Snor, snor, snor o så lite mer snor!

Ungefär så kan väl de sista dagarna sammafattas! Fy attans vad jag varit förkyld! Ingen feber, men ont i halsen och så en ansenlig mängd snor......jag övergick raskt från små 10-pack näsdukar till rejäla toarullar! Såklart med följd att jag fick skav runt näsan, men det åtgärdades såklart med lite idominsalva!  Så jag har stövlat runt här hemma med toarullen i ena handen och en idomintub i den andra! Jag placerade dessutom ut toarullar lite strategiskt här hemma, en i köket, en i TV-rummet, en vid datorn och såklart en i sovrummet!! Ovanpå alltihopa en hyffsat envis hosta och en heshet som sällan skådats, man skulle lätt kunna tro att jag druckit en stoooor mängd whiskey, men tyvärr var ju inte det som var orsaken. Inte ens kaffe smakade gott, o då är det illa!

ett par dagar i snorandets värld verkar det äntligen ha gett med sig, och jag har återgått till små söta 10-pack näsdukar, lyxade med mentholdoft, varför man nu ska ha mentholdoft på näsdukar när man har näsdukar just för att man är täppt i näsan?????? Jaja, nått försläljningsknep som jag då gått på.....

Hundarna har av förklarliga skäl inte fått så mycket aktivering....men har funnit sig väl tillrätta med att sova i soffan!

Jag har ägnat en del tid denna vecka åt städning, idag var det lite "graderat" besök, jag slapp städvisitation, tuuuuuur! Men trevligt hade vi och fick en hel del vettigt gjort också! I morgon väntar vi ännu finare besök, kära mamma o pappa! Tur besöken kommer tätt så städningen räcker för två besök :) Morgondagen kommer bli en enda lååååång väntan! Jag har bokat lite familjetid med kära maken...familjetiden blir nog en fika nånstans...kanske leksand?? Å en liten snabbkik på bokrean!

Jag shoppade lite böcker via nätet, smidigt och jätteenkelt, och dessutom snabbt! Bland annat en bok om semlor, dessa gudabenådade bakverk! Å så några "rusta-ditt-hus" böcker, av någon konstig anledning??? När vi ändå pratar nätet, så kan jag rekommendera en sida som har canvastryck billigt o jättesmidigt, snabbt o lätt! http://www.proformat.se jag beställde strax efter 14 i tisdags, o idag vid lunch hade det kommit till ica!

nej, nu ska jag krypa till sängs, på återseende!!!

massa bilder!

Ja, jag lovade ju bilder från vårt besök på bosporen i Leksand...o när jag ändå laddade ur bilderna så tänkte jag bjuda på lite blandade bilder från telefonen.
Jag använder telefonen lite som en dagbok, jag tar nån bild och sparar o sen kan jag gå tillbaka å kika och kommer då ihåg vad/när/hur saker o ting hände! En bild säger mer än tusen ord.....Nu är bilderna av usel kvalité....men håll tillgodo ändå!

Klicka på bilderna så blir de större!!


Kanske en aperetiv till kaffet?? Eller en aperitif?? Det är frågan....

Eller ett glas moserande vin? Eller ett glas mousserande....Svårt val!

Kom nu ihåg att detta alltså står på deras meny! Känns sådär seriöst! Men pizzan var god!! Men alltså, hur tänker man?? Har man ingen koll alls?? Fast å andra sidan så kanske alla tänker som vi, "nån annan säger nog till....." 


Här är en bild från vår sparktur på Siljan....det var bara det att det var snö på isen....så det slutade med att jag använde kopplen till att DRA hem sparken med....


Här är Arrac tomte! Måttligt road.....Men van efter några års julfirande!


Dizni undrar vem i h-vete som ställt ett möblemang just där hon ska ligga??


Nicklas kommenterade denna bild med att säga att det iaf blir lite tystare vid matbordet med Arrac som sällskap, vad katten menar han med det????????? (Arrac brukar inte på några villkor få sitta i kökssoffan, denna gång är ett undantag!!!!) 
 

En igensnöad Dizni......


haha, här är en bild från Mc i Falun när jag var med Frida i Falun, vi lämnade Martin o Kaiser halv åtta hos veterinären, sen bänkade vi oss på donken för att käka frukost, men vi hann förmiddagsfika där också innan vi åkte därifrån, för att sedan återvända för att käka lunch! Kassörskan skrattade gott när vi berättade vad vi höll på med!


Här är vi på promenad uppe runt s:t Davidsgården! Härligt med all snö!!!!!


Tänk om man hade såhär långa ben!!!! Fast rätt kul perspektiv på bilden :)


ja, ska man vara fin får man lida pin.....Det gjorde ondare att fixa slingor med 63 paket än att bryta armen! Fast det fick jag inte säga sa frissan Madde.....


Nyårsdukning.....ni har sett den förrut...men repetition är kunskapens moder :)


jaja, favorit i repris....en trasig arm....


Underbaraste lilla Tuva! Här spelar hon Pippi Långstrump-spel på datorn, hon är jätteduktig! Jag fattade inte men hon klickade och hade världens koll!!! Jag längtar till påsk, då ska jag åka ner och träffa dom igen!! Vara moster på heltid i flera dagar! Ingen Nicklas o inga hundar, bara massa tid att umgås :)
 
ja, annars då?? Igår var vi nere på Classic Car Week Winter, vi hade besök av Lena, Elsa o Drama, så det var 3 finfina rottisar som spatserade omkring på isen, gissa om folk tittade???  I Rättvik finns inte så många rottisar, särskilt inte som kan visa upp sig på byn utan att vara en skam för rasen!

Alla hundar skötte jättejättebra, inget tjafs alls. Jag tycker det är jättebra att Dizni får umgås med hundar, men inte alla! I går fick hon inte hälsa utan fick acceptera att det inte var hälsningsdax. det tog en stund, men sen sa hon "okej matte, du är chef"

Väl nere på isen bland allt folk och skotrar och grejer var  hon helt underbar! Lugn o fin men ändå inte avskärmad utan bara helt underbar!! Det var en mycket stolt matte som spatserade omkring, då hade jag gärna haft min Askelonsväst på mig :)

All heder också att alla som had BRA koll på sina hundar, bara en j-vla gubbe som släppte fram sin hund till Dizni! J-vla pucko-gubbe! Nu gick det bra, men tänk OM det inte gjort det???

Här hemma verkar städmanin regera....jag har städat o fixat och inte minst tvättat! Ni vet alla juldukar som brukar ligga i en skrynklig liten hög längst ner i tvättkorgen lagom till nästa advent? Nu ligger dom tvättade å fina i jul-lådan och väntar på nästa år! Tvättat all "jobbig" tvätt, ulltröjan som ska köras separat, alla militära kläder med specialtvättmedel, bordsduken som ska köras utan centriugering, ja ni vet....men nu är det alldelles ekande tomt i alla tvättkorgar!

Nu ska jag kurera min onda hals med en stor kopp te, sen laddar vi för träning i körhallen!

På återseende!!!!

http://www.arrdiz.se

Nu har det hänt grejer!

ja, nu har det hänt lite roliga saker i familjen Froms liv! Vi har ju iof alltid roligt då fröken D ju bor tillsammans med oss....tokfia!

Idag åt hon broccoli, frusen, paketerad i plastpåse...som hon dessutom så fint hämtade från diskbänken, alldelles själv! Smart va?? Det ryktas att Cesar Milan (ni vet mannen som talar med hundar) har sagt nått i stil med att smarta hundar väntar inte på att få mat, de letar själva! Så då måste ju fröken toksmart.....eller?????

Men igår lämnade vi iaf hundarna hemma och drog till grannkommunen för att insupa lite melodifestivalflärd! Vår vän Joel är ju ljustekniker på nämnda festival så vi fick en liten guidad tur backstage! Hur häftigt som helst! Vi gick nog mest runt o gapade och kände oss urfåniga, det var hur mycket lampor som helst och sladdar o kablar o massa killar med headset o radioapparter som såg stressade ut....Sen kidnappade vi Joel och smög iväg och käkade pizza, mumsigt värre! Tog lite roliga bilder på deras meny....men jag orkar inte fixa över bilderna från telefonen, så jag tar dom en annan dag!! 

Lite annat då...Jo, ni vet knäppa turister som vill bli fotade tillsammans med typ massaijer? Detta blev jag o Bergerin utsatta för igår! Vi var med på propellern på högskolan Borlänge, ett rekryteringsjippo som studentkåren anordnar. Vi stod där och skulle rekrytera folk till hemvärnet och till GSU, problemet var bara atrt det var väldigt många utbytesstudenter och således inte så mycket för oss att rekrytera....Men alla dessa studenter var superintresserade av den utrustning vi hade med oss och ville såklart prova, och därefter fotograferas tillsammans med de blonda svenska soldaterna...! Våra "konkurrenter" som stod runtomkring hade hejdlöst roligt åt oss! För att inte prata om våra manliga kollegor vi hade med oss!! Men vad gör man inte för att rekrytera lite folk???

Vad har hänt annars då, jo vi har varit i Västerås, shoppat på IKEA till vår lilla stuga, porslin o gardiner o lite annat smått o gott, bl.a. brandsläckare! Hur många vuxenpoäng är det på det???? Vi passade på att träffa lilla Amanda och firade Nicklas pappa som fyllt år. Vi hann två svängar till IKEA, stackars Nicklas höll på att avlida av långrtråkighet!!! Han var måttligt pigg efter att ha spelat natt-innebandy-kupp! Han sov typ 12 timmar i sträck när han väl kröp ner....
 
Nu äntligen har vi också beställt nytt fint skinn till våra laminofotäljer, sååååå fint, men inte så billigt.....typ 3000 spänn styck! nu ska vi bara vänta 6 veckor innan vi får hämta skinnen.

Ja, inte en enda bild men massa text! Håll tillgodo!!

  http://www.arrdiz.se

Jodå, vi lever!

Vi har inte snöat inne, eller frusit ihjäl! Jag har bara inte haft lust att skriva.....

Funderar ibland på att lägga ner bloggen.....kanske blogg-perioden o mitt liv är slut?? Jag skriver verkligen inte för att få bekräftelse för hur vi lever vårt liv, jag skriver för att jag gillar det skrivna ordet! Men när man pratar med människor o jag berättar något vi gjort eller fixat, så svarar dom ofta: Ja, jag läste det i bloggen! aha....okej, så folk "tjuvläser" om vårt liv?!?! Nu skriver jag ju definitivt inte några hemlisar eller så, bara vardagligheter som jag delar med mig av. Om man ska hårddra saken så skulle jag ju inte behöva prata med en endaste människa jag träffar, för alla har ju läst allt i bloggen!!?? Å det är ju inte riktigt meningen....

Visste ser jag det lite grann som en "informationskanal" till vänner o släktingar som inte bor i närheten, de får veta lite om livet vi lever och om det som händer o sker omkring oss. Så för den skull så fortsätter jag gärna skriva, men kanske inte så ofta...o kanske inte så långa inlägg....

Klart slut!
Frågor??
Försent!!!
Framåt!

         // Carolin



DIZNI blev Årets NBK-hund 2008!!!!!

Dizni blev årets NBK-hund 2008!
Hur coolt som helst! Hon va alltså den smartaste o snyggaste hunden NBK hade förra året ;) Eller??????? Det var inte jättemånga som skickat in, men några var det iaf, och bland dom va vi bäst!!!







Rätt snygg va?? Den stora pokalen ska graveras med Askelons Dizni och stå på klubben och den lilla får vi behålla och ställa i skrythyllan :)




ja, fråga inte vad vi gör........Camilla o Nixx vann årets brukshund och årets lydnadshund, grattis!!!



Sådär fånigt glad!

Ja, varför då då?? Jo, solen skiner, det är 50 cm pudersnö ute, hundarna är nyrastade och ligger o sover, kaffet är nykokt, jappen är kylskåpskall och sist men inte minst! Huset är vårt!!! Vi var på banken idag och fixade alla papper!

Det var ju bara ren formalia idag, skriva under x antal papper och få en tjock lunta med oss hem, så nu är vi skuldsatta fast å andra sidan husägare!!!

Vi fick massa goda råd av de gamla ägarna, som vi tacksamt tog emot förståss! Fick också veta att det finns en människa som mot betalning kan ploga vägen, kanoners!!!!! Om man vi inte skulle vilja/orka gå ut så kan vi alltid ringa så plogar han åt oss! 

Annars så är det lite mycket just nu....årsmöte med NBK i kväll, sen har ju vår käre plutonchef lite strul i livet, så jag o Richaud har fått fixa iväg en kallelse huxflux som också tagit tid....Å så drog vi igång en allmänlydnadskurs igår jag och Nicklas, jättekul! Men det tar ju också massa tid....perfektionisterna x2 som har kurs tillsammans, ja ni kan ju tänka er hur minutiöst vi planerat kurstillfällena???? 

Det var ett jättegott gäng hundägare, och vi fick dem allihopa att skratta första gången, och det bådar gott! Det ska va kul att gå på kurs och kul att träna hund!  

Våra egna fyrbenta varelser då?? Jodå, dom lever! Fast så mycket träning blir det ju inte....igår försökte jag åka skidor.....Arrac studsade runt och vallade mig o Dizni såg ut som det var det tråkigaste hon någonsin gjort....så efter stund gav jag upp! Jag kunde inte åka så länge....efter 30 minuter gjorde armen minst sagt ont....så då gav jag upp och gick in istället.

Idag tänkte jag åka igen, men kom på att det är ju dumt....så jag gick en promenad på isen istället, det är plogat en fin bana ända ner till långbryggan, det var typ 18 grader kallt, men strålande sol!!! Å solen värmde faktiskt!! Jag stannade flera gånger och vände lilla vintertrötta ansiktet mot solen och bara njöööööööt!

Dizni njuter också av solen och flyttar runt på golvet i TV-rummet vartefter solen flyttar sig, hon riktigt lapar sol! Igår när vi kom hem från kursen så hade lilla undebara fröken skrutt hämtat en stekspade, en stekpincett och en temugg...ur diskhon!!! Stekspaden kom hon med i munnen när vi klev innanför dörren, stekpincetten låg i två delar på köksgolvet och temuggen stod under matsalsbordet! Plus att hon hade "diskat" stekpannan och stänkt massa taco-köttfärs över diskbänken! Hon är väl för underbar!?!?!?!?!?!?

Fast idag imponerade hon! Vi mötte folk på morgonpromenaden, dom frågade om dom fick hälsa och jag sa att det gick bra att hälsa på Dizni, så jag skickar fram henne, hon stod faktisk lös hos mig, trots att dom pratade med mig! Bara det är ju imponerande! Människorna blir väldigt mycket hälsade på...hon var i sitt esse och hälsade rejält, men sen när vi ska gå så säger jag bara "Dizni kom" och hon direkt studsar till mig, imponerande, eller?????

Ikväll är det som sagt årsmöte, håll tummarna att vi får med oss nån fin pokal med oss hem!

På återseende!!!

  http://www.arrdiz.se

Armenuppdatering!

Har ju precis glömt att skriva hur det går med lilla armen! Jodå, det går rätt bra!!!! Fast ärret har blivit jättefult :( Nu ser det ut somen stor fet genomskinlig daggmask lagt sig utanpå ärret, inte snyggt! Fast å andra sidan så ser dom två små "stiftärren" på utsidan himla söta ut :) Det ena ser ut som en liten insekt med jättejättestora vingar! 

Jag har inte alls ont, iaf inte om jag sköter mig! D.v.s inte bär omkring på stekpannor eller andra tunga grejer. Jag får ju använda armen precis hur jag vill, men som sagt inte bära tunga saker för då gör det ont vill jag lova! Jag hoppar ex. över skidåkning i skolan på onsdag...sparkåkning gör också ont...likaså armhävningar! Kampa med hundarna har jag inte ens vågat testa ännu.....men jag gissar att det går under kategorin "bära tungt" o det ska jag ju undvika ett tag till!

Den har dessutom nästan återtagit sin gamla form, jag kan nästan ha klockan igen! Sköööönt! Lite lite sned är den, men det får jag nog leva med.....o lite tjockare just precis där handleden övergår i hand, om ni fattar???????????????

Jag är lite fumligare också.....men det kan ju bero på att jag behöver träna mer?! 

Ja, det var en liten uppdatering! 

 Há det gott!!   

Helgen!

Ja, det var en tuff helg....i lördags var jag i körhallen från 8.30 till 17, klubben hade tävlingar och jag var tävlingsledare för den ena klass 1, det gick jättebra! Fick beröm för att jag var tydlig och pratade högt?!? Själv kände jag mig rätt militärisk :) Men det kanske är det som funkar?? Själv blir jag helt tokig om de är en vimsig tävlingsledare.... 

Sen hem o städa lite innan Petter kom i vi tittade på schlagerfestivalen, som för övrigt inte behöver kommenteras......Helt jävla kass! Men Pernilla Mede hade fina klänningar! I Like! Chips o dipp, o den näst sista bröllopsflaskan vin :) Vi köpte ju liiiiite många flaskor! Men nu är det bara en kvar, så det har ju räckt länge iaf!  

I går så var jag på plats i körhallen 6.45...okristligt tidigt! Samling första elitklass klockan 7.45, så det var ett gäng halvtrötta människor som samlades! Sen drog det igång och det är ju lite att pyssla med mest hela tiden, det var prisutdelningar o samling nästan hela tiden, sammanlagt var det ju 6 prisutdelningar under dagen. Vi hade ju 70 starter, vilket räknas som MASSOR! Det är mer normalt med kanske 40-50......Men vi ser det som ett tecken på att det vi gör är bra! 

Jag var sedan tävlingsledare för klass 3, så jag var rätt nervös....har ju bara tävlat den själv men aldrig ropat! Men det blev2 missar....."glömde" ett moment för en tjej och sen gjorde jag fel på ett annat.....men det ordnade sig till slut ändå! 

Tävlingarna avslutades strax vid 16, sen upp till klubben o fixa alla papper innan jag äntligen kunde åka hem, för att byta strumpor och åka tillbaka till hallen för att själv träna! Så om man räknar ihop alla timmar så blev det ungefär 12 timmar i körhallen, bara under söndagen! 

Träningen gick jättebra med Arrac, helt underbar! Han har en sån motivation och jobbar och jobbar så fint hela tiden! Vi körde position, och han har äntligen börjat fatta vad som gäller! Några apporteringar också, där det blev både knasigt och jättebra! Jag ångrar så himla mycket att jag inte anmälde till tävlingen i Borlänge på lördag! menmen, vi får slipa på formen och ta nya tag!

Lilla fröken då??? Jo, helt åt h-vete! Inte ett rätt på hela tiden....så jag gav upp och satte ut henne i bilen igen :( Hon var såååå seg o tråkig, inte alls "på".....undra om det inte är lite skendräktight på gång!? 

Sen hem i in o duschen, det kändes som hela jag var täckt av ett tjock lager körhallendamm.....sen kröp vi upp i soffan hela familjen och kollade på Beck, och vi kom fram till att det som gör att vi fortfarande tittar på Beck är Gunvald o grannen.....Helt fantastiskt roliga!!!! 

Vi hade ju tänkt att åka ut till stugan i dag o mäta.....men det har ju kommit en del snö...så vi kände att det var inte ens idé att försöka.....får ta det nån annan dag när det inte är 50 cm snö.....

Nu ska jag plugga lite! På återseende!!!

http://www.arrdiz.se    

blandad dag....med lyxfrukost o plockepinn!

Ja, det va ett tag sen jag skrev...har inte haf lust! Men nu kommer iaf lite att läsa, håll tillgodo 

I morse överraskade jag Nicklas med en finfin frukost, bacon o äggröra, nybakat bröd, yoghurt, juice, te, kaffe o crossant!


 Tjusigt va????? Fick för mig att lyxa till vardagen lite! Å snacka om att dagen fick en bra start!

Sen fortsatte vi med plockepinn! Eller rättare sagt, vi skulle montera ihop vår fina eldkorg vi köpt till stugan!

Visst ser Nicklas ut att ha god hjälp av Arrac??





Men såhär fin blev den när den blev klar! Större än jag trott, men snygg! Tänk när vi sitter där i fina stugan o ser solen sjunka över sjön.....Jag längtar bara liiiiiiiiite!


Ja, det var väl allt som hänt idag!

I helgen är det lydnadstävling på klubben, 79 starter per dag, så det blir låååånga dagar i körhallen!

http://www.arrdiz.se

På återseende!!!!!!

Av de 39 bilder kommer här.....

......ett litet utbud!

Först genar vi över järnvägen......


Sen skymtar gammelgården genom skogen....


En del av gärdesgården som gränsar mot gammelgården


Ett vackert snötäckt träd!


Nån gammal drag-grej......


Utsikt ner mot Siljan....


En rasad gärdesgård! I stort behov av renovering!


Herregud vad gärdesgård det finns!


På väg ner mot Siljan


Blandade bilder från gammelgården....














Här är en frusen Siljan!


Vy över Sijan!


Avslutar med en bild på skrutt.....fullt ös medvetslös!
 


Annars har vi inte gjort så mycket, jag ägnade drygt två timmar åt att jävlas med min mobiltelefon och datorn...jag skulle fixa lite musik så jag kunde gå ner i källaren o slipa på stolen, men det var lättare sagt än gjort! Ft vad jag svor, tur inte Nicklas var hemma.....fast hade han varit hemma hade det iof inte tagit 2 timmar heller....då hade jag frågat han på en gång och sluppit bli arg!

I går var jag ju på utbildning hela dagen....pappersvändarutbildning...nyttigt men inte så mycket aktion! Sen var det såklart träning i körhallen, massor med folk...kul att folk aktiverar sina hundar, men det var så trångt så det gick knappt att röra sig därinne! Dizni skötte sig utmärkt!! Jag har tänkt att vi lägger en bra grund och har roligt tillsammans, hon kan ju alla moment i ettan och nästan alla i tvåan, så vi leker och fjantar och har allmänt roligt tillsammans utan att nöta massa moment. Hon har full focus på mig och jobbar och jobbar för sin belöning.

Arrac är ju som vanligt helt underbar att träna med! Focuserad och duktig, vi tränade dumrutan och fritt följ...fritt följ är ju vår akilleshäl....inte alls bra! Men vi jobbar på det och det går framåt!

Nu ska jag krypa upp i soffan och äta semla! Det unnar jag mig efter 1 timmes powerwalk runt Rättvik, hundarna snarkar också och är nöjda!

På återseende!!!!

http://www.arrdiz.se


39...

Efter en första gallring blev det 39 bilder kvar......ingen var direkt dålig...men tråkig! Å då hamnar den i papperskorgen!

78 bilder???

jag lyckades ta 78 bilder under morgonpromenaden?? Som bara tar 30 minuter? Märkligt....det är 2,6 bilder i minuten...rätt bra jobbat! Det är ju liksom 20 grader kallt ute...lite friskt!
 
Sen återstår ju att se hur många av dessa 78 som blev bra?? Jag återkommer med rapport! Idag ska jag försöka strukturera min dag på ett vettigt sätt, tänkte börja plugga vid 12 och fram till dess fixa bilder o dricka kaffe o annat livsviktigt :)

på återseende!

RSS 2.0