Gott nytt år!!



hmm, Lars hade skrivit i gästboken att jag skrivit i dagboken...men det har jag ju inte, jag har "bara" lagt in en bild.....:(

Men jag har inte haft tid! Eller inte heller inspiration att skriva nåt, men så idag så blev jag så inspirerad så jag fixade ett fint nyårs-kort! Mitt första!!! Men förhoppningsvis inte det enda....Det tog nån timme, men jag är nöjd med resultatet!

Nu har iaf julen passerat......Vi jobbade hela julen, så vi firade efter jul! Mamma, pappa, Maja och Kenneth var här så vi firade jul med julbord, julklappar och hela kittet....fast ett par dagar försent!

Vi hade underbara dagar, både på jobbet och här hemma. Jag räddade julen för lilla Zackarias, 2 år gammal, han hade till sin stora olycka tappat bort sin ficklampa!!! Herregud sicken olycka! Räddaren Fru From kröp omkring på golvet i kappellet och hittade ficklampan under gitarren! Julen var räddad för hela familjen ) Skämt åsido, men han blev överlycklig när jag kom med hans kära ficklampa!

Annars har helgen gått i tecknet "Av varje människa du möter kan du lära dig något, om dig själv" Ett fantastiskt citat som verkligen visar hur vi borde leva våra liv...att lyssna mer än tala är nyttigt för alla! Jag tänkte att jag inför helgen verkligen skulle lyssna på människors livshistoria, och tänk vad jag fick höra! Massor med äldre damer och herrar som har massor med erfarenheter att dela med sig av, jag lyssnade för glatta livet och fick leenden och fina historier i utbyta mot min tid, fantastiskt!

Trots att vi inför varje jul säger: Vi drar ner lite på julklapparna....jo, tjena! Det var minst lika mycket julklappar som vanligt! i år hade jag rimmat på alla julklappar! Inte helt utan hjälp dock, men rim fanns det!

1. "Denna är grön, men inte så skön"
2. "Vi använder inte ved utan el, och det är väl inte fel"
3. "Med denna du glittra och glimma, se till att ha den i dimma"
4. "Denna ska du ha på dig ikväll, när du plockar din kantarell"
5. "Med denna ni trygga kan vara, när ni ut på resa ska fara"
6. "Här är en klapp från han, som är med kvinna än man"
7. "På innehållet i denna flaska, du inte ska smaska"

Nu kan ni ju fundera en stund.....facit kommer väl nångång dag framöver :)

Nu väntar ett nyårsfirande tillsammans med Camilla o Jimmy, Fredrik o Maria, Nina o Hamed en tradition vi haft nu några år....mycket trevligt!!

ja, det blev en snabb uppdatering! Lovar att återkomma med bilder från vår jul framöver!

Ha nu ett riktigt gott nytt år!!

 

Julgranshuggning!

Idag var det dax för den årliga julgranhuggningen! Vi hade med oss Johan, Fidelia och deras son Alexander. Fidelia flyttade till Sverige förra året från Mocambique så hon är rätt ovan vid att vara ute i snön....men jag tror hon trivdes! Hon är dessutom livrädd för hundar, så det var en prövning att ha Dizni med!

Här sopar Nicklas av bilen...vi har ju inte riktigt plats i garaget för där står gamla spisen och diskmaskinen!


Dizni ser skeptisk ut...hon gillar inte att åka bil....men det konstiga är att när hon väl sitter där så tycker hon det är okej?! Märkligt.....


Johan och Fidelia bäddar ner lilla Alexander i pulkan!


Men först var vi en sväng till Åsen och fikade, kallt som tusan inne - 7 grader! Men vi tog en snabbfika innan vi begav oss ut i skogen!


Dizni premiärdrar! Hon var jätteduktig och skötte sig kanonfint!




Alexander somnade i pulkan, tänk vad mysigt att ligga nerbäddad bland varma filtar och bli dragen i pulka, kan livet vara bättre??


Johan på väg till bilen med deras gran

Här en liten film på hur skogshuggaren Johan attackerar granen........


Fidelia ville ha en "trofé-bild" att skicka till syskonen i Mocambique, hennes första gran!


Jag ser ljuset!!!

jojemän, nu börjar jag se ett slut på köksrenoveringen!

Idag kommer förhoppningsvis rörmokaren och drar in vatten, och elektrikern och fixar lite ström. Målaren är här nu och fixar, sista strykningen gör han på måndag!

Det är ju lite som inte kommer bli klart till jul, bl.a. saknas det ett överskåp till kylen, vi hade köpt fel, eller köpt rätt men tänkt fel.....typ....Det saknas också dekorlist på ena sidan och så skåpsluckorna som är fel nyans på. Men det finns hopp iaf!!!! Å kaklet förståss.....om inget mirakel inträffar, vilket jag starkt betvivlar.

Jag var som sagt tokgnällig i förrgår och tyckte det mesta bara var drygt, men igår när Nicklas kom hem så satte vi igång att dammsuga och plockade bort alla kartonger och återställde tv-rummet till ursprungligt skick! Så nu ska bara alla pryttlar tillbaka in i skåpen, sen är det klart.

Vi skrev årets julkort igår också, men jag inser att det nog blir ett "mellandagskort" som kommer....Ska slänga dom på lådan idag så håller vi tummarna.

Idag är det annars lite bitigt ute.....minus 18.3 visade termometern, då är det lite friskt ute! O Siljan bara släpper ifrån sig massa ånga, så snart fryser den! Då blir det inte lika fuktigt utan sådär härligt gnistrande kallt. I helgen ska vi åka ut till Åsen och för första gången på flera år ärligt hugga oss en julgran! På egen mark!!! Det finns ett par julgranämnen på tomten, en för i år och så ett par till som står på tillväxt, det är coooooolt!

Ja, det var allt för nu! På återseende!

PS. hemsidan är uppdaterad med lite nytt http://www.arrdiz.se DS.

Kökshelvete!

Okej, nu blir det gnäll på massa småsaker, men just här och nu är jag bara sur! Tant Anna skulle säga åt mig att tagga upp och äta lite choklad, men jag är ledsen Anna, jag har testat o det funkar inte! T.o.m testat marschmusik o Dizni´gos i kombination med kaffe o dumle-kola! O inte heller det funkar....så nu är det illa ;)

Men OM jag stirrar rakt in i TV´n så ser jag iaf inte eländet till höger om mig.....där bl.a. dom två skåpsdörrarna med fel nyans ligger....eller där dekorlistbiten som är för kort för att passa ligger.....eller där täcksidorna som inte får plats står....och så alla lådinredningar som jag hoppades få sätta in på fredag ligger...Och skulle jag gå ut i köket så får jag vada fram i sågspån....och dessutom mötas av ett ytterst halvfärdigt kök, som saknar hörnskåpsluckor och dekorlist som anländer med bil från IKEA den 29:e.....

Jag ser också väggar som är omålade (fortfarande?!?!) och en sparksockel som är nästan på plats.....men jag ser inga täcklister upp mot taket, ingen spis, ingen diskmaskin och heller ingen kyl....MEN jag ser ett felsågat hål i diskbänksskåpet! Alltid något......

Alltså.....jag börjar bli less på att duscha samtidigt som jag diskar alt. tvärt om.....eller dammsuga två ggr per dag, en gång på kvällen och en gång när snickarna är på lunch (så dom inte ska tycka jag är petig) dom tar iaf av sig skorna innanför dörren och hänger upp jackorna! Dom är verkligen jättetrevliga och gör så gott dom kan, men när IKEA inte gör så gott dom kan, då är det inte lätt!

Det verkade ju för bra för att vara sant då allt fanns på varuhuset, så allt var ju frid och fröjd tills igår...då upptäcker den ena snickaren att det är en annan nyans av vitt på hörnskåpsluckorna....jag ringer såklart och reklamerar, det tog bara typ 10 minuter så hade han lovat nya luckor tills på fredag! Okej...det var liiiite strul med ett tillverkningsnummer, men det löste sig tack vare dom hjälpsamma snickarna som letade kartong medans jag väntade i telefonen med reklameringskillen!

Men så idag då....då kommer snickarna och säger att det fattas dekorlist...jag ringer upp reklamationsavdelningen, för det är ju trots allt dom som gjort fel, dom granskade hela ritningen och sa att det skulle funka! Jag fick prata med en annan kille än igår och han skulle, trots att gällde samma inköp, absolut ha ett kvittonummer?!?! Jag blev såklart tokirriterad och frågade hur i hela världen jag kunde reklamera igår UTAN kvittonummer??? Han envisades och jag förklarade då att ekonomiavdelningen dessutom var på tjänsteresa, vilket är helt sant, så det var ju liksom inte bara att stövla in o hämta kvittot!

Men icke, utan kvittonummer, ingen ny list....nåja, det var ju bara att ringa Nicklas (som är på samma tjänsteresa), som i sin tur fick gå till Anna-Britta och fråga var kvittona fanns....sen ringa tillbaka till mig, berätta var dom låg plus koden jag behövde för att överhuvudtaget komma in. Men vips så kunde jag stövla in o hämta kvittona! Eller först var jag ju naturligtvis tvungen att kopier kvittona....som ju var typ 60 cm långa......

Sen hem igen, ringa kundtjänst som svarade utan större fördröjning, jag förklarar ärendet (och behövde som tur var uppge kvittonummret!!!) och tjejen svara: dröj kvar lite så ska jag bara göra iordning papperen......Jag dröjde 30 minuter, sen la jag på luren.....det var EXAKT 30 minuter för jag kollade på telefonen hur länge samtalet varat!

Nåväl, jag ringde såklart upp igen och fick prata med en annan tjej.....förklarade mitt ärende, denna gång vääääldigt kortfattat! Hon tog först mitt telefonnummer och om jag trodde jag blivit bortkopplad så skulle jag lägga på direkt så skulle hon ringa upp mig, smart tjej!!!! Iaf så slutade det hela med att vi ska betala 225 kronor för en ny list som kommer levereras tillsammans med luckorna den 29:e dec! bläääääääääääääää!

ja, så kan det gå! Jag lovar att målaren blir sjuk, eller iaf drunknar lite i färgen, kylen/diskmaskinen/spisen/fläkten är väl såklart slut på lagret alt. i fel storlek! Tur iaf att snickarna är trevliga! Annat var det med rörmokarn som var här idag, han hälsade inte ens när han klev in?! Rätt som det var när jag passerade köket på väg in i matsalen för att hämta mig en clementin, då såg jag ett par skor sticka ut ur bänkskåpet som jag inte sett förrut och hälsade såklart! (Notera att han alltså INTE tagit av sig skorna....*morr*)  

Men som sagt, det är inte mycket som är roligt idag....som lite grädde på moset så kom målarna förbi och trodde dom kunde börja spacka idag! Men tji fick dom, men i morgon kommer han och ska spackla, på fredag sätta väv och på måndag måla! Men förhoppningsvis så är skåpen klara till helgen så vi iaf kan börja bära tillbaka alla pryttlar! Annars blir det kämpigt till jul.....tur mamma kommer i mellandagarna ;) Å svärmor! Vi kan bära porslin så kan papporna snickra klart :) Nejdå, om jag så ska snickra själv så SKA det vara klart till jul!

Nej, nu ska jag sluta gnälla! Det finns iaf några positiva grejer....det är smidigt att ha papperskorgen fritt stående i rummet, tänk vad massa skåpsöppningar/stängningar jag sparat! Jag kan äta kokt korv till lunch utan minsta dåligt samvete! (Värm vatten i vatten kokaren, lägg korven i en kastrull, häll över vatten så det täcker...låt stå en stund, koka upp mer vatten och häll på nytt varmt vatten och låt stå ytterligare en stund så är korven ganska varm)

Å så det mest positiva, man bli väldigt medveten om hur mycket porslin det går åt! Nu använder vi samma tallrik jämt, som vi snabbdiskar i badkaret! Inga nya kaffemuggar för varje nytt kaffedrickande här inte!

Ja, nu är det kvällspromenad med skrutt, som är lite hängig??!! Hoppas det beror på löp...hon ska börja om typ 5 dagar!

På återseende!!!!

köksbilder!

här kommer lite bilder på nya köket!

Men först lite bilder på hur det sett ut.......

Fördelen med att ha nån annan som gör det, är ju att vi slipper städa trädgården :) Å tur för dom att snön kom när dom städat klart......för det som göms i snö kommer ju som bekant upp i tö ;)

(Klicka på bilderna så blir dom större! )

    

Å så några bilder på hur det sett ut i vardagsrummet.....
  
  

Å så till sist lite bilder på hur det ser ut nu! Bara för några minuter sedan!

     

Ja, det finns ju bra och mindre bra sätt att flytta en fläkt.....men att dra rören genom skåpet är i mina ögen ett mindre bra sätt.....men tydligen så är det asbets i själva fläktröret och det får inte vem som helst såga i!

Sen på bilden till höger ser ni den otroligt fina färg som köket en gång i tiden haft! Både baby-blått och icke att förglömma, lackad masonit!

Annars tycker jag att det ser rätt okej ut, bara massa småfix...typ täcklister o eluttag som ska på plats. Sen får vi pga ett litet misstag ny diskmaskin och nytt kylskåp också :) Tyvärr bara en 45 cm diskmaskin.....men den tvåbenta diskmaskinen får väl dra sitt strå till stacken! Så man kan ju lugnt säga att vi får ett totalrenoverat kök! Å detta utan hyreshöjning.....hoppas vi!

Nej, dax att återuppta skrivandet!


Underbar helg!!!

Ja, tänk om alla i släkten bodde på samma ställe, vad trevligt det vore då! Eller så är det så att det blir så trevligt när vi ses tack var att alla bor på olika håll?!?!? Jaja, strunt samma.....I helgen var det så dax för en liten tradition som jag fått från Nicklas föräldrar, vi träffas alltid och går ut och äter julbord, även sen vi flyttat försöker vi få till en helg då vi träffas innan jul. Första åren var det bara Nicklas föräldrar, hans bror och så jag o Nicklas, men sen träffade ju Henrik Therese så då utökades ju skaran! För två år sedan blev vi ännu fler då mina föräldrar också var med, förra året var vi utökade med Amanda, Henrik och Therese´s dotter, som iof var hemma då barn under ett år inte uppskattar julbord.....Men hon räknas ju ändå! 

Så i år var det dax för ALLA att ses! Nicklas föräldrar Maja o Kenneth, mina föräldrar Else-britt o Lage, min syster Josefin och hennes man Lars och deras barn Tuva och Axel, och så Nicklas bror Henrik, hans sambo Therese och deras dotter Amanda! så vi var sammanlagt 13 stycken! Fasligt roligt hade vi! Det brukar vara en hemlis var vi ska åka, men iår hade hemlighetsmakeriet falerat...så vi visste var vi skulle! Det blev Hesslö Werdshus utanför Västerås
  

Vi åt och åt och åt! Himla gott var det, och det fanns allt utom omelett...men grisfötter och lutfisk! Nu äter ju inte jag något av det, men det fanns iaf! Å så massa sillar o annat elände....men en urgod typ mousse på rökt renkött!! Å för att inte prata om godisbordet......Där saknades inget! Både glöggcheesecake o kolapaj fanns...o så skumtomtar förståss!

Efter julbordet samlades vi allihopa inklusive Dizni hemma hos Henrik och Therese, där dök även en liten tomtenissa upp och delade ut lite julklappar! Vi träffar ju inte någon av våra syskon i jul, vi jobbar och mamma o pappa, Maja o Kenneth kommer hit i mellandagarna, så vi passade på att julfira i förtid!

Det var jätteroligt att se Amanda, Tuva o Axel tillsammans, även att dom inte träffats förut så lekte dom jättefint! Axel den lilla tjej-tjusaren snodde en och annan puss av Amanda, som var måttligt road ;)  






Spillevinken Axel.......


Stora tjejen Tuva med fina flätor från Thailand!
Ryktet säger att det tog 1,5 timme för två personer att pilla bort alla flätor.......


Amanda hade vattkoppor :( Men hon var ändå glad och pigg!! Men prickig som få!


Vi sov hemma hos Henrik och Therese så vi hann umgås mycket med Amanda, och hon med Dizni! Det är så häftigt att se en så stor hund vara så försiktig, hon vet verkligen att det är ett litet barn och går jätteförsiktigt förbi. Amanda har ju en annan hundkompis, en liten jack russel som brukar komma på besök, Amanda har tom. fått en egen hundleksak att leka med, och Dizni ville såklart låna.........





Dizni tog så försiktigt och fint, inte alls som när hon leker med oss! Vilket kanske iof var tur, för då hade Amanda farit all världens väg :)

Annars då? jo, köksrenoveringen går framåt, men jag är SÅ GLAD att vi inte gör det själva!! Nu kan vi bara gå förbi och kika in på snickarna när dom sliter sitt hår över alla skåp som ska monteras *hihi*

Målaren ska visst komma på onsdag och då ska alla skåp vara uppe! Så förhoppningsvis är det klart i början på nästa vecka! Iaf hoppas vi att skåpen är uppe så vi kan börja bära tillbaka alla saker.....det tar sin lilla tid att hitta var alla saker ska stå. Vi har ju faktiskt förrut fått ett sprillans kök i vår första lägenhet och det gick ju bra den gången :) Jag är bara lite orolig för att vi inte ska få plats med alla saker....typ våffeljärn o hushållsassistent o grejer....men vi håller tummarna! Annars får jag väl hitta på nån smart lösning! Sen misstänker jag att våra fina soffa o klaffbord inte riktigt passar i det nya köket....men vi trivs med det, så i så fall får vi väl lämna in det på målning! Jag behöver ha soffan och lådorna för att förvara mina ljus & servetter i :P

Nej, nu är det dax att sätta fart med skrivandet!
Den 4/1 ska jag lämna 10 sidor uppsats för bedömning till högskolan!  

På återseende!!!!


Liiiite rörigt!

Kan man säga att det är i Fromhem nu! Men jag tröstar mig med att det bli bra när det blir klart, även om det mitt i all röra är svårt att se slutmålet!!!

Men för er alla nyfikna som vill veta vilka luckor vi valt så är det domhär:

Ståt heter dom och är sådär "lagom".........Vi ska inte dom handtagen som sitter på där, utan långa smala!

Ja, jag hade skrivit ett långt fin inlägg.....men glömde trycka på "spara"??? Tokdumt gjort......men jag hade iaf skrivit om förra året fast imorgon...typ! Då vår lilla mysiga utflykt till Sigtuna slutade med ett besök på akuten i Uppsala! Här finns det blogginlägget att läsa!

Måste ju ändå bjuda på lite bilder! Trots att det inte gjorde ont så ser det ut att göra jätteont!!!!

Photobucket

Photobucket

Nej, nu är det lunchdax, i vanlig fall gillar jag att äta på resturang, men när man inte kan välja, då är det inte så kul.....I helgen åker vi iaf ifrån eländet lite! Då är det julbordsdax för familjerna From/Milde/Kindman! Ska bli fantastiskt roligt att träffa alla!

På återseende!!!


IKEA t.o.r.

Vi överlevde!!! Ett köksinköp på IKEA! Utan att ens höja rösten åt varandra...Inte illa!! Vi har en förmåga att när blodsockret sjunker bli hyffsat sura, gärna på varandra! Men efter 10 år tillsammans så är vi nu rätt medvetna om det och kan behärska oss lite grann :)  

Dagen började med att vi blev lite sena, vilket inte gjorde ett dugg för vi hade ingen egentlig tid att passa...men ytterligare tid spenderades på macken där vi fick en kärra som bara hade ett baklyse :( Efter lite kontaktspejssprejande och lite glödlampskontrollerande gav vi oss så iväg! Laglig körning heeela vägen tog låååång tid, men miljön är förhoppningsvis tacksam!

In på IKEA och upp till köksavdelningen, vi var ju rätt eniga och väl på plats var det inte mycket att tveka på, så vi tog hjälp av en mycket trevlig expedit som hjälpte oss att dra ut listor och monteringsanvisningar och en hel hög med papper. I "Carro-land" där för övrigt molen är rosa och gjorda av sockervadd, lämnar man lappen i kassan och åker till varuutlämningen för att hämta sitt kök, men icke sa nicke!

Såhär såg det ut första gången vi gick till kassan.......





Observera att det inte kom någon och kökade bakom oss?!?!?!? Konstigt.......


Att vi dessutom skulle handla på rekvisition gjorde ju det hela rätt mycket krångligare! Men med en hjälpsam kassörska så gick det kanonbra! Så ut till bilen med första lasset, vilket var lite drygt hälften av hela listan.....vi skulle bara hämta 4 saker på varuutlämningen, diskbänken, en?!? låda och 2 bänkskivor, resten skulle vi plocka själva.....Är det så  man som företag gör för att frita sig från felplockningsansvar?!?

Andra vändan blev inte fullt lika dryg......


Jag gjorde en snabb räkning i bilen på väg hem och fick det till att köket vägde 660 kilo! Plus 25 kilo hundmat, + lite småplock! Så nog har vi styrketränat nog :)

Om ni undrar hur handleden mådde efter lilla lyftandet så kan jag meddela att den nog hade en av sina sämre dagar :( Idag är det maxdos smärtstillande och handledsskydd och lugna aktiviteter som gäller!

Nåja, väl hemma så skulle ju dessa 660 kilo bäras in också...i "Carroland" där ju molnen är rosa och gjorda av sockervadd, så skulle allla paket det rymmas i korridoren......Tror ni på det???

Vårt annars rätt luftigt möblerade vardagsrum.........




Men förhoppningsvis kommer hantverkarna i morgon och börjar riva ut det gamla, på torsdag kommer mattläggaren och på måndag börjar dom sätta in det nya!!! Helgen tillbringar vi ju i Västerås, så vi behöver inte tillbringa helgen i detta kaos. Det är ju minst sagt lite tidsödande att ha diskmaskinen i köket och allt porslin i matsalen, det tar en mindre eeeevighet att plocka ur diskmaskinen, att sedan ha kaffebruggaren och mikron på golvet gör ju iaf att man får lite gymnastiska övningar varje gång man ska mikra något! SKämt åsido, jag är redan less på det, och det har bara gått två dagar...blääääää! Dizni är minst sagt konfunderad över vad som försigår i huset, kan tänka mig att hon mer än gärna hjälper hantverkarna med både det ena och andra när dom väl kommer :)

Nej, nu ska jag gå ner och hämta mer kaffe, ta en vända till tvättstugan innan jag sedan fortsätter skrivandet av mitt livs första b-uppsats :) Ska bli lite spännande faktiskt!

På åtetseende!!!


Spännande!

En kort bakgrundshistoria.......

Telefonen ringer och jag svarar........
-Hej, de är Carolin
-Hej Carolin, det är Börje, jag behöver komma in i ert hus, nu på en gång
-Jajemän, jag går och öppnar källardörren!! 
-Nej, jag vill in i köket, ni ska få en ny spis och fläkt!
-jahaaa, kul, då stänger jag in Dizni i tv-rummet!

Börje ringer på dörren........Jag släpper in honom och vi går ut i köket för att mäta spisen och fläkten, Nicklas kommer in och säger på skoj:
-Men Börje, kan du inte säga till Ebbe att vi vill ha ett nytt kök, köket är ju inte så stort och vi har ju pengar kvar på budgeten?
-Lämna ett förslag till Ebbe, han kan ju inte mer än säga nej!

Vi skissade och funderade och lämnade ett förslag till Ebbe som sedan kom och sa: Kör!!!

Så från att ha sett ut såhär i vårt kök:






Så ligger nu alla våra köksprylar i matsalen........


Så det mysiga köksbordet står nu i tv-rummet......Men mys ska det va ändå, oavsett var bordet står!




Så i morgon styr vi mot Valbo och hämtar vårt nya kök, sen river hantverkarna ut det gamla på onsdag, och sätter in det nya så fort det går, så innan jul har vi ett sprillans nytt kök! Nytt golv, ny färg på väggarna och ett modernt kök, kan det bli bättre??????

Hela dagen igår tillbringades i Körhuset....åkte dit 06.55 och kom hem 16.15....visserligen hade jag varit hem och hämtat Dizni och körde egen träning sista 30 minutrarna, men många timmar i hallen blev det! Vi hade lydnadstävling och det var som alltid jättetrevligt, o framgångarna duggade tätt! Camilla o Nixx lyckades trots en nolla på rutan fixa ett förstapris och därmed LP3, grattis!!!! Kerstin o Harry debuterade i ettan och lyckades knipa en tredjeplacering och ett förstapris! Inte att förglömma Anna-Lena som tävlade Dizni´s syster Disa och lyckades skrapa ihop 163 poäng och ett förstapris i ettan!  

Annars idag har vi förrutom att burit köksgrejer och varit en vända till återvinningen har vi slappat.....lyssnat på spotify och druckit glögg och fikat :)


Just de! Vi har ju firat Nicklas namnsdag också!!! Grattis på namnsdagen! Men nästa år tänker jag inte fira.....Nicklas hade ingen aning om varför han fick paket....Vi har ju bara firat namnsdag samma dag i 10 år nu, så jag förstår att det är svårt att komma ihåg.....:)

Nu väntar snart lite matlagning.....i vårt lite röriga kök, spisen står iaf kvar så länge det går! Sen tänker jag avsluta kvällen återigen i körhuset! Träning av lilla fröken står på schemat....hon var förresten högst delaktig i flyttandet av köket....hon kom bärande på det mesta i tid och otid....

Så nu vill jag att alla ni läsare håller tummarna att allt finns i morgon på IKEA!! (Jag vet några som läser men blogg.se säger att jag har drygt 30 besökare per dag, och det kanske är typ 10 jag vet vilka det är....men resten är jag lite nyfiken på!)

På återseende!!!  

Inga bilder!!!!

Tjing!!!

Inga bilder!!! För då skulle MUST komma och hämta mig! MUST är alltså inte julmust utan nått mycket tråkigare...typ militär underrättelsetjänst...typ...Iaf sånna som hatar facebook och bloggar där vi soldater avslöjar vad vi övar och hur vi övar, fritt för vilken spion som helst att bara hämta och sen använda....Skämt åsido, men det ligger lite allvar bakom, så jag kommer berätta i ord men inga bilder!

Det hela drog igång i fredags men samling i Falun, massa saker att fixa, burar som ska surras fast i bilar och tusen och en saker att fixa och förbereda inför lördagens avfärd mot Bollnäs. Vi var ett gäng pigga insatssoldater som förväntansfulla kröp ner i sovsäcken för några timmars sömn inför årets sista övning....Vi höll tummarna för att vädret skulle vara vänligt mot oss och hålla båda köld och regn/snö borta!

Vi skulle köra en viktig transport från Falun till Bollnäs och vi gjorde en eskort enligt alla konstens regler....4 timmars biltransport....jag körde ju minibuss så jag hade en hyffsad komfortabel resa....värre för de stackare som satt och skumpade på ett terrängbilsflak......Väl framme var det bara in på förläggningen och vände innan vi åkte ut i skogen igen, vi skulle upprätta en o-plats och blev kvar i skogen från kl. 13.00-23.00.....Kallt så in i helvete!!! Vi hittade bl.a. en vapengömma som jag, Dizni och Maria med Cayla säkrade spår utifrån, inte 100% säker på att vi hittade rätt spår, men spår hittade vi iaf! Sen var det åter tillbaka till o-platsen....hände inte ett dugg på flera timmar.......

Senare på kvällen blev det lite action i busken!!! Blå-gul (övningsledningen) kom och berättade att det snart skulle smälla, och behövde en hundförare utan hund?!?! Vi fattade ingenting, men jag lämnade Dizni till Söderkvist och hade en "låtsas-Dizni" med mig ut på o-plats igen, blå-gul kom med en svart sopsäck och sa: Från och med nu är det Dizni, (jag döpte X till Dizni-2) som ligger i sopsäcken...när det smäller ska du bli hysterisk och skrika att Dizni är skjuten!! Vi väntade en stund innan det började smälla, när det small agerade jag skådespelare och slet fram Dizni-2 ur sopsäcken och skrek att hon var skjuten! Det blev läskigt verkligt då mjukishunden var lika stor som en riktigt hund och i mörkret såg hon väldigt verklig ut!! Dizni-2 fick första förband och jag är värd en oscar för mina skådespelartalanger ;)

Iaf så blev det oerhört realistiskt och jag fick mig en rejäl tankeställare om vad jag egentligen håller på med.....I verkliga livet SKULLE det faktiskt kunna vara Dizni som blivit påskjuten.....Nu var det som tur var bara övning och såhär i efterhand ett jättebra övningsmoment!

Sent omsider kom vi isäng och klockan ringde liiiiite för tidigt :) Söndagen innebar strid i Urban miljö, i detta fall centrala Bollnäs! Jäklar vad roligt det är!!! Det smäller högt och lågt och Dizni och Cayla betedde sig som fullblodshästar på kapplöpningsbana!! Helt otroligt laddade och det var inte helt lätt att hantera 40 kilo rottweiler som skulle jaga allt och alla......men det är så sköööönt att ha en skottfast hund som är hanterbar i alla lägen!

Vi genomsökte bl.a. två fordon och Dizni markerade på två ställen, men tyvärr inga personer?!?!? Jag blev besviken på att hon blindmarkerat, men fick sen veta att precis där hon markerat hade det legat två fi och väntat men gått iväg strax innan vi kom för att genomsöka!! Fy fasen vad skönt! Duktiga duktiga Dizni!

Lördagen var rent ut sagt, skit-tråkig.....men det vägdes upp av söndagens urhäftiga övning i Bollnäs!

Det är helt underbart att ha en hund som kan hanteras av vem som helst! Inga problem, alla kan hälsa på henne och jag behöver aldrig ens tänka tanken att hon skulle göra nå dumt mot någon, förutom att hoppa och studsa lite......

Jag har haft min sista praktikvecka denna vecka, känns supertrist att det är slut!! Tänk att 10 veckor kan gå så fort?? Nu ska jag skriva uppsats, känns sådär trist.....Men det är väl bara att skriva på så jag har det gjort och kan få lite jullov sen! 

I helgen väntar lydnadstävling, jag ska inte tävla utan sitta i sekretariatet vilket är nästan lika kul som att tävla!! Att se andra lyckas är minst lika roligt som att själv lyckas! 

Nej. nu väntar duschen innan jag ska åka till Falun på möte!

          På återseende!! 


RSS 2.0