Hänt sen sist?!

Ja, nu har det gått ett helt gäng dagar sedan jag skrev sist.....Vilket beror på att jag prioriterat annat! Till största delen har jag varit moster åt Tuva o Axel, dotter åt mor & far och systeryster till syster! Ja, inget ovanligt förvisso, men jag var på lååååångweekend i småland, helt underbart!!!

Astrid Lindgrens värld stod på programmet under torsdagen, underbart mysigt! Trots regnväder och försäsong tyckte jag det var mycket folk, så undra just hur det blir under högsäsong?! Vi träffade Pippi, Emil och Nils Karlsson pyssling och tittade på ett gäng olika teatrar! Fantastiska skådespelare!! 

Fredagen åkte vi till Västervik jag o mamma, den staden ligger mig lite varmt om hjärtat...jag har ju ändå bott där i 3 år! Nu var det ju ett antal år sedan, närmare bestämt 16 år sedan jag flyttade dit. Trots en rätt hemsk dialekt så gillar jag stället! Tänk att jag en gång verkligen gillat dialekten, ofattbart......
Vi shoppade lite, både till Åsen, mig och såklart till Dizni! 

Lördagen var det veteranrally i Gullringen, nästan 50 gamla traktorer och ett gäng mopeder, fasen vad traktorer folk har i sina gömmor?! I samband med rallyt stötte vi på dagens första kelpie, en fin svart hane som ägdes av en gammal klasskompis pappa. Sen for vi vidare till en gigantiskt stort jordbruk och tittade på deras supermoderna anläggning med kor på lösdrift och med mjölkrobotar som mjölkar helt utan "mänsklig" hjälp! Helt otroligt?! Snacka om förbättring av kornas tillvaro, nu kan de äta när de vill, de kan mjölkas när de vill och de kan gå ut när de vill! Där stötte vi också på dagens andra kelpie, en brun hane! Lite stor men ack så trevlig!! 

Sen for vi iväg till Lilla lilla landet och tittade en sväng, det har växt lite sen jag va där och jobbade.....

Söndagen var det då dax för den egentliga anledningn till att jag åkte till småland, utställning i Nybro, jag hade såklart hoppats ta sista certet och få det efterlängtade SE UCH! Och jag kan väl bara säga att vi har en himla motvind i ALLT som har med hund att göra just nu...många små parametrar som gör att det mesta verkar gå åt skogen! Iaf så dök det upp en hund till, vars anmälan inte betalats i tid men som ändå fick vara med, och om den INTE hade varit med så hade vi fått certet, vi stod som tvåa i bruksklass med CK....Jävla Skit! Sen blev vi trea i bästa tik, men det känns som det kvittar...Inte ens en sketen CK-rosett fick vi?!

Kritiken kommer här: Bra överlinje, bra huvud, bra bett, står något fransyskt framtill, kunde ha bättre knävinkel, välkroppad, rör sig bra, borde ha mera benstomme för sin storlek.

Ja, domaren var lite märklig, det enda hon gjorde var att hon tittade jättenoga i munnen, men kände inte ens på hunden i övrigt?! Alla fick springa olika, några fick springa runt i ringen och några bara fram och tillbaka?!?? När vi klev in i ringen sa hon dessutom: Men vad är DETTA för klass???? I en riktigt tråkig och nedlåtande ton....Är det brukshundar eller utställningshundar vi ska ha???   

Överlag tycker jag att det var en dåligt arrangerad utställning! Jag har sett en del utställningar och dethär var nog en av de sämsta, svårläst katalog, rörigt PM och väl på plats så var visserligen ringarna stora och fina, men sen var det väl slut på det som var bra! Röriga och långsamma sekreterare som inte hade koll utan frågade utställarna själv vilken placering de kom på! I katalogen fanns det inte heller någon lista på i vilken ordning finalerna skulle dömas, inte heller vilka "klasser" som skulle dömas! Å så till sist, varför heter det glasbruksutställning om det inte finns tillstymmelse till glasföremål?! Läste dessutom i deras gästbok nyss att de bad om ursäkt för att finalerna varit röriga och att det fattades priser....det är RIKTIGT dåligt! Nu hade jag kanske varit med vänligt inställd om det gått bra för oss, men arrangemanget ska väl vara bra oavsett placering?! En sak är då säker, jag kommer inte åka tillbaka dit! Min åsikt är att hellre en rosett för mycket än en för lite! Dela ut så många rosetter man kan, för då går alla besökare nöjda o glada därifrån, och kommer tillbaka kommande år...

Undra hur det kommer sig att NBK alltid har mycket folk på sina arrangemang?! Jo, visserligen är vi ett gott gäng som jobbar och som gör detta för att vi verkligen vill, men vi är också generösa med priser! Oavsett placering så går man inte tomhänt från våra tävlingar/utställningar! 

Nåväl, nu är det slutgnällt!   

Visst har ni väl sett alla fina bilder i inlägget???? hmmm, eller hur???????? Det har ju varit lite halvdåligt väder, och den enda dagen solen sken var på veternrallyt, och då hade jag Dizni ute och att fota OCH ha Dizni med är lite problematiskt...särskilt som jag är mån om att omgivningen ska tycka jag har en väluppfostrad och trevlig hund, vilket innebär: Inget stirrande på andra hundar, inga morr och definitivt INGA skall!! Som jag skrivit förrut så har inte alla samma syn på hunduppfostran som jag har...vilket innebär många hundar med sele och flexi-koppel, som gärna får hälsa på alla hundar inom en km radie....Nåja, det är den enkla förklaringen till att jag inte tagit en enda liten bild med Canon'en under dagarna i småland.

Tuva och jag var ute och gick i Södra Vi, vi mötte ett par andra stora hundar som började stormskälla på oss, Dizni sköter sig SUPER och tittar direkt på mig och får lite godis innan vi går vidare, då säger Tuva: Men moster, varför skäller inte Dizni? Som den überpedagog jag är svarar jag såklart med en motfråga: Men du, tycker du det är trevligt när dom står o skäller så?? Tuva svara: Nej, för det låter inge trevligt alls....

Tuva förklarade dessutom högt och tydligt på utställningen att Dizni minsann var den sötaste av alla hundar och tyckte att domaren hade fel och att Dizni borde vunnit och fått rosett! Sådeså!!

Jaja, jag har haft helt underbara dagar, luktat på gullvivorna och bara njutit av att gräsmattorna var gröna och att det var varmt o skönt!

Måndagen styrde jag kosan hemåt igen, passerade IKEA utan att gå in?! Duktigt jobbat! Jag hade ju varit in på vägen ner och beställt köket till Åsen!!!! Häftigt värre, prel.lev.datum är den 2 juni....Sen rackarns ska det snickras å fixas!! Nicklas råkar visst vara på kurs då, så jag får väl bygga kök själv :) Kan själv :P 

Han har ju varit i Palestina några dagar nu, kommer hem om några timmar :) Med julkrubba o sandaler :P 

Hela måndagen satt jag i bilen, när jag kom till Katrineholm fick jag ett infall att svänga av och åka ut till Kjesäter  Den plats där allt började....eller nåja, jag träffade iaf Nicklas där för 12 år sen....Det är så vackert så det gör ont där nu....vitsipporna blommade och bokskogen hade slagit ut och silade ljuset sådär fint som bara bokskog kan!


Kanske inte så vackert för utomstående, men i mina ögon vackert....


Dizni travar på "vitavägen" drygt 1 km lång väg.... från skolan ut till busshållplatsen...





Miatorpet!


mmmm, bokskogen!!!


En inte så snygg bild på lilla fröken....



Huvudbyggnaden...


I rummet på övervåningen bodde Nicklas under två år, och då även delvis jag förståss :)


Entrén till huvudbyggnaden.....


Ser ni fönstret med david-stjärnan?? Ser inte så stort ut va? Men det är ungefär 60 cm i diameter och tungt som stryk....Det har en gång fallit ner på trappan och missat Nicklas huvud med ett par cm....!

Ja, det var en lunchpromenad i nostalgins tecken!

Väl hemma igen efter att ha varit "på väg" i drygt nio timmar, stannade och långlunchade i Västerås också så kom jag hem och insåg till min glädje att gräsmattan jag gödlsade innan jag åkte hade fått en rackarns fin grön färg....men att inte bara gräset växt utan också maskrosor och annat som inte hör hemma i min gräsmatta :( De nysatta kaprifolerna hade också tagit sig rejält och jag längtar till dom slår ut och sprider väldoft omkring sig!

I går var det dax för ännu en träff i friluftsledarskapskursen, ett gott gäng som har nära till skratt! Vi skrattar mest med varandra, men även lite åt varandra :) Kajakpaddling stod på schemat, jag är ju betydligt mer van att ta mig fram på vatten när det är flytande än när det är fruset, så jag såg jättemycket fram emot dagen, att sedan vädret var kanon gör ju inte saken sämre! Solen sken och det blåste nästan ingenting alls. Lite kallt i vattnet var det allt.....fick jag vackert erfara :) 

Jag råkade bli lite övermodig så jag hoppade lite vårdslöst i kajaken vilket fick till följd att den råkade tippa lite....fast bara liiiiiiite, lagom blöt blev jag iaf! Det var grunt vatten, så det vart inget helkroppsbad, som tur var! Värre var det för stackars Viktor som tog ett rejält bad när vi övade sidförflyttning, fy vad kallt!

Det är så himla underbart att sitta precis i vattennivån och bara glida fram helt tyst....Inser att jag faktiskt borde göra slag i saken och skaffa mig en kajak! Tänk er att bara ta kajaken på axeln och gå ner till Siljan i soluppgång och paddla ut i friheten...!

Jag avslutar med några bilder från mobilen!

 
Fotvädring under KFÖ´n.....

PlC Richaud över stenhårt.....:)


Jag ska aldrig mer klaga över att jag har mycket tvätt.....ordet Tvättberg får sig lite nya dimensioner...

Å så till sist några bilder från ALV.....Tuva o Axel som bröderna Lejonhjärta!

Tuva som sin idol Pippi!!!!!


Ja, grattis till er alla som orkat ta er igenom detta rätt långa inlägg?! Måste såhär till sist också tacka för de kommentarer som jag fått på mitt förra inlägg! Jag trodde jag var ensam i hela världen om att tycka så, men tydligen känns känslan igen....

Nu laddar vi för kommande helg :) Återkommer med rapport framöver!

På återseende!!!!




Kommentarer
Postat av: Jessica

Du hade nog haft mer skoj hos oss i skogen än på utställningen tror jag, det är ju hur vovven är hemma och i träning/tävling som räknas mest. Givetvis extra pluss i kanten om den är snygg också men det är ju våra vovvar, det vet vi ju :-) Hoppas du kan leka med oss en annan gång. Kramar från ArbråZoo

2010-05-19 @ 11:13:09
URL: http://www.tjw.se
Postat av: Camilla & Nixx

Så du fick sandalerna till slut :)

2010-05-19 @ 20:11:05
Postat av: Elin

Härliga bilder i bokskogen.

Fönstret på byggnaden är ingen davids-stjärna (6-uddig) utan ett pentagram (5-uddigt) =).

2010-05-24 @ 23:35:36
URL: http://www.varghund.com
Postat av: Madelene, Melker & Milton

Visst är det f-n så mkt roligare att tävla om man får ett pris för sin prestation hur ynka den än månne vara! Finns väl inget som är så surt som att vinna sin klass och bara för att man råkar ha ett 2:a pris istället för ett första pris så får man inget pris... =(



Men ni i NBK har ju jättebra arrangerade tävlingar med, ni jobbar snabbt och är trevliga med! =D

2010-06-02 @ 16:15:28
URL: http://maddy81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0