Födelsedagskalas!!!

** G R A T T I S    D I Z N I **

Underbara fröken Dizni blir hela 6 år idag!Vi letade och letade, funderade och längtade efter en hund till! Till sist dök hunden med stort H upp, mitt framför nosen på oss, hos Askelons kennel i Falun!! 


Dizni har blivit årets NBK-hund!


Jag hade äran att få vara med när det var dax för parning och fick äran att ha Dizni´s pappa Deminas Balder boende hemma hos oss en natt, en cool kille som tyvärr inte finns längre....Men Dizni´s mamma, Askelons Arla lever livet, nu nästan 10 år gammal! 

Tänk vad massa planer vi hade, en del har vi nått, andra inte, men vad gör väl det?? 

LP1, SeUCH och TJH (FM) får väl räknas som godkänt när det gäller titeljakt?! 

Dizni o jag delar på en glass vid högakustenbron!


Matvrak, soldyrkare, centrumlisa, fröken skrutt är fler kanske inte så smickrande titlar du fått genom livet!

Tänk om vi visste vad vi gav oss in på när vi glada och ovetande åkte hem med en liten underbar skrutt i bilen den där dagen för nästan 6 år sedan! 

Den lyckliga dagen då Dizni blev försvarsmaktshund!


En självständig, envis och sturks liten fröken som snabbt gjorde klart för oss att det är HON som bestämmer, möjligtvis att vi kan få göra vår röst hörd, självklart i utbyte mot en köttbulle eller två :)  

Dizni som vakthund på kungliga slottet :)


Om jag skulle välja ett enda ord för att beskriva fröken så är det:

**självständig**

Allt kan hon själv, hon behöver ingen i livet, hon kan både fixa mat själv för att hoppa upp på diskbänken är väl ingen konst?! Att promenera med matte är ju bara jobbigt, att inte få nosa när man vill, att inte få jaga oskyldiga små djur är ju rent ut sagt skittrist....typ så! 

Vid första anblicken är hon jättesocial, älskar allt och alla och följer gladeligen med vem som helst, vilket faktiskt är skönt, jag skulle aldrig kunna leva med en osocial hund! Men mycket bra saker har vi gjort tillsammans, som dessutom är på riktigt och inte bara konster på en lydnadsplan, vi har letat efter försvunna personer bl.a. Engla....inte en så kul uppgift, men vi gjorde nytta! Vi har vaktat det kungliga slottet, en erfarenhet jag absolut inte vill vara utan! Vi har ju dessutom varit skådespelare på Dalhalla, inte kanske så viktigt, men jättejätteskojigt! Dizni var dessutom i himmelriket, hon fick ju frolic :) 
 


Vi vill gärna tro att hon har ett bra liv hos oss, och ibland brukar vi fråga oss hur illa det kunnat gå om hon flyttat till någon som inte satte gränser?!?? Hon skulle inte bli farlig, för snällare hund får man leta efter, men en rottweilerfröken som inte får några ramar kan lätt ta över....

Hon är en utmärkt representant för rasen, frisk som en nätkärna, friröntgad både på armbågar och höfter, ögonlyst utan anmärkning, ett finfint MH och snygg nog att bli utställningschampion! 

Hon älskar barn, men hon har lite dålig kroppsuppfattning, så hennes uttryck för glädje resulterar ibland i att de små barnen trillar omkull :( 

Dagen till är firades med lite "tårta" Lite brukmat, några kex och ett tandbosrtben och lyckan är total!


Film på tårtkalaset! 

Lite paketöppning också!

Mer intresserad av det ätbara paket än det som piper :)Spajk däremot, gillade det pipande paketet lite mer än det ätbara :)


Nu hoppas vi att vi får fira flera födelsedagar med underbaraste fröken Skrutt!

Tjingeling och på återseende!


Kommentarer
Postat av: Karin

Stort grattis till Dizni önskar syster med familj! <3

2012-03-31 @ 17:57:09
URL: http://www.bengalning.net
Postat av: Eva-Lotta

Stort GRATTIS till Dizni på 6-årsdagen! Ordentligt firad har hon blivit också förstår jag :-)Hoppas att allt är bra med er.Hälsningar

Eva-Lotta

2012-03-31 @ 19:27:30
URL: http://web.comhem.se/~u1140041
Postat av: Malin

Stort grattis till fröken, vilka härliga bilder !

Kram Malin

2012-04-09 @ 09:43:25
URL: http://www.wheats.se
Postat av: Emma

Grattis :D

2012-04-10 @ 14:41:00
URL: http://tcd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0