Hänt i Fromhem?

Ja, det har inte hänt så mycket...inget kakel i köket...än! Men det kommer nog snart...eller nått....Men det känns som vi aldrig är hemma ändå, så det spelar nog mindre roll!

Både jag och Nicklas har ju varit i Falun mest hela tiden, vi har båda varit med som instruktörer då nya Dalapluton ryckte in förra måndagen. Det har varit långa dagar, men fasen vad roligt vi haft! Jag kan ju lugnt konstatera att befälen visar en sida utåt och visar en helt annan sida inne på befälsrummet....herregud, ibland undrar man ju om allt står rätt till?!?

De nya verkar helt okej, lite taffliga såklart, men framförallt långsamma?!? Jag är ju van att det ska vara lite hepphepp ála Rydbeck, men här var det mer sirapsegt....kan ju bero på att det var kallt, inte vet jag?!? Bäst var när dom fick frågan av en överste om dom frös, de allra flesta nickade....det roliga var att det var typ 5 grader kallt och dom stod påpälsade med värmerock!!! Herregud, jag hade inte ens min uppe ur packningen! Men dom måste nog härdas en del innan dom lär sig att inte frysa!!

Det var ju fältdygn tis-ons och då kan jag hålla med om att det stundtals var lite kyligt, men det var ju bara att röra mer på sig så kom ju värmen tillbaka!

Annars då? jo vi har haft inbrott i bilen...eller inbrott och inbrott...den stod olåst i garaget så dom hade letat genom den men inte snott nånting! Inte ens växelpengarna?! Märkligt....sen fick vi läsa i tidningen att det varit fler inbrott samma natt, så det var väl nått gäng på genomresa!

I morgon väntar årsmöte med rottweilerklubben i Dalarna, lite att pyssla med inför mötet, jag har bl.a. gjort mitt livs första smörgåstårta?!?! Tänk om jag kunde lära mig att göra en flerstegsanalys INNAN jag lovar saker?!? nåja, nu står smörgåstårtan i kylen och väntar på garnering i morgon...

Sen är det skoldax nästa vecka, inte helt lätt kurs, men med lite energi så kommer det nog gå kanonbra!

Uppdaterar viktbloggen nu också! Trevlig läsning ;) (Lösenord fås vid mailkontakt till mig, carolin.from@hotmail.com )

Jo förresten! Jag gjorde en riktigt god gärning igår, det var en hv-kollega som skulle åka å köpa en rottis...jag började såklart fråga efter föräldrar å så.

Jag började ana att något var lurt och mycket riktigt! Det var hur skumt som helst, dels kunde man välja om man ville köpa valpen vet.besiktigad eller obesiktigad? 7000 utan och 9000 med besiktning... Det stod i annonsen att föräldrarna var SKK-reggade, men det stod inte att valparna skulle bli det! Så när kollegan ringde och frågade så var det ju så att valparna INTE skulle reggas, utan såldes som renrasiga rottisar, men i själva verket var det blandraser?!?

När jag kollade upp tiken så hade hon b-höfter och var skotträdd....flera i hennes kull hade D-höfter?? Hanens kull var det två avlivade, utan orsak..hhhmmm, jag sa rakt ut till kollegan att det där är en riktig skit-hund och att h*n verkligen skulle fundera på om h*n ville ha en sådan hund....jag får då till svar att h*n redan betalat in pengar?!? Men att det skulle gå att få tillbaka dom, bara -500 för "besväret" som den sk. uppfödaren haft?? Ja sa att det var en jäkla tur att affären kunde avbrytas och att det inte kom hem en hund som var oreggad och med skitdålig stamtavla?!? För nyfikna finns annonsen här ! Herregud vilka skojare!!   

inte mycket....

..eller egentligen har det ju hänt massor ju!

Men inte något som är roligt att skriva om...Veckan har varit fullspäckad, åkte hemifrån 06.30 onsdag, torsdag o fredag och kommit hem runt 20....så det har liksom inte funnits tid till nått bloggande.

Både jag och nicklas är med som instruktörer på DP 10 01, Dalapluton år 2010 omgång 01.....det är jätteroligt! Dom är ambitiösa och suger åt sig allt man säger som små tvättsvampar ;)

Om inte annat så ser jag det som ett bevis på att jag klarar mig rätt bra som soldat....det är ju trots allt bara två år sedan jag själv stod där! Befälslaget ville till varje pris ha en "bra kvinnlig förebild" som dom uttryckte det, och att det då blev jag av alla "gröna" tjejer är rätt coolt.......Jag har inte fått göra sådär jättemycket, haft genomgång på hårnät :D Haft lite visitiationer av logement och sådär, men det är en blandning av skräck och förtjusning! Jag minns så oerhört väl hur det kändes att stå där och få sängen visiterad, och nu helt plötsligt är det JAG som står där?!?! Helt sjukt.....

Nästa vecka väntar ett par dagar i fält *hehe* ska bli kul att se dom små rekryterna frysa i tältet....Dom höll nämligen på att frysa ihjäl igår när dom stod ute i 15 minuter och pratade skjutgränser! Stackars små rekryter *ler*

Jo, en rolig sak finns det ju! Jag fick betyg på förra kursen, PG II och jag fick VG :) Alltså det högsta betyget!!! Känns gott! Jättefina vitsord från min handledare och från seminarieledaren!

Ja, det var allt!

PS. Vikt-bloggen är också uppdaterad! Jag tror inte det funkar att "hitta" den via bloglovin när det är lösenord på det....men för er som kör med bloglovin så skriver jag en blänkare om nya "vikt-inlägg" även här! DS.


Typ rubrik, typ....

åh, hatar att skriva rubrik! Blir alltid så knäppt....så jag stuntar i det!

Här rullar livet på, med diverse nya upplevelser!

Det började i måndags, då var jag först upp till lasarettet i Mora för att kolla hur det står till med min handled, enligt röntgen såg det bra ut! Men då överläkaren böjde o grejja så började fingrarna somna och då fick jag en remiss till Falun för att kolla om det ev. ligger några nervbanor i kläm i handleden...karpaltunnelsyndrom som det så fint heter! Tydligen kollar dom det genom att skicka ström genom nerverna för att kolla om det fungerar som det ska....Nu får jag vänta en stund på att få åka till Falun, men det känns iaf skönt att dom hittade något och inte bara avfärdade det!

Det fanns tydligen fler saker, förutom karpaltunnelsyndrom, som kan orsaka domningar i fingrarna, det ena är krafitg viktökning vilket läkaren uteslöt...det andra är graviditet vilket jag själv uteslöt! Så då stod det verkligen klart att det var en remiss till Falun som gällde!

Direkt efter besöket åkte jag hem och klädde om till uniform och åkte till Falun för att hjälpa till med inrycket av de nya värnpliktiga i Falun (läs reportage här) Det var jätteroligt, såklart!!! Det blev en rejäl flashback tillbaka till september-07 när jag själv ryckte in! Herregud vad jag önskar att jag fick göra om det igen, fast ändå inte....men det är så himla kul att se dom små rekryterna.....jag känner så väl igen mig! Enda skillnaden är att deras kurschef log fler gånger under första timmen än vad våran gjorde på 3 hela månader....;) Det verkar vara ett kanongäng, jag är övertygad om att det kommer bli ett gott tillskott när det rycker ut om 3 månader. 

Jag ska vara med några dagar framöver och jag ser fram emot det, dels för min egen del, att få bidra med mina erfarenheter men också för att få se dom utvecklas och gå från civilt patrask till militär :)

Annars så har skolan börjat, jag ska läsa matte...inget favoritämne direkt men jag får väl anstränga mig lite och kanske plugga lite inför seminarium och studiegruppsträffar.....Innedagar på högskolan idag och i morgon, sen är det distans som gäller! 

Följetongen köket går vidare...målaren kom igår och målade täcksidan upp mot taket igår, så nu är det bara kakling kvar! Men kaklet är beställt och kommer förhoppningsvis nästa vecka :) 

Lilla fröken då?! Jo, hon lever.....hon har löpt klart och hållit sig rätt pigg under hela löpet, lite seg men med tanke på vilka problem jag hör folk ha med sina tikar så är jag nöjd med hennes prestationer under löpet! Vi tränar i hallen två gånger i veckan och vissa dagar går kanon och vissa går inte alls, så det är ungefär som vanligt ;) 

ja, det var iaf en liten snabbinblick i Fromhem! På återseende!!!

Passar på att uppdatera viktbloggen också :)
 

Blandade mobilbilder..

här går det mest på tomgång....har inte lust med nånting känns det som.....Har inte fotat en enda bild fast det är kalasvackert ute, frostigt och alldelles vitt! Så jag borde nog kanske varit ute med kameran...

Köket börjar närma sig färdigt med stora steg, nu är det bara målaren och plattsättaren kvar! Elektrikern tillbringade två dagar med att dra ny el och fixa kontakter, det blev verkligen superfint!!!!

Trots att jag inte egentligen gjort något, så har jag fixat massa pappersjobb, lämnat statistik till höger och vänster och färdigställt verksamhetberättelser.

Jag tänkte bjuda på lite blandade bilder från mobilen, håll tillgodo!

Här är en bild från i morse...tror fåglarna har det rätt kyligt om benen när dom äter hos oss!


Snygg-Nicklas har joggat!!!!


Vi köpte ju ny sele till Dizni och här är vi på premiärtur! Hon drar pulka med däck i, jag bytte sen mot en marksten då däcket var på tok för lätt!


Vaniljsufflé klar att avnjutas!!! Mumsigt värre!!!

Vaniljsufflén i ugnen.....


När det var som kallast hade vi is på insidan av ytterdörren.....


Här är en bild efter att jag tillbringat nån timme med skumgummispolar i håret....

Med skumgummispolar i håret......


Denhär skickade jag till Nicklas när han jobbade sent för att han skulle börja längta hem :)


Dizni tittar på Tattoo på TV´n....hon har en stil som få!


å så tänkte jag avsluta med en film från igår när Dizni fick sin mat i en igentejpad kartong....det finns ju ett logiskt sätt att öppna en kartong...Dizni valde dock en annan....


Ja, vad händer i Fromhem?

Ja, det kan man fråga sig....Inte mycket känns det som, men ändå lyckas jag fylla dagarna!! Inte så att jag latar mig, jag går och småplockar mest hela tiden!

Det har ju som bekant blivit nytt år, så det är lite pappersjobb med de olika föreningarna, det är visserligen roligt men det är drygt att vara beroende av andra och sitta och vänta på grejer för att färdigställa de olika dokumenten.

I skolan är det just nu väldigt lugnt, jag har nu exakt 5 dagar helt ledig!!!! Avslutade en kurs i går och börjar nästa på måndag. Senaste kursen avslutades med en uppsats som opponerades i går, jag fick bara några få kompletteringar så det var snabbt avklarat på förmiddagen, innan hundträningen började ;)

Träningen kunde vi iof ha skippat, lilla fröken löper och vill helst bara ligga i soffan och slöa....synd bara att matte är av en annan åsikt *hihi* Men med köttbullar går det ändå rätt bra att prestera! Har kört mycket fjärr och inkallning med ställande...fungerade väl inte sådär jättebra alla gånger, men det börjar iaf lossna!

Annars så är köket snart snart klart!!! I går morse 7.20 kom snickarna på återbesök och satte upp skåpet ovanför kylen och dekorlisten som fattades. Så nu väntar vi på elektrikern som ska sätta spottar under skåpen och lite elutag, nu är det drygt att ha skarvsladd över golvet.....Målaren ska komma och måla sista taksockeln och till sist plattsättaren som ska sätta kakel! Vi valde igår...små gråa plattor, typ 2x2 cm, vi hade lite budgetbegränsningar tyvärr...annars hade vi valt något heeeeelt annat! Men jag har ingen lust att betala extra för något som vi inte kan ta med oss när vi flyttar...Som ni märker är det inga bilder på köket, jag tänkte vänta tills det är helt klart innan jag lägger ut några, så ni får vänta ett tag till :)

Jag passade på att shoppa lite fina nya blommor och krukor när jag var i Falun i måndags, nu ska vi bara slänga ut julstjärnorna.....vill inte riktigt skiljas från julen o mina drygt 70 tomtar....jag GILLAR mina tomtar!!! Å gran o ljusstakar :( Menmen, det dröjer ju bara 11 månader innan vi ses igen.....

Sen har vi skaffat köks-TV också, riktigt najs att kunna kolla tv och laga mat samtidigt! Det är ju så mycket annat som man gör i köket också, köket är verkligen mittpunkten i vårt hus, så det passar perfekt att ha en tv där.

Nej, i morgon tror jag det blir en liten impulstur till Insjön....ska leta efter en liten bärbar cd-spelare som passar i köket, den vi har nu är lite stor, sen finns det säkert nå fint på fabriksbutiken också ;) Kanske en tjusig liten Pappelina-matta till köket?!?

Nej, nu ska jag gå sista lilla svängen med Dizni, på återseende! (Uppdaterar vikt-bloggen innan jag går:) ) 

Okej, nu är det liiiite kallt!

Jag brukar inte klaga, jag gillar vinter! Men när det är sisådär 30 grader kallt, då är det inte så lockande att vara ute och stojja i snön.....

Det blir såklart promenader varje dag, har man hund så är man ju tvungen! Hundar som inte lider av kyla ska inte bli inne bara för ägarna inte har vett att klä sig för promenad! Annat är det med hundar som verkligen inte kan vara ute för de får köldkramp, dom ska såklart inte tvingas ut!

Annars har vi mest haft lata dagar, pysslat lite här hemma, flyttat runt lite saker i köksskåpen och inser att jag trivs förträffligt i nya köket :) 

Dizni har som sagt fått promenader, vi har gått som vanligt plus några extra motionspromenader, mest för min skull.....Men i min värld så är det logiskt att ta med hunden när man själv motionerar! 

Jag har köpt en ny segebaden-sele som förhoppningsvis kommer med posten på måndag, så då ska hon få dra! Vi ska försöka byta till oss en mindre björkis också, så nu rackarns ska hon komma i fin form! 

Lite träning har vi hunnit med också, både i körhallen men också här hemma, mest fjärr....hur jäkla svårt ska det vara att flytta frambenen och inte bakbenen när man ska sätta sig upp?!?!? 

Vi har iaf kommit så långt att det blir rätt i 9 av 10 gånger på fullängdsavstånd, inte illa! Men det ska ju bli rätt 10 av 10 innan vi är klara. I går testade jag att provocera och höll godis framför henne, men hon satte sig ändå upp på rätt sätt, kanoners! 

I morgon har jag opponering på uppsatsen jag skrev under julhelgen, ska bli skönt att få lämna den bakom sig och börja nästa kurs på måndag. Säkert blir det lite kompletteringar men sen är jag ledig några dagar. Tänker ägna mig åt drag med hunden och långa härliga promenader med kameran i högsta hugg! När det är 30 grader kallt vill jag inte ta ut kameran....o inte händerna ur vantarna heller ;) Förhoppningsvis stiger temperaturen lite så det kan bli lite normalt kallt, runt 10 minus är ju helt okej! 

Nej, nu är det dax att klä om och åka till körhallen för lite hundträning...jag har sett på fejjan att det är ett helt gäng människor där....så jag ska åka lite senare för att få lite gott om plats och lugn & ro!

Uppdaterar den andra bloggen också, nu när jag ändå är i skrivartagen! 

   På återseende!!!  

Ny blogg!

jojemän, nu blir det en ny blogg! Fast bara som komplement till denhär, här skriver jag om livet i största allmänhet, och Dizni´s liv i synnerhet ;)

Den nya bloggen kommer handla om lite annat....mer privat, nämligen om viktminskning.....därav namnet www.arrdiz.blogg.se/vikt jag har därför valt att lägga ett lösenord på den. Så villl ni fortfarande läsa den får ni vackert höra av er till mig och få lösenord, jag kommer nog tillåta de flesta att läsa, jag vill bara veta vilka ni är! Blir det ingen som läser, ja då får jag väl skriva för mitt egna höga nöjes skull ;) Gör ett privat inlägg i gästboken så mailar jag över lösenordet, glöm bara inte att skriva er mailadress i meddelandet!

Tjingling! 

Pulkadrag med filmklipp....

Det nya året firades med lite pulkadrag, Camilla, Nina, Leo och Eva kom förbi så hundarna skulle få dra lite pulka.
Dizni är ju inte direkt van att dra, men hon kämpade på fint!


Det var ett mindre organiserat kaos när vi skulle iväg...en övertänd schäfer, en cool rottis, en motsträvig liten kille och en tjej som snällt satt i pulkan och väntade.....men efter lite strul kom vi iväg!


Här har vi kommit en bit...vi kom på att Dizni som är lite större nog skulle dra tyngst....så det blev lite rörigt igen när vi skulle byta hund innan vi kunde fortsätta vår lilla tur.....

Eva tyckte det var jättemysigt att åka pulka bakom Dizni!


Leo tröttnade efter en stund, så då bytta Camilla pulkan mot sparken så Nixx fick dra lite mer!


På slutet testade vi att sätta båda hundarna framför sparken....gick inte sådär jättebra....vi hade olika långa koppel så det blev snedbelastning, men roligt hade vi! Jag vågade mig på att stå på sparken och filma samtidigt!Jag gav snart upp filmandet från sparken.....hade tänkt att leva lite längre än bara nyårsdagen ;)Oavsett hur mycket vi sprungit eller dragit med Dizni så får hon lite spatt när vi kommer hem....verkar som hon bara måste ta slut på all energi som finns i kroppen! Jag lyckades filma det andra av två tokrace......Även kallat: Hur man retar en kopplad Schäfer :P
 


RSS 2.0