Äntligen!!!

Ja, idag satt det som det skulle!

Klev upp 0425 och masade mig iväg till Smedjebacken, hade trevligt sällskap av Anna C, tack!

Vi var där i goooood tid, knappt en timme innan samling, men skönt att vara på plats iaf, hann gå en rejäl runda innan det var samling, för sen var det bara 10 minuter till platsliggning.

Hade blivit lottad till startnr 1....både gillar o inte gillar det, skönt att ha det gjort, men samtidigt är det skönt att ha sett några hundar innan.

Platsliggningen var lugn, det låg en snygg rottishane bredvid oss, den låg verkligen på spänn och såg ut att kunna explodera vilken sekund som helst, men den och alla andra låg fint. Å håll i er nu, men INGET DK på uppsittet :)

Tandvisningen satt han såååå fint, han satt hela tiden?! Döm om min förvåning!

Sen ut o värma en stund, mest röra sig för att hålla värmen, för fy satan vad kallt det va!!!! Tokkallt ute, och lite varmare inne, men inte mycket, det var inte uppvärmt i hallen, så det var rätt kyligt.

Sen in igen och ställa upp för linförighet, kändes sådär, han hade väldigt mycket att titta på...typ ALLT annat än mig?? Kändes inte alls nå bra, stundtals gick han bra, men ibland var han heeelt väck!

Läggandet var sååååås snyggt, jättebra transport!

Inkallningen hade vi ett taskigt avslut, igen!!! Men han kom på första kommandot, skönt!

Ställandet var liiiite bättre än sist, men bara marginelt...han tog några steg eftet kommando, och sen tog han några fler steg när jag var på väg tillbaka :(

Apporteringen var bra, men han ställde sig upp igen när jag tagit apporten, men han sträcker sig efter den och verkligen vill ha den, kul!

Hoppet var bra, men lite halvdåligt avslut, igen!

Betygen o kommentarer såg ut såhär:

Plats 10
Tandvisning 10
Linf. 6 (pos. DK. strul vid halt. släpper)
Läggande 10
Inkallning 8 (DK avslut)
Ställande 8,5 (tar några steg, avslut)
Apportering 9 (avslut)
Hopp 10
Helhet 7
Summa 171,5 poäng, 1:a pris och en tredjeplats!


Prispallen med de två segrarna på 183 poäng! Bara "riktiga" hundar på pallen :)

Jag hade ett lite annat upplägg idag, jag har ju tidigare fastnat i nå rottweilertänk att "sätta på plats" genom att ta kommendot på en gång och tillrättavisa. Kört lite linförighet i samband med platsen och där korrigerat i kopplet, men idag körde jag istället lite mjukare och hjälpte han för att få honom rätt och kunna belöna! Min teori är att det skapar lite trygghet i tillvaron, inte vet jag, men det fungerade ju idag iaf!  

Känslan var idag mycket bättre, han var inte alls lika "låg" som gångerna innan, så min teori om att det är en vanesak för honom att fungera med en nervös matte verkar ju vara en bra metod! Att tävla och tävla för att vänja han vid nervositet! Nu blir det tvåan i februari!

Känns så gott att äntligen ha det "avklarat" och kunna gå vidare!

Nu ska det nötas fjärr o rutan lite extra!

På återseende!

Filmtajm!

historiskt ögonblick!

Film på mig o Spajk :)

Filmat en jättesnöig, iskall kväll på klubben...jag var jättekall och inte alls laddad för träning, jag hade precis kört ett pass med min "projekt-hund" till allmänlydnadsinstruktörskursen.

Det var som sagt sämsta möjligha förutsättningar, en kall matte, snöigt och moddigt på planen, en hel hööööög leksaker på en stol bredvid, därav hans ofokuserade uppträdande, dessutom hade jag en semla väntande i kylen när jag kom hem!

Men iaf, Nicklas filmade och kommenderade samtidigt, duktigt för att vara kille :)

Jag hade tänkt köra linförighet, men hade glömt kopplet i bilen, och iddes inte gå tillbaka och hämta det, så vi körde fritt följ i stället, eller kanske "fritt flams" är bättre??

När Nicklas kommenderat klart sa han: men varför går du så sakta för?? Ja, det kan man ju fråga sig?? Han blir ju inte direkt bättre av det, snarare ännu mer fundersam till vad jag håller på med!

Som sagt, fladdrigare hund får man ju leta efter!Ett läggande, Nicklas tyckte han "gick" på hans kommando....
Jag går ju som en räka....skärpning! Påpälsad som tusan iof, jag känner mig verkligen obekväm med så mycket bylsiga kläder på mig!Ett litet program i bättre tempo, fast denna gång lite väl snabbt istället?? Sen syns det hur lyhörd han är när jag säger åt han under språngmarschen...


En övning för att han inte ska gå på tävlingsledaren utan på mitt kommando.


Jag har en film på ställandet också, men youtube vill inte ladda upp den?!?? Får ta den en annan gång!

Det jag gillar med filmerna är att han ser så glad ut hela tiden, jag jämför ju med Dizni som ibland ser ut som att lydnad är det tråkigaste hon vet...

Jag vet att detta absolut inte visar hur bra vi kan, snarare en riktig lägstanotering, men det kan bara bli bättre :)

I morgon väntar tävling igen, jag sitter här och laddar, tycker det ska bli jätteskoj, hoppas det känns ännu bättre i morgon, det har ju varit en stadigt uppåtgående trend på "känslo-planet" så vi kör så det ryker i morgon!


Kanske dax att blogga....

Ja, kanske dax, såhär mitt i veckan att uppdatera om helgens äventyr??

Vi var ju iväg och tävlade jag o lilla herr Studs!

Det började riktigt urdåligt då samlingen var flyttad, utan att vi meddelats, jag åkte alltså typ 1,5 timme förtidigt hemifrån :( Trist!

Jag fick ringa hem till Nicklas för att få lite pepp att köra tävlingen, jag var ärligt på väg att vända hemåt när jag insåg att samligen skulle dröja lääääänge, hade ju planerat in annat senare på dagen och hade inte riktigt lust att sitta bort tid p.g.a planeringsmissar....

Jag tänkte att vi är bortskämda här hemma med tidsplaneringar och samlingar på utsatt tid, det kan ju också vara en av anledningarna till att vi har många tävlande på våra tävlingar!

Jag kommer fortsätta åka till denna klubb att tävla, för när tävlingarna väl kom igång funkade det bra!

Nåväl, resultatet var inget att skryta över, faktiskt det sämsta vi gjort....145,5 poäng....

Platsen 8, dk uppsitt
Tandvisning 10
Linförighet 7,5 ligger, tränger v. släpper h., snett sitt, DK
Läggande 5,5 ändrar pos. trpt, bra läggande, reser sig, lämnar platsen
inkallning 7,5 DK, sent sitt
Ställande 5,5 lämnar platsen
apportering 8 reser sig
Hopp 8, DK snett sitt
Helhet 7

Ja, platsen är inte mycket att säga om, han ligger finfint, trots att han klev in i ett ridhus i samma sekund som vi gick in för platsliggning, stooooort plus till liten studs för att hans miljösäkerhet! Visst, han nosade några gånger i underlaget, men mer kan jag faktiskt inte begära! Sen det där j*la onödiga DK vid uppsitt!!! Kostar ju för sjutton massor med poäng, som vi så väl behöver!

Tandvisning inget att säga om, ett plus att tandvisningen var direkt efter platsen, vi fick vänta kvar och sen gick domaren och ställde sig ca 10 meter framför varje ekipage så vi fick gå fram, perfekt!

Linförigheten, där var vi denhär gången iaf i samma sodiak...men långt ifrån på samma planet, det började med att han lade sig på första halten...jag har tränat läggande med att jag står kvar, så det var inte så konstigt...Sen ville han iväg lite snabbt och hamnade för, vilket då resulterade i att han trängde vänster...Ja, ett rättvist betyg med tanke på hur han gick!

Men det KÄNDES mycket bättre denna gång!

Läggande, var lite snabb iväg och låg lite före, men lägger sig TOKSNABBT, sen när jag vänder mig om och är på väg tillbaka så bara flyger han upp, tokviftar på svansen????!??? Det har han aldrig gjort förut :( Jag säger "ligg" och han kastar sig ner igen, men jag trodde vi nollat, men vi fick tydligen betyg för att vi hade så fint läggande sa domaren efteråt, tack för det :)

Inkallning sitter han så fint....och sitter....och sitter.....satt Spajk sitter! Vilket iof är trevligt, men inte kul i alla lägen, så 8 bara på DK och sen då 0,5 för att han sätter sig sååååå seeeeegt hos mig....

Ställande gjorde han en finfin transport, ett bra ställande men återingen kommer han mot mig när jag går tillbaka, jag säger "stå" och han stannar såklart, inte en tendens till att sätta sig när jag kommer fram, vilket är skönt!

Apporten är ju lite omgjord nu, momentet börjar jag får apporten och är slut när hunden avlämnat den, det står också i reglerna att det skall särskilt belönas att hunden "aktivet sträcker sig efter apporten" å just den delen har Spajk läst, han stärcker sig så mycket att han lättar med frambenen.....liiiite hög förväntan kanske, vilket också resulterade i att han reste sig så fort jag tagit den för att få sin belöning, som han ju brukar få då...Men helt ärligt så gjorde domaren lite fel, för han reste sig NÄR jag tagit apporten, inte innan...så hade jag varit nära ett förstapris hade jag kommenterat det, men nu spelar det ju ingen roll.

På hoppet sitter han fint.......och sitter....och sitter....men när han väl fattar att han FÅR hoppa så gör han det :)

Ja, känslan var klart bättre denna gång, alltid något!

Jag är ju rätt nervös jag ska tävla, vilket han känner av och blir lite låg och fjäskig, och därför börjar tveka och ex. kommer mot mig eller väntar på ett extra kommando. Jag vet ju såklart inte om det ÄR så, men det är min teori, och jag pratade med Nicklas också och vi var rätt överens. Varken Dizni eller Arrac har ju brytt sig om min nervositet, utan kört sitt race ändå. Men Spajk som ju är rätt känslig verkar bry sig om det och då måste jag skärpa mig!

Vi pratade en del om det och kom fram till att lösning i vårt fall är just att tävla för att vänja han vid det, vi lattjar och leker mellan momenten, så jag tror inte han "går ner sig" av att tävlas, vi tränar ju på som vanligt mellan tävlingarna och där belönar jag såklart som vanligt. Vi har några fler tävlingar inbokade och vi får se om det börjar att släppa!

Jag vet inte heller varför jag är nervös, jag har släppt alla prestationskrav, även om det säkert finns folk som tycker "haha, rätt åt henne, trodde hon att det skulle gå bättre för att hon byte ras, tji fick hon" Jag är ju inte toknervös, bara lite lagom, lite pirrig sådär, men jag gillar att vara lite nervös, så jag ser absolut inget negativt i det, JAG kan hantera det, gäller bara att lära lilla studsen att det är okej! Jag är inte rädd att göra bort oss, inte rädd att han ska sticka till nått/någon, inte rädd för nå kelpie-race, jag är bara liksom förväntansfull o lite pirrig!

ja, btw så kör vi ju en del fys, promenader, löpning och så lite drag, och jag har ju varit lite bekymrad då herr S gärna går i passgång, och jag har inte hittat NÄR han växlar från trav till pass....Dizni travar på sååååå fint, sällan hon går i pass, hon kan trava jättejättefort, och trava jääääättesakta, en perfekt utställningshund :) Men lilla herr S har rätt som det är bara växlat från trav till pass, och varit ett rent h-vete att få tillbaka till trav, vi har fått stanna så han stått med alla fyra tassarna stilla och sen satt igång igen, vilket blir rätt drygt i längden!

Men så igår kom jag på det *hipphipp hurra o trumpeter*!!! Det är när han sänker huvudet och nosar på något, DÅ slår han över :) Så det är bara att undevika att han nosar så slipper vi problemet....lättare sagt än gjort! Alt så kan vi ju förståss öka tempot, men med två hundar och isgata känns löpning som en dålig idé, rsak promenad funkar, men då går det säkert lite för sakta för herr S, och han slår ännu lättare över i pass. Men skönt oiaf att ha hittat orsaken, nu ska vi bara komma på ett sätt att få han att byta tilbaka utan att behöva stanna!

Ja, det var en hel mass atext, med stavfel o hela baletten, men håll tillgodo :)

NÄsta tävling är på lördag, kanske kanske det kommer en uppdatering då, vem vet?

Tjineling!

En knapplös telefon & lite hundfys!

Ja, om man kan kalla fysträning för "genväg" till trötta hundar så är jag just nu mycket inne på att ta genvägar just nu....Men jag tänker att samtidigt är bra att fysa, för då orkar dom mer när det väl gäller något!

Vår skidtur var ju ett steg i fysträning, sen igår var vi ute och åkte spark, det var dåligt före, så vi kom inte upp i nån större hastighet, men drog gjorde dom :) I morgon måste jag köra lite lydnad, men en liten sväng fys hinner vi nog med också, ska testa att låta dom dra ett t-fat med bildäck på :)

De senaste veckorna har mitt liv kretsat mycket kring telefoner, och just nu, tyvärr med fokus på icke-fungerande telefon.....Snacka om energitjuv!!!! En telefon bara SKA fungera!

Jag har ägnat mycket tid åt att kolla, fingra, läsa på, fråga folk osv. för att hitta den ultimata telefonen för mig!

Lite krav hade jag, minst 4"skärm, minst 8 megapixelkamera, och INTE en iPhone!

Det blev tillslut en Xpera arc S :)

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-arc-s?cc=se&lc=sv#view=overview

Nu har jag kollat på dhl att den är på väg hit! Ska bli sååååå kul, trots att den saknar knappar och jag kommer förmodligen få spunk på den!

Ja, det var väl allt för nu?! Kollade förresten på bloglovin att jag har 12 prenemuranter på bloggen, undra vilka???? 

Har föresten världens bästa jobb om jag inte sagt det förut?? Idag rimmade dom på mitt namn, och enades efter mycket skratt om att Carolin rimmade på Hurricane, genom att säga hurriciiiin :) Gillar ungar med humor! Fick idag dra ut en tand också, vid fruktstunden hör jag XX säga, hjälp jag tappade en tand! Jag går dit o ser en framtand hänga i en liten slamsa, så jag tog ett tag om tanden och drog till, vips så var problemet löst :) 

Jaja, NU var det allt för idag! På återseende!  


Livskvalité!

Ja, ni må tro att Dizni blev glad över alla kommentarer, erbjudanden om vidare skriverier hänvisar hon till sin agent ;)

Nåväl, familjen fortsatte, trots Dizni´s protester att använda skidor som nöje, och som transportmedel! 

I går i strålande väder styrde vi mot Åsen, då det varje gång är osäkert huruvuda vägen ska vara plogad eller ej så tog vi det säkra före det osäkra och packade in skidor, vilket var tur! För det var en hel del snö och bara plogat en bit av vägen!

Jag kom ihåg kameran så håll tillgodo med lite bilder!

Idylliskt värre :)
  

Spajk sprang så fort så han blev suddig!Väl framme vid Åsen kunde vi konstatera att stugan klarat sig från Dagmar, skönt!

Dizni var måttligt road av snön.....hon gick å det snabbaste in under altanen där det inte var nån snö...hon är inte bara divig, hon är lat också ;)


Spajk gillar snön, vi fick se otaliga snövaraner under dagen...knäppskalle! Men här tuggar han "bara" på ett vedträ!


Fina Dizni! Hon är bara så söt <3
Jag vet, vi borde skämmas som har metallkedja på henne när det är minus :(
Kom på det när vi kom ut, men jag lovar bot och bättring!

Som sagt...någon vän av kyla är hon inte, så hon tog snabbt liggerunderlaget i besittning när Nicklas o Spajk gått till sjön o kollat båten.....
En tydlig fördelning av bevakningsområde:
Spajk- Jag kolla omgivningarna, Dizni- Jag kollar maten!


D- Snääääälla huuuuussse, jag kan väl få en korv??


Vi hade en härlig, om än lite kall tur, när vi åkte hemifrån var det -8 och när vi kom till bilen efter att turen visade den -16, inte undra på att vi blev lite kalla!

Nåväl, livskvalité på högsta nivå!

I morgon börjar jag jobba, så då blir det lite glesare med inlägg igen!
Men ge inte upp, plötsligt dyker det upp ett :)

På återseende!


Min matte är heeeelt knäpp!

Hej!
Dizni här....jag passar på att sno tangenterna när matte står i duschen och det bruna eländet sover *hehe*

Jag vill först bara klargöra en sak....jag GILLAR min matte!
I alla fall nästan jämt, visst hittar hon på tokigheter och kräver att jag ska vara med på massa lydnadstävlingar o tjafs, jag ställer upp lite halvhjärtat för att göra henne glad :) Det är för övrigt det enda positiva med att det bruna eländet flyttade in, då behöver inte jag anstränga mig så mycket, för Spajk ställer så gäääääääärna upp på mattes tokerier!

Men iaf, idag var jag säker på att hon drabbats av nån rejäl knäpp i huvet eller så!! För vet ni, hon plockade fram SKIDOR och selar o grejer och packade in i bilen...det bruna lilla eländet var så klaaaaart framme och studsade in i bilen....jag däremot anade ju vad som väntade, så jag vara bara tvungen att kolla lite extra innan jag klev ut, och kolla lite extra runt omkring trappan, och provsmaka snön på flera ställen innan jag med myrsteg gick till bilen....Jag vet ju att det inte lönar sig att ignorera matte i dethär läget, men om JAG går sådär sakta så lyder jag ju och då brukar hon vara nöjd....

Ut i skogen, bruna lilla eländet for ut ur bilen så fort matte sa "hopp ut", hon blängde argt på mig så jag masade mig ut också....på med selar o grejer, matte tog på sig skidorna och jag insåg att det inte fanns någon återvändo!


Vi åkte iväg, jag höll sånär på att fälla matte på en gång *hihi* det luktade ju jääääättegott på vägkanten, så jag gick åt det hållet, matte är ju iof duktig och har expanderkoppel och sele på mig, men det gör ju att alla små ryck som matte presterar knappt känns :)

Iaf så tänkte jag ge det en chans, så när jag nosat klart så tänkte jag att:
Nu jäklar ska matte få se på skidåkning!

Jag galopperade iväg för allt jag hade, tänkte att då lär ju matte trilla och sen är det slut på detta tramseri! Tro det eller ej, men bruna lilla eländet och jag drog för allt vad vi kunde, ÅT SAMMA HÅLL!?!?!?!

Vi far iväg i blixtens hastighet, döm om min förvåning när matte ivrigt hejjar på oss och ropar åt oss att springa fortare!??? Fortare går ju inte att springa?? Å inte hade tanten vett att trilla heller....

Men då kände jag att det verklign fick vara slut på tramset, för tror ni jag fick nån belöning för att jag sprungit fort som satan??? Nopp, inte ett dugg, ingen godis, ingen frolic, ingenting! Å inte kunde jag komma åt att få nå gos heller, för matte stod ju på skidor.....

Men DÅ mina kära vänner gav jag fulla fasen i att matte ropade åt mig att springa....jag lufsade på i min takt, d.v.s. i lagom trav!Det bruna lilla eländet däremot, jodå, han sprang ju på där som om han hade eld i baken, alltså, vad är det för FEL på han??? Precis ALLT matte vill göra ställer han upp på? Har han ingen självbevarelsedrift alls???

Vi lyckades sen att fälla matte *hehe* hon blev lagom arg, men faktiskt mest på bruna lilla eländet som tog tillfället i akt att hoppa på matte, men det har jag lärt mig är en dålig idé....

Alltså, matte var inte så bra på att åka skidor, min åsikt är att det är bättre om skidspetsarna har lite avstånd, men mattes hamnade liksom i kors titt som tätt??

Hur som helst så var vi tillslut tillbaka till bilen, men stannar bara matte en kort stund och tar av sig en fleece-väst och styr oss sen åt ett ANNAT håll????

Då var jag riktigt less....men jag travade iaf på, det var en plogad väg och då gled ju skidorna lite lättare och det var inte så tungt för mig att springa :) Alltid något!

Alltså....
...ska matte prompt åka skidor kan hon väl för sjutton skida själv???
Eller överlåta dragandet åt nån som gillar det (läs det bruna lilla eländet)???

Jaja, matte sa iaf att jag var duktig, så jag får väl vila en stund på saken så får vi se om det blir nån mer gång, det var ju faktiskt lite kul när matte trillade.....hon lyckades med bedriften att trilla när hon stod stilla *hihi*

nåväl, det var allt för nu, på återseende!


Snurrigt värre....

Fick en kommentar från Karin att Dizni ju faktiskt fyller år i Mars och inte i April! Helt rätt Karin, tack! Inlägget hade hamnat i April och då tänkte jag inte riktigt efter....

Följetongen om min telefon fortsätter....den vill inte riktigt som jag vill längre, den slänger ut mig från internet titt som tätt, "tänker" jättelänge innan det händer något och minnet säger att det är fullt så fort jag vill göra något...Sen laddar batteriet ur så fort jag pratar i den, den går ner i energisparläge och sen helt plötsligt visar den att den laddar batteriet, fast ingen sladd är inkopplad?? Jaja, jag har iaf gjort en rätt rejäl koll på marknaden och gjorde igår denna anteckning på fb:

Inte lätt!

Vet att jag INTE ska ha en iPhone...vet också att HTC med Windowsoperativsystem går bort....använder inte office mer än hemma, och då i rätt liten skala. Funderar på Nokia igen, men det ju vilket strul det blivit med den jag har nu, så det ska riktigt mycket till för att det ska bli en ny Nokia.

De "krav" jag har är: minst 4" skärm, minst 8 megapixelkamera en önskan vore någon form av vattentät/stöt-tålig men då är det svårt att hitta en med 4"skärm, så där får jag nog ge mig lite....Vad grundar jag mina krav på? Jo, att jag idag har 8MP och vill inte byta ner mig..att jag vill ha stor skärm är för att jag vill känna att jag verkligen byter upp mig! Sen tror jag att mina små nätta fingrar behöver lite rejäla "knappar" att trycka på....

Vad återstår då? Har kikat på en SONY ERICSSON XPERIA ARC S GLOSS BLACK, den har det jag letar efter, tror jag!

Eller en SAMSUNG GALAXY S II NOBLE BLACK, Samsungen är ju en hel del dyrare, å andra sidan har den rätt mycket bättre kamera, iaf om jag ska tro på de tester jag läst, bl.a. sepia och svart/vitt foto....Den har också möjlighet till manuella vitbalansinställningar.

Samsung har också, enligt komplett.se, de bästa batteritiderna...men ett test är bara ett test! Sen har den nedräkning och tidtagning också ;) Om det är värt att betala drygt 1200 extra för bättre kamera och tidtagning vettisjutton??? Nån som har vettigt råd i frågan???

Nu Micke (Å alla andra också såklart!) har du chansen att ge lite tips o råd :) Tänk dock på att jag är en lågavlönad kommunanställd ;)

Så är det någon som har en åsikt får gärna lägga en kommentar!

Nu åker jag ut i skogen och njuter av juuuuuuullov :)


Året som gick!!

Ja, då har 2011 övergått till 2012....i vårt fall i form av en supertrevlig middag i Hackmora hos hemvärnskollegor, mycket trevligt!

Iaf så tänkte jag er kära läsare (om jag har några kvar förståss?!???) en resumé av 2011, så håll tillgodo!

Jag kikade i bloggen för att få lite inspiration....skönt med en blogg som stöd till minnet :)

JANUARI
Det var ju aningens mer snö än nu....så det är härliga snöbilder att kika på! Mycket tid lades på bevakningsträning, vi hade ju kurs och både Dizni o Spajk fick sin beskärda del av träning!FEBRUARI
Började med ett besök av Spajk´s bror Grimm!


Annars består inläggen mest av "redovisande" av alla "Spajkade" saker....Lite utställning hann vi med, upp till Sundsvall för att förhoppningsvis ta sista certet med oss hem, men tji fick vi....en resa helt i onödan, Dizni fick bara VG, Spajk visserligen excillent och HP, men han ställdes "bara" inofficiellt...men hem och ladda för nya tag!

Ett par bilder på en sol-längtande Dizni! Flyttar sig solen flyttar hon!Vi hade besök av Anna och Svante, Svante åkte vasaloppet, så vi miljötränade vid målet!MARS
Det var ju rejält med snö, ända in i mars! Vi var till Runn och åkte långfärdsskridsko, jättekul! Avslutade med en tur till Åsen där det var massssssor med snö!Vi verkar ha varit ute typ varje dag, och dessutom i fint väder! 
 

APRIL

Började jag i Ånn på instuktörskurs....en kass kurs med schyssta kurskamrater är väl en bra sammanfattning, kan väl säga att jag är bättre på att instruera än på att göra lappkast ;)
*** DIZNI 5 ÅR ***
Underbara Dizni-skrutt fyllde 5 år!


Annars var april var renoveringsmånad...vi tapetserade och målade i nya huset :)


En underbar påsk firade vi i småland, mys med familjen Milde....


...fotosession med Spajk o Dizni.... 


...en del spår för hundarnas del!


April var ju också månaden för Dizni´s kastrering...ett oåterkalleligt beslut som idag känns bra! För Spajkens del handlade det mycket om liggmarkering, iaf om jag läser mellan raderna i bloggen!

Jag hann med min första anställningsintervju också...med facit i handen känns det bra att jag inte fick det, men varje intervju är en erfarenhet.

Påbörjade också min C-uppsats...ungefär samtidigt som vi började flytta!

MAJ

I maj flyttade vi äntligen in i nya Fromhem, ett tag kallat "villa Fromhem" men i dagligdax kallat för Fromhem :) En rörig månad av flyttkartonger, uppsatskrivande och så klämde vi in en kennelträff med goa Askelonsgänget också!


Ett rörigt Fromhem.....

...o ett lite mer välordnat...


JUNI
Juni var en månad som började med att jag ventilerade min uppsats, och kunde då äntligen titulera mig LÄRARE :)

Inte blev det sämre av att jag sen fick en tillsvidareanställning i kommunen, på Boda skola närmare bestämt! Kändes gött att gå på sommarjobb och veta att jag hade hösten säkrad....

Lite vänstervarv hann vi med också, först i Nora där det var ett gäng Meringas-hundar, kul att ses!Juni var också månaden då Dizni ÄNTLIGEN blev champion!!!Lite spattigt kanske, men rackarns så glad jag blev :)

Spajk gjorde MH dagen efter utställningen, ett riktigt bra MH, snacka om lyckad helg!! Spajk var lagom nyfiken, självständig och lekfull!

Sen hann han såklart fylla år också, lilla plutten!Fira tre-årig bröllopsdag också :)


Månaden avslutades såklart med midsommar, Nicklas var i Mocambique så jag och Hanna hade hela Fromhem för oss själva, vi grillade och tittade på midsommartåget som traditionsenligt passerade gården! Spajk var duktig och betedde sig finfint!JULI

Juli var innehållsrik....dels var jag på Marma för att bli färdig hundtjänstintruktör, som vanligt trevliga kursare och vi hade rackarns roligt ihop :) Jag delade rum med bästaste Petra! Vädret var lite upp och ner....så stundtals använde vi rummet som torkrum, och då var inte inte så vackert :)


Jag passade på att fylla år på Marma, jag fick en matchande vattenflaska till min poppiga orangea kåsa :) Alltid retar det någon....


Vi hade besök i Fromhem av goda vänner, som både lunchade, grillade och sov över! Precis som det ska vara på sommaren!

Vi tillbringade x antal timmar på Dalhalla, Dizni startade ju sin karriär som skådis denna månad....lilla divan :)en sväng till ALV med familjen Milde hann vi med också, underbart att få vara moster på heltid!En fotosession på Åsen resulterade i fina bilder på jordens underbaraste hundar!AUGUSTI
efter en skön sommar var det så dax för jobbstart! Precis som jag misstänkte så blev jag toktrött, vilket tydligt märktes på att antalet inlägg här på bloggen drastiskt minskade :( Önskar jag hade mer tid, men den räcker helt enkelt inte till...

SEPTEMBER
Då var det lite mer inlägg i bloggen :) Spajk o jag debuterade på tävlingsbanan, först en godkänd appell i Malung, men den hemma slog vi till och blev uppflyttade :)


Mer utställning, denna gång i Lindesberg, Spajk slog till och blev BIR med CK :) Dizni råkade ut för snålaste domaren ever...."bara" excillent....av 40 hundar så fick 2 ck...dumt!

September var också månaden altanen på Åsen nästan blev klar, eller iaf etapp 1, d.v.s golvet blev klart!Lite grön verksamhet hann vi med, övning i Älvdalen!


Finaste Dizni i sin tillfälliga bas ute på fältet

OKTOBER
Var månaden jag slutade tycka om bokstaven C....Spajk röntgades och fick sina höfter avlästa till ett C, jäkla skit!Dizni och jag gjorde funktionskontroll med godkänt resultat, skönt!

NOVEMBER
Var tävlingspremiär för mig och Spajk i lydnad...resultatet blev 144 poäng, hyffsagt missnöjd matte :( Men vi tar nya tag!

Vi hann också ställa ut sista gången för året, slutade med Ex o BIS-3 för Spajk, Dizni fick Ex, CK och slutade som 2:a bästa tik, ett schysst avslut på året!DECEMBER
Hösttermingen bara rusade förbi, herregud vad fort tiden gick!!! Jag hann med både föräldramöte, utvecklingssamtal och en hel massa annat :)

Spajk och jag äntrade tävlingsbanan igen med 150,5 poäng...hade suttit sååååå fint med ett förstapris som avslutning på året! Men det kommer väl fler tävlingar! Hela 2012 ligger ju framför oss!

Inser att jag bara gjort ett enda inlägg under december....men då avhandlades både lydnadstävlingen och så vårt besök i Mårranberg där vi testade att valla får :) Riktigt kul!
-----------------------------------------------------------------------------------

Ja, det var väl en liten resumé över 2011!
Håll tillgodo!


RSS 2.0