Kökshelvete!

Okej, nu blir det gnäll på massa småsaker, men just här och nu är jag bara sur! Tant Anna skulle säga åt mig att tagga upp och äta lite choklad, men jag är ledsen Anna, jag har testat o det funkar inte! T.o.m testat marschmusik o Dizni´gos i kombination med kaffe o dumle-kola! O inte heller det funkar....så nu är det illa ;)

Men OM jag stirrar rakt in i TV´n så ser jag iaf inte eländet till höger om mig.....där bl.a. dom två skåpsdörrarna med fel nyans ligger....eller där dekorlistbiten som är för kort för att passa ligger.....eller där täcksidorna som inte får plats står....och så alla lådinredningar som jag hoppades få sätta in på fredag ligger...Och skulle jag gå ut i köket så får jag vada fram i sågspån....och dessutom mötas av ett ytterst halvfärdigt kök, som saknar hörnskåpsluckor och dekorlist som anländer med bil från IKEA den 29:e.....

Jag ser också väggar som är omålade (fortfarande?!?!) och en sparksockel som är nästan på plats.....men jag ser inga täcklister upp mot taket, ingen spis, ingen diskmaskin och heller ingen kyl....MEN jag ser ett felsågat hål i diskbänksskåpet! Alltid något......

Alltså.....jag börjar bli less på att duscha samtidigt som jag diskar alt. tvärt om.....eller dammsuga två ggr per dag, en gång på kvällen och en gång när snickarna är på lunch (så dom inte ska tycka jag är petig) dom tar iaf av sig skorna innanför dörren och hänger upp jackorna! Dom är verkligen jättetrevliga och gör så gott dom kan, men när IKEA inte gör så gott dom kan, då är det inte lätt!

Det verkade ju för bra för att vara sant då allt fanns på varuhuset, så allt var ju frid och fröjd tills igår...då upptäcker den ena snickaren att det är en annan nyans av vitt på hörnskåpsluckorna....jag ringer såklart och reklamerar, det tog bara typ 10 minuter så hade han lovat nya luckor tills på fredag! Okej...det var liiiite strul med ett tillverkningsnummer, men det löste sig tack vare dom hjälpsamma snickarna som letade kartong medans jag väntade i telefonen med reklameringskillen!

Men så idag då....då kommer snickarna och säger att det fattas dekorlist...jag ringer upp reklamationsavdelningen, för det är ju trots allt dom som gjort fel, dom granskade hela ritningen och sa att det skulle funka! Jag fick prata med en annan kille än igår och han skulle, trots att gällde samma inköp, absolut ha ett kvittonummer?!?! Jag blev såklart tokirriterad och frågade hur i hela världen jag kunde reklamera igår UTAN kvittonummer??? Han envisades och jag förklarade då att ekonomiavdelningen dessutom var på tjänsteresa, vilket är helt sant, så det var ju liksom inte bara att stövla in o hämta kvittot!

Men icke, utan kvittonummer, ingen ny list....nåja, det var ju bara att ringa Nicklas (som är på samma tjänsteresa), som i sin tur fick gå till Anna-Britta och fråga var kvittona fanns....sen ringa tillbaka till mig, berätta var dom låg plus koden jag behövde för att överhuvudtaget komma in. Men vips så kunde jag stövla in o hämta kvittona! Eller först var jag ju naturligtvis tvungen att kopier kvittona....som ju var typ 60 cm långa......

Sen hem igen, ringa kundtjänst som svarade utan större fördröjning, jag förklarar ärendet (och behövde som tur var uppge kvittonummret!!!) och tjejen svara: dröj kvar lite så ska jag bara göra iordning papperen......Jag dröjde 30 minuter, sen la jag på luren.....det var EXAKT 30 minuter för jag kollade på telefonen hur länge samtalet varat!

Nåväl, jag ringde såklart upp igen och fick prata med en annan tjej.....förklarade mitt ärende, denna gång vääääldigt kortfattat! Hon tog först mitt telefonnummer och om jag trodde jag blivit bortkopplad så skulle jag lägga på direkt så skulle hon ringa upp mig, smart tjej!!!! Iaf så slutade det hela med att vi ska betala 225 kronor för en ny list som kommer levereras tillsammans med luckorna den 29:e dec! bläääääääääääääää!

ja, så kan det gå! Jag lovar att målaren blir sjuk, eller iaf drunknar lite i färgen, kylen/diskmaskinen/spisen/fläkten är väl såklart slut på lagret alt. i fel storlek! Tur iaf att snickarna är trevliga! Annat var det med rörmokarn som var här idag, han hälsade inte ens när han klev in?! Rätt som det var när jag passerade köket på väg in i matsalen för att hämta mig en clementin, då såg jag ett par skor sticka ut ur bänkskåpet som jag inte sett förrut och hälsade såklart! (Notera att han alltså INTE tagit av sig skorna....*morr*)  

Men som sagt, det är inte mycket som är roligt idag....som lite grädde på moset så kom målarna förbi och trodde dom kunde börja spacka idag! Men tji fick dom, men i morgon kommer han och ska spackla, på fredag sätta väv och på måndag måla! Men förhoppningsvis så är skåpen klara till helgen så vi iaf kan börja bära tillbaka alla pryttlar! Annars blir det kämpigt till jul.....tur mamma kommer i mellandagarna ;) Å svärmor! Vi kan bära porslin så kan papporna snickra klart :) Nejdå, om jag så ska snickra själv så SKA det vara klart till jul!

Nej, nu ska jag sluta gnälla! Det finns iaf några positiva grejer....det är smidigt att ha papperskorgen fritt stående i rummet, tänk vad massa skåpsöppningar/stängningar jag sparat! Jag kan äta kokt korv till lunch utan minsta dåligt samvete! (Värm vatten i vatten kokaren, lägg korven i en kastrull, häll över vatten så det täcker...låt stå en stund, koka upp mer vatten och häll på nytt varmt vatten och låt stå ytterligare en stund så är korven ganska varm)

Å så det mest positiva, man bli väldigt medveten om hur mycket porslin det går åt! Nu använder vi samma tallrik jämt, som vi snabbdiskar i badkaret! Inga nya kaffemuggar för varje nytt kaffedrickande här inte!

Ja, nu är det kvällspromenad med skrutt, som är lite hängig??!! Hoppas det beror på löp...hon ska börja om typ 5 dagar!

På återseende!!!!

Kommentarer
Postat av: Camilla o Lennart

åå va jag är glad att vi gjorde köket på sommaren så att man kunde bygga skåpen ute, men diska i handfatet va ingen höjdare, inte heller att ha köksbord+kylskåp+den gamla spisen inne på vårat lilla "kontor" utan vatten och en liten bebis på de sen men det gick de med utan "skillsmässa" =)

2009-12-17 @ 10:00:34
Postat av: Anonym

ÅHH Vad gnälligt nudå!! Ni har ju verkligen haft raksträcka förut. Det blir ALLTID en massa strul vid om/nybyggnationer, fråga oss som haft hus i 30 år. Har ni inte funderat på engångsartiklar till mat eller diska på "gården"?? Vi kommer och plockar in porslinet, inga problem.... om du hittar sen är ju en annan 5:a. KRAM från ett igensnöat S.VI

2009-12-17 @ 10:47:59
Postat av: Senior tant Anna

Men vännen då, har inget av detta funkat du skriver om så har du det vsårt, de må jag säga. Men du har iaf snö och kallt det är alltid något. Du älskar ju snö:-) Jag har inte haft tid att ringa dig för jag hittar inte ditt nummer i telefon och jag har inte hunnit leta i en adress bok.....men jag ringer snart. Kram på dig vännen

2009-12-17 @ 12:46:41
Postat av: Lars

Din blogg är SÅ bra, inte för att vara elak men jag skrattade åt ditt senaste inlägg, längtar efter att få läsa fortsättningen, ni får säkert fira jul inne på stiftsgården för dom blir nog tvungna att sätta upp ett nytt hus till er innan allt är klart.

2009-12-17 @ 14:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0