2-årsdag!!!!

Ja, jag säger då det! Fru From i hela 2 år?!? Tiden går fort....vi träffades ju för 12 år sedan?! Men det tog ju några år innan det var bröllopsdax....

Tänk att jag vet exakt nästan vad jag gjorde för två år sedan! Jag och systeryster var på väg ner till frisören...vädret var lite sämre än idag, lite mulet och som tur var inte så stekande varmt som det är idag!!

Ssedna väntade ju en rätt lång dag, x antal timmar hos frisören, närmare bestämt 4 timmar!! Sen en timme hos sminkdamen sen hem och hoppa i klänningen för att hinna till fotografen.....! 

Här kommer bilder! Håll tillgodo!


Här är lilla Tuva som var världens bästa brudnäbb!!!!Midsommarhelgen passerades i en rasande fart, jag jobbade hela helgen vilket var helt okej! Träffa vänner, grilla och umgås kan man ju göra alla helgen på året?! Men visst är midsommar i Dalarna nått speciellt, det står majstänger i varenda liten by!

Nu väntar en veckas jobb innan vi åker till Marma....två roliga och intensiva veckor med gröna kläder, hundträning och glada skratt :)

På återseende!!!


Vilken helg?!

Ja, vilken helg vi haft!! Nu är det ju snart helg igen....Men den som gick var helt fantastisk!! Våren har gått i bröllopens tecken, först ut var Frida och Jonas som blev herr och fru Wallén, sen var det Lotta och Sofia som blev äkta paret Lirkas och så nu i helgen då Erik och Lina som blev Herr och Fru Helmersson!

En lång bilresa ner till Hampetorp och färjeläget över till Vinön där själva vigseln och festen skulle äga rum. Färjans lastutrymme var minst sagt begränsade.....så vi fick vänta en dryg timma på att färjas över, och ändå var det preciiiiiiis att vi fick plats


Resan över till Vinön tog en dryg kvart, vi roade oss med diverse fotoövningar....med blandat resultat ;)

     
(Klicka på bilderna för större bild)

Framme på "ön" var det tältresning.....Det var lite ont om sovplatser där hundar var tillåtna, så vi hade på förhand bestämt att vi skulle sova i tält! Jättemysigt!En mäkta stolt Nicklas :) Å en nyfiken liten fröken......

Nicklas var övertygad om att Dizni skulle stanna inne i tältet, jag var dock mer tveksam.....Och mycket riktigt! När Lina och Erik kom förbi och hejjade så dök lilla fröken under tältduken helt obehindrat.....:) Så hädanefter satt hon bunden i mittstolpen i tältet!

Bröllopet var helt fantastiskt, såklart! I en liten skogsglänta på öns norra udde var vigseln, solen sken och vinden blåste lagom mycket för att hålla myggen borta.....

Bruden var vacker som en dag och brudgummen så stilig så stilig!Klänningen har Linas mamma Kajsa sytt!! Helt fantastisk vacker!


Den helt gröna buketten har Lotta gjort, enbart av blommor/växter plockade på ön!

Vigseln bestod av en hel del musik, båda familjerna är jättemusikaliska och det var en salig blandning av musik, brudgummens bröder sjöng stämsång och brudens släktingar spelade ingångsmusiken på fiol och klarinett.Även festen hade mycket musik, specialskrivna sånger både till brud och brudgum! Fina tal och lite spex :)Brudgummen körde själv sin brud till festen!

Vi kröp ner i sovsäckarna runt halv tre.....och sen upp igen vid klockan åtta för att hinna med första färjan tillbaka till fastlandet, mycket trötta var vi!

Vi tog lite övriga bilder under helgen också.....håll tillgodo!


Lilla fröken är lite bitter för att hon inte får vara lös.....


Fiiiiiin fröken :) Säga vad man vill, men söt är hon!


Mmmmmm, kaffe :)


En, om möjligt, ännu bittrare fröken som fick sitta bunden vid bilen...Men är man översocial så är man, och det passar sig inte riktigt att hälsa på ALLA människor som är bröllopsklädda....;)


Vi hittade en otroligt rolig postlåda :)

Det blev som sagt en tidig morgon då vi hade några spännande saker att se fram emot längs hemvägen....först ett besök som förhoppningsvis kommer betyda en liten förändring i Fromhem :)

Vi var hemma hos Maria och Anders på kennel Meringa och träffade deras kelpie's Ebba och inte minst Ochra, som precis nyss fått 9 pigga små valpar, varav en liten hane förhoppningsvis flyttar in här i Fromhem om sisådär 8 veckor :) :)

Det ska bli sååååå himla roligt, och jag önskar bara veckorna gick liiiiite fortare!

Efter besöket där for vi vidare till Maja o Kenneth och deras sommarställe för lite lunch och massa snack, vi var toktrötta och inte sådär jättepratiga....Men god mat fick vi och piggnade till lite innan vi körde norrut igen!   
 
Dizni var nog också lite trött efter helgen, hon var förhållandevis stillsam i sin hälsning?!


Ja, det var skönt att kliva över tröskeln hemma.....
Helgen innehöll massa minnesvärda saker som tar sin tid att smälta!

Nu rustar Dalarna för midsommar, det putsas och fejjas i alla vrår och butikerna fylls med turister, både på gott och ont! Jag hävdar fortfarande att typ ICA, systemet och mackar borde ha snabb-kassa för rättviksbor...för rackarns vad det tar tid ibland!

Sommaren har kommit och jag jobbar som vanligt i repan som växelhäxa, Nicklas jobbar också lite mer än vanligt, tur vi jobbar på samma ställe så vi iaf kan ses där :)

Midsommar i år kommer att firas på jobbet för min del :( Nicklas ska åka till Åsen och fira....Men han kan ju sitta därute i sin ensamhet och skåla med Dizni!

Önskar er alla en glad midsommar!


Nu var det länge sen....

...det blev något skrivet! Men nu kommer iaf en uppdatering om livet i Fromhem :)

Sista veckorna har bestått av väldigt mycket pluggande, inlämningar och examinationer och till sist nu en hemtenta, så det har varit mycket skrivande på skolarbete och då har jga inte riktigt haft ork att sätta mig och skriva ännu mer när jag väl var klar med det!

Vi har som sagt haft en examination i friluftsledarskapskursen, vi skulle hålla en halvtimmes lektion om olika ämnen, jag hade fått utrustning som mitt ämne....inte helt lätt! Men sen kom jag på en kanonbra grej! Jag låtsades att mina kursare var föräldrar på föräldramöte inför terminsstart där inriktningen för terminen skulle vara friluftsliv, så jag höll en liten lektion i olika material, Ull, Bomull och Fleece plus att jag visade upp alla kläder som en 6-åring normalt behöver ha med sig när det är "ute-dag" på schemat.

Det blev riktigt bra och jag är riktigt nöjd, jag pratade väl lite väl fort kanske....men det är ju inget ovanligt ;)

Helgen ägnades åt div sociala tillställningar, lördag fm var grön verksamhet, skytte som stod på schemat...i HÄLLREGN, herregud var blött det va!!!! Det var så blött så klisterlapparna inte fäste på tavlorna...och då är det blött vill jag lova! Men nyttigt att inse att vi nog står oss rätt slätt om det hällregnar och det blir man/man situationer....för fy tusan vad halt och svårt det var att mantla när allt var blött.

Lördagkvällen var det 30-årskalas i Västerås för Nicklas bror, en mycket trevlig kväll! Jag kände inte så många, men det blev trevlig ändå!

ja, sen var det måndag igen....och min enda vecka sommarlov! d.v.s glappet mellan skola och sommarjobb....eller om man ska vara helt ärlig, en vecka utan inkomst :( Det är nog fasen det jag ser fram emot mest när jag pluggat klart! Att få en inkomst som gör att jag inte hela tiden behöver känna mig beroende av Nicklas...Visst betalar vi räknar och delar på alla kostander  gemensamt...men det är ju lite trist att inse att mer än hälften av inkomsten går till räkningar. Studielån när man har hus, familj, bil och sommarställe är ingen hit, att få ut 8000 kronor i månaden är inte så mycket...Tur jag gifte mig rikt :-D

Nåväl, en av mina sommarlovsdagar var jag på Åsen och byggde kök!!! Det kök som jag alldelles själv burit upp till stugan, något jag nu inser verkligen var en bedrift! För nu när jag skulle lyfta runt paketen för att kunna börja bygga så orkade jag knappt lyfta dom?! Kan ju bero på att jag kanske var lite irriterad och använde en del adrenalin för att orka bära upp alltihopa till stugan?!

Här är alla paket, å så centrumlisa förståss.....hon var måttligt nöjd med att bara ligga stilla och inte vara ivägen...

 


Här är min till-kittade arbetsbänk, en gammal matta blev underlag för att skydda bordet och så riggade jag sopsäckar för att kunna sortera papp och plast var för sig redan på en gång! Kände mig så duktig så :)
Första lådan på plats!!Jag kunde konstatera att IKEA's kök inte är så flexibla till sin natur......Herregud, försvarsmakten framstår ju som rena heffaklumpen till skillnad från IKEA som då är fyrkantigast av fyrkantiga....Men med lite envishet, en någorlunda fungerande hjärna och en bra skruvdragare löste det sig till slut :)

Rätt som det är där mitt i allt skruvande hör jag Dizni syssla med något något ute i köket......
Ja, ni ser ju själva vad det var som gjorde damen lite upprörd!?!

Min teori är att det sprang möss i röret som gjorde henne lite konfunderad!? Avloppsröret har ju liksom stått där x antal gånger vi varit ut förrut?!

Nåja, jag gillar iaf hennes sätt att ta sig an problemet..."Usch vad äckligt, jaja, matte kanske fixar??? Nehä...jaja, då fixar väl jag det själv då! Jahaaaaa, va det bara avloppsröret?! Okej, klar, då går jag!" 

Roligast är när det knastrar till i spisen på andra sidan väggen och hon ryggar till :) 

Det blev ju lite tråkigt att vara hund när jag bara stod och monterade skåp, så vi kastade lite boll också....med mindre lyckosamt resultat?!?

Hur fasen lyckas man att träffa mitt på trädet?!?

Kast med liten boll var liksom inte riktigt min grej i gympan...fast jag kanske borde träna lite???!!!!

Vi gör ett nytt försök....och vad händer då???????? Jo, jag lyckas pricka ett annat träd!? Borde kanske köpt en lott.....


Hon har så fina små rådjurshopp när hon far fram i skogen!

Idag har vi slappat och slöat nästan hela dagen, Nicklas och jag åt lunch på frick's, sen har jag uppdaterat hemsidan lite! En ny "flik" har skapats om de kommande valpplanerna för Dizni! Klicka här för att komma till sidan 

Kvällen ägnades åt ett litet spår här hemma, inte så långt, kanske 300 meter och bara en timmes liggtid, men ändå! Jag hade trixat lite och gjort ett upptag på gräsmatta (där det dessutom gått ett gäng människor efter att jag la ut spåret, det blev värsta autobahn där...) sen gick spåret ut över fotbollsplanen där det var fotbollsturnering igår, vidare över asfaltsvägen och vidare ut på ängen, över en ny väg och sicksack mellan lite björkar innan det fortsatte över asfaltsparkeringen vid kyrkan, vidare upp för trappan till kyrkogårdsexpeditionen, runt huset och upp på deras lunchställe och sen vidare hemmåt över vägen igen och in på gårdens parkering för att avslutas strax utanför tomten igen, gillar att bo som vi gör där spåren kan börja å sluta precis vid dörren :)

Dizni den lilla skruttungen löste det sååååå fint! Det var lite svårt att fästa i spåret när det varit så mycket rörelse i det efter att jag gått, hon slår lite fram och tillbaka över spåret, men tar alla svårigheter utan större problem! På ett ställe slog hon några lovar, bl.a. kollade hon lite McDonalds-skräp som folk slängt ute på parkeringen, dock utan att plocka upp något! Kändes skönt att hon inte tog upp något, hade vi varit på promenad hade hon garanterat gjort det...

Trappan upp var inga problem, hon tog helt enkelt vägen via rabatten bredvid, vilket är helt logiskt då det blåste åt det hållet och vittringen fäster bättre på blommor än på en trätrappa....

Det var länge sen vi spårade hårda spår, så jag är mycket nöjd med hennes prestation!!

Jag hade hoppats hon skulle hålla sig lite lugn, började ju dagen med 30 minters jogging, pls en eftermiddag ute i trädgården och så då spåret....men tji fick jag!

Nu på kvällen har hon hunnit tugga i sig ett gäng riskakor med gräddfilsmak, tuggat på ett papperskompendium och slaktat en rulle med leukoplast.....?! Rullen spottade hon ut men själva tejpen ligger i tryggt förvar i hennes mage...

Som avslutning visar jag lite bilder från igår! Hon är så himla lik mamma Clara på bilderna!!!


I morgon tar vi en snabbrunda till Åsen innan Nicklas ska jobba, eftermiddagen ska jag ägna åt att göra Jansson?! Har aldrig i livet gjort en Jansson, men det är väl bara att läsa recept, å det kan jag ju!!

På återseende!!

Lite blandade funderingar....

Efter löpningen i morse satt jag en stund på trappan och filosoferade....

Jag funderade på hur många timmar jag egentligen suttit på vår trapp??? Många långa samtal och diskussioner har förts sittande på trappan. Glädje har delats och sorg har också delats, det var exempelvis på trappan jag satt när systeryster ringde och berättade att jag skulle bli moster! Det var på trappan vi satt när mamma kom och berättade att mormor dött.....Det var i trappen vi satt när Arrac såg till att farbror Mats fick kaffe över hela sig när han i sin kärvänlighet skulle hälsa :)

Många kaffekoppar har druckits där genom åren, tidigt på våren när man måste ha kudde för att inte frysa om baken, och nu på sommarn kudde för att inte bränna baken på stenarna!!!

Det står ju ett bord bara några meter bort, men ändå sitter vi oftast på trappan?! Märkligt.... Iof så har man ju uppsikt över "ägorna" på ett annat sätt från trappan....En taskig mobilbild på trappan.....Den riktigt skarpsynta ser ändå kaffeglaset som står på andra trappsteget;) Fågelholkarna på bänken till höger ska ut till Åsen och sättas upp, tack pappa för snickringen!! Den röda vattenkannan orsakade STOR diskussion när den inköptes, kära maken tyckte det funkade med en grön i plast för en spottstyver av priset för denna röda vackra skapelse :)När bild på den högra sidan av trappen!  

Vi inte bara fikar på trappan, i morse stretchade jag i trappan, innan duschen målade jag tånaglarna sittandes i trappan. Medans lacket torkade läste jag tidningen...

Jag filosoferade vidare och funderade på hur det är hemma hos mamma o pappa, var sitter vi där? Jo, på framsidan sitter jag ofta på trappan?!??? (det kan ju bero på att sittplatserna är lite begränsade...men jag trivs helt enkelt att sitta lite lägre än övriga....) Baksidan har ingen trappa, så där sitter vi nog mest som folk i allmänhet, i soffgruppen.....Men det finns ett litet litet steg ner från trädäcket ner på gräset, och där sitter vi ofta!


ja, ni ser!!! 

Jag fick dessutom mms från mamma, och var sitter Tuva o Axel?? Jo, på trappan och fikar?!Under tiden jag författade detta inlägg ringde Anna, och var tror ni hon satt? Jo på sin trappa?!? Vi diskuterade detta fenomen en stund och hon kom med ytterligare en aspekt, och det var att det är nära in för att hämta det man allt som oftast glömt inne!

Undra om det är så att man väljer det som "känns bäst" oavsett möblemang? Jag funderade vidare och tänkte tillbaka på när vi bodde i Svalboet, då satt vi hellre uppe precis utanför dörren på vår ljugarbänk än några meter bort på den fina uteplatsen??

Ja, lite funderingar såhär från Fromhem.....Dizni tycker förövrigt det är bra att jag planterat lite krukor så hon har något att syssla med....dock tycker hon det är fullständigt onödigt att jag satt massa grönt tjafs ovanpå jorden och gödningen....*hmpf*

Mina fina kaprifolbuskar växer så det knakar, och jag har sett att dom satt knopp, så snart snart kommer det spridas väldoft i Fromhem igen! Härligt!

I morgon ska jag åka till Falun o titta på spårtävling i Falun, efter det åker jag vidare till Borlänge och Rommehed för att fira nationaldagen med musikkår och krutrök :)

          På återseende!!


Jaha.... Dizni hjälper till att reducera ...

20100605378 (MMS)

Jaha.... Dizni hjälper till att reducera antalet krukor, till husses stora glädje!


Ja, livet är oförutsägbart ibland...

Ja, vad ska man säga?!

....vi har bara Dizni på halvfoder, d.v.s uppfödare Anna har rätt till en kull valpar innan Dizni blir 5 år. Vi har pratat fram och tillbaka jag och Anna, och planen var att para Dizni på löpet i december. Men ibland blir det inte som planerat och Dizni kommer därför paras nu på löpet i juli! Hon ska paras med en jättetrevlig hane som kallas "Moggen"! Synd att vi inte ska ha någon mer rottis.....Annars hade det varit intressant att behålla en valp!

Intresserad av en valp efter Dizni, kontakta Askelons kennel!

Av förklarliga skäl ställs alla planer på tävlingar och utställningar in under sommaren och hösten. Vi får väl se hur det går med återhämtningen under våren! 

Bloggen handlar ju till stor del om livet tillsammans med Dizni, så om jag varit dålig på att uppdatera hittills, så kommer jag bli ännu sämre nu! Men kika gärna in då och då, det kanske dyker upp lite bilder på trädgården, Åsen eller våra syskonbarn! 

 På återseende!

 

Hur man demonstrativt visar matte att det ...

20100602376 (MMS)

Hur man demonstrativt visar matte att det är dax att hitta på något....


Hur man stör mattes pluggande, del två!

20100602375 (MMS)

Hur man stör mattes pluggande, del två!


Hur man stör mattes pluggande...

20100602373 (MMS)

Hur man stör mattes pluggande...


RSS 2.0