en sanning med modifikation?!

Ja, det står visst på hemsidan att dagboken uppdateras "då och då"?!
Det borde nog stå med ytterst ojämna mellanrum.....

Menmen, nu är det dax igen! Håll tillgodo, mer bilder än text visseligen men bilder säger ju mer än ord :)

Vi har haft besök!!!!!!!!!!!!
Inte vilket besök som helst, utan systeryster, Lars och deras underbara barn Tuva och Axel.

Dagarna fylldes av aktiviteter och utflykter, den första utflykten gick till Karl Tövåsens fäbod, en levande fäbod som drivs i gammal stil med tillverkning av messmör och ost.

       

Vi åt kanongoda mackor, fäbodknäcke med messmör och deras egen "små-ost"

Väl hemma igen blev det såklart en tur ner på samhället och Classic Car Week, en liten tillställning som samlar en del människor och en hel del bilar :) Det kryllade av bilar och människor.....Tuva och Axel var i sitt esse och vinkade och fick bilar att tuta i tid och otid!

Såklart var det fika!! Axel ville inte sitta på bänken där vi satt, han valde sin egen bänk....
kakan var viktig att hålla koll på så den inte blev smutsig...



Det kom en liten lätt regnskur......Så familjen Milde kröp ihop under paraplyet

Lilla spillevinken Axel?!

Nicklas kröp in i sin fjällräven och väntade ut regnet......


Axel tyckte det var "sådär" kul att behöva sitta still under paraplyet....och sprattlade som en liten orm för att komma loss.


Tuva & Axel spexar med kameran.......




Dizni tycker det är uuuuuurtrist att behöva sitta uppbunden när vi åt lunch....


Vi hann en sväng till lager 157 också och en rolig eftermiddag på framtidsmuseét i Borlänge, en eftermiddag som uppskattades inte bara av barnen.....:)

Som den moster jag är hade jag köpt lite små presenter, dels "duktiga" presenter i form av böcker och lite roliga presenter i form av såpbubblor, eller blåsbubblor som Tuva sa.













Efter en stund kom dom på att Dizni gillade att jaga bubblorna....iaf en stund innan hon lyckades fånga dom och insåg att dom smakade blääääääää




Det var härliga dagar!!

Det blev några dagars jobb innan det var dax för nästa "happening", gården har haft besök från deras "systergård" Corrymeela som ligger på Irland. Det var ett gäng på 8 ungdomar plus ledare som turistade runt i dalarna och upplevde några härliga dagar här i Rättvik. Deras vistelse avslutades med jag och Nicklas tog med dom ut på hajk! Det var en liten minihajk mest för att dom skulle få pröva på hur det är att vara turist i den svenska naturen. Det var en hajk ála light med utkörd packning och väl förberedd mat, dom var iaf liiiite nervösa och frågade flera gånger om det fanns björn i skogen, när jag dessutom berättade att det fanns varg blev dom lite lätt rädda och frågade om det var lugnt att sova mitt i skogen?!

Jaja, alla har vi olika vana av naturen och olika referenser på vad vi tycker är "farligt"....Dom var iaf helnöjda och likaså jag och Nicklas!

I morgon åker vi till Åsen för att fortsätta vår köksrenovering, vi har ju stött på problem mest hela tiden, så håll tummarna att det fungerar i morgon och vi kan fortsätta som planerat, börjar bli less på att ha köks-skåp stående lite överallt i stugan.....

På återseende!


Kommentarer
Postat av: Andreas & Mörka Molly

;)

2010-08-07 @ 21:14:18
URL: http://andreasmolly.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0