Mer spår och lite lydnad och lite allmänt blandad uppdatering!

Här kommer våren med stormsteg, gillar jättemycket!!! Fast på lördag åker jag till Ånn, så då blir det väl mer vinter igen...men det ska bli kul! Instruktörskurs grunder står på programmet, helt ärligt är jag rätt nervös!! Herregud, ska jag hålla lektion i massa militära grejer??? Inte känner jag nån på kursen heller...enligt den lista jag fått så är vi tre tjejer vilket alltid känns lite skönare!

I måndags hade vi sista seminariet på kursen, känns lite vemodigt, det har varit en jättegivnade kurs med många bra diskussioner, men nu är det "bara" uppsatsen kvar innan jag är klar?! Känns lite konstigt, men dessa 3,5 år har verkligen gått asfort!!

Lite hundträning har vi hunnit med också, i måndags skjutsade jag Nicklas till simhallen och passade på att utnyttja hans simträningstid till hundträning! Både spår och lydnad hann vi med, effektivt värre!

Två spår på gräsunderlag....Spajk´s var appell-liknande men kanske bara 200 meter, hans första riktiga "hårda spår" som han fixade galant! Han sög fast nosen i spåret och sen gick svansen i 120 :) Finfina liggmarkeringar på föremålen! Nu har vi ju jobbat väldigt målmedveten med spåret, men nu ser vi resultatet! Han stördes inte av varken hundar eller hästar som passerade, inte heller det fotbollslaget som avslutade sin träning med att jogga förbi oss!

Dizni fick också ett, med upptag som hon fixade jättejättebra! Fokuserad och noggran! Tog apporterna fint och lekte t.o.m med dom när hon fick!

Lydnaden körde vi på en boule-plan, perfekt underlag :) Spajk var gasad som tusan och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det?! Måste fundra lite....

Men Dizni var helt tossig!!! Slog frivarv på frivarv med dutten i munnen och morrade i kampen och var sjukt taggad!!! Hur kul som helst, har aldrig sett henne sån, inte ens som valp?? Så konkurrens är BRA för hennes motivation! Vi körde ett kort pass för att behålla den härliga attityden!

Vi får väl se om det blir någon träning idag, är ju såååå kul att träna med taggade hundar!

I går var jag med Söderås upp till Grönklitt och åkte slalom, sjukt roligt, åkte med två killar som var jätteduktiga, så vi susade fram i backen utan större problem.

I morgon ska jag till frissan, får se hur det går?! Sen fyller ju lillskrutt 5 år!! Och kvällen avslutas med instruktörskurs, så det blir en rolig dag men frissa och födelsedagskalas :)

på återseende!


Mer spår!

Har haft en underbar dag!

Började med frukost med kära maken, härlig frukost med rostat bröd och te och massa prat!

Sen en mindre trevlig överraskning då vi helt plötsligt hade vatten på köksgolvet resulterat av stopp i avloppet?! Ringde bästa vaktmästaren som inte kunde laga, vi får vänta till måndag! Eller rättare sagt, han frågade om vi kunde klara oss till måndag och spara pengar åt gården då det blir x antal tusen billigare att ringa ut slangbilen en måndag än en lördag! Jag föreslog en deal, vi väntar till måndag och sparar massa tusenlappar som vi då md all rätt borde få använda till renovering av nya huset?! Nicklas var dock inte överförtjust......

Jaja, efter lite vattentork så bar det av till körhuset och kolla på lydnadstävling, många duktiga ekipage! Grattis Ann o Lacost till vinst och ännu ett förstapris i eliten, ett grattis också till Pernilla o Clep som debuterade i ettan med 193 finfina poäng och en solklar vinst! Det är alltid lika kul att träffa hundfolk och prata strunt! Spajk skötte sig kanon, slog sig till ro och coolade ner och lade sig, skönt!

Efter körhuset blev det lite spår igen, hittade ju ännu en liten plätt barmark som givetvis ska användas :)

Spajken skötte sig som vanligt jättebra, det gäller bara att paketera ihop ben och hjärna så går det kanon! Sen att matte är korkad och inte har koll på apporterna och därför blir något förvånad när han slänger sig ner och markerar mina fötter.....då inser jag att jag STÅR på en av hans apporter....! jaja, inte lätt alla gånger :) 

Blev påmind av Pernilla i körhuset att liggmarkering ska ju han ha även i spåret! Lätt som en plätt sa Spajk och behövde påminnas en gång sen kom han ihåg :)  

Dizni fick ett hårt spår också, plus att båda fick lite lydnad, så det är två rätt nöjda hundar här! (Mer om hundarnas träning har jag skrivit i den sk. "nördbloggen" eller hundbloggen som den kanske ska kallas! Länk till den finns här och lösenord fås genom att lägga en kommentar och be om det!)

Blev inspirerad att fota lite, så Spajk fick modella! Dizni blev bara sur....så hon fick vackert ligga i fåtöljen och sova....

Söt, sötare, Spajk!








Jag gjorde ett försök att Dizni med också...det gick ju "sådär" bra....


ÅÅååhhhh vad du är tråååååkig matte, är vi inte klara snart??





Men åååååååhh, nu är jag less, på RIKTIGT!










Ja, några fina bilder blev det! Han är söt som få, och oskyldig som ett lamm :)

I morgon blir det bevakningsträning!

På återseende!



Premiär :)

Idag var det premiär!!!!

För barmarksspår!!!!! Fick ju leta lite för att hitta lite barmark, men jag hittade så jag fick ut ett kort spår på typ 250 meter! Hallelulja!

Ja, det var väl bara det.... jag uppdaterar nördbloggen med lite mer detaljerad info om vårt spår!

Är det nån som vill köpa en tenorsaxofon?? Jag har en till salu!

Kolla här!

Nu blir det lite matlagning, tapas står på menyn!

På återseende!

En radda hundbilder, igen!

Ja, bilder är kul :)
Igår hade vi en underbar dag, vi var ute i typ 6 timmar och hann med massor!

Det började med att vi rekade för bevakningsträning, vi pulsade runt i lössnö upp till knäna, men fick tillslut till en rätt bra stig, sen åkte vi tillbaka till klubben och hade lite skott träning, Spajk brydde sig inte ett spår att det smällde, sköööönt!

Sen var det avslutning på valpkursen, jättekul att se alla igen, kursen har ju pågått från oktober, men det blev ju så nedrans kallt så vi hade uppehåll någon månad.

Vi fick prova rallylydnad, en rätt häftig grej som jag tror kan locka många att börja tävla, funderar på att köra Dizni på det...hon är ju inte överdrivet förtjust i "vanlig" lydnad...

Spajk skötte sig kanon bland alla hundar, det var höglöpande tik med, men han brydde sig inte nämnvärt...jag fick säga åt han nån gång, men sen skötte han sig.

Efter kursen körde vi lite bevakning, det är ju en hel del snö kvar i skogen, stackars Dizni markerade att det var nån buse i skogen, men hon tänkte minsann inte springa ut i skogen för att få belöning :) Spajken riktigt simmade i snön och blev rejält trött, först valpkurs i 2 timmar och sen bevakningsträning i snö som räcker honom över manken, då är det inte lätt att heta Spajk!

Vädret var ju kanonfint, så jag bad Nicklas ta lite bilder på mig o lilla herr S, här kommer resultatet!

Full fart på inkallning!


Undra just vad denna gångart kallas??? Liiiiite oreda bland benen kanske???


Här är det full fart på riktigt!!!


Här också....början på inkallning...


Fortsättning på inkallning......Spajk har upptäckt Nicklas som sitter på huk och fotar.....

...och bestämmer sig för att "bara kolla" lite......


...och kollar väldigt väldigt nära :) Millisekunden efter har Nicklas Spajk i knät och en blöt kelipenos på objektivglaset......



Här har vi lite boll-lek....en favvo :)


"Ahaaaaa, om jag kommer in med bollen till matte så kastar hon en ny, matte verkar ha huuuuur många bollar som helst jue"


Lite mer seriös träning.......

Fin kontakt!


En rätt bra position, iaf från sidan......





Men framifrån går han för långt ut....bläää, måste jobba mycket på det.... skriver mer om det i träningsbloggen!



Herr S, s som i snömonster.....





Herr S, s som i storöra :)


Herr S, s som i skaköra :)


Finfint :)


Ja, nu blev det lite bilder igen! Vädret är ju underbart att fota i!

Fröken fick förståss vara med också, dock inga bilder....

Nu väntar lite plugg innan det blir avslutning på helgen i körhuset, vi ska "nöta" position....ska nog rådfråga nån, för som vi har det nu blir det alldelles tokigt och vi fortsätter....

Ja, en annan kul grej vi hunnit under helgen är att vi varit och mätt lite i nya huset :) Vi ska flytta typ 200 meter till ett annat hus, med strandtomt :) Så nu väntar det kära besväret med att välja tapeter o färg och sånt! Så är det någon som är sugen på att komma och bära kartonger så är ni välkommna första helgen i maj :)

på återseende!!!!


Veckan som gått!

Först måste jag tacka för alla kommentarer!! Det var jätteroligt att läsa!

Ja, numer blir det inte så många inlägg...att båda vara på praktik och plugga tar sin lilla tid!

Men i onsdags hade vi en heeeelt underbar dag! Hela skolan skidade upp till Bysjön, en sträcka på ca 3,5 km upp och såklart lika långt hem, logiskt nog :)

Såhär fint väder hade vi!



Vi var ute hela dagen, så jag var lagom mör när jag kom hem, tyvärr var ju hundarna inte lika möra...så det blev vackert att ta en sväng med dom när jag kom hem, men vädret var lika vackert då också :)



Det var en helt underbar dag, först med alla barn i skolan och sen ute med hundarna!
Gissa om jag somnade gott på kvällen???

Annars går jag mest och är lite sur över vädret......jag vill ju ha barmark så man kan gå överallt och spåra!

Till helgen ska vi avsluta vår valpkurs, ska bli jättekul att träffa alla igen, nu lär ju alla ha vuxit till sig rejält!

Ja, det var allt för nu!


En riktigt hurtig dag!

och lite kompensation för de senast inläggens avsaknad av bilder :) En riktig bildkavalkad över vår dag!

Men först ett tekniskt mysterium....vår lilla kamera var trasig när Nicklas kom från Palestina, den startade inte utan bara tuggade och tuggade...jävla skit! Ner till expert där jag får veta att det inte är nån idé att laga.... bara att köpa ny. Jag åker hem och surar, en ny skulle kosta typ 3000 utan minneskort, pengar vi inte riktigt har då det stundar både en flytt och ett altannbygge på Åsen, så kameran har legat i några veckor tills jag i torsdags fick för mig att pröva den igen, döm om min förvåning när det fungerade?!?!?!?!? Förklara det den som kan!

Iaf så är dagens bilder ( o filmer) tagna med den, så den verkar ju fungera utmärkt!

I torsdags när jag såg väderprognosen för helgen så tänkte jag överraska Nicklas med att åka till Runn och åka långfärdsskridsko! Han nappade på idéen och idag har han alltså premiäråkt :) Han kan ju åka inlines så det var en lätt match för han, som liten har han ju dessutom åkt skridskor utan taggar fram och då är det ju skejt som gäller för att ta sig framåt, till skillnad från mig som alltid åkt tjejskridskor med taggar! Vi har lovat att våra barn ska åka skridskor utan taggar...för fy vad drygt det är att som tjej börja lära sig åka utan taggar som vuxen! Jaja, ni lär se viss skillnad i teknik ;) 

Nåväl här kommer bilder! 

Det var ett strålande väder!!!!


Bara att få på sig skridskorna var ett helt elände.....


Nicklas var snabb på med sina!
 

Som sagt så hade vi i alla fall tur med vädret!



Bromsa gick bra :)




Ja, som ni ser så gick det inte så fort, men roligt var det!
 



Viss teknikskillnad kanske.....


 


Efter åkningen var det fikadax......
Ja, så var det diskussionen om att ha tungan i munnen.....å i RÄTT mun....

 


Fina fröken!

Det var full rulle ute vid Runn


En rätt samlad bild!



Efter fika styrde vi mot Falu Gruva för lunchpromenad! Bäst att passa på när vi ändå turistade!

Spajk o Dizni trängs på samma slaggsten..... Det blåste rätt friskt, så Dizni´s öron for omkring lite :)



Här syns "stora stöten" 600 meter stor orsakad av det stora raset i gruvan, en fin promenad runt var det!

Husse guidar Dizni i gruvans fågelliv....hon ser mycket intresserad ut :)

Efter vår promenad körde vi mot Åsen, som egentligen var vårt mål för dagen. vi ville kolla hur det såg ut med all snö och kolla att allt såg okej ut! Det gjorde det, men FY FASEN vad snö det va!!!!

Fikadax!!!

Fina Spajk! 

Fina fröken!


Livsnjutarn!! Det var precis så härligt som det ser ut!

Ja, här kan man ju fundera på vad jag sysslar med.....men roligt hade vi :)

Nicklas exprimenterade med timer-funktionen på kameran, att på 10 sekunder ta sig från trappan ut till mig och få styrning på hundarna var inte lätt, men rätt festligt!

Stackars Spajk hade det inte lätt i snön!!


Ett andra försök med tajmer.....


Ja, liiiiiiiiiiiiite rörigt kanske, men jag har iaf koll på kakorna ;)

Rejäla snövallar!


Linslusen och filuren Spajk!

 Vi har som ni ser haft en underbar dag! Underbart väder och härligt aktiviteter!

 På återseende!

PS. Nu när jag lagt nästan en timme på att ladda upp filmer/bilder och skriva, så kanske ni som läser har lust att ge nån form av kommentar?? Bara ett litet "hej" eller så! DS.


Kärringarj*vlar med små hundar borde gå hundkurs!!!

Ja, jag blev idag så jävla ARG!!!!

Jag var ute och gick på Siljan, Dizni med klövjeväska och vi hade gått typ 3 km så vi skulle "bara" gå en vända till kyrkan innan vi vände hemåt igen.

Till saken hör att idag har det varit isvaksbad för Rättvikskolan, så det är vak uppsågad utanför siljansrummet, så jag var tvungen att bestämma om jag skulle gå runt, eller den snabbaste vägen hem, när jag går där så ser jag räddningstjänstens bandvagn komma åkande, Dizni blir heeelt tossig, börjar vifta på svansen o länger på stegen?!?? Snacka om att hon förknippar det ljudet med positiva minnesbilder?!?

Iaf så tänkte jag då att jag skulle gå fram och ta en bild och lägga ut här i bloggen och skriva något lite vitsigt om hennes ljud-assosiation?! Nåväl, det kändes rätt fånigt att ta en bild, så jag struntade i det och satte kurs mot kyrkans bryggor, och vad får jag se då??

Jo, på "land" står två tanter och stirrar ut på isen....och på väg emot oss springer deras lilla hund!!?? Det var säkert 100 meter in till land, och typ 50 meter mellan ägarna och hunden.....

Jaha, där stod jag med en liten jävla hund som kommer farande emot oss, två ägare på land som förtvivlat ropar på sin hund......en Spajk som fattar nada och en Dizni som blir måttligt road av hundens tilltag?!?? Helvets jävla skit!!!

Jag hade en snabb överläggning med mig själv....förmodligen kommer inte hunden våga gå fram till oss, men frågan är hur länge S & D sköter sig?? Går jag emot hunden finns ju risk att Dizni tar saken i egna händer och tänker skrämma iväg den....vilket är en riktigt dålig idé.... Går jag bort från hunden kommer den följa efter oss, denna lilla tankevolt tar ju ungefär 30 sekunder, hundjäveln fortsätter rakt mot oss, och ägarna står kvar på land och ropar????? Inte en tendens hos dom att gå och hämta hunden?

Hur f-n tänker man som ägare då?? VARFÖR går man inte ut och hämtar hunden??? Dom stod ju liksom kvar på land och såg hunden springa emot oss??? Trodde dom att han skulle lyssna ju längre bort han kom, eller??

Bäst som jag står där och funderar över ägarnas beteende och matar Dizni med godis för att hon inte ska fara iväg och hälsa (läs äta upp) hunden så ser jag i ögonvrån en overallklädd kille komma småjoggande mot oss! Det är stf räddningschef i Rättvik, Patrik som kommer småjoggande mot oss! Jag finner mig och säger: Åh, räddningstjänsten till medborgans undsättning, typ :)

Han skrämmer helt sonika iväg hunden genom att springa emot den, jag tror jag tackade typ 20 gånger och sa något typ, Kärringjävlar ska inte ha hund!! och han svarar Nej, det kan jag hålla med om! Sen tackade jag typ 20 gånger till och Patrik säger: nu är nog kusten klar så du kan fortsätta.

Jag är ju rätt förbannad och tänker att jag måste ju bara säga till tanterna vad jag tycker om deras hunduppfostran, så jag stövlar iväg efter dom, och när jag är ungefär 25 meter ifrån dom så höjer båda tanterna en arm och VINKAR åt mig?!?!?!?!? Kärringar!

Då ropar jag, fast det är lite långt håll: Hallå?!!! Dom stannar och vänder sig mot mig och jag fortsätter: Om ni ska ha hunden lös så vore det ju trevligt om ni hade inkallning på hunden! De vinkar igen och fortsätter gå??

Fort som tusan stövlade vi ifatt, och vid vasastenen är vi tätt bakom dom...Dizni o Spajk sköter sig exemplariskt medans deras lilla garntuss går mer bakåt än framåt *hehe* Jag går tätt bakom dom hela allén fram till parkeringen, dom visar inte med min att jag går där, dom låtsas som jag inte finns *hehe* Vid parkeringen kliver dom åt sidan och visar att dom vill att jag ska gå förbi dom.... De viker höger och jag går till vänster, men jag kan ju inte låta bli att säga:

Alltså, OM ni ska ha hunden lös så vore det ju trevligt om ni hade inkallning på hunden, min ena hund är inte snäll mot andra hundar, så både för min skull men framförallt för eran skull så se till att hålla hunden kopplad!

Dom svarar.......Jamen, han kommer ibland, och nu smet han faktiskt från oss.

Jo, svarar jag så kan det väl vara, men se då till att ha lite uppsikt och försök ropa in hunden innan sånthär händer! Det är så tråkigt, särskilt för mig som dessutom har en liten valp också! Det finns ju faktiskt kurser att gå där man tränar inkallning, kanske ni ska gå en sån?

Dom svarar igen att han kommer ibland.....men jag har liksom redan vänt och gått därifrån...

Jag kan inte låta bli att vara lite stolt över mig själv, jag blev höll en bra ton när jag pratade med tanterna, trots att jag egentligen bara ville skälla ut dom, men vad vinner jag på det?

Men vad hade hänt om inte Patrik kommit? Hade hunden gått ända fram? Hade dom kommit och hämtat hunden? Ja, jag vet iaf vad jag ska hålla uppsikt efter när jag är ute och går!

Nicklas mötte samma tanter förra veckan, och då kom hunden ända fram....han var dock inte lika vältalig som jag va utan skällde på dom...vilket inte alltså hade någon effekt! Hoppas nu dom lärt sig nått!

Jag kunde ju skällt ut tanterna efter noter och visat hur heligt förbannad jag var på att de inte gick och hämtade hunden, men vad vinner jag på det? Rättvik är ju så litet...så snart hade väl ryktet gott om den elaka bitchen vid kyrkudden som skäller ut folk för att de inte kan ropa in sin hund, det slipper jag gärna..... Hade jag blivit förbannad och skällt hade ju Dizni hängt på, vilket är en riktigt dålig idé.... Så det kändes skönt att "bara" ha blivit lite barsk!

Hoppas nu att tanterna lärt sig en läxa!

Jag får väl skicka en chokladask till räddningstjänsten...som så fint stödjer samhällets medborgare i diverse olika situationer :)

Over and out for now!

Uppdaterar hundbloggen under kvällen :)


Hundbloggen!

Nu är träningsbloggen uppdaterad igen :) Tänk vad lite peppande kommentarer kan få inspirationen att blomstra :)

http://www.arrdiz.blogg.se/hund 

Inlogg till denna fås vi en kommentar i denna blogg!

Till salu!

20110304748 (MMS)

Nu har Spajken blivit för stor för buren...så nu är den till salu för 1000 kr. Den är i aluminium och väldigt lätt, passar som utställningsbur! Den är vinklad i bakkant och formpassad till en Hyundai Santa Fe fram till årsmodell 2005 Om du är intresserad skicka en kommentar eller ring på 070-3768276


en härlig start på dagen!

Ja, efter en låååång natt, det var inlämning av etiktenta idag kl.9...vilket innebar att jag satt uppe och skrev hela natten, jag kröp till sängs 03.36 :)

Jag vet att man borde skriva lite i taget och börja i god tid, men för mig funkar detta jättebra! Att sitta och sträckskriva allt på en gång, att få flyt i skrivningen och bara ösa massa text!

Jag sov då av förklarliga skäl en stund in på förmiddag, vaknade strax efter 9, klädde mig direkt och gick en sväng på härliga Siljan, termometerna visar 6-7 plusgrader i solen som dessutom strålar från en molnfri himmel!



Såhär härligt var det på isen!



Spajk o Dizni i solen!


Å så en mindre smickrande bild av mig själv :)


Jag orkade inte så långt då min envisa förkylning vägrar ge med sig! I pensionärstempo tog vi oss iaf en bit så hundarna fick springa lite, eller det var ju mest Spajk som sprang, Dizni strosade mest runt och kikade :)
 
Nu väntar lite mer pluggande...ska läsa skolverkets inspektionsrapport om min praktikskola och skriva ett PM om det, det tar liksom aldrig slut!! Denna termin är helt klart den tuffaste!! Men så är det också på avancerad nivå till skillnad från de andra kurserna som varit på en allmän nivå.....

Over and out!

Just de, hundbloggen är uppdaterad! http://www.arrdiz.blogg.se/hund


Har support i mitt tentaskrivande! Problem...

20110302738 (MMS)

Har support i mitt tentaskrivande! Problemet är att han ligger precis bakom stolen, så jag kommer inte ut å kan hämta kaffe!? Kanske Dizni kan slita sig från fåtöljen och hämta??


Glömde ju!! En rejäl skvätt jäger funkar i...

20110301737 (MMS)

Glömde ju!! En rejäl skvätt jäger funkar i alla lägen! Tack glasbanken för finfin hostmedusin :)


Hallelulja! Tack apoteket för receptfria l...

20110301736 (MMS)

Hallelulja! Tack apoteket för receptfria läkemedel!


RSS 2.0