Utställning!

Ja, än en gång var det vänstervarvningsdax!

Vaknade i ett Sundsvall som bjöd på underbart väder, ett par grader kallt och strålande sol, jag sov på ett vandrarhem som heter Gaffelbyn, ett jättemysigt ställe! Jag tog mig tid att ta en promenad, och det var en fantastiskt fin park som låg granne med vandrarhemmet! Kan jag varmt rekommendera att bo på, billigt och väldigt fräscht. 

Iaf så kom jag fram till Bergeforsens ridstation...den såg mer ståtlig ut på utsidan än insidan....inser att jag är bortskämd med att bo granne med körhuset! Vilken tillgång! 

Iaf så var Spajk först ut, vi hade en motståndare, Walkabout Lakrits, lite kul att stöta på Lakki där eftersom jag tittade på den kullen också! 

Spajk skötte sig helt fantastiskt bra i ringen, inte bara i ringen utan hela dagen! Han stod finfint när domaren tittade och sprang såååå fint! Jag är mycket mycket nöjd med hans uppträdande!

Finfin kritik fick vi också:
Hanvalp med bra proportioner. Maskulint huvud, kunde ha mer kraft i nosparti. Vackra ögon. Tänder och bett ua. Bra hals & rygg. Kunde ha något mer förbröst. Bra bröstkorg. Välvinklad bak, tillräckligt fram. Bra ben & tassar. Något lös i fronten. Balanserat steg från sidan.

Vi blev sedan slagna av Lakki, vilket är helt okej i min värld! Som domaren sa till mig: En åttamånaders valp är ju inte direkt snygg ;)

Lite kul var att när han skulle ge mig hp så sa han först: Å självklart CK! Tacktack svarade jag, men det räcker med HP! Varpå han replikerade och sa: Ja, CK får du nästa månad! 

Så uppenbarligen så var det CK-kvalité på lille plutten, jättekul! 

Å så huvudanledningen till att vi åkte...fröken D skulle ju ta sista certet....hon skötte sig också helt fantastiskt! Brydde sig inte ett dugg om andra hundar, däremot så tyckte hon i vanlig ordning att alla människor var till för henne och ville bli hälsade på?! Men hellre en glad och social rottis än en argsint otillgänglig! 

Inne i ringen skötte hon sig jättejättefint, sprang såååå fint och så fort så vi drog i från dom andra med flera meter :) 

Vid enskilda bedömningen stod det en tant och prasslade med en påse utanför ringen, Dizni stod sååå fint och tittade på den prasslande påsen, så tack för den hjälpen! 

Kritiken löd:
Feminint huvud, kunde breddas något. Utmärkt ögonfärg, kunde vara något mer utfylld under ögonen. Något stora välburna öron. Bra överlinje i stående. Något flat bröstkorg. Kunde ha något mer benstomme till sin storlek. Välvinklad. Rör sig med bra steglängd men löst fram. Välvisad & Välskött! 

Men tyvärr räckte det inte till något excelent...domaren kom fram och förklarade varför, hon inledde med att säga: Du har en jättetrevlig, välskött hund i bra kondition! Sånt är alltid kul att höra, särskilt från en ras-specialist! Hon förklarade varför det "bara" räckte till Very Good och det var den lösa fronten, men hon sa att det fixade sig med lite fysträning och muskler! Så även om det såklart är lite trist så känns det ändå skönt att få veta varför och framförallt att vi kan göra något åt det! hade det varit en ful svans så hade jag ju inte kunnat göra något åt det! Men nu ska det fysas så vi får vårt efterlängtade championat!

En utställningsdag är ju alltid supertrevlig! Massa folk som man lärt känna och byter några ord med här och där! Känner nästan bara rottisfolk, så jag hängde vid rottisringen :)

Några bilder har jag inte....så håll tillgodo med text!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0