Bara massa text.......

...japp, bara massa text!

Förra inlägget var också massa text....men snart kanske det kommer lite bilder, vem vet??

Helgen har varit minst sagt intensiv, kanske inte låter som vi gjort så mycket, men det vi gjorde tog på krafterna!

Började på fredagen med lite skoljobb, kvällen ägnades åt packning och en djupdykning i garderoben, packning av "gröna" kläder inför lördagens rek. inför söndagens övning, ni fattar va??? Djupdykningen i garderoben gjordes inför lördagskvällens jubileumsfest med Nedansiljans BK som firar 40 år! Det plockades iaf fram kläder på alla håll och kanter!

Jag hann också skriva klart ett PM inför söndagens övning, jag skulle hålla ett pass i orientering?! Ja, tro det eller ej, men jag känner mig faktiskt rätt säker på karta o kompass! Så säker att jag vågar mig på att instruera andra!

Jag kröp i säng tidigt på kvällen, 8.30 på lördagen skulle vi åka till Falun för att sätta upp kontrollerna och göra en koll inför övningen. En trevlig åktur med Anna, tur det inte var några karlar med i bilen, för fy tusan vad vi skvallrade och pratade!!!

Den obligatoriska svängen förbi donken för inhandling av kaffe innan vi körde ut på fältet, när vi kom till farben var det inträdesprov till tjänstehundskurs och såklart massa kändisar vi var tvungna att prata med en stund. Sen gav vi oss av ut i skogen med kartan och kompassen för att sätta kontrollerna, det var ju kända marker så vi var väl inte sådär jätteuppmärksamma på kartan?!

Tro det eller ej, men vips sa hade vi gått x antal hundra meter förlångt och fick vackert vända tillbaka....tji fick vi! Men rackarns trevligt hade vi :) Spajk sprang som en tok runt oss medans Dizni vackert fick gå kopplad då det kryllar av rådjur på fältet.

Väl tillbaka vid farben kom vi på att vi skulle åka till Jämmerdalen och kolla läget, det gjorde vi och där blev vi vips bjudna på lunch, vilket vi såklart tackade ja till! Tillbaka till farben för lunch....Spajken fick vara med och socialisera lite, vilken han klarade med glans :)

Som tack för lunchen erbjöd vi oss att köra tillbaka alla iso-kärl till Dalasalen, på vägen in dit mötte vi Kn P och Lt S, så då blev vi bjudna på kaffe i Stenbockshallen....Vem säger nej till kaffe? Inte vi iaf :)

Mer folk att prata med och mer folk som ville hälsa på Spajk...Stora macho-karlar med finfina grader kröp omkring på den snöiga marken och gosade med Spajk, undra just vem som njöt mest? Spajk som blev gosad med, dom gosande gradprydda karlarna eller jag som fick se mina pedagogiska förebilder bli alldelles fjolliga?!?! :)

Jaja, mer miljöträning blev det då vi gick en bit på en rejält lutande gallertrappa, knappt så ens jag kunde gå utför utan att trilla!

Klockan gick som en elvisp så det var lååångt efter lunch när vi kom på att vi "måste" gå på ica och handla lite, årets första hyacinter och några julskivor blev det!

Väl hemma igen fick jag städa ur bilen från alla hundsaker, studsa in i duschen för att 1 timme senare ha rastat hundarna och satt i bilen igen på väg mot Insjön och 40-årsjubileum! En kväll som inte lämnar några större bestående minnen men som var trevlig....Lurbo Stompers var kvällens höjdpunkt! Fy fasen vad roliga!

Tidigt isäng för att tidigt gå upp och vara i Falun strax efter 0800 på söndag morgon..... Dagen Ö som i Övning. En bra dag med många goda skratt och trevliga pratstunder!!! Orienteringen gick bara bra, alla grupper kom runt och jag fick beröm för mitt pedagogiska upplägg :) 

Jag lämnade övningen innan den var riktigt slut för att hinna hem till 18 och öppna körhuset, direkt upp till körhuset, öppnade körhuset, hem och klädde om till de kläder jag redan plockat fram i fredags, studsade ut 10 minuter senare efter ombyte och toalettbesök och vidare till Sibylla för att handla middag innan jag for tillbaka till körhuset! Sittandes på en liten stol i körhuset åt jag min söndagmiddag bestående av en "Hällta hällta med tjöck kååååv" d.v.s en halv portion mos, en halv portion strips och en tjock korv :)  

Vi tränade lite och jag lånade Jennie till en påvisning med Spajk, han var rätt trött kan jag säga efter två intensiva dagar...men han skötte sig jättefint, trots den nya figgen och trots den nya miljön :) Duktig kille!

Fröken hade såklart också varit ute och fått sin beskärda del av socialträning under helgen, så hon var också rätt mör men gjorde ändå ett kanonfint lydnadspass med bl.a inkallningar i världsklass :)

Efter 2 timmar i hallen fick jag äntligen åka hem.... Jag var rätt trött och satte direkt fart med att packa upp alla gröna kläder för om jag satte mig i soffan fanns risken att jag skulle somna innan jag  hade sagt flaskhals var rätt stor! Men när jag väl satte mig i soffan kände jag mig nöjd :)

Dizni hade då för länge sedan somnat och låg i sin fotölj som en liten boll, Spajken däremot for runt som ett litet bränt popcorn...övertrött skulle jag kalla det!

Ja, så kan en helg se ut! På ett ungefär har jag från fredag kväll till söndag tillbringat 4 vakna timmar hemma....! Tur det är skola  idag så jag får vila lite ;)

Ikväll kommer Nicklas hem från Mocambique, vi längtar! Jag hade så tråkigt en kväll så jag klädde lite kartonger i tapet, tjusigt värre :) Bildbevis finns i ett inlägg nedanför!

På återseende!!!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Snälla du, det heter ju "hällta, hällta med é halv rääk och tjöck körv"!! Du har haft en intensiv helg och inte hunnit längta efter Nicklas altför mycket.

Kram

2010-11-22 @ 11:58:11
Postat av: Carolin

Men jag äter ju inte wääääk så då kan jag ju inte beställa det?? Men jag får varje gång förklara vad de är för något.....Att dom aldrig lär sig?!??

2010-11-22 @ 13:27:22
Postat av: Angelica

Ja, det är väl våran målbild med, och kommer nog träna ungefär så också. Hoppas det blir bra!

2010-11-23 @ 14:21:46
URL: http://samiogrimm.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0