Blandade bilder o film + funktionskontroll!

Ja, tänk  nu kommer det ett inlägg till! Laddade ur bilderna från mobilen så det kommer lite blandade bilder och så filmen på Spajk när han spårar på Lugnet i Falun...

Men först glada nyheter, Dizni klarade idag funktionskontrollen och får vara i tjänst 2 år till som FM-hund! Det kanske inte är så märkvärdigt, men för oss med vårt spårstrul så var det ett bra kvitto på att vi faktiskt har tränat rätt! Visserligen genade hon mellan 2 och 3 apporten så vi fick ett rätt kort spår, men det var väldigt kort avstånd mellan påsläpp och slut, så smart som hon är vindade hon slutet och gick rakt på det iställer för att spåra runt, hon är ju en tänkande liten fröken :) Skämt åsido, självklart skulle hon gått runt, men med tre apporter med in och ett godkänt upptag så hade vi klarat spårdelen.

Ja, en korkad matte och en lojal hund...så kan det gå! Stackarn som har en så korkad matte att hon inte fattar att hans små tassar är betydligt mindre än mina fötter....jag trodde problemet skulle vara att spåra och inte att ta sig fram! Jag tycker han är tokduktig!Men så två bilder där han INTE är så dukig.....
CD'n hade han slaktat en dag då vi missat att berätta för tillfälliga hundvakten att han är houdinis okände bror...han rymmer ur komposthagen fortare än kvickt! Å då kan resultatet bli en Spajkad cd.....


Här har han varit kreativ i bilen....*morr* så numer spelar vi bara musik ur de främre högtalarna.....


Bildbevis på att hans ego väger x antal kilo....hans fysiska vikt tror jag är runt 18 kg, resten måste vara hans ego :)


Beställningen från vipdog kom med hans nya fina sele som han har när det är joggingdax, han är jätteduktig att springa med, drar "lagom"!


Härom veckan bjöds det på 3-rätters i Villa Fromhem.....


Förrätt!


Plankstek till huvudrätt!


Pannacotta och glass med honungsrostade valnötter till dessert!


Jag skulle nog kanske blivit kock ändå???


Jag har fått en rätt försenad födelsedagspresent från systeryster med familj! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :) Ostkake-knappen gillar jag :)Vi har äntligen kommit iväg och köpt matta! Liiiite väl dyr..3990 och enligt min kära mamma väldigt opraktiskt med rya-matta i kombination med två hundar....Vi behöver dessutom två mattor, en ska skäras till och läggas på tvären mellan soffan och den matta som ligger nu, fattar ni? Den ska liksom täcka den golvyta som blir i skarven mellan mattan och soffan, så 3990x2+300kr blir läskigt mycket pengar för mattor...tur man är välbetald lärare ;)


Å så en skrytbild......

En rätt bra serie....slängskottet är det andra i serien, det skott jag oftast slänger iväg?!?

Vi hade som sagt plC-övning och då sköt vi pistol en hel dag, Me Like :)

På återseende!


En blogg????

Ja, jag har visst en blogg sägs det....även om det inte är så många kommentarer så vet jag iaf att det finns några trogna läsare!

Detta med blogg ligger tyvärr långt ner på min prioriteringslista just nu....mitt underbara jobb tar dels ren fysisk tid, men också massa energi som gör att jag är totalt energilös på kvällarna! Brukar ta mig till klubben direkt efter middagen medans energin inte tagit slut. För även om jag är seg så är inte hundarna det!

Att Spajk nu har fått sina C-höfter bekräftade gör ju inte att inspirationen är på topp heller :( Även om det vankas tävling så infinner sig inte riktigt glädjen i träningen just nu....men vi kämpar på ändå, jag ser framsteg!

Fokus på lydnad och på hårda spår (som om inte är det vi sysslar med annars?!?!?!) helgen tillbringades i "gröna" kläder bl.a. på Lugnet i Falun och jag passade på att lägga spår, nyttigt! Myyyycket smittad mark, olika underlag och en inte helt störningsfri miljö! Både Spajk o Dizni spårade finfint!

Även i tisdags var det spår, här hemma på stiftsgården, var hemma en snabbsväng innan det var kvällskonferens så jag hade inte tid att åka ut i skogen, så att ha tillgång till en närmiljö som kan kallas "urban" rakt utanför dörren är kanon :) Vi spårade på sandstranden, på bryggan, på gräsmattan, på parkering och på fotbollsplanen! Han bryr sig inte ett dugg om att det kommit annat folk i spåret, samtidigt som jag la spåret rörde det sig folk både bredvid och över spåret, men inget av detta såg jag på honom.

Jag lade lite godis i spåret, och snacka om att jag blev paff när han liggmarkerade dom, han smakade inte ens på dom!????? Det tycker jag är coolt! Är ju van vid Dizni som äter allt i spåret....även mossa, pinnar o annat smått o gott :)

På lördag är det funktionskontroll, så vi håller tummarna att jag o Dizni klarar oss, men det borde inte vara några problem, men man vet ju aldrig! Hoppas hinna lägga ett spår eller två till Spajk också, det är så skönt att komma hem sen och bara kunna krypa upp i soffan.

Jag har nog inte så mycket mer att tillägga just nu, men vi lever och jag kan inte lova att uppdateringarna kommer tätare, men hoppet är ju det sista som överger människan :)

På återseende!

C.......

Jag har fram till typ nu gillat bokstaven C.....men efter att ha fått Spajk´s röntgenresultat så ska jag nog stryka första bokstaven i mitt namn, då heter jag Arolin vilket känns helt okej, sålänge Spajk får A-höfter o inte jäkla C-höfter som han har idag :( Helvets jävla SKIT!

Känns supertrist, mest för uppfödare Maria´s skull....Arrac hade ju C-höfter och han led inte ett dugg av det, så det kommer inte heller Spajk att göra, men det är ju en tråkig plump i protokollet....även om han vid omröntgen får B, så har han ändå haft ett C.

Har kollat lite och han kan fortfarande bli Champion :) Men titeln korad kommer han aldrig att kunna få, han kan få godkänd exteriör och mentaldel, men titeln får han inte. Vi ska såklart göra både exteriör och mentaldelen ändå!

Ja, det finns ju inte så mycket att säga, vi var såklart besvikna som tusan igår när beskedet kom, och rannsakade oss själva om vi gjort något tokigt eller kört han för mycket, men som Nicklas sa så OM vi kört han mindre så hade vi ju begränsat han i hans liv, och det hade ju inte heller funkat. Så det är bara att acceptera att läget är såhär och vi är rörande eniga om att han ska leva ett innehållsrikt liv ändå, med sina C-höfter.

Jag ska ringa på måndag och kolla om det finns några kommentarer om läsningen, idag var det ingen vet. på plats på SKK som kunde göra det.

När det gäller ev. FM-hund så är det generell dispens på C-höfter, så där är det inget hinder rent fysiskt iaf, sen att tjänstehundsverksamheten är oflexibel som en cementklump är ju inte mitt problem, bara synd om Dalarnas hemvärn som går miste om en TOKbra hund, men det är ju liksom inte mitt problem.....

Iaf, åter till Spajk och höfterna....vi tog bilder på plåtarna och jag lägger ut dom här så ni får se!

Armbågarna var utan anmärkning, så vi gläds åt det iaf, det var ju armbågarna som inte höll på Arrac, så fria armbågar är bra!

Ja, nu är det bara att acceptera fakta och gå vidare...hoppas på en fri kull i övrigt så det "bara" är spajk som sabbar statistiken! Synd bara på en så jäkla bra hund :(

Tjingeling!

Ps. kolla hemsidan, där finns det filmer inlagda :) Ds.


Filmen från Spajk´s MH!

Ja, nu äntligen kommer filmen från Spajk´s MH! Bättre sent än aldrig :)

Sen har snälla uppfödare Maria mailat spindeldiagrammet både på Spajk och på kullen! Så håll tillgodo!


Här är Spajks spindeldiagram

Å här kommer hela kullens spindeldiagram!


å så filmen! Det tog drygt 100 minuter att ladda upp den på youtube...men vad gör man inte?! Håll tillgodo!På återseende!


RSS 2.0