubbar!!!! Man skulle kunna tro att det är deras personliga prylar och inte skattebetalarnas som finns väl förvarade i deras hyllor, usch så trist! Jag ville ju inte ha något extra, bara byta det jag enligt listan redan har! Blääääääääää! Borde skicka gubbarna på kurs i servicekänsla!

Jaja, jag hittade allt jag skulle ha, och lite till! Belönade mig med ett par ursnygga Teva-sandaler.....Jag hann dessutom med en lunch med Frida, spontant och väldigt roligt! Som alltid när vi ses blir det rörigt och massa flams o trams, men roligt har vi!! Väldigt nöjd med dagen styrde jag bilen hemåt och började jobba, jag har jobbat kvällsvärd hela veckan vilket innebär att jag jobbar 17-22, rätt okej! 

Igår målade jag stolarna en sista gång, så nu är dom klara, problemet var dock att det så varmt så färgen nästan torkade på väg mellan färgburken och stolen.....

Idag är det hemmafix som gäller inför Marma, har fixat både blom, och husvakt! Skööööönt! Ska "bara" packa också, Nicklas jobbar från tidig morgon till sen kväll så jag har inte så mycket hjälp av honom....det är ju mer än en pinal som ska med......

Sitter också och funderar på vad jag gjorde denhär dagen förra året.....En sak är ju klar, och det är att jag inte satt i godan ro och bloggade ;) Flera har frågot hur vi skall fira.....och vi firar med att åka till Marma! 

 Må väl och lev gott!
  

Bilder, bilder, bilder, bilder

Börjar med en mysig bild.....Nicklas ligger i soffan och myser med Dizni o Arrac! Fast frågan är om Nicklas myser....han ser mest lidande ut :)


Midsommarhelgen tillbringades som sagt på jobbet, rätt okej! Mycket trevliga människor och hyffsat väder!

Idag har vi varit på Åsen hela långa dagen, här kommer bilder!!!
Dizni är sur för att hon får sitta i lina medans Arrac får vara lös, gissa varför?????


Här är stora sovrummet som är grundat....


Här är det målat vitt och fint!


Här är det nästan klart!


Vi utvecklade en vinnande teknik när panelen skulle täckmålas, nicklas gick före med roller och lade ut färgen och jag gick efter och strök med pensel, snabbt som tusan gick det! Tänk att det är så smart att samarbeta!!

Här målar jag :) Observera vilken tjusig penselföring jag har....inte så särskilt krix!


Här slut-duttar jag lite så länge färgen räcker!


Såhär ser det ut när hallennästan är klar, fattas bara taklister...dom jävlades så in i h-vete så vi gav upp! Vi ska såga lite på dom så kanske dom passar bättre sen! Sen ska vi ju såklart köpa en ny dörrmatta....men det är praktiskt att sulla på deras gamla fula!


Här är det lilla hallen som är klar, iaf så långt vi ska göra nu i år, nästa sommar ska ju köket bytas så då fortsätter vi måla vitt vitt vitt vitt


Stora rummet klart!!!!!! Och används nu som list-målarverkstad......


En annan vinkel.......


Här är det fotat utifrån och in så man ser stora sovrummet längst bort! Om ni undrar så ska de gröna listerna mellan träväggen och taket bort....så ni inte tror vi blivit färgblinda....vi tänkte inte riktigt innan vi målade.....


Här soffan på plats! En jättehäftlig bäddsoffa!!! Som de gamla ägarna lämnade....och vi insåg varför! För attans vad vi svor innan vi fick ut den ur lilla sovrummet!! Vi fick använda väldigt mycket energi innan vi lyckades klura ut hur vi skulle få ut den genom dörren!


En annan vinkel...jag vill måla den vit, men Nicklas tycker den är fin somd en är...får se vem som vinner ;)


Vi gick en promenad också, det finns massor med jättefina lupiner!!!!


Här är Arrac o Dizni mer eller mindre mutade att sitta mitt ibland alla lupinerna
Här är lilla fröken mutad att sitta bland lupinerna.....stackars hundarna! Dom har det inte lätt :)

Avslutar med ytterligare en bild på lilla fröken.....


Tja, det var väl allt för idag! I morgon ska jag måla stolar en sista gång, och en fin string-hylla ska också få lite ny fin färg!

På återseende!!!

Vilken midsommar!

vaknade av att regnet föll från himlen så det smattrade på taket....gör det nått då? Nopp, inte ett dugg! Jo, kanske...jag tycker synd om LKarlsson som är ute och vandrar inför Njimegen...tänker på dig vännen! Men annars får det gärna regna, nu behöver ju iof inte plantorna nå mer vatten, snarare lite värme.....men strunt samma!

Jag sitter här i soffan och lyssnar på regnet och på Dizni som snarkar lite lätt i fotöljen och funderar på hur jag firat mina midsomrar hittills. Första åren inföll det oftast på semesterna har jag komstaterat genom att djupdyka ner i fotoalbum, det finns bilder på oss kusinerna och systeryster i midsommarkrans både från Varberg, Gotland och inte minst här från Dalarna! Minst två midsomrar har firats här, känns konstigt att skriva här, när jag jag egentligen borde skriva där?! Inte trodde väl nån att jag skulle bosätta mig i Dalarna??? Nåväl, bilderna avslöjar iaf ett trevlig firande med midsommarkransar och tjusiga träskor :) Mamma i tjusig sjuttiotalsfrisyr och pappa några kilo lättare ;)

När jag sedan började spela musikkår så var det givet att spela på det lokala firande i Södra Vi, ett firande jag gärna skulle besöka igen! Det är alltid välbesökt och ett ställe där man träffas och umgås, köper fikabröd i papperspåse och dricker kaffe i porslinskopp....dessutom med en midsommarkrans på huvudet som alltid kliar och sticks! Samma midsommarkrans hänges sedan på tork hemma ovanför sängen tills den dammat ihop och slängs någongång runt nyår.....Sen måste det såklart köpas lotter till båtlotteriet, aldrig har vi vunnet dendär båten, men hoppet är ju det sista som överger människan, så kära mamma o pappa, OM ni skulle vinna den, får den flytta till Siljan då??? Vi lovar att ta väl hand om den! Å om ni skulle råka vinna den lilla väderkvarnen så kan den få flytta till Nygatan ;)

Kvällen avslutades med att vi gick till någon av kusinerna och åt midsommarmat, d.v.s jag som inte äter varken sill eller lax brukade äta köttbullar o prinskorv!

När man sedan blev några år äldre var det ju pest o pina att behöva fira midsommar med mamma o pappa......men jag tror jag firade i Brunnsparken ända till jag började gymnasiet....då hade min kompis Karin skaffat sig kontakter  med båtägare (tror det var någon invecklad historia om hennes dåvarande pojkvän som bodde granne med någon från Västervik som kände "nån" som hade båt...typ...) i Västervik, så i ett par år åkte vi ut i Västerviks skärgård och firade, lade till vid någon enslig ö och firade en riktig "pripps-blå-midsommar" med träbåtar, nubbe och rökt fisk! Som förövrigt inhandlades hos det lokala fiskrökeriet..... Såhär med lite perspektiv på tillvaron så är det ju inte så många som får chans att fira en sån midsommar, det krävs ju att man bor vid havet och dessutom är ägare till en hyffsat stor träbåt...och ett gäng glada vänner som vill hänga med såklart!

Ja, sen träffade jag ju kära maken, och ända sedan dess har midsommar firats i underbara torpet....jag försökte ladda upp en bild från torpet...men det gick inte så bra..menmen, där har det iaf firats midsommar en väldig massa år!

Tyvärr har det inte alltid varit så roligt, vi har sett den sidan av midsommarfirande som alltför många barn får se, en sida av alkoholism, bråk och svartsjuka.....Men nu är det slut med det, jag beundar dig som orkade lämna och börja leva ett nytt liv! Jag blir glad när jag ser er två tillsammans, tänk att ni kunde reparera det han förstört, ta nu vara på åren ni har framför er!!!  

Hihiihihhihi, jag gjorde precis nå jätteroligt! Nu kommer mitt alias "elaka tanten" fram, med käpp och pappiljotter.... Jag satt i soffan i godan ro och författade detta inlägg, då hör jag bildörrar slå igen, hundarna springer såklart ut och kollar....då ser jag två bilar stå i vändzonen här utanför, herrarna vid bilen och damerna och barnen plockandes blommor vid järnvägen.....Såklart i skor med klack och paraply! De står alltså parkerade i vändzonen, och har dessutom passerat en motorfordonstrafikförbjudenskylt på vägen..... Jag går ut och ställer mig i dörröppningen, stirrandes argt på sällskapet...jag låter t.o.m hundarna skälla vid staketet, något som normalt är strängeligen förbjudet! Vad händer?? Jo herrarna observerar min arga upppenbarelse och ropar åt damerna att dom nog borde skynda sig lite, tittar på mig och säger: Vi ska bara plocka lite blommor! Varpå jag ropar in hundarna (som kommer som två små skott :) ) och svarar: Det är just därför det sitter motorfordonstarfikförbjudetskyltar vid infarten därnere, för att vi inte skall få in sånna som ni här, dessutom står ni på en vändzon!! Inte alls argt, utan bara lite överdrivet pedagogiskt! Gissa om dom fick bråttom?????  

Ja, man ska glädjas åt de guldkorn vardagen har *moahahahaha* Normalt stör det mig inte alls ett dugg att folk kör in här, men just att dom verkligen visste att de gjort fel gjorde att det blev extra roligt!!!!! Å att dom dessutom bara fick med sig några ynka fula hundkex som hundarna kissat på gör ju bara att historien blir ännu roligare!!

De två sista åren har vi firat här på gården, midsommar är ju verkligen heligt här i Dalarna, det putsas och fejjas i flera veckor, knätofsarna kammas och fiolerna dammas av. Jag kikade i evenemangskalenderna igår, och om man vill så kan man åka från by till by och resa midsommarstänger hela dagen, den första klockan tio i nån by och avsluta med Leksand klockan 19 ikväll! Själv börjar jag jobba klockan 17 och slutar 22, tur det firas på gården så jag hinner få min beskärda del av små grodorna!

Nej, nu ska jag gå en lunchpromenad med hundarna innan jag studsar in i duschen!

Trevlig midsommar på er!

funkade idag också??!!

Jag var ju tvungen att testa att ha belöningen framför idag också på fjärren, och det funkade?!??!!! Så nu börjar hon fatta vad som gäller! Skööönt. Testade också att ha extern belöning vid inkallningen, så på full-längdsinkallning stannade hon kanonfint!!! På bara två dagars tränande!!! Hur coolt som helst!

Körde också framförgående, och det gick också kanonbra, så det känns jättekul att träna henne nu, det är förresten rätt skönt att vara lite aktiv på kvällen när man stått på jobbet en hel dag, det är ju rätt intensivt ibland och många bollar att hålla i luften, så det är skönt att helt släppa det och bara koncentrera sig på att träna.

Vi tränar inte länge, kanske 25-30 minuter, men vi gör iaf nått! Det blir ju ganska tråkigt hemma för dom nu när både jag och nicklas jobbar, dom är ju vana att jag oftast är hemma.

Nej, nu ska jag ta med mig en filt och gå ut till Nicklas som tänt en liten brasa i fina eldkorgen och slagit upp en whiskey! Trevligt kväll!

mot all logik.....

...jo, medans jag grundmålade stolarna klart, två lager grundfärg och nu väntar dom på täckfärg! Men medans jag målade så for skrutt omkring och bara störde....kom med den ena leksaken efter den andra och tyckte vi skulle leka, så när jag målat klart fick Arrac mat på gräsmattan och jag tog Dizni med mig ut på fotbollsplanen för lite träning.

Extern belöning i form av matskålar, vi körde lååååååånga framförgående, både med koppel och utan, hon börjar fatta galoppen nu igen! Sen lite inkallning med ställande, vi har börjat men inte hittat nån bra metod riktigt än.....får fundera lite och testa. Sen körde vi lite fjärrdirigering, och det är just HÄR som min rubrik kommer in! 

99% av alla som tränar hund har belöning BAKOM hunden i fjärren....jag testade det vilket fick till följd att lilla fröken  typ vred sig mer och mer mot matskålen för varje förflyttning, och dessutom bakåt. Så vi la rätt snabbt ner den metoden, av en ren slump testade jag att ha matskålen mellan mig och fröken, och se då funkade det klockrent?!?!?!?????!? Mycket märkligt....men det kanske är för tidigt att slå fast att det är just denhär metoden vi ska köra, men håll med om att det är rätt ologiskt?????  

Uppdatering, igen?!?

Jo, tro det eller ej, men här kommer ännu en liten rapport om vad som händer i Fromhem! Tänk så det kan gå när det kommer lite uppiggande kommentarer till blogginläggen ;)

Igår påbörjades projekt "måla stolar", från illgröna till vita! Först slipning och sedan målning....
 Ungefär såhär kul tyckte Dizni det var när jag målade.....


Igår hann jag bara grunda halva stolarna, så jag fortsatte idag, och medans färgen torkade passade jag på att ta lite kort på skrutt med hennes senaste priser!

Här är det cert-rosetten från Gävle!


Ungefär såhär kul tyckte hon det var att fotomodella.......


Gissa hur många godisar det gick åt för att lyckas åstadkomma denna bild??????


I gårkväll var det tjänstehundspremiering i Falun, vi fick fina diplom och en liten medalj!

Avslutar med lite bilder från Åsen som Nicklas fotat under helgen, här är det stora rummet som är färdigt!!!

Listerna tillhör hallen, men hallen är för liten att måla dom i, så för tillfället är stora rummet verkstad!

Nicklas föräldrar var upp och hjälpte till, här är det Maja som städar....


Kenneth justerar dörren så den inte kärvar....


Här är det väggen in mot gästrummet som får lite vit färg, nu är snart bastu-varning borta!! Skööööönt!


Annars märks det att det närmar sig midsommar, det fejjas överallt, gräsmattorna klipps, rabatterna får en översyn och Ica har rabatt på sill.....Både Nicklas och jag jobbar hela helgen, så vi får väl fira midsommar nån annan gång....

Nej, nu ska stolarna få sig en omgång till, på återseende!!!

Äntligen......

kommer nu en uppdatering! Den blir lång med både bilder och text.....

Det är ju verkligen evigheter sen jag skrev nått.......men veckan har gått i en rasande fart men saker inplanerade till höger och vänster...

Vi börjar väl med utställningen den 6´:e i Gävle, själv hade jag ingen kamera med mig, men Cattis hade! Så det finns bilder på hennes hemsida, även hos Sandra finns det bilder, så ni får titta där! Med tanke på resultatet så kanske jag alltid ska lämna kameran hemma?!?!?! Vi placerade oss först i bruksklass och tog därmed hem vårt första CERT!!!!! När vi kom dit och jag läste katalogen så såg jag massa andra bra hundar i bruksklass, så jag blev rätt besviken och trodde nog att vår cert-jakt skulle misslyckas...men jag är glad att jag hade fel!!!!! Domaren gillade henne jättemycket!! Han ville ha hundar som visade lite glädje i ringen och de hundar som busade lite var de som placerades först, cooolt! Jag hade Anna och Disa med mig, Disa var ensam i championklass och slutade dagen som BIR!!!! Sen blev hon tvåa i gruppen så det blev ingen BIS-final.....

Tyvärr var utställningen katastrofalt dålig arrangerad.....den ena domaren var sjuk så det var bara en domare som dömde alla bruks-hundarna, så det tog ju lång tid att dömma alla hundarna så finalerna kom ju inte igång förrän sent på eftermiddagen, men trots återbudet från den ena domaren så kunde väl arrangörena varit liiiiite smidiga och åtminstone förberett finalerna så dom kom igång utan massa väntan! Nu satt alla utställare och väntade medans arrangörerna satt och fikade!!! Det är RIKTIGT illa!!!! Sen att ringsekreterare och en del övriga arrangörer själva ställde hundar i ringen ger heller inget särskilt proffessionellt intryck!! Nu kan jag ju inte klaga på resultatet, men jag kommer inte att åka dit nåmer! 

På väg hem stannade jag och lilla fröken på Rommehed och firade nationaldagen, hon skötte sig kanonbra, som hon alltid gör när det är mycket folk iof..... det är skönt att höra alla kommentarer som jag får höra om henne, dels att hon är mycket söt, men framförallt att det är trevligt att se en så väluppfostrad hund! Härligt!

Tisdagen tillbringades i Åsen!!!! Vi fixade massor, målade och kom en rejäl bit på väg
 
Men först var vi ju tvunga att fika......med ett snickarbord som fikabord! Man tager vad man hafver!

Sen började vi jobba....här är stora rummet, vitt och tjusigt!
 
Här målar jag vår hall...från bastupanel till vit och tjusig!


Tja...när jag ändå målar så kör vi två bilder på det :)


Sen va det ju dax för mer fika.....denna gång på uteplatsen!


Sen gick vi ner till sjön och skulle äta lunch....j-vla massa mygg och allmänt otrevligt.....


Sen gick vi bort till badplatsen och badade hundarna då de hade lite svårt att komma ner i vattnet vid vår egen båtplats


Vi hade en underbar dag och hann med mycket, skönt att få en heldag och inte bara några timmar som vi hittills haft.

När vi kom hem kröp Nicklas upp i soffan och lilla fröken var mycket snabb att hänga på!Som ni ser är Dizni´s motto: Ju närmare desto bättre :)

Ja, nu blir ju detta lite osammanhängande...men efter en heldag på Åsen och uppstart på jobbet som såklart tog rätt mycket energi.....men på torsdagen var det dax för tävling!!!!! Jag och Camilla drog iväg till hedemora, jag var verkligen jätteoladdad för tävling och var nära att lämna återbud, hade inte Camilla varit med så hade jag aldrig åkt! Men nu i efterhand är jag såklart glad att jag åkte! Vi slutade som 4:a med 171,5 poäng och LP1!!!
Betygen såg ut såhär:
8 på platsen, hon satt sig upp när jag kom fram!?! Något hon aldrig gjort förrut....men hon började vifta på svansen så fort jag gick emot henne, jag sa ändå ett extra "ligg" när jag var några meter ifrån henne, men det hjälpte inte...men hon lade sig på första kommandot och låg fint trots att hunden bredvid gick upp, hon nosade lite men slutade av sig själv efter någon sekund vilket var skönt!
8 på tandvisning, domaren kom fram innan jag hann sätta henne.....så därför fick vi bara en 8:a....surt!
8 på linförigheten, den var katastrofdålig!!!! Riktigt pinsam, hon gick i sin egna lilla värld, så jag får vara ruskigt glad över att få en 8:a
8 på läggande, hon lade sig tydligen lite segt.....
8,5 på inkallning, hon hade bra fart med saktade in till trav de sista stegen.....
8 på ställande, hon tog några steg innan hon stannade
10 på apportering, hon tuggade två ggr men inget som domaren tyckte var något att dra poäng för...
10 på hopp, det ända momentet jag är nöjd med!!!!!
10 på helheten, domaren gav 10 till alla.....så det är inte så mycket att hurra för.....

Men det var en jättedålig tävling, jag är verkligen inte nöjd med det vi presterade! Men nu har vi vårt LP och får fortsätta på momenten i tvåan!

Glömde ju förresten!!! Jag planterade ut alla mina plantor också, här kommer lite bilder!
Såhär såg det ut innan jag började........
Några av pelagonerna......


Såhär fint blev det i gamla besprutningstunnan!!!!!


Arrac är nog egentligen inte så förtjusta i blommorna.....han verkade inte alls förstå att han var tvungen att låta blomkrukorna vara i fred.....


Ja, sen då helgen.....nu var vi i Trängslet och övade inför högvakten och vi fick så mycket beröm!!!! Dizni skötte sig exemplariskt!!!!!! Gick lugnt och fint bredvid mig hela tiden, så det känns tryggt inför genomförandet.

Hon var hur cool som helst och gick lugn och fin runt bland alla grönklädda människorna och lät sig villigt och glatt klappas på......Många kommenterade hennes lugna sätt vilket känns bra, både för hennes skull men också för att rasen rottweiler behöver alla positiva vibbar den kan få!

Ja, detta var ju en mycket rörig rapportering av vad vi haft för oss sista tiden........Men håll tillgodo!

LP1!!!!

Tjodilooo!!! 171,5 poäng, ett 1:a pris och därmed LP1!

Detta blir en toksnabb bloggning, klockan är mycket och jag har precis landat innanför dörren efter att ha varit i Hedemora där vi alltså lyckades skrapa ihop 171,5 poäng! Domaren var supersnäll....det vi presterade var INTE bra, men han var genomgående generös med betygen, så sålänge det är rättvist gör det inget! Det var jättekvavt i luften och massor med gräsklipp på planen, plus att det var massa får i hagen bredvid....så det var många hundar som nosade eller spanade på fåren.......

Camilla och Nixx var tråkigt nog 9 poäng från förstapris i trean......men det är bara att ta nya tag! Cattis och Ronia klarade sig dock över den magiska gränsen och fick 161 poäng i tvåan! Stort grattis!!! Även Anna och Rolex var med och Tuttan och Ella från klubben, Rolex gick upp på platsen, något han aldrig gjort förrut, och Tuttan avstod platsen. Men det är bara att ta nya tag!!!

Usch, jag har verkligen inte haft tid att uppdatera, dagarna rusar iväg och kvällarna är bokade på annat hela tiden....jag har massa bilder att visa och så har det såklart hänt massa roliga saker att berätta också! Men jag får återkomma.....nu hägrar sängen innan klockan ringer igen om några timmar!

      

yesyesyesyesyesyesyesyesyesyes

Äntligen fick vi vårt efterlängtade cert!!!!!

I Gävle var Dizni snyggast av alla 6 brukstikarna och snodde certet, sen blev vi 3:e bästa tik! Disa blev bästa tik och såklart också BIR!!!! Kul med så snygga systrar :)

Kritiken är på tyska......får den översatt på måndag, men den som väntar på något gott.......kanske också en bild?!?!?!?!
 
Nu ska vi bara lyckas få två cert till så är vi champions! Coolt!!

Nu ska jag krypa ner.....trött som tusan! Mer text kommer i morgon!

Inte en enda bild!

Men massa text! Helgen gick i "de grönas" tecken, lördagen ägnades åt skytte och söndagen var jag och fröken med och visade hundtjänst för plutoncheferna som var på kurs! Så himla bra vi visade!! Fick mycket beröm för vårt jobb, hon både spårade, patrullerade och bevakade kanonfint!! Kändes jätteskönt med tanke på hur illa det gick förra gången vi var förevisningsekipage.....

Det var ju dessutom 30 grader varmt, så värmen var rätt tuff, men hon jobbade så himla fint och gav sig inte utan stretade vidare, hon var helt gul av tallpollen när vi kom ut från skogen! Hon gjorde en kanonpatrullering i råterräng, jag var sååååå stolt över henne! Kändes skönt också att vi fick beröm inför hela gruppen :)

Annars så har det varit träningstävling, i måndags....gissa om hon var lite låg?? Svar ja, men inte så det störde, hon jobbade jättefint men vi nollade ställandet....å fick oerhört dåligt betalt för vissa moment....trots galopp på inkallningen fick vi bara 7,5 med kommentaren "tempo"???? visst, hon gav inte järnet, men att dra 2,5 poäng, trots galopp???? Jaja, vi tar nya tag och laddar för tävling framöver......

Annars har jag faktiskt några dagars sommarlov innan jag börjar jobba på måndag, i morgon ska jag plantera ut lite växter, friskt vågat hälften vunnit! Jag brukar ägna nationaldagen åt det, men det får bli några dagar innan i år, helgen är bokad för annat, utställning på lördag och högvaktsträning på söndag!

Ja, min inspiration till att blogga är rätt låg just nu.....men vi får väl se!

Kom ju på att jag har några bilder på mig o fröken in action! Håll tillgodo!
Vår enda uppgift är att låta elak så busen skall hålla sig lugn!


En bild säger med än tusen ord....

Här kommer äntligen bilderna från förra helgen....Systeryster, Lars, Axel o Tuva var ju här och förgyllde vår helg! Helt underbart att ha dom här! Synd bara att det blir så sällan.......Men jättehärliga dagar hade vi, var på besök i björnparken i Orsa, tillbringade en eftermiddag på Åsen och hade allmänt trevligt! Här kommer bilderna......

Hela familjen samlad på lekplatsen!


Pusskalas!!!


Tuva och moster leker......vi är på väg till skolan och Tuva förklarar hur växelspaken fungerar....


Axel var jättecool med hundarna! Brydde sig inte ett dugg om dom, här är dom dock vääääääldigt intresserade av vaad han håller på med....


Här håller Nicklas kurs i hur man använder en vik-kåsa, mycket viktig kunskap för en fyraåring.....eller??????


Gull-Axell!!!


Tuva och jag provar masker på björnparken!


Tuva var jätteintresserad av isbjörnarna, här har vi hittat en ofarlig variant ;)


Avslutar med en bild från Åsen, nästan hela familjen samlad!


Tack för underbara dagar!!!!

När sedan lugnet lägrat sig i Fromhem var det tentadax.....så veckan har varit fylld av pluggande och skrivande, inte så mycket att blogga om med andra ord......

RSS 2.0