borde skriva att Henke, Therese och Amanda var här....

.....å det tänker jag göra, bara jag redigerat dom 100 bilder som togs under besöket! Massa bilder på Amanda såklart! Sicken gullig unge! Men som sagt, bilder och text kommer!

Men nu till dagen som varit.....började vid 7.14 då Amanda höll låda nere i köket, vi somnade dock om o vaknade vid 8 vilket var en mer passande tid att gå upp :) Dom skulle åka hem idag, så jag hade nästan hela dagen ledig! Började med att slösurfa lite....men tack vare bloglovin så sparar jag massa tid då jag bara behöver in på en sida istället för att klicka runt på massa bloggar som ändå inte är uppdaterade!

Strax innan lunch åkte jag ut i skogen för att lägga spår, det skulle bli ett långt spår och jag var för en gång skull duktig och hade karta med mig så jag visste exakt hur långt jag gått! Min plan var ett upptag och sen bara ett vanligt långt spår, som vanligt blev det lite ändringar....bl.a. några återgångar och lite "elaka" vinklar plus att jag gått både rakt över och längs med stigar på flera ställen. Jag fick ju också en idé när jag spårade sist...att göra ett virrvarr med föremål i, bara för att se hur hon fungerar, så det gjorde jag såklart. På några ställen gjorde jag också små "legor" där jag helt enkelt satt mig ner några minuter och kollat kartan. Då spåret slutade på ungefär 1,8 km så var jag lite snäll på slutet, jag slutade på ett ställe med en snitsel på förmiddagen, och innan jag släppte på fortsatte jag från snitseln ungefär 200 meter så hon skulle få lite belöning i form av lite nytt spår på slutet.

Efter det åkte jag och köpte färg, grundfärg till några pallar och en burk spray till string-hyllan! Sen en lite surprise till Nicklas också.....jag köpte lite tapet och tänkte sätta tapet på hyllplanen, det blev toksnyggt!!!! Så nu är den nästan klar, skall bara klarlacka tapeten så det håller. Jag grundade pallarna också, så nu ska dom bara täckmålas sen är dom också klara, skönt! Kanske blir lite tapet på dom också???? Får se vad Nicklas säger......

Lite tvätt hann jag med också innan det var dax för spåret....Det är ju tur man är lite flexibel...för när jag kom ut i skogen så stod det en husvagn precis där jag tänkt göra upptaget.....Vi gjorde ett litet minisök runt husvagnen bara på skoj, men hittade inga utgående spår :( Så vi fortsatte till mitt spår som då hade legat i 6 timmar. Hon gjorde ett mycket mycket struligt upptag, fäste inte riktigt utan var bara flamslig!! Jag tänkte på vad alla på Marma sagt åt mig så jag blev inte arg utan hjälpte fröken istället så vi tillsammans skulle lyckas. Iaf så löste det sig och vi kom iväg, jag misstänker starkt att det varit vilt och gått i spåret, för rätt som det var mitt på en raksträcka så tappade hon och började vimsa runt?!?!? Jag väntade och väntade men hon gick inte tillbaka till rätt spår....Så då gjorde vi en omstart och fortsatte och efter det gick det kanonbra!!!

Jag har ju funderat en hel del runt vårt spårande och inser att det är jag som sabbar hennes spår, så idag bestämde jag mig för att inte titta på henne utan titta på terrängen framför, för om jag går och tittar på henne så analyserar jag varje litet steg hon tar, typ: neej, nu tappar hon, eller neej nu nosar hon på samma fläck länge, eller nej nu spårar hon inte i kärnan! typ så går jag hela tiden, men när jag bara tittade i terrängen och inte på henne gick det bättre, då hängde jag bara på. Hon drog iväg över en vinkel typ 10 meter, men jag hängde bara med och rätt som det är så bara vänder hon tillbaka till spåret?!? OM jag tittat på henne hade jag ju alla gånger stoppat henne och visat henne rätt......

Virrvarret löste hon kanon, spårade fram, gick rakt in och plockade dutten och när jag sa: spår! Så gick hon ut där spåret fortsatte! Kanoners! Vid legorna stannade hon upp och blev lite förvånad och nosade lääääänge men fortsatte sen jättefint. Vid skiftet nytt/gammalt blev det ett jäkla drag i linan och det var verkligen kanon för henne att få sluta med lite färskt spår!

Så summan av dagens spår blev trots strulet i början godkänt! Jag har funderat mycket på om jag ska ha liggmarkering och i så fall varför, men om enda sättet för mig att lite på henne är att inte titta på henne så måste vi ju ha liggmarkering så jag inte missar hennes apporter...så ännu en bra anledning till att fortsätta träna på det! Hon gjorde en klockren liggmarkering idag, jag hjälpte henne visserligen lite, men sa bara ligg en gång och och slängde sig direkt ner och stirrade på dutten!

Oj, vad långt det blev...o bara massa hund! Men så kan det gå! Nu sitter jag å väntar på att Anna ska komma, vi ska ner på samhället o kolla på cruisingen...vi o hundramiljaders andra!

På återseende!!

Ett lyckat spår!!!!

Ja, men först lite annat... Jag bytte ju blogg från blogtown för jag var så less ¨på att dom inte hade någon bildserver utan jag var tvungen att lägga upp bilderna på nnån annan server först och det blev drygt i längden, så då skaffade jag blogg.se istället, vilket fick till följd att jag tappade massa läsare! Blogtoen har ju en fördel och det är att man kan prenumerera på inläggen så det kommer ett mail varje gång den uppdaterats vilket ju är kanonbra så slipper man ödsla tid på att kolla en blogg som ändå inte är uppdaterad!

Men så igår så visade Anna mig hur man kan typ göra samma sak fast samla ALLA bloggar på en och samma sida! Så om ni klickar på gårdagens länk så kommer det upp en ruta där det går att registrera sig! Jag har redan idag tjänat massa tid, istället för att gå från sida till sida och kolla så loggade jag bara in på bloglovi´n så fick jag se vilka som uppdaterat, kanoners!

Jag läser inte jättemånga men några stycken, bl.a. systerysters, Anna´s o Lina o Josefin, sen uppdateras ju inte alla så ofta, men jag läser ju Nixx´s också....när den väl uppdateras förståss ;) Undra om jag glömt nån....det har jag säkert gjort....Men det är iaf smidigt att ha alla samlade på ett och samma ställe! 

Men så till dagens höjdpunkt, spåret!!!! Det har, och är fortfarande vår lilla stötesten.....men vi kämpar och sliter för att det ska bli bra, men som Michel sa på Marma, det är nog inte Dizni som inte kan spåra, det är nog mer matte som inte kan....vilket var en helt fullkomligt korrekt analys! Men jag jobbar på att lära mig!

Iaf, i hällregn gick jag ut ett spår, drygt en km långt inte så svårt, 4 vinklar och en spetsvinkel och bara en slutapport. Det var växlande terräng, tallskog och kraftledningsgator och så avslutade jag på en grusväg kanske 20 meter. Tanken med vägen var att hon skulle få ny energi på slutet när det kom ett terrängskifte, och det funkade kanon!! Spåret låg bara en timme, jag hade inte tid/lust/ork att vänta längre, vi började med ett klockrent spårupptag och sen iväg, med bra drag i linan och ett mycket målmedvetet jobb! Första vinkeln stannade hon och nosade läääänge, jag undrade varför men kom sen på att jag ju stått där en stund och funderat hur jag skulle gå, men sen vidare iväg, snurrar i nästa vinkel men löser det själv och ut på ett öppet kalhygge där hon spårar kanonbra! Vidare upp till spetsvinkeln som jag lagt lite elakt precis där det gick från skog till öppen terräng, men det löste hon fint. Jag hade tagit ytterligare en snöra-skorna-paus som hon också visade. 

Sen hade jag helt oplanerat gjort ett virrvarr....det blev så jäkla blött så jag gick lite kors o tvärs innan jag bestämde att byta riktning, när vi kom fram till virret så gick hon vänster precis som jag gjort och började sedan vinda och drog lite och hamnade sedan på rätt spår igen ut från virret, frågan är hur det hade varit om det legat en apport inne i virret?? Jaja, hon löste det iaf helt kanon och efter det fick hon ny energi och drog som tusan, vidare ner på vägen och precis som jag trott så sög hon verkligen fast i spåret och gick klockrent sista biten upp mot slutet! Riktigt skönt att få ge belöningen när hon spårade som bäst!!

Så en hyffsat blöt matte och en hyffsat blöt Dizni åkte sedan hem och sov en stund på soffan innan Nicklas kom hem och bjöd på whiskey :)

I morgon kommer Henke, Tez och Amanda, jätteskoj!! Bl.a. står ett besök på lager 157 på programmet, och så titta på lite bilar förståss....hela Rättvik är fullkomligt invaderat av entusiastbilar som det så fint heter...raggaråk skulle nog jag kalla det....men rätt kul att se en sån entusiasm och en hel kultur runt bilar!

 Há det gott!!!

Bloglovin'

Äntligen! Nu kan ni på ett enkelt sätt följa min blogg!

Följ min blogg med bloglovin


semester nästan jämt!

Ja, ungefär så skulle jag säga att livet är just nu! Semester innebär ju ledighet för de alldra flesta, och så även för mig, men semester innebär också att träffa trevliga människor som man inte träffar under övriga året och precis så har jag det på jobbet! Det dyker upp välkända ansikten nästan varje dag, antingen på genomresa eller för att stanna ett par dagar på gården och bara umgås. Så att gå till jobbet är ingen större belastning, det är som en enda stor fritidsgård och jag står som avlönad fritidsledare, typ.....

Visst kommer det sura arga gäster också, men oftast är det bara att lyssna och låta dom vara arga en stund så brukar det gå över! Bäst är att inte lägga massa energi på att argumentera utan bara stå tyst och hålla med!

Iaf så har jag varit o tränat hund, jojemän! Lilla fröken löper fortfarande och var väl "sådär" sugen på att träna...vi körde iaf sittande i grupp och vi körde en platsliggning först stod jag och tittade på henne, hon var nämligen vääääldigt intresserad av Ingo som satt bredvid för Ingo hade köttbullar med sig?!? Men hon låg så fint, hon tittade mot hörnet där jag försvunnit hela tiden berättade Ingo. Det bekräftar ju bara det jag hela tiden trott, att hon kommer ligga bättre om jag inte är med....

Det var länge sen jag var å tränade med gänget, så det blev såklart mycket snack o fika! Att jag varit på Marma tyckte alla var jättekul och ville höra alla tips o trix vi fått. 


Söta fröken vilar på trappan....MED huvudkudde?!?

Efter träningen var det så dax för dagen T som i Telefoninköp!!! jag hoppade snabbt, lätt o elegant på bussen till Insjön, pluggade in iPoden i öronen och hann sitta ungefär 10 minuter innan jag inser att bussen kommer åka via Tällberg, och dessutom turistvägen?!? Shiiiiiiiit! Efter ungefär 15 minuter inser jag att här är det full koncentration på att inte kräkas som gäller...jag blev så himla åksjuk! Var på väg att kliva av i Leksand! Men med en grönaktig nyans i ansiktet klev jag iaf av utanför hjultorget och mötte upp mamma o pappa!

Efter att ha våndats och velat fram och tillbaka så föll valet på en Nokia N86 8 MP och jag är sjuuuukt nöjd!
Titta på filmklippet så förstår ni varför!!I onsdags var vi turister och åkte till Sundborn och tittade på Carl Larsongården, vi och sisådär 1000 andra människor....
Först var det fika!


Sen följde vi strömmen av människor upp till........................
 
Själva gården var jätteliten och inte alls så som jag trott att det skulle se ut...Vi orkade inte heller köa för en guidad visning, så vi nöjde oss med att gå runt och bara kolla utsidanI går var vi ut till Åsen en sväng, mamma och jag plockade in porslin och fixade  i köket, Nicklas målade i sovrummet och pappa bar grejer. Nu är stora rummet tömt på målarpytsar och penslar så nu kan vi nästan börja möblera!!! Ska "bara" hitta ett bord först...så om nån har ett bord modell lite större med rundad klaff på så hör gärna av er!

Vi har ju ärft några stolar från Nicklas föräldrar, en såhär fin och så då dom 4 gröna och blåa.....


Men den blåa o gröna färgen är ett minne blott, nu är dom vita å fina :)


Idag har vi varit en sväng till Mora, Nicklas köpte skor och vi letade också efter ett bord, gissa om vi hittade nått??? YEEES, det gjorde vi! Inte ett sådant som vi egentligen letade efter men ett som vi tror passar bra och som dessutom kan beställas med klaff! Det är inte vitt och det har inte rundad klaff utan är ett massivt ekbord, men efter lite dividerande fram och tillbaka så enades vi om att slänga ut bäddsoffan, eller iaf ställa in den i gästrummet igen, leta en ny soffa på blocket modell "kronblom" (så har någon en lååång soffa stående som ni vill bli av med så hör av er) och måla den vit och ev. lasera den trärena skänk som är tänkt att ha porslin i, så antingen blir bara bordet ekfärgat, eller så blir bordet och skänken ekfärgade och resten blir vitt....Är ni med???? 

Vi ska bara ut och mäta en gång till så bordet passar i höjd med stolarna och ta ytterligare en funderare på om det passar med ett ek-bord, på söndag kommer Henke, Tez och Amanda så då får vi lite smakråd! 

Ja, det var väl allt som hänt sedan sist..... 

Homestyling.....

....inte på nån högre nivå, men väl med lite humor :)
Fina Arrac!
Lilla fröken orkade jag inte ropa på, men det är ju tydligt vems plats som är vems, eller????


Annars då? Jag jobbar o jobbar....idag var en dryyygt dag! Telefonen ringde i ett och det var massa läger som drog igång vilket innebär att ungefär 30 mammor ringer och frågar om just deras Kalle eller Anna kommit fram....ibland har jag bara lust att svara: Ja, sen när tappade SJ bort ett barn??? Dom inser liksom inte att om dom inte är ensamma om att ringa, sen förväntar sig de dessutom att vi ska känna igen alla barn som precis kommit innanför dörren, visst har jag bra namn-minne, men det krävs ändå en presentation för att jag åtminstone skall ha en chans att komma ihåg namnet.....

Hundarna då, ligger dom bara o vilar? Ja, jo rätt mycket faktiskt....lilla fröken höglöper och är inte så rackarns pigg på att göra nått heller, Arrac lider jättemycket i värmen så med tanke på hans allergi blir det rätt mycket vila även för hans del, vilket han ju aldrig klagat över....

I går körde jag o fröken liggmarkering, jag tror minsann hon fattar!! Om hon har halvtaskigt föremålsintresse förut, så blir det ju inte bättre av löpandet...så jag har faktiskt belönat med godis, eller rättare sagt, jag har använt hennes mat som belöning så vi har förenat nytta med nöje :) Hade tänkt att flytta ut träningen ikväll, men nu verkar det hällregna ute, så vi får hitta på nå annat istället......Nej, jag räds inte regn! Men nyinllärning i regn är inte min grej....Regn används som störning vid redan färdiga moment och då liggmarkering är nytt känns det så fel att börja med det i hällregn...

Nu ska jag studsa ut i bilen och åka ner o trängas med turisterna på samhället, jag glömmer alltid bort att det tar minst 45 minuter att bara ta sig ner o handla jämfört med icke-turistsäsongens 20 minuter....Jag hävdar fortfarande att ica borde ha en "jag-bor-i-rättvik-kö" så vi slipper trängas med alla turister! Men hittills är det ingen som nappat på min idé...tråkmånsar!!!

I morgon är det hundträning på schemat, å så kommer mamma o pappa!!!! Ska bli jättekul!

Just de, lite reklam också.....på onsdag är jag gästbloggare! Ungefär som sommarpratare fast i skriven form, det är min vän LKarlsson som har bjudit in till gästbloggande, 7 av hennes vänner har fått hedersuppdraget att blogga varsin dag och på onsdag är det min tur!

På återseende!

jahaja......

då lägger vi ännu en 2:a till vår hög av blå band......Domaren var jätteknepig och hade ingen som helst röd tråd i sin bedömning! Han skickade ut en HEL KLASS med tvåor, visserligen bara typ 6 hundar, men ändå!! När jag läste kritiken så är jag inte heller förvånad att vi fick en tvåa, det var mycket som skulle förbättras......menmen,  utställning är och förblir en hobby och jag är lika förvånad varje gång jag går ur ringen! Kritiken lyder såhär:
Correct bite. The jaws should be wider. Correct eyecolour. The chest should be more developed as well should the pastern be stronger. Correct neck. The croup is falling away. Should be stronger in drive. Så vi kanske ska vara nöjda med att det "bara" blev en tvåa och inte en trea?? Det enda som var bra var ju tydligen bettet och ögonfärgen....

Over and Out!

bilder....

Här kommer de utlovade bilderna från torpet!

Här är lilla fröken uppsutten på en sten.......rätt söt!


Här är Arrac nersutten framför samma sten.......


Nicklas tar sig en närmare titt på brorsdottern.....


Presentöppning, en fin liten mini-kånken!


Amanda leker med frökens matskål......


.....fröken hämtar sin matskål från Amanda.....


En salig blandning tandborstar!


fröken har snott Amandas bil......Amanda hämtar helt enkelt bilen från fröken!

fröken försöker sno bilen igen....men Amanda lärde sig snabbt att håll i hårt!


Amanda har skoinventering!


Arrac hittade sin favvoboll!! Eller rättare sagt, Henrik hittade den och ingick därmed livslång vänskap med Arrac!Fröken fick låna bollen en liten stund.....

...medans Arrac gosade på filten!


Lilla fröken visar heeela garnityret!


Torpet!

Det var med lite vemod jag åkte hemifrån igen....hade ju knappt landat efter Marma kändes det som.....Men mot torpet åkte vi efter en mellanlandning i Falun för att kolla på telefon och köpa present till Amanda, tror ni jag hittade nån telefon då???? Jajemän! Tror ni jag köpte den?? nopp......Kära maken var prompt tvungen att ifrågasätta om jag verkligen behövde en så avancerad telefon med så mycket finesser.....så nu pågår operation övertalning här hemma! Jag erkänner att jag är liiiiite tekniknörd :) Till lilla Amanda fick jag äntligen köpa något jag längtat efter! En liten mini-kånken!! Tuva hade ju redan ryggsäck när hon började förskolan, men till Amanda hann vi före föräldrarna! Så nu har Amanda en liten fin röd kånken.

Väl framme vid torpet var det lite chockartat....där det förrut växte fin gammal trollskog var det numer kalhygge, jag vet att skogen behöver föryngras, men måste den bli yngre just där jag ska vara????? Hundarna var iaf överlyckliga över att vara där och strosade runt i godan ro. Vi trivdes också bra, i sällskap av Nicklas föräldrar, hans moster Inga och kusin Ninni. Henke, Tez och Amanda kom också så det var fullt hus, särskilt nör det regnade och alla inklusive hundarna skulle trängas i stugan....

Vi tränade lite hund också, Dizni höglöper och det är väl en överdrift att säga att hon är "på¨" snarare skulle jag säga att hon är jäkligt mycket "av" Jag vill verkligen inte skylla på löp utan träna som vanligt, men när hon knappt ens tittar åt bitskinnet så är det illa...... En gång, på sin höjd två funkade det som belöning, annars mest tittade hon på det när det for iväg å då finns det ju liksom ingen vits att köra mer.

Vi körde lite ligg-markering också, det har hon fattat och spontanmarkerade Amandas leksaker! Naaaaaajs!

När vi kom hem idag var det lite trädgårdsarbete, klippa pelargoner och knipsa döda tagetesblommor, Nicklas ägnade en god stund åt att klippa gräset, det hade växt så det knakade i regnvädret! Efter två vändor med gräsklipparen och lite räfsa såg det iaf acceptabelt ut igen.

Jag lovade ju bilder från torpet, och dom ligger i tryggt förvar i kameran, jag orkar inte fixa det nu, tar det i morgon, så nu får ni klara er med massa text!

 Godnatt godnatt och tack för idag!

Jag överlevde!!!

...nu hade jag ju heller å andra sidan inte några större farhågor om att inte komma överlevande hem från Marma, det var ju liksom inte nån Robinson eller nått utan bara två veckor hundtjänstskola....men ändå! Man kan ju överleva mer eller mindre?!?

Började med att vi fick göra en liten utryckning på vägen till Marma, vid lunchande i Valbo ser vi en lös hund springades vid stora vägen, jag tar ett koppel och studsar iväg, ner i en tunnel och sabbar putsen för att lagom se hunden sticka iväg åt ett annat håll när jag hasat mig ner för gruset....*morr* Så ingen infångad hund och ett par skitiga kängor, hur bra start är det?????

Väl framme i Marma möts vi av en rätt rörig incheckning men hittar till slut vårt rum och lassar in alla grejer och hittar dessutom hundstallarna och fixar så Fröken o Fjant får nånstans att sova. Tack vare några återbud får dom varsin box, sköööööönt! Sen var det dax för uppstart av kursen och vi blir indelade i grupper och får sätta igång att jobba, jag hamnade i 1:a grupp och vi fann varandra jättebra! Ett riktigt kanongäng! Många goa glada skratt blev det under veckorna!
Dagarna var såklart fyllda av massa hundprat och praktiska hundövningar, första prövningen blev att det var cykeltransport ut på övningsfältet....hur mycket har Fröken cyklat?? Det blev en snabbkurs i hur man beter sig när man cyklar på led.....nu tillhör ju fröken den smartare kategorin av hundar *hihi* så hon löste detta kanonbra!

Efter första praktiska momenten var jag dock beredd att packa och åka hem......vi lyckades inte med nånting alls, och detta hade dessutom instruktören den goda pedagogiska egenskapen att berätta för oss.....vad jag då tyckte om honom kan ni ju själva räkna ut!! J-vla gubbe! Att jag vågar skriva detta beror ju såklart på att jag fick ändra min uppfattning under veckan som kom! Men rackarns vad sur jag va! Men "snabbt, lätt o elegant" kan ju ändra det mesta :) (Ett ruskigt internt skämt.....men håll tillgodo)

Vi fick lära oss sända radio enligt nya nato-standarden, inte lätt men nyttigt! Vi blev utskickade på orientering och inte ens då lyckades instruktörerna tappa bort oss, vi kom hem igen, allihopa!

Veckorna började med gassande sol och en begynnande raggarbränna på armarna.....tur det kom regnväder så brännan på armarna lade sig lite ;) Vi kom underfund med att kronans regnställ håller tätt till en viss gräns, och när den är nådd torkar man aldrig, trist men sant!

Vi övade också på knäpptältsbyggande, eller vävplastbyggande, eller regnfliksbyggande, kärt barn har många namn.....hur som helst så praktiserade vi detta byggande under fältdygnet. Jag och AC fick till en riktigt tjusig variant som dessutom höll oss torra hela natten, förutom fotdelen på sovsäcken som vi lade utanför tälte bara för att kolla om den blev blöt...eller nått......kan också lära er att om ni har lite längre hår och trasslar in det i knäppetältet/vävplasten/regnfliken så gör det h-levets ont och blir trassligt och tuffsigt, jag har testat och avråder å det bestämdaste från att göra samma erfarenhet!

Under detta lilla fältdygn bestämde sig dessutom min telefon för att rymma......men är man dum och inte drar upp dragkedjan så är det självklart att dom ligger i fickan inte ligger kvar.....så OM ni skulle hitta en något regnskadad Nokia någonstans på Marma skjutfält får ni gärna behålla den! Jag har köpt ny :) Men fram till dess att den nya anländer så har jag liiiiite svårt att svara, men säg nått efter pipet så ringer jag upp... tänkte förresten slå till på en Nokia N86....känns som en telefon i min smak!

Att sitta och räkna upp alla grejer vi gjorde skulle trötta ut er nå alldeles ofantligt, så jag nöjer mig med att delge de ledord vi fick med oss under veckan, det första är: Individanpassa! Ingen hund fungera likadant som den andra, en gillar röda koppel, en annan gillar gröna....eller iaf olika former av belöning, hitta det som passar din hund bäst! Det andra är: Störningsträna! Tjänstehundar behöver kunna focusera och jobba när den ska och vila när den kan! Till sist det absolut viktigaste....är det motivationsövning så är det HUNDEN som skall vara vinnaren!!!! Kan låta oerhört simpelt och självklart.....men väl ute i skogen är det lätt hänt att man slutar när det är "sådär" och hunden får 75% beläning istället för 110%!

Att göra saker "fort o fel" säger sig ju självt vara helt fel....vilket vi också testade under dessa veckor....vilket samma instruktör hade den goda smaken att också berätta :) Men tro det eller ej, JAG ändrade uppfattning! Inte ofta det händer, har jag dömt så är det inte alltid rättvist men det är ett livslångt dömande! Så alla ni som klarat bedömningen känn er lite glada! Det blir ju lätt lite turbulent när en snabbt sammansatt grupp ska prestera tillsammans, men vi lyckades jobba tajt ihop dessa två veckor utan alltför många sura miner! Så stort tack till Stina, Christel, Jani och Michel, o så Christel´s rottistik Tindra förståss! Men detta bevisar ju bara en än gång att tjänstehundsförare besitter en exeptionell hög social kompetens :P

Självklart har vi fått massa tips om hundträning och hundtänk som våra kära instruktörer så frikostigt delat med sig av, stort TACK för det! Att förena hundträning med stor portion humor och glimten i ögat är inte lätt.....men vi fick se att det inte bara går, det går dessutom fantastiskt bra!

Men ni som brukar läsa undrar ju, var är bilderna??? Jo, dom kan ni glömma! Jag tog en endaste bild under hela veckorna! Tro det eller ej.....i efterhand känns det trist, men just då hade jag absolut ingen som helst lust att fota.

Vad hände mer då? Massa interna grejer förståss som inte alltid lämpar sig i skrift för allmänheten och som dessutom bara är roliga för dom som är delaktiga, så dom hoppar vi över......

I morgon sticker vi till torpet, från att umgåtts dygnet runt med massa människor ska jag nu umgås med Nicklas föräldrar, hans moster, bror + sambo och litet barn i några dagar....undra just hur det ska gå???? Vi var en sväng till Åsen idag för att spika lite lister vilket slutade med att vi blev arga och gav upp för att därefter bestämma att vi skiter i dom lister som satt och köper nya! Fattar inte hur i hela världen dom fått upp dom, för mig veterligen ändrar listerna inte form för att dom får lite färg på sig?!?!? Eller har jag missat nått???

Nu ska jag studsa ner till sängs, efter att ha nattat en löpande Fröken, passande nog väntade hon till vi kom hem med att börja, så nu är det lugna gatan, att ligga i trädgården och spana tillhör just nu hennes favvosyssla, inte ens käka jord i blomkrukorna ids hon göra!

Jag lovar dock att ta med kameran till torpet, så håll uuuuuut, bilder kommer!

            På återseende!!!RSS 2.0