Miljöträning vid Vasaloppet!

Söndagen innebar miljöträning vid Vasaloppet!

Anna´s sambo Svante och gemensamma granne Gustav åkte Öppet Spår, så eftermiddagen och en del av kvällen tillbringades i Mora. Men först hann Anna och jag en sväng till lager 157 i Sågmyra och shoppade lite, lite linnen och en blå pippi-tröja! Har nu både en blå och en vit :) Den vita dock av fiiiiiint märke, så den törs jag knappt använda!!

Efter lunch styrde vi mot Mora och kom ungefär till Moraklockan innan det var kö.....drygt! Vi köade och köade innan vi kom fram så jag kunde svänga av och gena bakom Ica, vi hann iaf fram till målet och kunde placeras på finfint fotoavstånd.


Spajk var med och miljötränade, han var sur för att han inte såg över staketet!

Anna frågade varför inte Dizni också fick följa med...men hon har ju inte riktigt samma behov av att miljöträna, hon klarar ju olika miljöer galant, sen räcker det gott och väl med EN hund att styra bland allt folk!


Liten smidig hund är lätt att lyfta!


En rätt missvisande bild...Spajk trivs bra att bli upplyft och klättrar gärna högt upp och gärna lägger tassarna på axlarna och spanar!

Vi väntade och väntade och väntade.... Anna hade fixat sms-avisering så hon fick sms under dagen med var Svant befann sig och så skulle hon få ett sista sms när han var 600 meter från mål...men tji fick vi! Rätt som det är så ser vi ryggtavlan på Svante som snabbt skidade mot mål???!!! I två sekunder tittade vi bort, och just DÅ passerade han! Helt sjukt.....


Vi väntar....... Rätt snygg mössa va???


Anna o Spajk!

Det blev liiiite långtåkigt tyckte Spajk, jag hade förberett med att ha en tennisboll i fickan, så vi tränade en stund! Han var helt oberörd av allt folk och allt ljud runt omkring, han jagade sin boll så vildsint att han flög rakt in i folks ben stup i kvarten :)

Vi körde en del kontakt och en del externbelöning! Duktig duktig Spajk!


Här övar vi alltså med bollen som extern belöning, han ska, utan att jag säger något, självmant söka upp min sida och fotposition, sen får han hålla kontakt olika länge innan han får varsågod!

Som ni såg i ett tidigare inlägg övade vi platsliggning också, inga problem :)

Vi fick också miljöträning dé lux när det kom två utklädda björnar! Det var läskigt sa Spajk och for runt med lite ragg och skällde på dom....men vad gör man om saker är läskiga?? Jo man LEKER!!! Björnen fick sig en rejäl lekinvit och personen inne i björnen var väldigt hundvan så h*n satte sig ner på huk och lät Spajk komma fram och "kolla läget" och det gick jättebra! Stort tack till björnen som lät Spajk avreagera!

Björnen ser ju faktiskt rätt läskig ut med sin öppna mun, så jag förstår att Spajk reagerade, men jag tycker han var jätteduktig som faktiskt vågade sig fram, även om det inte syns på bilderna så satt han i björnens knä en stund!

I övrigt var det inga som helst problem, varken med allt folk, speakerröster o grejer! Skönt att se....

Det var ju en av farhågorna med rasbytet...att vi skulle få en liten fegis med kvarstående rädslor o annat elände! Men jag tror att hans nyfikenhet hjälper honom att övervinna läskiga saker!

Vi fick vänta en stund till på att Gustav skulle komma i mål, men han kom i mål och vi kunde styra kosan mot Rättvik igen en stunds soffhäng och massa snack innan vi allihopa kröp till sängs! Gustav och Svante var rätt trötta efter sina nio mil på skidor och jag och Anna var trötta efter vår shopping ;)

På återseende!


Utställning!

Ja, än en gång var det vänstervarvningsdax!

Vaknade i ett Sundsvall som bjöd på underbart väder, ett par grader kallt och strålande sol, jag sov på ett vandrarhem som heter Gaffelbyn, ett jättemysigt ställe! Jag tog mig tid att ta en promenad, och det var en fantastiskt fin park som låg granne med vandrarhemmet! Kan jag varmt rekommendera att bo på, billigt och väldigt fräscht. 

Iaf så kom jag fram till Bergeforsens ridstation...den såg mer ståtlig ut på utsidan än insidan....inser att jag är bortskämd med att bo granne med körhuset! Vilken tillgång! 

Iaf så var Spajk först ut, vi hade en motståndare, Walkabout Lakrits, lite kul att stöta på Lakki där eftersom jag tittade på den kullen också! 

Spajk skötte sig helt fantastiskt bra i ringen, inte bara i ringen utan hela dagen! Han stod finfint när domaren tittade och sprang såååå fint! Jag är mycket mycket nöjd med hans uppträdande!

Finfin kritik fick vi också:
Hanvalp med bra proportioner. Maskulint huvud, kunde ha mer kraft i nosparti. Vackra ögon. Tänder och bett ua. Bra hals & rygg. Kunde ha något mer förbröst. Bra bröstkorg. Välvinklad bak, tillräckligt fram. Bra ben & tassar. Något lös i fronten. Balanserat steg från sidan.

Vi blev sedan slagna av Lakki, vilket är helt okej i min värld! Som domaren sa till mig: En åttamånaders valp är ju inte direkt snygg ;)

Lite kul var att när han skulle ge mig hp så sa han först: Å självklart CK! Tacktack svarade jag, men det räcker med HP! Varpå han replikerade och sa: Ja, CK får du nästa månad! 

Så uppenbarligen så var det CK-kvalité på lille plutten, jättekul! 

Å så huvudanledningen till att vi åkte...fröken D skulle ju ta sista certet....hon skötte sig också helt fantastiskt! Brydde sig inte ett dugg om andra hundar, däremot så tyckte hon i vanlig ordning att alla människor var till för henne och ville bli hälsade på?! Men hellre en glad och social rottis än en argsint otillgänglig! 

Inne i ringen skötte hon sig jättejättefint, sprang såååå fint och så fort så vi drog i från dom andra med flera meter :) 

Vid enskilda bedömningen stod det en tant och prasslade med en påse utanför ringen, Dizni stod sååå fint och tittade på den prasslande påsen, så tack för den hjälpen! 

Kritiken löd:
Feminint huvud, kunde breddas något. Utmärkt ögonfärg, kunde vara något mer utfylld under ögonen. Något stora välburna öron. Bra överlinje i stående. Något flat bröstkorg. Kunde ha något mer benstomme till sin storlek. Välvinklad. Rör sig med bra steglängd men löst fram. Välvisad & Välskött! 

Men tyvärr räckte det inte till något excelent...domaren kom fram och förklarade varför, hon inledde med att säga: Du har en jättetrevlig, välskött hund i bra kondition! Sånt är alltid kul att höra, särskilt från en ras-specialist! Hon förklarade varför det "bara" räckte till Very Good och det var den lösa fronten, men hon sa att det fixade sig med lite fysträning och muskler! Så även om det såklart är lite trist så känns det ändå skönt att få veta varför och framförallt att vi kan göra något åt det! hade det varit en ful svans så hade jag ju inte kunnat göra något åt det! Men nu ska det fysas så vi får vårt efterlängtade championat!

En utställningsdag är ju alltid supertrevlig! Massa folk som man lärt känna och byter några ord med här och där! Känner nästan bara rottisfolk, så jag hängde vid rottisringen :)

Några bilder har jag inte....så håll tillgodo med text!

Solen har flyttat sig, Dizni har flyttat s...

20110228725 (MMS)

Solen har flyttat sig, Dizni har flyttat sig :)


Soldyrkaren fröken D :)

20110228724 (MMS)

Soldyrkaren fröken D :)


spajk övar platsliggning, bara liiiite stö...

20110227721 (MMS)

spajk övar platsliggning, bara liiiite störning :)


Vilken dag!?

Jaha, nu har JAG tagit befälet över tangenterna igen, efter att Spajk tillfälligt lånat dom ;) Han tackar för de kommentarer som kommit och säger minsann att hans inlägg fått fler kommentarer än mina......!

Dizni är lite sur för att han kom ideén att sno bloggen, så vi får väl se om hon också snor bloggen nån dag!

Igår var det en vanlig torsdag på min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) torsdag innebär utedag!
Något jag gillar skarpt, såklart!

Dagen till ära var det lite väl kallt.....-24 grader när jag kliver upp vid halv sju....OJ tänkte jag då, hur sjutton ska detta gå?? Samling var bestämt hit till Stiftsgårdens parkering till 8.30, barnen dök upp, mer eller mindre välklädda! En del ungar (ja, jag kallar dom för ungar, fast i en positiv bemärkelse, inte alls som i skit-ungar, utan mer som i gull-ungar) var klädda som jag kan tänka mig att våra barn kommer vara klädda :) rejäla, välsittande kläder lagom stora kängor, en bra mössa och tumvantar! Sen fanns det ju såklart motsatsen också.... Vilket visade sig senare på dagen att vissa frös, vissa frös inte!

Vi började dagen med att gå till smådjurshuset och titta på smådjur, leopardgecko, sköldpaddor, leguaner, ödlor ORMAR och andra mer eller mindre läskiga saker! Jag förhörde mig NOGA var ormarna fanns...är ju hyffsat rädd för ormar, så jag gick en liten omväg för att slippa titta på dom!

Vi klappade en stor sköldpadda, en chinchilla och så en lilatungad ödla, en minivariant av dom varaner som finns på galapagosöarna!

Efter smådjur var det slädåkardax, Karin kom med sin travare Gala och vi lastade in alla ungar i släden, stoppade om dom med filtar och plädar och styrde mot Siljans is. Solen strålade och temperaturen hade stigit lite och visade typ bara 15 minus :)

Vi fikade i solen, ungarna lekte och stojjade och vi vuxna förberedde grillen och medans grillglöden blev klar var det slädåkning på Siljan, i strålande sol och med gnistrande snö!! Vykortsvy är ett passande ord!

Grillad korv och mer fika, sen började stora frystimmen, jag tror alla frös mer eller mindre, vantarna började bli sådär lagom fuktiga, ungarna är trötta i benen efter att ha pulsat i snö, fikat är slut och all energi går åt till att smälta maten i magen....!

Det är ungefär DÅ jag upptäcker att ungarna andas i sina vantar och sen tar på sig dom??? Jag frågar vad dom håller på med, och dom svarar glatt: Mamma gör så!?!?? Men hallååååååååååååå?? Vet inte alla människor idag vad det är som kommer ut ur munnen när man andas?? Jo VATTEN! Och detta vatten, fast då i ång-form blåser man in i vanten, vad händer med vatten i minusgrader? Jo, det blir TOK-KALLT!! Jag svär inombords över föräldrar och förklarar för ungarna vad som händer när man blåser i vantarna! Jag har förberett ett experiment som ska visa vad som händer som tydligt visar att det blir is i vanten efter en stund....!

Eller är det bara jag som vet att det är ånga som kommer ut ur munnen när man andas??
Jaja, ska bli kul att testa experimentet!

Nu sitter jag i soffan och laddar...... för utställning :) Hoppas på sista certet såklart, men med de nya reglerna så får vi se hur det går! Jag är inte ens säker på att få ett excilent på henne.... Spajk vet jag inte heller, men JAG tycker han är snygg! Det är ju en hanvalp till, så vi är iaf två :) Håll tummarna för att den har ett kennelnamn som börjar på nån bokstav efter M....har ingen lust att försöka få honom att trava efter en annan hund....

Hoppas ni håller tummarna för oss!

Jag rapporterar i textform när jag kommer hem igen, men vem vet, kanske en bild eller så dyker upp innan!

Så på återseende!


Spajk berättar om sin vardag!

Hej alla bloggläsare!!
¨
Mitt namn är alltså Meringas Isengrim, men matte o husse kallar mig för Spajk, ett namn jag gillar! Jag kallas också för spiken eller spajken! Matte säger också ibland "plutten" skiiiiiiiitpinsamt, men jag låter henne hållas ;)

Alltså jag flyttade ju hit till Fromhem i augusti från urmatte Maria, urhusse Anders och lillhusse Johan, ett helt gäng syskon hade jag ju förståss, men jag var kung :) såklart!

Här bor ju Dizni....en rätt trist typ om ni frågar mig, leker inte och blir sur  när jag hänger i hennes öron, tråkfröken! Jag är rätt less på henne, så jag passade på för ett tag sen och åt upp hennes cert-rosett, jag menar, lite tyg och en pappskiva är ju inget att spara på??? Matte blev sur...

I detta hus har jag utnämnt mig själv till strumpbärare! För i detta hus verkar alla strumpor vara på villovägar, jag hittar ständigt och jämt överblivna strumpor som måste bäras runt i väntan på att hitta sin likasinnade! Märkligt....men ibland kan matte bli lite arg, men det är bara för att hon inte inser vikten av mitt stora jobb!

Iaf, nyss så satt matte och pluggade, det gör hon ofta....då är hon iaf tyst, vilket är skönt, annars pratar hon jämt så jag har redan lite skavsår i mina öron? Kan hundar ha tinnitus??? Jag tror jag kommer få det...

Jo, iaf jag gick en vända...och hittar....ett BEN!??? Som inte Dizni redan tagit??? Hmmm, i mitt valpig oförstånd och rätt glad över mitt fynd lägger jag mig vid mattes fötter och tuggar! Smakar lite konstigt...lite hårdare än ett vanligt ben...

Sen börjar matte prata igen.......hon skäller lite på mig, tror jag, det är svårt att urskilja alla ord, men hon blir sådär bestämd på rösten....å DÅ vet jag att jag är på tunn is!! 

Jag tar mitt ben och kryper snabbt som en vessla ut från bordet och bort till mattan...DÅ ser matte mitt fina ben :) 

Hon skäller lite......det var visst inget ben jag hittat, men det var ju iaf vitt.....! 

 

Till råga på allt ska hon ta kort på mig, tror hon skickade det till husse..... det är visst husses ben jag har tuggat lite på, men vi kan väl dela tänkte jag???Förlåt husse........

Jag har nu fått lära mig att detta inte alls är något tuggben utan en elkontakt.... men hallå?! För en liten valp med min hjärnkapacitet kan man väl inte vänta sig annat, eller???

Matte säger att jag ska skriva att kontakten inte satt i något eluttag utan låg på pianopallen, så slipper ni bli oroliga!

Jaja, nu kanske matte vill ha tillbaka sin dator....men det var kul att knappa lite :)

Tjoflöjt på er!


Västeråshelg!

Så har ännu en helg gått, tiden bara rusar iväg, vilket ju är bra, för då är det snart barmark!!!! Är less på snö och kyla nu, i helgen var det 28 grader kallt på lördag morgon! Blääää!

Jag styrde ju bilen mot Västerås på lördag morgon, hade hoppats på Lisa Syrén som sällskap, men då var ju hon ledig, så jag fick lov att sällskapa med vikarien Pege eller om han heter Peo?? Jaja, tråkigt var det iaf...

Väl nere i Västerås var det dopdax, lilla Agnes Johanna skulle döpas! En jättefin liten dopcermoni med en mycket duktig präst.


Pappa Hnerik, mamma Therese och lilla Agnes


Storasyster Amanda på väg in i kyrkan


Amanda o pappa Henrik spelar piano efter dopet.


Superfina cupcakes!!!

Här kommer en bild på mig o Agnes, hon var faktiskt bara arg precis just när bilden togs, annars satt hon snällt och fint hos mig!


Farbror Nicklas :)


Hundarna skötte sig exemplariskt!! Inga söndertuggade betalkort eller tömda papperskorgar :)

Lilla Spajken gjorde en superfin inkallning...vi var ute och gick och blev omsprungna av en joggare, jag kallar såklart in Spajk, men joggaren hinner passera mig och är alltså mitt imellan mig och Spajk när han ska springa mot mig och alltså passera joggaren... Gissa om det gick bra?? Han tittade inte ens åt joggaren :)

Fröken D skötte sig exemplariskt vid de två hundmöten vi hade under promenaderna :) Det är bra!

Jag slås återigen av att de allra flesta hundar verkar klara sig utan motion då det är dåligt väder?? Som sagt så mötte vi 2 hundar under alla våra promenader, mot normala typ 10!

Vi hann också en sväng till IKEA, kom ut x antal hundra fattigare, men med massa lampor rikare! Nu är det finfint i Fromhem med fungerande lampor i alla fönster igen!

Nu hoppas vi på lite mildväder så blir det nog en sväng till klubben i morgon, det är ju såååå kul att träna med en hund som vill träna lika ofta som jag vill :)

På återseende!!

PS. har uppdaterat nördbloggen igen http://www.arrdiz.blogg.se/hund lösenord fås via en kommentar! DS.


"Nördbloggen uppdaterad"

Nu har jag uppdaterat träningsbloggen med nytt inlägg :)

http://www.arrdiz.blogg.se/hund

Skicka en kommentar om ni vill ha loggin o lösen!

Trevlig helg!!

Ännu några dagar...

har gått! Herregud vad tiden går fort!

Jag har ju praktik nu, det är såååå kul! Ungarna är helt fantastiska, så spontana! Jag hade mina nya glasögon i veckan, som förövrigt ingen vuxen sett att jag bytt nästan 5000 kronor o ingen ser det, antingen är dom så snygga så dom bara passar så bra så folk tror att jag haft dom jämt, eller så är dom så fula så ingen vågar kommentera för att göra mig besviken?! Jag tror såklart på det förstnämnda ;)

Fick för övrigt två kommentarer om min lugg igår :) Alltid kul när fok ser och kommenterar!

Iaf, åter till glasögonen.....jag står i matkön och två tjejer tittar på mig, tittar länge, fnissar lite och tittar igen, jag frågar såklart vad dom fnissar åt, vilket såklart besvaras med ännu mera fniss....! Jag frågar om det är mina glasögon dom fnissar åt och om dom inte är fina! Jodå, du ser bara lite konstig ut, men om dom hade varit lite glittrga hade dom varit jättefina!!!!

Nja, nu tror jag inte det blir några glittriga glasögon, men roligt var det!

I går var det årsmöte i NBK och jag avgick som sekreterare vilket känns skönt, men såklart lite tråkigt! Det har ju varit jättekul!! Ett gott gäng med många goda skratt! Men nu på slutet blev det bara en börda.....kände mig ofta utsatt och fick stå till svars för saker och då kände jag att det hela blev en enda stor energitjuv och då bestämde jag mig för att sluta! Jag känner mig så lättad och ska använda energin till något som ger mig glädje!

Jag fick en jättefin tulpanbukett som står på bordet och sprider glädje och jag fick två finfina ljusstakar! Kassören Kerstin hade handlat och prickat såååå rätt, två vita ljusstakar i trä som kommer passa perfekt ute på Åsen i sommar! Kerstin hade gjort en liten koll i bloggen och "känt av" vad som passar, det kallar jag omtanke!

Det var utdelning av olika priser och jag och Dizni kom fyra, alltså precis utanför prispallen både i årets utställningshund och årets brukshund, sen kom vi femma i årets hund, vi har ju minst sagt varit slöa under året när det gäller tävlingar...så trots det så är jag nöjd!Jag försökte fota en panoramabild med mobilen ut över Siljan, men det blev ju "sådär" bra?! Det var såååå fint ute, 8 minus och inte en själ ute på isen, bara jag o hundarna! Spajk studsade runt i vanlig ordning, Dizni höll sig lite mer reserverat till skoterspåren!Ännu en, men jag hade iaf tur med vädret :)

I kväll är det avslutning på valpkursen, jättetråkigt att den är slut! Det är ju en spårträff inbokad i vår, men vi får se om vi blir med på den... Det har varit ett gott gäng med hundar & ägare!

I morgon bitti åker jag till Västerås på dop, lilla Agnes ska döpas, dop är alltid kul! Nicklas är i Uppsala på kyrkans hus idag, så han åker direkt till Västerås, praktiskt! Då ska jag lyssna på "ring så spelar vi" hela vägen ner och dricka kaffe, sämre kan man ju ha det?!

På söndag blir det en sväng till IKEA, våra fönsterlampor är på krigsstigen och inte mindre än 3 stycken har slutat fungera?! Så det blir lite nyinköp, två av dom har vi haft i typ 10 år, så det är på tiden att dom byts ut! Får väl se hur mycket mer det blir ;)

Nu måste jag förbereda en redovisning om lärarnas yrkesetiska principer..... tungt ämne men oerhört spännande!

På återseende!!

Bilder, tradera, "huset snor & snörvel"

Ja, här har Fromhem tillfälligt döpts om till "huset snor och snörvel"..... Nicklas ligger i feber och jag har tokont i halsen och låter som jag druckit typ en liter whiskey....fast det har jag verkligen INTE gjort, fast det hade ju varit gott ;) Gärna dyyyyr och stulen!

Iaf så har vi båda varit hemma idag, vilket ALDRIG hänt?! Jag har inte många sjukdagar, och Nicklas ännu färre! Så att vi båda är hemma och är sjuka är historiskt! Hoppas aldrig det händer igen....för "någon" är rätt rastlös här hemma.....den lilla bruna studsen har lite svårt att finna sig i den plötsliga vilan.... Vi har dock kört lite hårda spår och lite sök inne, promenaderna är just nu ett minimum, men tack till kollegor som erbjudit sig att hjälpa till, Nicklas kollegor Anna-Britta och Lotta har erbjudit sig om det skulle krisa, TACK för omtanken! Hjälpen dök upp från helt oväntat håll vilket värmer mitt hjärta!  

Dom hårda spåren och söket ska jag återkomma till.....

Idag har jag gjort något som ligger rätt långt ifrån mig själv....jag har lagt ut annons på tradera?! Det hela började med att jag ropade in en bok därifrån som jag behövde till skolan, nypris var drygt 600 kronor och jag vann auktionen på 400 för en till synes oanvänd bok! Härligt! Sen kom jag på att det ju ligger massa hundsaker och skräpar, antingen som hundarna växt ur eller som vi inte använder längre, så nu ligger det ute så får vi se om någon nappar......! Bl.a. ett mässingsstryp jag köpte till Arrac och som är för stort till Dizni, det är sååå snyggt, men hon ser ut som en pygmé i det och det är ju dumt....sen ligger Spajks första sele ute, han har ju vuxit ur den och varför ska jag spara den? En björkis-sele som vi köpte till Dizni som hon inte växte i, varför spara den?? Någon mer rottis blir det ju inte i detta hus, så lika bra att sälja!

Iaf så åkte då kameran fram för fotografering, och vem kommer farande då? Jo linslusen Spajk såklart.... här kommer en bildkavalkad! (Uppfödare Maria....jag ber om ursäkt, men detta är den bistra sanningen, han ser ut såhär ;) )Inte alltid snygg, men attans så charmig :)

Sen såklart blev det några lite mer seriösa bilder också!

I rasstandarden står typ att öronens insida skall vara rikligt behårat, vilket han måste ha missat?!? Han har fortfarande babyface-öron....

Annars får vi ofta komplimanger för hans fina färg, och jag kan inte annat än hålla med! Han har en helt otroligt mörk fin färg. Min önskan var ju en svart, därefter en svart med tanfärger (samma som Dizni har) och sen en brun med tanfärg och så då till sist en enfärgad.... Men han har verkligen en jättefin mörkbrun färg som jag gillar jättemycket, han är inte heller sådär fluffig i pälsen som vissa kan vara utan pälsen ligger slätt mot kroppen. Det vankas ju utställning nästa helg, så då får vi väl se vad domaren säger om honom! Det är ju egentligen Dizni som ska åka, men han får åka med som bonus! Fortfarande inofficiell då det fattas typ tre veckor för att han ska bli nio månader om jag räknat rätt!

Sen har jag en fundering....
Jag skriver ju dagbok i pappersform över hundarnas träning, inte jättedetaljerat men iaf på ett ungefär vad vi gjort å så, men ibland känner jag att jag verkligen skulle vilja skriva precis exakt vad vi gjort och hur det gått....
Datorn sitter jag ju vid x antal timmar om dagen, både för nöjes skulle och för studierna skull, så att ha en så detaljerad dagbok i pappersform känns ju rätt avlägset, men att lägga ut detaljerade träningdetaljer här skulle nog tråka ut de "icke-hundiga" som läser.....

Så jag funderar på att skapa en ny blogg där jag bara skriver hundträning, inga bilder, ingen "friserad" text utan bara nördig hundträning. Inte för att delge andra utan mest för egen skull, men kanske kan det inspirerar någon till nya tips?! Så jag tror jag ska pröva, den som vill får såklart läsa om vår träning, rakt från hjärtat liksom :)

Det som kan hända då är ju att denna blogg kanske inte blir så kul, den handlar ju mest om hundarna...men jag testar så får vi se! 

Den nya bloggen heter......

http://www.arrdiz.blogg.se/hund

(Tillägg: Kom på efter att jag skrivit i hundbloggen att jag nog ändå ska lägga lösenord på bloggen...jag är väldigt frikostig med lösenordet, så fråga gärna! Skicka en kommentar och bifoga mailadress så skickar jag lösenordet, jag lägger såklart inte ut det som en kommentar, så vill du/ni kommentera så gör två kommentarer, ett med den "riktiga" kommentaren och en med lösenordebegäran)


Nu ska jag skriva ett inlägg där innan det blir lite tv-tittande och sen sovdax och lite kurering inför morgoondagen då jag planerar att vara tillbaka på min VFU!

På återseende!


Ännu några dagar i Fromhem....

Dagarna går så fort, jag har praktik 4 dagar så alla lediga lata dagar är nu ett minne blott! Bara att vänja sig!

Hundarna får anpassa sig, Dizni är ju inga problem, hon finner sig väl tillrätta, lite värre är det med Spajk, han är ju betydligt mer aktiv än Dizni. Vi tränar på kvällarna och på fredagar då jag är ledig, eller egentligen inte ledig utan då ska jag skriva om det jag gjort under veckan, men lite träning hinner vi med ändå!

I går var det ju lördag, skönt! Termometern visade 22 minusgrader, gillar inte!! Nu vill jag har vår och barmarkt!! Men iaf så kunde vi ju inte stanna inne för att det var lite kyligt, så vi styrde kosan mot Falun, Nicklas skulle ha förevisning för en gäng rekryter och jag skulle på medinflytandedag. Började med en härligt promenad på ett öde skjutfält! Sen blev det lite träning på parkeringen innan dagen började! Duktiga Spajk fann sig i att träna på en ny plats och med en simpel handduk som belöning!

Mitt i träningen kom det en kille med massa streck på axlarna och sa ett glatt "hej du" till Spajk som såklart tänkte springa fram....men dumma elaka matte kallade tillbaka honom *hehe* Han vände på en femöring och kom glatt springande till mig! Självklart fick han sen springa o hälsa, men först efter att jag tillåtit det! Fick beröm för att han var så väluppfostrad och samlad för att bara var åtta månader :) Alltid kul att få höra!

Fram till lunch satt jag på medinflytandedagen, lite segt var det, men nyttigt! Jag känner dock att den militära världen är frykantigast av fyrkantig, så jag undrar egentligen om inte dagen mest var nånting vi "skulle" ha?! Men vi får väl se!

Efter lunch åkte jag ut på fältet igen och kikade på förevisningen, det var mycket smällande på rätt nära håll, Spajk blev jättenyfiken när det smällde, och ställde sig på bakbenen för att se var det small! Sen kampade vi kopplet och det gick jättebra, skönt!

Sen hade vi miljöträning i bandvagn, han var måttligt road..... Satt mest stilla med öronen slokande och tyckte nog att det var rätt läskigt! Men när han blev utsläppt var det fullt ös igen! Så några större men av resan har han inte fått!


Bilden är lite suddig...men håll tillgodo!! 

Lite sök i byggnad hann vi med också, klockrent :) Sen sov han gott i bilen på väg hem....

Kvällen tillbringades på Rättviks bowling och krog, först bowling och sedan middag! Nicklas pappa Kenneth fyller 65 år idag, så vi hade bestämt med Maja att dom skulle komma hit, jättetrevligt! 

Idag vaknade Nicklas med feber....och jag verkar ha tappat rösten någonstans i Falun, låter som en kraxande kråka! Ska vila under dagen och förhoppningsvis kunna ta mig till körhuset med herr S senare! För konstigt nog så är inte han trött fast vi är det?! 

Förhoppningsvis piggnar vi till, en fullspäckad vecka väntar med praktik, bevakningskurs, NBK´s årsmöte och en dag med utomhuspedagogik-kursen! 

På återseende!!  


Ibland är han till salu!

Ja, ibland ÄR faktiskt Spajk till salu!

Igår fick jag ett mms från Spajk där han bad om ursäkt för att han åstadkommit detta:


Eller, det var ju egentligen Nicklas som skickat mms'et, men det var Spajk som dikterade :)

Ett passerkort kan man ju liksom fixa ett nytt, inga problem!

Men så idag när jag kommer hem hittar jag detta på köksbänken.....


INTE OKEJ! Att tugga saker som går att ersätta är väl en sak, men att tugga på saker som dessutom är DIZNI`s och dessutom saker som hon PRESTERAT för att få, det stör mig! Här är det alltså hennes första cert-rosett och hennes pokal från "Årets NBK-hund" som han tuggat sönder....

I går var han lös i hela huset, det resulterade ju i ett söndertuggat kort, så idag var han instängd i hallen uppe, där det inte finns något att tugga på...trodde vi ja!!!! Usch vad sur jag blev...det är ju bara materiella ting, men rätt mycket minnen!

Så just nu ligger han på minus.....får väl se om kvällens valpkurs kan ställa saker till rätta igen!

Jag hade ju planer på att göra ett titt-skåp med hans erövringar, ett annat kontokort, en napp och en pocket, men nu börjar det blir lite mycket för att det ska kännas roligt :( Bara tre söndertuggade saker får väl räknas som helt okej för att vara valp....men nu är det ju betydligt fler! Vi får väl helt enkelt Spajk-säkra hallen så vi slipper fler tråkiga överraskningar....

Nu matlagning och sedan valpkurs!

På återseende!

Syskonbesök!

Det har varit en tuff helg med många timmar i körhuset då vi haft tävlingar! Såklart träffat massor med roliga och trevliga människor, tänk att det finns så mycket trevlig hundfolk :)

Vi hade besök här hemma också, Angelika som har Spajk´s bror Grimm bodde här, trevligt!! Grimm var väl minst sagt lite avvaktande när Spajk ville bjuda upp till lek, för i Spajk´s värld går ALLT att lösa med lek! Men efter en stund så blev dom kompisar, dom lekte fint ihop, men det märks att Spajk bor med en rottis och att Grimm bor med en spets! Det var väldigt tydligt att dom är vana att leka på olika sätt!

Dom var jättelika, ett par gånger tog vi fel på dom, men Grimms päls är mycket mjukare, o så har han inte lika bred rumpa som Spajk, men andra sidan är Grimm grövre runt nosen....Spajk är dessutom några nyanser mörkare, men jag skulle gissa att det inte skiljer många cm på dom i höjd! Men jag gissar att Spajk´s extrakilo sitter runt höfterna, för där va han rejält bredare :) Grimm hade jättefina tassar, slutna och fina Spajk´s tassar är lite spretiga!

Så vem som är vem får ni väl gissa er till!

Här har jag ingen aning om vem som är vem!Här gissar jag att Spajk är närmast kameran!Ingen aning....Skulle gissa att det är Spajk närmast kameran!


Grimm!

Nu var dom inte så arga som dom ser ut....det var bara en liten stund dom lekte, dom låg fint och tog det lugnt också!


Bröderna Brothers!


Ligga kan dom också :)


Alla tre på samma bild! Sura Dizni fick helt enkelt finna sig i att inte vara med!
Syskon kääääärlek :)Det var kul att träffas!

Som sagt, att arrangera såpass stora tävlingar, drygt 70 anmälda på lördagen och drygt 60 anmälda på söndagen...det tar sin lilla tid att rodda ett sådant arrangemang. Men vi fick många kommentarer om vårt engagemang, så det var kul! Skönt med en bekräftelse på att det vi gör är bra!

Sen avslutades helgen med ett par timmar till i körhuset, jag var ju trött som få, men Spajk var INTE trött, så han fick sig en rejäl träningsvända! Han är helt underbar att träna, lyhörd och så formbar på något sätt! Vi körde en hel del moment, bl.a. ett rejält pass med apportering...Han låser gärna på den, så vi tränade stadga i sittandet, gick kanonbra!

Vad jag gillar mest är att jag behöver inte stojja igång och belöna med tjo o tjim vare gång, utan ett lite glatt "bra" räcker gott! Han blir ju liksom så överlycklig ändå, till skillnad från Dizni där det måste vara flaggor och trumpeter varje gång hon presterat något värt att belöna...Att kunna belöna både med leksak och mat är ju en tillgång utav guds nåde! Jag njuter varje gång jag kan kasta en leksak och han glatt hämtar den OCH kommer tillbaka med den!

Idag har jag börjat en period med praktik, så hundarna ska vara ensamma hemma på dagarna, Nicklas kommer ju hem till lunch och äter och går en sväng, men ändå blir det rätt stor skillnad att vara själva mot att jag är hemma o skrotar!

Så ikväll var vi en sväng till klubben för att träna, fortsatte vår apportering! Polletten trillar ner snart :) Attityden är det iaf inge fel på..... Annars tränar vi mycket fot, har kämpat för att få en bra fotposition från början, inte tillåta att han går långt ut, eller för långt fram, det har varit slitigt och jag har ibland undrat om jag varit för hård, men så vips så bara funkade det! Kanoners!!! Han sitter fot jättefint, men att gå har varit svårt, han har liksom flytit ut och hamnat en halvmeter utåt och gärna plogat lite, men med lite genomtänkt belöning så har det löst sig och han har en finfin position :)

Ser redan fram emot nästa träningspass!

På återseende!!


RSS 2.0