Min matte är heeeelt knäpp!

Hej!
Dizni här....jag passar på att sno tangenterna när matte står i duschen och det bruna eländet sover *hehe*

Jag vill först bara klargöra en sak....jag GILLAR min matte!
I alla fall nästan jämt, visst hittar hon på tokigheter och kräver att jag ska vara med på massa lydnadstävlingar o tjafs, jag ställer upp lite halvhjärtat för att göra henne glad :) Det är för övrigt det enda positiva med att det bruna eländet flyttade in, då behöver inte jag anstränga mig så mycket, för Spajk ställer så gäääääääärna upp på mattes tokerier!

Men iaf, idag var jag säker på att hon drabbats av nån rejäl knäpp i huvet eller så!! För vet ni, hon plockade fram SKIDOR och selar o grejer och packade in i bilen...det bruna lilla eländet var så klaaaaart framme och studsade in i bilen....jag däremot anade ju vad som väntade, så jag vara bara tvungen att kolla lite extra innan jag klev ut, och kolla lite extra runt omkring trappan, och provsmaka snön på flera ställen innan jag med myrsteg gick till bilen....Jag vet ju att det inte lönar sig att ignorera matte i dethär läget, men om JAG går sådär sakta så lyder jag ju och då brukar hon vara nöjd....

Ut i skogen, bruna lilla eländet for ut ur bilen så fort matte sa "hopp ut", hon blängde argt på mig så jag masade mig ut också....på med selar o grejer, matte tog på sig skidorna och jag insåg att det inte fanns någon återvändo!


Vi åkte iväg, jag höll sånär på att fälla matte på en gång *hihi* det luktade ju jääääättegott på vägkanten, så jag gick åt det hållet, matte är ju iof duktig och har expanderkoppel och sele på mig, men det gör ju att alla små ryck som matte presterar knappt känns :)

Iaf så tänkte jag ge det en chans, så när jag nosat klart så tänkte jag att:
Nu jäklar ska matte få se på skidåkning!

Jag galopperade iväg för allt jag hade, tänkte att då lär ju matte trilla och sen är det slut på detta tramseri! Tro det eller ej, men bruna lilla eländet och jag drog för allt vad vi kunde, ÅT SAMMA HÅLL!?!?!?!

Vi far iväg i blixtens hastighet, döm om min förvåning när matte ivrigt hejjar på oss och ropar åt oss att springa fortare!??? Fortare går ju inte att springa?? Å inte hade tanten vett att trilla heller....

Men då kände jag att det verklign fick vara slut på tramset, för tror ni jag fick nån belöning för att jag sprungit fort som satan??? Nopp, inte ett dugg, ingen godis, ingen frolic, ingenting! Å inte kunde jag komma åt att få nå gos heller, för matte stod ju på skidor.....

Men DÅ mina kära vänner gav jag fulla fasen i att matte ropade åt mig att springa....jag lufsade på i min takt, d.v.s. i lagom trav!



Det bruna lilla eländet däremot, jodå, han sprang ju på där som om han hade eld i baken, alltså, vad är det för FEL på han??? Precis ALLT matte vill göra ställer han upp på? Har han ingen självbevarelsedrift alls???

Vi lyckades sen att fälla matte *hehe* hon blev lagom arg, men faktiskt mest på bruna lilla eländet som tog tillfället i akt att hoppa på matte, men det har jag lärt mig är en dålig idé....

Alltså, matte var inte så bra på att åka skidor, min åsikt är att det är bättre om skidspetsarna har lite avstånd, men mattes hamnade liksom i kors titt som tätt??

Hur som helst så var vi tillslut tillbaka till bilen, men stannar bara matte en kort stund och tar av sig en fleece-väst och styr oss sen åt ett ANNAT håll????

Då var jag riktigt less....men jag travade iaf på, det var en plogad väg och då gled ju skidorna lite lättare och det var inte så tungt för mig att springa :) Alltid något!

Alltså....
...ska matte prompt åka skidor kan hon väl för sjutton skida själv???
Eller överlåta dragandet åt nån som gillar det (läs det bruna lilla eländet)???

Jaja, matte sa iaf att jag var duktig, så jag får väl vila en stund på saken så får vi se om det blir nån mer gång, det var ju faktiskt lite kul när matte trillade.....hon lyckades med bedriften att trilla när hon stod stilla *hihi*

nåväl, det var allt för nu, på återseende!


Kommentarer
Postat av: Lennart

Ja jag kan inte annat än hålla med, de där med skidor kan man överlåta till nån som är dum nog att springa som dom hade eld i baken typ de där svartvita eländet som matte och husse tog hem, förstår inte va vi skulle med han till han är ju inte klok nånstans bara springer och springer jag förstår liksom inte vitsen med det. Puss och kram från Lennart

2012-01-05 @ 16:53:26
Postat av: Britt

Ja du Dizni, jag håller fullständigt med dig! Jag har provat samma äventyr som du och det blev EN gång och aldrig mer! Jag var ju tvungen att tillgå samma sort som den där bruna du vet och där kan man snacka om att jag fick smaka snö... Nej tacka vet jag lite lugn och ro och sans. You rock bruden!

2012-01-05 @ 17:04:43
Postat av: Jenny och iina

Måste bara skratta lite, du skriver ju så bra :)

Iina påminner lite om dizni, men det ska bli kul å prova nu när hon är frisk :) Kanske bättre drag då....

2012-01-05 @ 17:09:49
URL: http://medlem.spary.se/btkryddan
Postat av: mormor

Jag är benägen att hålla med om rubriken. Det är tur att du är så förståndig och vet att matte inte är sådär jättehaj på skidor längre, tror hon att hon fortfarande är 10-15 år? Sen undrar jag om matte tror att du är en häst, det är inte bra för dig att dra så tungt vid din ålder! Hoppas nu matte ger er en riktigt läcker middag för själva ska de väl fira sin 11-åriga förlovningsdag med god mat och dricka.

Många hundkramar till dej och det lilla bruna eländet från oss i Småland.

2012-01-05 @ 17:13:55
Postat av: Nixx

Ha ha ha riktigt bra skrivet Dizni, jag tror nästan att du får ta över detta skrivande ;) Fy snart får jag också hem ett sånt där brunt elände.

Puss & kram

2012-01-05 @ 22:38:03
Postat av: Anna & Lovis

Hehehe Härligt inlägg!

Kan se gull-Dizni framför mig :)

2012-01-10 @ 08:33:16
Postat av: Senior tant

Dizni kul att läsa om dina bedrifter och din lilla mattes tokerier. Fråga henne om hon inte kan visa dig ett lappkast? Säg att du kräver det nästa gång ni ska ut, för du har ju bevisat hur duktig du är nu är det upp till bevis för henne oxå!

2012-01-16 @ 12:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0