Dagen idag!

Har gått till lite hemma-pyssel, bara gått och njutit av att vara hemma utan att ha några större planer för dagen.

Hundarna verkar ha fattat hur vi hade planerat vår dag....


Efter frukost åkte vi i alla fall ner till byn och hämtade lite mer färgprover, jag kunde inte låta bli att väga dom när vi kom hem....och vi har hämtat 1,2 KILO färgprover & färgbroschyrer!!! Snacka om att vi gett oss själv beslutsångest! 

Några av alla våra broschyrer.......

Sen har jag ju varit lite dålig på att lägga in bilder...så här kommer några! 
Köksbordet med årets första tulpanbukett!
 
Köksmöblemanget! Med den nymålade stolen som fick samma färg som soffan, fast bara nått år senare ;)


Arrac sitter normalt INTE i soffan, men för att göra bilden lite roligare så fick han sitta där en stund!

Om ni någonsin får för er att vilja skära egna passpartouer, så glöm det! Det var toksvårt och gjorde ont så in i h-vete i fingrarna.......Nu kanske man kan välja lite tunnare kartong än jag gjort....men när jag låg där på knä och skar så förbannade jag min egen envishet mer än en gång! Det hade fasen varit värt att be gallerix skära åt oss, trots att de skulle kosta 97 kr styck, nu fick jag ju båda för 45 kr! Snacka om snål.....
.

Såhär såg det ut när jag höll på och pysslade....

Vi hann såklart med en promenad också, upp runt s:t David, skönt att komma ut lite och låta hundarna rasa av sig i snön! Det var ju inte direkt skottat nån gångväg, så vi pulsade i snön vi också! 

Nu ska jag krypa upp till hundarna o husse i soffan! 

På återseende!

http://www.arrdiz.se  

Jag är utmanad!!!

Idag har jag fotat!!! Ska bara fixa dom in i datorn innan ni får se dom!

Men tills dess får ni ta del av den utmaning jag fick av LKarlsson!

Tre jobb jag haft

1. Resturangbiträde på Astrid Lindgrens värld

2. Snickare på Lilla lilla landet (tro det eller ej :) )

3. Växelhäxa på Stiftsgården! Eller receptionist som det nog heter egentligen.....


Tre platser jag bott på

1. Västervik

2. Hallstahammar

3. C-kasern :)


Tre saker jag gillar att se

1. Syskonbarnen

2. Trötta hundar!

3. Goda vänner!


Tre favoriträtter  

1. Grillat i alla former!
2. Väl tillagad oxfilé.....

3. Tacos


Tre platser där jag helst skulle vilja vara nu  

1. Utomhus i snön med maken o hundarna!

2. Hos systeryster...

3. I stugan med en målarpensel i handen!


Tre personer som jag utmanar:

1. Systeryster!!!!!
2. Josefin med Cpeja
3. Lena med Elsa o Drama

Ja, håll tillgodo sålänge, jag lovar att det kommer bilder under dagen!


en bra dag!

ja, en helt och hållet bra dag har jag haft idag!

Började med att åka till Lager 157 och shoppa lite, jag handlade ett par jeans och 4 linnen, Nicklas köpte också jeans, en skjorta och en huvtröja. Jag tyckte det blev dyrt...men 1600 för ett par Wrangler jeans oech ett par Lee jeans och en bondelidtröja...är ju inte direkt dyrt...plus då skjortan o linnen! Som tack för att nicklas betalade bjöd jag på lunch :) De é äktenskapets fördelar :)

Hemma igen satte jag mig och skrev årsmötesprotokoll och adresslista för rottisklubben, det har blivit liggande drygt en vecka...men nu är det äntligen gjort!

Klockan 16 började jag jobba i repan, blev inringd akut i går kväll, och jag hade ju inget annat för mig! Så jag har tillbringat kvällen med att bara umgås med folk och ha trevligt! Ett urskönt gäng från Södermalm (eller va det Östermalm???) jaja, dom var supertrevliga och inte alls sådär stockholms-snobbiga! Dom lyckades med bedriften att tappa bort en tjej på vägen från lägergården och in till huvudbyggnaden, en sträcka på max 25 meter!!! Shit pomfrit, snacka om lokalsinne noll!

Nu är jag iaf hemma igen och ska krypa till sängs, har lite planer för morgondagen, men vädret är lite chef där...hoppas på en långpromenad på isen med grillad korv o hela grejen, men om det är samma väder som idag, d.v.s fuktigt och 15 minus och dis så man knappt ser handen framför sig så stannar jag hemma! Har ev. planer på att åka till Mora o kolla dragtävling, men även det är väderberoende! Jag är ju inte riktigt frisk från min förkylning än...så igentligen borde jag hålla mig inne och i stillhet....Blir det inomhustjänst så ska jag skära passpartouer till korten på Tuva o Axel och fixa till så dom kommer upp på väggen. Tänkte hinna med att slipa av stolen också....den är i rätt dåligt skick...så jag lär få spackla lite också...men det blir ju fint när det blir klart! Det var väl ungefär lördagens planer, söndagen ska jag på säk-utbildning i Falun, inte så upphetsande men oerhört viktigt!  

 Nu, väntar en dusch innan jag kryper till sängs! Godnatt!

 http://www.arrdiz.se

Ruskigt effektiv!

ja, efter en sovmorgon satte vi fart! Vi har ju lyckats vända dygnet rätt friskt, är vakna till tolv halv ett och sover sen alldelles för länge.....

menmen efter en sovmorgon satte jag fart, projekt fixa papper stod på programmet, men först städade jag i medicinlådan, slängde gamla halvtomma askar och plåster från typ 1990-talet! Sen tvättade jag en stol som vi ska måla och ta ut till stugan,  nu ska den bara slipas o målas! Sen fortsatte jag till dagens huvudprojekt, plockade bort alla gamla papper ur pärmar o lade i fina boxar som jag prydligt skrev namn på. Sen fortsatte jag med att fixa hundarnas pärmar och satte in alla protokoll o diplom. Det tog sin lilla tid och jag blev abrupt avbruten av Dizni som kom farande o studsade rakt in i alla pappershögar....hmpf!

Jag klädde på mig och gick ut en sväng, eller jag gick inte jag åkte spark!!! Eller försökte åka...dels va det på tok förmycket grus o sen är det inte lätt att åka med en överglad Arrac och en måttligt road Dizni...Så ungefär varann meter fick jag stanna o lugna Arrac o samtidigt försöka peppa Dizni att springa liiiite fortare! Så gissa om det gick bra??? Efter ungefär 1 km hade dom hittat nån sorts harmoni och jag lyckades åka riktigt bra! Vi avslutade sparkturen med att hoppa i stora snöhögen på parkeringen, Dizni far o flyger som en liten studsboll, Arrac kliver omkring med en anings mer värdighet ;) jaja, lite trötta blev dom iaf!

Väl inne igen återvände jag till alla papper, fixade mappar att stoppa alla kontrolluppgiftspapper ocks, så nu känns det skööööönt! Igår satte jag in massa kort i album också, sånt där tråkgöra som bara måste göras...jag har lovat mig själv att aldrig ha kort liggande på hög, utan sätta in dom så fort jag framkallat dom! (Om du läser mamma så är det inte dig jag tänker på....eller??????) Nu va det inge kort direkt utan alla bilder från fotoalmanackor som vi fått. Vi kollar aldrig i gamla almanackor, men sitter fotona i album så kollar man ju då och då! 

Ja, så himla mycket mer har jag inte gjort...spelat lite trumpet också, å pratat med systeryster i telefon, mycket bröllop blir det! Det känns som vi får uppleva hela planeringen igen, helhäftigt! Å nu slipper ju dessutom dom göra alla missar som vi redan gjort! 

Kvällen ägnades åt brukshundklubben, möte med revisorerna...bra med engagerade människor som verkligen vågar granska och inte bara av slentrian säger att det är bra! 

Nej, nu ska vi se om vi kommer isäng för midnatt....ut en sväng i kylan först, 15 minus....så det gäller att klä sig lite innan man sticker ut näsan! 

             på återseende!!

http://.www.arrdiz.se

 


 

Blandat smått o gott!

ja, så kan dagen beskrivas!

Började med 2 timmars seminarium, via marratech som är högskolans "forum" för distansstudenter, det var mycket märkligt att sitta och prata med folk som var utspridda över landet....I början var det konstigt och lite stelt, men det lossnade efterhand och på slutet gick det rätt bra!

Efter seminariet var det tokbråttom upp till Mora för att träffa överläkaren, jag kom in på avdelningen 12.57, träffade läkaren 13.05 och var ute igen 13.15! Så ungefär 10 minuter träffade jag läkaren!!! Å då hade jag ändå varit besvärlig och ställt massa frågor och bett att få se röntgenplåtarna....

Men vad sa han då?? Jo, han var mycket positiv och tyckte jag hade en rörlighet som var över förväntan med tanke på hur illa det såg ut. Jag såg ju på röntgenplåtarna att det var massa skuggor o streck i benet...Det såg ut som hajtänder på ett ställe i armen, och så ska det definivitivt inte se ut!! Han berättade att själva tjocka delen på benet hade varit helt lös....och den hade dom först stiftat fast innan dom ens kunde börja att fästa ihop resten...Så med tanke på den rörlighet jag har nu, sex veckor efter operation, så hade han stora förhoppningar om att jag skulle bli helt återställd! Jag ska dock ta det lugnt ett tag till....

Efter dessa 10 minuter på lassarettet fortsatte jag ner på stan, handlade passpartoukartong och fina små arkivboxar på Bokia. Jättesmart att köpa stora kartongbitar det första man gör??? Eller inte...så jag fick gå envända till bilen innan jag kunde fortsätta min shopping! Köpte shampo, som bara finns att köpa i Mora! Eller iaf på så stora flaskor som jag vill ha! Sen blev det ett par snygg-byxor från HM, ett riktigt fynd! Ett par gympa-byxor också, även det på rea! Ska det shoppas så ska det vara rea! 

Sen avslutade jag med ett besök på slott och koja, ett urmysigt ställe! Hittade massor med saker som vi kan ha i stugan....måste bara övertyga Nicklas om att vi "behöver" alla dessa saker :) Jag köpte ett fint zink-fat, å gissa vad vi ska ha på det då???

När jag sen kom hem så kommer Nicklas å berättar att han ska åka till mocambique i april!!! Västerås stift har nån resa och han ska följa med som ungdomsansvarig...Bara sådär helt apropå!! Jag är inte nåååååååå avensjuk! Inte ett dugg! Nee, eller hur? Jag vill också åka till Afrika!!!!!! Fast jag kunde inte låta bli att påminna han om alla sprutor han måste ta innan han åker *hihi*  

Fy, detta blev också ett inlägg utan bilder....men jag får väl ha massor med bilder en annan gång!

            på återseende!

Nu ska vi fira pappas namnsdag med lite gott kvällsfika! Grattis pappa!

   http://www.arrdiz.se

14 timmars sömn?!

Jepp, jag kröp isäng igår typ 22 och vaknar i morse typ 10? Alltså sov jag under tjockt duntäcke + filt + ullsockar i 12 timmar!! Sköööönt! I eftermiddags sov jag ytterligare 2 timmar i fotöljen! Sömnbrist!?! Halsen o febern hålls iaf i schack av lite mer paracetamol!

Efter sovmorgonen gick vi till banken och prata lån, en mycket trevlig bankman pratade så vi förstod! Och den kalkyl vi fick av "min" bank stämde ungefär med deras, så det spelar nog ingen större roll vilken vi väljer! Bankmannen skulle kolla med chefen om vi kunde få nån "rabatt" på lånet och/eller några schyssta räntor! Sen ska vi till min bank o se om dom kan matcha det budet! Spännande! 

Varken Nicklas eller jag trodde det skulle gå att göra en deal med banken, men tydligen! Vi passade på att gå till färgaffären också, och kom ut med 1 kilo broschyrer kändes det som! Men vi är läskigt eniga om färgvalet, både ute o inne! Jag är kanske lite mer vågad än Nicklas...men jag ska nog övertyga han:)
 
Sen satt jag en stund och jämförde försäkringar, det är ju en hel djungel!!! Å inte vet man om det lönar sig att flytta alla till samma bolag förrens man redan flyttat...Nu har vi huset+Arrac på ett ställe, bilen på ytterligare ett o så Dizni på ett tredje...Arrac har vi som tillägg till huset, så den kan vi inte flytta hur som helst, då måste vi ha friskintyg på Arrac, å det lär vi ju inte få i första taget! På Dizni ägar vi ju egentligen bara halva hunden, så den får vi inte heller flytta....

Så då är frågan om vi ska teckna stugan på ett ställe nu och sen när Arrac inte längre finns flytta ihop försäkringarna då och få rabatt?? Många frågor..... Vi får väl helt enkelt sätta oss ner o ringa runt och prata med dom olika och se vad slutsumman blir!

Kvällen tillbringades i soffan framför bygglov! Om ni kollade på det så skymtade det ibland förbi ett grönt rappat flerfamiljshus, där bodde jag när jag bodde i Västervik!!!! Oviktigt vetande egentligen, men rätt kul! 

Nu borde jag verkligen krypa ner, men med tanke på all sömn senaste dygnet så är jag inte det minsta trött....men får nog försöka krypa ner ändå....I morgon ska jag ha mitt första seminarium via nätet! Får se hur det går, jag är nog mer nervös för själva seminarieformen än för litteraturen.....

Sen ska jag på återkontroll i Mora, träffa överläkaren som opererade in massa stål i armen...jag har väl inte direkt skött mig och låtit armen vila...men sålänge jag inte har ont så kan det väl inte vara farligt??? Eller??? vi får väl se i morgon...

På återseende!!!!

       http://www.arrdiz.se   

lite krasslig o sjuk!

jag brukar inte vara sjuk! Å inte klaga så mycket heller...men usch vad jag bara villa krypa ner under täcket idag o absolut inte kliva upp!!!! Huvudvärk som hette duga o sådär allmänt seg i hela kroppen! Men fanns det några alternativ? Nopp, bara att kliva upp o in i duschen, vidare till frukosten där jag pillrade i mig lite sinova och lite paracetamol. Jag brukar inte ta massa tabletter, tycker det är bättre att ta det lugnt och låta kroppen sköta sig själv, men ibland finns ingen återvändo, som idag!  

Jag hade ju planerat en långtur med hundarna, men att bara ta sig runt morgonpromenaden var ju ett helt äventyr! Nästan 3 dm snö och oplogat! Nee, det blir lite inomhusaktiviteter idag, eller rättare sagt, lite pluggande!

Såhär ser det ut om man glömmer ta in cyklarna då snön kommer...





Men hundarna är glada åt snön iaf! Hoppar o studsar som aldrig förr!
 
Nej, nu ska Vygotskij få lite uppmärksamhet en stund! På återseende!!

                // Carolin


Trött i hela huvet!

Ja, efter en hel helg nästan bara stillasittande så känns hela hjärnan som bomull....

Å förresten ser det ut som bomull ute också....under helgen har det kommit drygt 2 dm snö!!! Hääääärligt! Tror bestämt det blir en låååång tur i morgon!  

Precis som alla andra söndagar så var jag en sväng till körhallen, hade inga köttbullar hemma så jag körde med en favvo....Mjukost på tub :) Med baconsmak!! Fröken va precis som jag loj och inte riktigt på topp, men vi körde en rejäl genomkörare av metallapporten, och lite ställande o läggande! Med betoning på att stå stilla/ligga still efter kommando, inte en milimeter ska hon flytta sig efter mitt kommando! Ställandet börjar bli riiiiktigt snyggt! Å läggandet är tillbaka på samma gamla nivå som tidigare d.v.s toksnabbt! När jag visade läggandet för Frida så fick vi stående ovationer och applåder! Fy fasen vad snabb hon är!!!!
 
Arrac fick komma in en sväng o vi körde också lite apport, med betoning på bra gripande! Han är som vanligt pålitlig som ett gammalt väggur, gulleArrac!

Nu ska vi softa i soffan, och hör o häpna, JAG har hyrt film?????!!!!! Jag som typ aldrig ser film, än mindre HYR film! Valet föll på Arn...såg faktiskt första på bio och gillade den, så jag hoppas denhär är lika bra, eller bättre???

Ska passa på att fria lite, jag klarade hemtentan!!!!!!!!!
Trots att jag skrev den på typ 1 dag! Då vi egentligen haft 2 veckor på oss, antingen betyder det att jag är smartare än andra eller att dom varit snälla i sin bedömning?!?! jaja, med beröm godkänd iaf! Så ett helt år på högskola utan en enda komplettering! Kanoners!

På återseende!!!!

http://www.arrdiz.se

kan inte....

spara ett inlägg på någon annan dag än dagens datum?? Fattar inte!!! Å orkar inte just nu heller.....Jag gör en light-variant istället:

Fredag:
Då skulle jag ju besökt Lena, Drama o Elsa uppe i Furudal, men dom hade fått fel på bilen och kom fram jättesent....så jag blev hemma och städade lite bland alla papper! Dels alla studie-uppgifter från förra terminen som blivit liggade i en salig röra! Dels alla militär papper som iof har en finfin marimekko-mapp att bo i, men det var rörigt även där!

Lilla fröken stod som vanligt för underhållningen....jag hade hämtat ner hålslaget och slog massa hål i papperen, hålslaget blev fullt så jag tömde ut alla små runda papperspluttar på en assiette, gissa vad fröken gör??? Jo  hon går fram och nyser på assietten??? Gissa hur många papperspluttar som låg kvar där dom en gång legat????? Vi hittade en försvarlig mängd papperspluttar i vattenskålen....tokfia! Men roligt hade vi!

Lördag:
Va ju utbildningsdax i lite gröna kläder! Kul att träffa Richaud igen o prata lite strunt! Nu pratade vi inte bara strunt utan gjorde massa vettiga saker också! Kvällen avslutades på mässen, det var trevligt, men inte mer.....inte superkul, eller jättetrevligt, utan just bara trevligt!

Husfirarmiddag!

vi firade lite att vi numer är husägare! Såhär såg det ut!
Hasselbackspotatisen i ugnen!


Pannacottan står på kylning!


Hallonspegeln börjar bli klar!


Det fina vinet korkas upp!!! Kolla dammet!!!! legat läääänge å väntat


Slutresultatet! Hasselbackspotatis och oxfilé! Behöver jag säga att det var tokgott???


Pannacottan med hallonspegel......mums!


Såhär såg det ut när jag skulle fota flaskan...finn ett fel!?!


Dizni är inte det minsta intresserad av dyrt vin....


I morgon bär det av till Furudal och en liten träff med Lena, Elsa o lilla Drama, ska bli jättekul att ses!!! Men den som väntar på nått gott.....

Lördag o söndag är jag i Falun på kurs/övning med HV...Mest pappersjobb, men jag gillar ju papper så det blir nog bra!
På återseende!!!

fixar!

dagen F som i Fixar-dag!

Började dock katastrofalt dåligt....Drämde ner fröken D i backen i ren j-vla aggression, stackars Arrac fullkomligt slängde jag in i bilen, varefter fröken D fick sig ytterligare en luftfärd! jag va så arg så jag hyperventilerade!!!!! Shiiit, det var länge sen jag va så arg på dom! Å grejjen är att det va egentligen inget som gjorde att jag blev arg! Bara förmycket hund som uppträde för illa! Usch! Jag är fortfarande sur på mig själv över att stackars Arrac som egentligen inte gjort nått inte fick följa med på promenaden! Men han fick ju iof gå en sväng sen.....men dåligt samvete har jag!

Promenaden var iaf jättetrevlig! Dizni gick lös ihop med Lovis och dom är såååå duktiga ihop, när Nixx är med blir det lite spännigt....men Camilla har koll på honom så han inte stör så det är skönt!

Sen hem o käka lite lunch innan jag började plugga, skrev en jätteambitiös presentation av mig själv med inlagda bilder o grejer, när jag sen läste alla andras så va dom jättetråkiga, vad är det för vits att ha en presentation om man inte vet hur personen ser ut??? Alla andra började typ varenda mening med Jag....

Sen kollade jag på en urkass föreläsning, som vanligt! har liksom gett upp tanken på att hitta en föreläsning som lyckas kombinera ett bra ämne med en bra föreläsare! Nu va ämnet bra men föreläsaren kass....

Sen fixade jag ett fint kollegieblock som jag klädde i jeanstyg att ha till stugan, tjusigt värre!

Hämtade Nicklas på stationen och handlade sen middag, oxfilé, hasselbackspotatis och till dessert, pannacotta på hallonspegel :) Mums!!! Vi ska fira att vi blivit "med hus" lite lyx i vardagen måste man få unna sig!

Nu ska jag studsa ner för trappan o fixa lite tvätt!

         På återseende!!!!

Rottweiler in action!

Ja, första dagen som husägare är snart till ända! O det är ingen större skillnad! En rätt cool känsla att säga "vår stuga" Vi, eller rättare sagt, jag! håller på att fundera på vad vi ska kalla stället. Torpet går ju bort, det är ju liksom redan upptaget av det "riktiga" torpet! "Stugan" känns så alldagligt o så himla opersonligt, låter som man pratar om en campingstuga på Silvköparens camping...typ....Jag tycker såklart att "Carro-land" är bra! Vi har ju ett Fromhem så då är det väl inte mer än rätt att vi också har ett Carro-land! Nicklas tycker det ska kallas Gansåsen....korrekt men trist! Jag tycker det möjligtvis kan kallas för Gannsen med betoning på a typ som gAnsen, eller varför inte Åsen kort o gott?? Sommarställe låter så mycket östermalm, "vi åker upp till vårt sommarställe över en weekend"  typ...Några förslag??

Annars då? En sparktur på Siljan...gissa hur ont armen gjorde efter en timmes sparkande??? Svar hyffsat ont:( Jag har inte haft ont på evigheters evigheter, men det är ju också bara en dryg månad sen den gick av! Jag ska be överläkaren förklara EXAKT hur det såg ut i armen när dom skar upp den! (Helt ärligt så önskar jag att nån hade fotat så jag hade fått se...knäppt men sant...) Jag ska träffa han den 28:e och hoppas då bli friskförklarad (iaf i armen *haha*) och få använda den fullt ut igen!

jo, sparkturen va det ju, det var nästan en decimeter snö på isen, så det gick ju "sådär" bra att åka spark....efter att ha kommit halvvägs till långbryggan gav jag upp å knöt fast kopplen i sparken och drog hem den! Skam den som ger sig!

Jag fotade massor.....det var grågrågrågrågrågrågrågrågrå-väder ute så alla automatinställningar var värdelösa! Så jag fick vackert skruva o ändra å fixa för att det skulle bli bra! Och jag är mycket nöjd med resultatet!

En välanvänd leksak!!

Arrac tyckte det var liiiiiiite blåsigt!

Ett helt normalt uttryck på fröken....

Hon ser ju oerhört intelligent ut, eller??????

arrdiz baksida....

Men jaga mig då??? Snabbare kan du!!!!

Rätt snygg!!

Men draaaaaa då!







När vi kom hem fortsatte vi med att klättra lite i snöhögen på parkeringen, Dizni studsade som en liten kängru....Arrac är ju lite ostudsigare så han klev lugnt och fint omkring i snöhögen, men trötta blev dom, oavsett metod att behärska snön!

Dizni blev ju årets näst bästa allroundrottweiler på årsmötet igår! Häftigt! Nu var det ju bara tre som skickade in sina resultat....men vi kom på en god andraplats :)


Jag jobbade ett par timmar och åt middag tillsammans med ett helskönt gäng! Dom kallas för "dammtussarna" och kommer upp till gården ett par gånger per år och går och fixar med småsaker och njuter av att bara få vara! Jag satt o pratade med en äldre man och vi pratade mobiltelefon och han berättade att han haft mobil i 7 år! Men inte tagit emot några samtal....förutom en gång, på hans 95-årsdag!! Shiit, han va 95 år gammal!!! Jag hade gissat på typ 70, pigg som en nötkärna och pratade fritidshus och renovering, och tyckte dagens ungdom artade sig väl! Hur cool som helst! 

Ja, det va allt från idag, over and out!


yesyesyesyesyesyesyesyes!

Idag vaknade jag som vanligt....o gick och lade mig som husägare!!!! Hur cool som helst! 
Här kommer lite bilder! 

Stugan sett från vägen!

Stugan snett bakifrån

Ner mot sjön!!!!





Arrac nere på sjön! Till höger utanför bilden ligger båten!

Några inomhusbilder blir det inte....det är hemskt fula tapeter o inredning därinne.....men så fort vi fixat så kommer det bilder!


I jämnställdhetens tecken måste ju skrutt vara med på bild också!

Skrutt förtjänar faktiskt en bild! Hon blev idag utsedd till Dalarnas näst bästa allroundrottweiler! Finfina lilla Dizni!

Jag skriver mer i morgon! På återseende!!!

i väntans tider :)

ja, så kan jag säga utan att säga förmycket!

Vad har hänt sen sist då? Jo hela söndagen bestod av hund hund hund hund hund hund, först tittade vi på Frida hela dagen och fick massor med inspiration som jag sedan omsatte i teori på kvällen då jag va i körhallen o tränade!

Jag tror aldrig jag sett så mycket folk där! Shit vad trångt det va! Sådär jobbigt trångt att det inte ens går att få ut en full-längds-inkallning!! Men fröken skötte sig utmärkt, inte ett muff åt nån annan hund....förrutom mot Härja förståss...Å ett litet "moff-vill-du-leka-med-mig" åt Elvis!

Men jag var så glad när jag kom hem, hon funkade ju faktiskt trots alla hundar o löp....plus att Nicklas gått 1,1 mil med dom på dagen.....Vi lekte mycket o byggde på vår något taskiga relation.....lite ingångar och läggande under gång hann vi med också!

Arrac då, mattes lilla prins! Helt underbar!!! Vi körde dum-rutan och apportering med dirigering, synd bara att vi ännu inte är klara att tävla elit....men va fasen! Snart är vi där! Några inkallningar med ställande o läggande också, helt kanon!!!

ja, nu har jag, medans jag författade detta inlägg, hunnit prata med systeryster, klappa på dizni, hämta o dricka en c-vitamin brus, hejja på Calla när hon fick Jerringpriset, sniffa på målarfärg från Nicklas stol-målande i källaren, flytta pengar via internetbanken samt packa morgondagens alla pinaler som ska med till div. olika ställen! Inte undra på att jag tappat tråden?!?!? 

Nu har klockan blivit långt efter dax-för-carolin-att-sova-tid.....å hundarna är fortfarande orastade! Shiiiiit, bäst att skynda på! 

På återseende! 

http://www.arrdiz.se  

Shit, glömde ju säga att jag tillbringade 1,30 timme hos frissan idag, och 63 slingpaket senare har mitt hår fått en finfin blond nyans, najs!!!!! Å jag kan tillägga att det gör ondare att göra slingor på långt hår än att bryta armen :) jag är jättejättehåröm och leeeeed verkligen när Madde drog bort slingpapperen från slingorna! Men ska man va fin får man lida pin! Å om du läser detta Madde: Det är värt allt ont! Jag har kastat med min blonda kalufs och kollat spegeln x antal gånger under kvällen, tacktack!!!

Ännu en titt....

på huset såklart!

Idag hade vi ju dessutom sällskap av Nicklas föräldrar, skönt med någon som kan se lite opartiskt på det hela! Men vi var alla fyra nöjda när vi åkte därifrån!!!!!! Så nu ska vi kolla lite grejer innan.....;)

Shit, det känns som att allt kretsar runt detdär stället just nu, vi drömmer o fantiserar om hur underbart det kommer att bli, innan vi ens vet att det går vägen?!? Men drömma går ju att göra, sen får vi väl se om det blir verklighet eller inte! 

Nej, nu ska hundarna ut en sista sväng innan jag ska krypa till sängs, i morgon ska jag åka å kolla på träning med Frida! Jag har ingen hund som är värt att lägga pengar på träning nu...Arrac vet jag vad som behöver tränas på, o fröken D är fortfarande löp-trött.....Men det är minst lika inspirerande att bara titta på när Frida tränar andras hundar! Om jag bara hade hälften av hennes kunnande skulle jag vara överlycklig......Det blir en dag fylld av glada skratt och goda råd! Sen får vi väl testa hennes tips på kvällen i körhallen! För då attans ska det tränas!!  

på återseende!

PS. glömde ju att gratta Camilla o Nixx, Anna o Lovis till godkänt anlagsprov till tjänstehund!!!! Nu jäklar ska det tränas bevakning!!!!! DS.

-26 grader!

Lite kyla har väl inte hindrat någon ,eller???

Jag konstaterade att det var -18 grader när vi klev upp, byltade på oss kläder och drog iväg ut till huset, äntligen skulle vi få gå in och titta!!! Förresten har ni nån gång funderat på vad alla kläder ni har på er kostar? det har jag och det är en rätt skrämmande summor......idag var det följande mundering....
underkläder 450 kr (Sportbh från rönisch....kostar en del men är heeeelt underbar)
Underställ, ullfrotté byxor 500 kr och HH-tröja 250 kr.
Fleecetröja 250 kr
Överdragsbyxor 450 kr
Jacka 1700 (haglöfs....dyr  men bra ;) )
Mössa 50 kr (ett fynd från lager 157, en bula-mössa för 50 kr!!!)
Buff om halsen 150 kr
Handskar 250 kr
Strumpor 100+100 kr (tunn ullsocka o en tjocksocka...)
kängor 2500 kr.....
En liten nätt summa av 6750 kr.....shiiiiit! Ta en funderare!'

Menmen, åter till huset då, vi kom fram, parkerade bilen och började gå, drygt 3 kilometer gissade vi på att det var upp till stugan. När vi kom fram konstaterade tittade jag på en termometer......

......-26 grader....Men vi gick runt och kollade överallt, i skåp och lådor, i uthus och vedbod. Kändes jättebra!!!

Vi har kallat in lite "experthjälp" i morgon, Nicklas föräldrar kommer och ska också kolla! Men av det vi sett så känns det bara bra, vi håller tummarna för att det går hela vägen!!! 


Såhär såg Nicklas ut när vi kom fram, is i ögonfransarna! 


Såhär såg jag ut när vi kom tillbaka till bilen, något frostig! 


Dizni uppflugen på en sten nere vid sjön! 

Huset ligger ju precis bredvid en sjö, inte liten men inte heller jättestor! Självklart gick vi ner och kollade, enligt mäklaren ska det finnas gott om abborre o gädda i sjön! kanske t.o.m jag kan lära mig att gilla fiske??? 

Innan vi körde hem stannade vi till i Insjön och tog en sväng på "Classe" handlade lite sladdar o grejer till vårt nya trådlösa nätverk! Jag köpte handskar och 4 askar fotohörn :)

Jag lurade in Nicklas på ett lunchställe och vi lyxade med thaibuffé! Muuuuums, värmde gott efter den något kyliga promenaden!

Vi pratade lite i bilen på väg hem, om att ingen av oss ens tänkt tanken på att ställa in resan, det var ju ändå drygt 6 kilometer vi skulle gå....Men med rätt kunskap så är kylan inga problem, om man kan hantera den så är det riktigt mysigt att gå i skogen och det knarrar härligt under fötterna.


Här är en bild på hur vackert det är vid Siljan!!

Nu sitter jag och funderar på om jag ska plocka fram sparken och ta med mig hundarna ner på Siljan....Eller krypa upp till fröken i soffan och kolla på skidskytte, hhmmmm, svårt val! Det är ju rackarns härligt ute, fast å andra sidan så har både hundarna och jag fått rejält med frisk luft, så det blir nog soffan!

Ja, nån utställning blir det inte i morgon, dels får jag inge sällskap och jag tror inte jag fixar att gå med fröken själv genom utställningslokalen, dels så kommer ju Nicklas föräldrar, iof inget som hindrar att jag åker på utställning, huvudskälet till att jag stannar hemma är att alla som skulle följt med hoppar av, drygt!

Ne, nu väntar soffan o en kopp kaffe! På återseende!!!

Armen eller armén???

fyndig rubrik va???  ;)

Idag har vi avslutat kursen! Med examinerande seminuarium, som jag tror gick bra?!? Men det återstår ju att se förståss....Nu väntar faktiskt 2 dagar ledigt :) På tisdag börjar ny kurs och nya utmaningar!

På väg hem från skolan var jag in till mäklaren i Leksand och hämtade nyckel...så i morgon ska vi äntligen åka o titta!

Jag träffade ju också en arbetsterapeut på Mora lasarett idag, en mycket trevlig tjej som hetter Elisabeth. Först pratade vi en stund och hon förklarade för mig hur benet gått sönder och hur hon trodde man satt ihop det och förklarade varför man bli stel i leden.

Jag fick också massa beröm!!!!!!!!!!! Fast igentligen är det nog inte jag som ska ha beröm, utan snarare de kirurger som fixade o trixade i handleden....

Elisabeth sa att det måste varit en rejäl smäll och att det p.g.a det var massa smådelar i leden som lossnat. Hon tittade på mitt ärr och klämde lite och kände, sen fick jag börja röra på fingrarna och när jag gjort det förklarade hon att det var en av de bästa rörligheter hon sett efter en sån operation!!! Jag har ju nästan full rörlighet i alla fingrar och inga domningar alls, och det tack vare att jag varit duktig och rört på fingrarna redan efter operationen!

Men det är värre med rörligheten, tyvärr.....framåt, alltså fingrarna ner mot handleden, är nästan inga problem där kommer jag nästan lika långt som innan operationen,. Värre är det bakåt...där kunde jag flexa 40 grader mot normala 80-90....så där har jag lite att jobba på!

Hon förklarade väldigt pedagogiskt och visade på ett skelett hur alla ben ser ut i armen och hur det hänger ihop. Hon sa att det kan vara så att en del av benet inte gått att få till sitt rätta läge och ligger helt enkelt ivägen och därför är det helt stört omöjligt för mig att böja handleden bakåt...men då jag förklarade att jag blivit mer rörlig sen gispet försvann så sa hon att det bara var att jobba vidare.....Trägen vinner! D.v.s JAG :)

Vi tittade också på hur jag kunde vända handflatan, uppåt eller neråt, och neråt är inga problem men åt andra hållet fattas det lite grann, men med lite jobb så fixar det sig nog! Den absolut bästa träningen får jag när jag väl får börja använda handen igen, då används rätt muskler och jag kommer att bli minst lika muskelstark som innan, hon tyckte redan att jag var väldigt stark med tanke på vad jag gått igenom! 

Alla gamla träningsgrejer som att klämma på bollar är helt fel, för då tränas inte de muskler som man normalt använder, så sånt gör man tydligen inte nu längre! Det är bara vanliga naturliga rörelse som gäller!

Jag fick ett handledskydd också, att ha ex, när jag sitter vid datorn, men det var mycket bra träning att skriva på dator, övar upp fingarnas styrka! Men skyddet är också som en vila för armen, jag har haft det på en stund nu och jag är inte alls lika trött i armen som jag brukar vara! 

Hon tyckte att jag inte behövde träffa henne nå mer, om inte överläkaren vill det förståss, men det får vi se efter den 28:e när jag träffat han. 

ja, mycket arm-prat nu.....men så mycket annat finns inte att berätta! Kung Bore har slagit till igen, med lite snö och -12 grader! Mer snö gärna...men kylan kan hålla sig nånannanstans tycker jag!
 
   Nu väntar duschen innan jag ska krypa till sängs, godnatt!

 

Massaj!!??!!

Jaha, tänkte berätta om en heeeelt vanlig dag på lärarutbildningen :) Vi har ätit tårta.....godisnappar....ananas....bara en sån sak! + ett antal fika + lunch....!

Sen har vi målat med acrylfärg, målat med vaxkritor, sjungit ramsor och rimmat! Fått massage.....och avslappningsövningar! Byggt en minikompost, med riktiga maskar! Skådat elefanter o krokodiler samt träffat en svärande guide i Afrikas savanner, och så då en tvättäkta massaj :) Den tvättäkta massajen var då inte så himla tävttäkta, men tog sin roll på oerhört stort allvar! Jag t.o.m. träningshoppade innan jag skulle vara massaj inför gruppen idag! Ja, det var alltså jag som var massaj.....tänk vad man lär sig massa matnyttiga saker på dagens lärarutbildningar?!?

Skämt åsido så har det varit en mycket givande dag med redovisningar från vårt multimodala arbete i språkstimulering, både roligt och lärorikt, men lite jobbigt att bara lyssna på redovisningar en hel dag. 

Sen måste jag ju säga att det är spännande med alla som läser bloggen! Nu kommer en liten följdfråga.....hur hittade ni hit? Via blogtown´s prenumerationstjänst? Eller har ni varit duktiga och hittat direkt till arrdiz.blogg.se? Eller vi arrdiz.se? Tänkte såklart försöka plocka bort inläggen i blogtown så småningom!

i morgon väntar ett sista examinerande seminarium innan denna delkurs är slut! Men det ska nog gå bra...vi är rätt väl förberedda och har förankrat hela vår redovisning i litteraturen!

Sen åker jag direkt från skolan och upp till Mora för en träff med arbetsterapeuten! Får se om jag får skäll eller inte.....

      Tack & hej & på återseende!!!!

 

En helt vanlig dag....

En helt vanlig dag....


Bestående av projekt bort-med-alla-röda-saker! Vi har haft jul rekordlänge i Fromhem i år! Vi tomtade fram den 14  december och har haft tomtearmén härskande ända fram tills idag, att alla tomtar kom fram så tidigt berodde på att vi ju inte var hemma under julen, o ett Fromhem utan tomtar går ju inte!

Finfina Arrac!

Men nu är iaf alla tomtar väck, eller iaf på väg bort, jag får ju fortfarande inte bära....så jag väntar på att kära maken ska komma hem och bära upp kartongerna så jag sen kan plocka ner tomtarna och vänta på att kära maken skall bära ner kartongerna i källaren igen, praktiskt va??? Inte ett dugg!! Nu är jag sååå less på min arm, jag vill ha den hel och fin NU! Eller fin behöver den inte vara, bara den funkar......


En något vintrig kratta!

Precis alldeles nyss fick jag telefonsamtal från arbetsterapeuten vid Mora lasarett! Hon undrade varför i herrans namn hon inte fått min remiss(den var daterad 30/12)  tidigare och undrade hur jag hade det och kallade mig till en tid redan nu på torsdag för att eventuellt få ett handledsskydd utprovat?!?!? "Så att du vågar röra dig utomhus" som hon uttryckte det.... Då sa jag att jag varit ute och gått 1,5 timme med hundarna så nog vågar jag röra mig ute tyckte jag lite försynt..... Vi får väl se vad som händer!    

Kära maken o Arrac!

En promenad med Camilla o Frida hann jag o skrutt med också! Hon skötte sig, hör och häpna, exemplariskt!!!! Ja, förrutom ett hundmöte då hon skulle visa att hon minsann är både störst OCH vackrast J Å det är hon ju, men det räcker liksom att JAG berättar det för omvärlden! Efter promenaden selade jag på henne och så fick hon dra lite bildäck *hehe* Nu sover hon gått efter 1,5 timmes promenad och 1 km däckdrag :) Citatet en trött Dizni är en bra Dizni får en ny innebörd ;)

Nicklas o hundarna på Siljan

Följetongen huset då.....nu har vi kommit så långt att vi ska låna nyckel på fredag och själva åka och kika! Så nu attans får inget komma i vägen, nu ska vi ta en rejäl koll på det där stället!


Jag har ju bytt blogg..... kan inte ni som läst bara skriva namn o att ni läst? Så vet jag vilka som håller koll på oss :P  
Jag fotar min egen skugga!!


På återseende!!!

Hemsidan.....www.arrdiz.se


vitt...

jaha, då va det vitt igen då...å då menar jag inte utomhus som är grönare än grönast, tyvärr! Men bloggen är vit igen! Tror det är snyggast, passar ihop med hemsidan känns det som.......

Snopet......

Ja, det blev lite snopet idag, vi hade laddat för husvisning och jag hade stressat lite från Falun, gått en powerwalk med hundarna och sen kastade vi oss i bilen och åkte mot huset. Halvvägs dit ringer mäklaren och berättar att han kört i diket :( Så det blev ingen husvisning, jättetråkigt! Dessutom så var vägen upp från stora vägen i jättedåligt skick, de andra spekulanterna körde fast 25 meter in på vägen......

Det var ett par spekulanter till och vi, men vi fick då vända hemmåt igen. Men vår plan är ringa mäklaren i morgon och be att få låna nyckeln, sen sticka upp och parkera bilen längs stora vägen och helt sonika promenera upp till huset! Nu banne mig ska det kollas på hus!!!!!

Istället för huskoll fick vi fika hos Camilla, Jimmy o Leo, trevlig som vanligt!

Kvällen har tillbringats hos våra grannar på julgransplundring, god mat och goda vänner! Roliga lekar och glada skratt blev det många av under kvällen! Sitter nu och kollar på guldbaggegalan och ska börja kolla lite på bloggens design igen...är inte helt nöjd ännu!

www.arrdiz.se är vår hemsida! Ta en koll!!

På återseende!!!!

Duktiga hundarna!!!!

Världens bästa Arrac!


Idag va första träningen på det nya året! Å också första efter att min lilla arm gick av....så gissa om hundarna var taggade??? Vi åkte till körhallen, där det både är vamt och ljust :)

Arrac va först ut, gissa om han va taggad? Apportering, inkallning, apportering med dirigering, ingångar och sättande under gång stod på programmet. Han va så taggad att den lilla fjanten tjuvade på apporten?? Har inte hänt på hela hans sjuåriga liv! Mennån gång skall vara den första! Han är så himla rolig att träna med, glad o positiv och säger inte nej till nånting! Så dendär myten om slöa rottisar kan nåån ju dränka i närmsta sjö.....


Inkallning gick kanonbra, full fart och sen tvärnit vid mitt ståkommande och sen ett pladaskläggande vid ligg! Sen fick vi träna lite ingångar, men kommer man i full fart o väger 40 kilo så går det inte att stanna på en femöring....men med lite påminnelse så klarade han galant!

Dirigeringen gick också kanon, med handtecken klarar han både höger o vänster! Full galopp ut och sen rakt tillbaka till mig! Nu ska vi bara träna att gå till konen också....men det kommer vi till senare! Sättande under gång är han också jätteduktig på, han är ju inte toksnabb ner, men han stannar och börjar iaf sätta sig på mitt kommando! Å det är ju det somn är huvudsaken!

Lilla fröken löpDizni då...döm om min förvåning när hon är tokpigg och bjuder upp till kamp! Annars brukar hennes favoritposition under löp vara att ligga i soffan och göra ingenting! Vi körde fot med betoning på ännu snabbare vändningar....hon ÄR snabb, men det kan bli ännu bättre *hihi* Inkallning var full fart och ändå ett jättefint avslut! Hon är så snabb in och sätter sig rakt o snyggt! Kanonbra!

Vi ska ju till Malung på utställning på lördag, så jag körde lite ringträning också, hon vet så himla väl vad utställningskopplet betyder!.Hon ställde upp sig jättefint med alla fyra tassar i rätt position, hon är verkligen lätt att ställa!! Får man sen lite hjälp, eller igentligen bara nån hon känner att stå och titta på så är hon såååå snygg!


Hon springer också kanonbra, inge passgång och utan att hoppa eller tränga, sköööönt! Det märks att träningen gett resultat!!! Tänk så bra va???

Nu gör armen sig påmind igen...å det är väl inte så konstigt igentligen, först jobbat i 8 timmar o sen tränat hund 1 timme....det är ju ändå inte ens en månad sen armen gick av!

I morgon åker vi på visning på det fina sommmarstället, håll tummarna för att det är lika fint inne som de är ute!!!

Nu väntar lite sömn innan en ny härlig dag väntar! På återseende!

Ta gärna en koll på hemsidan www.arrdiz.se

Varför ny blogg???

Ja, det kan man ju fundera på.....Men det finns ett gäng olika anledningar! Den största är att blogtown inte har någon egen bildserver, så för att få in en bild i bloggen var jag först tvungen att ladda upp den på en extern server och sedan lägga upp den på hemsidan, omständigt och jättejobbigt! Å utan bilder är ju en blogg tok-tråkig att läsa!!

Dels kändes det som att det alltid var tvunget att vara mycket text, för annars blev det bara några futtiga rader och det såg konstigt ut. Med denhär kan jag skriva både långa inlägg och eller bara några korta rader! Jag kommer att ha kvar blogtown ändå, ifall jag får för mig att skriva ett jätteinlägg nångång! 

Idag jobbar jag i repan, det är jättelungt.....på sätt och vis tråkigt men rätt skönt då jag får tid att skriva lite!

I morgon är det skoldax igen, slutspurt på kursen "den språkande människan" den 19 börjar nästa kurs "den lekande människan"  jag ska prova att läsa på distans, få se hur det går! Jag kanske får lappsjuka av att inte träffa nå folk! Ibland är det rätt skönt att inte träffa massa folk, men efter några dagar hemma så brukar jag få spunk! Så vi får se hur det går!

Jag ska förrutom den lekande människan läsa en fristående kurs som handlar om friluftsliv och rörelse som metod, jättekul! enligt schemat så ses vi typ 10 ggr under terminen, så det ska nog gå att kombinera utan alltför mycket jobb! 

Time to work! I´ll be back! 

Ta en koll på hemsidan!  www.arrdiz.se
 

Ser att jag borde fixa.....

Större text på länkarna.....men kan inte riktigt! Är ingen hejjare på html precis....så det är som lotteri varje gång! Oftast lyckas det men lika ofta blir det fel!!  

2


1


större bild



Em större bild......

testar....


testar igen, denna gång en miniatyrbild....

Första gången på riktigt!!!!

Tredje försöket att skriva......jag förhandsgranskar o då lyckas jag radera hela inlägget??? mycket märkligt, kan ju bero på att jag suttit här ett antal timmar nu, så nu gör jag ett försök att infoga bilder innan jag kryper till sängs!

Dizni söt som socker!
 

Dizni hoppande och studsande i vanlig ordning.....


Ja. jag säger nog godnatt och återkommer i morgon.......
 

Fler försök till att fixa!!

Ja, då har jag spenderat ex antal timmar med att fixa lite grejer.....snart snart är jag klar!!!!

testar en bild....


Försöker...

Att skapa bloggen som jag vill ha den, har börjat fixa lite länkar....

Först gången!

japp, första gången på blogg.se...nu överger jag blogtown!!

Läs gamla bloggen på www.arrdiz.se


RSS 2.0