Äntligen lite bilder!!

Nu har det hänt massa grejer igen....! I lördags var det träff med Askelons, alltid trevligt!!! Vi var en tapper skara som träffades i ett grått och kallt Falun för en genomkörare med Linda Andersson. Jag har inte tränat för henne förrut så det var jättespännande!


Hon har ett tänk jag gillar, så jag lyssnade noga och sög att mig all kunskap jag bara kunde! Vi körde apportering och inkallning med ställande, tyvärr var vi på den plan på Falu BK som luktar jäääääääättegott, den planen luktar jämt! Så lilla fröken var lite nosig vid några tillfällen vilket jag HATAR! Hon brukar inte vara så nosig vilket är skönt, men när det väl händer så är det skönt att kunna tillrättavisa henne. Jag fick jättebra tips på apporteringen som vi ska testa om nån timme på klubben, jag tror att om vi kör som Linda visade så kommer vi snart få en kanonbra apportering, men det tar tiiiid och ska få ta tid! Inkallningen däremot såg vi bara på några gånger hur hon snabbt började inse att hon ska springa snorfort och sen stanna snabbare än snabbast! Vi ska såklart testa det ikväll också! 

På lördagskvällen var det partaj med stort P!! Befälsmiddag med Dalregementsgruppen, tjusig middag på Dalasalen, dans till Borlänge hemvärnsmusikkår och därefter bar uppe på mässen. Alla var uppklädda, tjejerna i fina klänningar och herrarna i m/87! Riktigt riktigt trevligt va det!!! Tyvärr har jag inga bilder......men väl goda minnen :P 

Söndag var det bevakningskurs, och det ska väl villigt erkännas att jag inte var 100% närvarande.....mådde säkert som jag förtjänade! Alla hundarna jobbar jättebra och det känns kanon! Alla är engagerade och ställer frågor och jobbar jättebra med hundarna, trots att dom ännu inte riktigt vet hur framtida hundförarjobb ser ut! 

Jag har ju höstlov denna vecka!! Härligt värre! Började med en lååång härlig frukost med nybakade scones innan vi laddade för storstädning, tvättade sofföverdraget och dammtorkade överallt både uppe och nere. Mitt i en rejäl ambitionsdipp ringde Camilla och frågade efter promenadsällskap, trots regn var det en befrielse att få komma ut i regnet! Hemma igen fick lilla fröken och Nixx härja en stund i trädgården......

Sööööt liten fröken!



Ännu sötare liten fröken......

Fiiina vovvar!


Kiragårdens Nixx


Söta fina kompisar......










Nu väntar lite matlagning, potatismos och ungsbakad falukorv, en favorit som pappa lagar absolut bäst!!! Fattar inte att det ska vara så svårt att göra likadant!? Men ingen kan laga "falukorv i ugn" som pappa! Jag kör men nån halvdålig kopia....

Sen väntar träning på klubben då jag såklart ska testa Lindas nya tips :)

På återhörande!!!!

 


Blandat....

Jag skulle kunna ha rubriken "blandat" på det mesta....känns som jag bara skriver korta små resumeér om livet! men iaf, vi har tränat så det stått härliga till, lilla fröken är laddad som få och studsar runt och är positiv till det mesta!

Vi tränade på klubben i måndags, med en liten fläskläpp som minne.....Dizni blev så glad så hon studsade lite väl högt och lyckades skalla mig rakt över munnen! Ingen större blodvite, men rackarns vad ont det gjorde! Nu har dom små såren på insidan av läpparna förvandlats till blåsor som svider och gör ont, blääääää!

Sen har klubben köpt in en skyddsärm...vi var ju tvunga att testa lite :P Nån skyddshund blir hon hon aldrig, men roligt hade vi! Hon skällde och försökte låta lite arg, lillfröken :D Men hon kämpade och drog som en liten gnu!

Vi spårade igår, 16 timmar gammalt och 600 meter långt:) Spåret gick sådär....tror det var för svårt så hon helt enkelt tyckte vi skulle strunta i att spåra! Jag hade skarvat det gamla spåret med ett nytt som bara var någon timme gammalt och 400 meter, och när vi kom till skarven tyckte hon det var lite roligt igen :) Sista biten som bara var någon timme gammalt gick kanon! Vi följde upp spåret med lite fika på klubben med Camilla, Anna o Erna, alltid trevligt! Camilla och jag fortsatte ut i skogen igen, lite "visa"-övningar med Camilla som fig. och så avslutade vi med ett uppletande! Uppletande har ju varit sådär kul...men det gick kanon, eller kanon o kanon..... Det gick iaf hyffsat, hon letade koncentrerat men inte i nått snabbt tempo, hon travade runt, men när hon hittade grejen, då var det fullt ös in till mig!! Tror tempot ökar i uppletandet när hon väl inser att det finns en rejäl belöning bara väl matte har grejen i handen, eller?!?!? Sen gick vi promenad ihop och bara pratade strunt, skönt! 

å så lite bilder......

En uttråkad liten fröken har febrilt försökt få matte att leka......

  
Söt va??????? Försöker bli längre än husse.....


Våra nya fina Lamino-fotöljer!!!!! Tjusiga va??

Vi fick fyra stycken av Nicklas föräldrar för några år sen, men dom har legat i källaren utan att vi gjort något åt dom, men nu har vi äntligen fixat nya skinn och kan nu njuta av fika i nya fina fotöljer. Vi är bara lite stolta över dom :) Förmodligen dom dyraste möblerna vi har i hela huset...... Kolla här 

Sen har jag köpt ett par nya skor! 
 

Jag hade faktiskt inga höga ljusa stövlar....låga ljusa hade jag sedan förut, men nu också ett par höga :) Jag ringde och frågade Nicklas först, och han tyckte det var okej :)

Han hade kanske liiiiiite dåligt samvete sen förra veckan, då var det lovat pannkakor till middag, men när han klev in genom dörren väntade en tre-rätters middag! Till förrätt en råraka med rom, rödlök och creme fraiche! Till det ett glas vitt såklart! Sen va det filé black and white med ugnsrostad potatis, å ett glas rött såklart! Till dessert var det smördegskorgar med glass :) Vardagslyx mitt i veckan! 

Helgen är fullspäckad, i morgon är det träningsdag med Askelons goa gäng och på kvällen är det höstfest i Dalasalen, modell 87 för killarna och tjusig klänning för tjejerna :) På söndag är det bevakningsträning som gäller, härligt! Sen är det HÖSTLOOOOOOOV! Ska skriva lite men också ägna mig åt hundträning, såklart! 

På återseende!!! 


Lilla fröken studsboll!

Jodå, i 40 kilo rottweiler finns en liten studsboll.....hon studsade så jag fick fläskläpp :) Men vad gör det!?!?!?!? Vi hade hur roligt som helst idag, fullt ös medvetslös! Jag peppade henne och pushade henne till både lek och allvar, hon skällde som en lite tok och for omkring! Hel häftigt!!!

Vi körde lite "fartmoment" typ hopp......jag försökte lura henne genom att ställa mig snett mot hindret, vilket resulterade i att hon typ hoppade ÖVER hinderstolparna?! Knäppfia! Men jag kunde inte lura henne att springa förbi, skööönt!

Vi körde lite läggande, hon är ju TOKSNABB! Å hon tycker det är roligt, vilket ju är det bästa av allt! Sen körde vi lite ställande, svårt svårt att få stopp, men hon börjar fatta!

Sen ägnade vi en lång stund åt att bara leka o fjanta, hoppade över benet och skällde, gick mellan mina ben och hade allmänt jättelattjo. Ju mer jag skrattade dessto mer gav hon, ett härligt samarbete! Jag fick verkligen ta mig i kragen för att sluta träna, det kändes som vi bara kunde fortsatt och fortsatt! En härlig känsla.....

Åh, vad jag längtar till i morgon då vi får träna igen :P

På återhörande!

Härlig ledig helg!

Ja, helgen blev härlig!!! Vi åkte ut till Åsen i fredagskväll, glömde bara ketchup och te, så det får väl anses som godkänt :) Vi packade på 30 minuter och kastade oss i bilen, det är så skönt att bara kunna åka utan att ägna timmar åt att packa.....Vi ville ju ut i hyffsad tid för att hinna elda upp lite värme, 3 grader när vi kom och 17 när vi gick och lade oss! Men elda gjorde vi......


Nicklas skulle till varje pris få eld i köksspisen....gissa om det var rökigt???


Till och med i stora rummet var det värre dimma än i Lützen....


Men när röken väl lagt sig hade vi det jättemysigt!!



Inte mindre än 35 ljus hade vi tänt! Plus då brasan som sprakade mysigt!





Bilderna är inte av jättebra kvalité....men det visar iaf hur mysigt vi har det!



Fattas bara en klädd julgran och en tomte :) Värsta julvarningen!


Fredagskvällen bara eldade vi och hade det mysigt, grillade korv och drack rödvin!

Lördagen var vi lite mer effektiva och var ute hela dagen och fixade, jag klippte busk och Nicklas fixade med lite ved, plus att vi eldade skräp, vi hade god hjälp av lilla fröken...eller inte?!? Hon mest sprang runt runt och hade hjärtans roligt! Hon snodde pinnar ur brasan, men då fick hon lite skäll! Alla pinnar UTOM dom i brasan är helt okej att tugga på!

Vi kastade sen lite boll och hon sprang, vi kastade och hon sprang, vi kastade och hon sprang.......


När vi kom hem hade vi med oss lite skräp, bl.a. två strandmadrasser! Gissa om vi hade roligt????

Vi kampade och fjantade oss, men rackarns vad roligt vi hade!! Hon skällde och betedde sig som värsta kamphunden, röck och slet som tusan! Vi konstaterade sen att det var en död strandmadrass när vi var klara.......

Idag har vi varit i Falun på bevakningskurs, jättetrevligt gäng med bra hundar!! Dizni fick en ljudmarkering som hon gjorde bra, mest som en motivationsövning, men hon fick iaf göra något! Vi hade ett spår som låg och väntade, typ 500 meter långt och 4 timmar gammalt blev det innan vi släppte på. Hon spårade kanonfint med ett liiiite högt tempo, men hellre ett rejält drag än att bara gå och såsa! Tyvärr klev hon över alla fyra apporterna?!? Ingen aning om varför, vi hade ett litet snack i spåret jag och Nicklas och enades om att vi inte ska bråka på henne där utan lyfta ur apporteringsbitarna. Hon har aldrig gjort det tidigare, så vi testar nån gång till innan vi börjar trixa. Hon löste iaf uppgiften på ett kanonfint sätt och vi lägger dagens spår i facket "lyckade spår"

Nu väntar lite middag, Nicklas har önskat inbakad korv, mumsigt! Sen ska jag äntligen äta ostkaka!!!
På återseende!!!!


tiden går...

....shit vad tiden går, dagarna bara flyter på och vips har bloggen legat orörd oacceptabelt lång tid! Jag konstaterar att hemsidan har omkring 30 besök varje dag! Jag vet såklart inte vilka, och jag tänkte inte be er kommentera jag bara tycker det är häftigt och jag beundrar att ni orkar gå in trots att bloggen inte alltid uppdateras.....Men NÄR den väl gör det, ja då blir det rejäla inlägg :)

Hela hösten har vi levt i en egen tidräkning, före resp. efter bröllop...Från semestern och framåt har det knappt gått en dag utan att jag funderat på bröllopet, nån liten detalj till häftet, eller nån rolig incident till talet. Å så vips i lördags var det dax! Systeryster skulle bli Fru! Jag ville verkligen försöka förmedla alla positiva känslor som jag hade inför mitt bröllop, vet inte om jag lyckades, men en härlig dag hade vi iaf! Det jag uppskattade absolut mest var tiden innan själva kyrkan, att sitta med hos frissan, att fixa lunch och bara umgås. Att förvandla syster till brud med klänning och fixa med slöjan! Det är det man har syskon till! Sen blir det ju inte sämre av att Tuva o Axel for omkring och förgyllde tillvaron, så totalt oberörda av situationen! Tuva for omkring och skakade på sina madickenlockar och Axel hade "guck" i håret!



Här är vi hemma hos Madde o Tobias och förbereder...



Vi åt lunch i lugn och ro, drack lite champange och piffade det sista innan vi begav oss mot kyrkan.

Väl i kyrkan var det ju bara att "åka med" jag sa till Josse i bilen att nu kan vi inte göra mer än att bara njuta av dagen!


Hela familjen Milde!
Jordens sötaste ungar!!!! Gissa om Axel njöt i kyrkan när precis ALLA tittade på honom??? Hm...snacka om att han stal showen.....



Sen var det såklart fest hela natten lång, talen avlöste varandra, lite bus och hyss förståss! Sen var det dans och disco till långt fram på småtmmarna!



Alla festdeltagare skulle fotas, så jag hade fixat en ram som jag målat i guld och använde som inramning, vilket uppskattades......många var det som ville fotas!


Nej, jag är INTE arg.....ser bara rätt arg ut :)


De nyblivna svågrarna fjantar.....



å så en bild på oss......tur man har lite självdistans :)





Ja, det var en trevlig dag och nu är de dax att ta tag i allt som skulle ske "efter bröllopet"...val till högskolan, hundträning, städning, pluggande, skrivande...ja, listan känns oändlig!

Men i helgen ska iaf jag o Nicklas vara lediga!!! Det var iaf planen....men likförbannat dyker det upp saker som vi måste vara med på...bara att bita i det sura äpplet....

Nu ska jag iaf packa ihop lilla datorn och åka till Lina och äta lunch och kolla på föreläsning! I kväll sticker vi till Åsen, utan dator, utan telefon, utan ström! Bara Nicklas, jag o Dizni och god mat, sprakande brasa och rekreation! 

Há det gott!!

  


Lite blandade bilder!

Ja, jag har verkligen blivit en kass bloggare!! Men jag har prioriterat lite annat....Dels har jag praktik måndag, tisdag och onsdag, så när jag väl kommer hem på kvällarna så får fröken lite träning och sen är det ju lite annat att fixa med också....dels är Nicklas på kurs, så jag har roddat själv....Menmen, det lugnar npg ner sig snart!

Vad har vi fixat med då??? Jo, bröllopsfix!!! Systeryster gifter sig med sin Lars på lördag.....Spännande värre!! Så det pysslats en del här hemma, och då är det minsann en fördel att bo en bit bort, ingen risk att nyfiken syster dyker in på fika helt utan förvarning :)

Sen gick hela helgen åt till "grön" verksamhet......Jag har ju lovat mig själv att inte lägga ut bilder på sånt, men nu kan jag inte låta bli!! Herregud så man ser ut! Håll tillgodo.....


Det är min stridskollega som fotat, fråga mig inte NÄR, men ful är den.......


Här har vi en camo-målad tvättbjörn på väg ut i skogen.....Förlåt Rydbeck för min kassa målning....Observera hur förhållandevis pigg jag ser ut!


Jämfört med denhär........Här är klockan ungefär 22 och vi ska precis ge oss ut och inta ett objekt i skogen...så det jag har på huvudet (som gav mig skavsår i pannan btw) är ett mörkerhjälpmedel...å vips har natt blivit dag! Skitläskigt...men oerhört effektivt! man ser både det man vill se och det man definitivt INTE vill se.....exempelvis vildsvin bara 15 meter bort.....Som tur är var det lite tänkande befäl med som sköt varningslys och skrämde iväg dom!

Ja, det var en rolig övning, och jag fick lite beröm för lilla frökens markeringar! Känns gott i hjärtat...Det är ju nu nästan exakt ett år sedan vi certades!!! Så med tanke på det så är jag mycket nöjd med vad vi presterat hittills, fler övningar betyder ju mer rutin.....Vi är verkligen ett gott gäng och vi har ruskigt roligt ihop!

Som kontrast till allt krix bjuder jag på en bild som visar hur det ser ut när Nicklas är på kurs.........Fast lilla fröken sover såklart inte i sängen....hon var bara upp en jättekort sväng för att fotas....Eller inte!!!!!!!!!!!!!!! När husse är borta sover Dizni i sängen är vårt nya motto :P



Ni som är lite observanta ser att jag är typ bimbo-blond i håret.....INTE snyggt! Jag var i torsdags till frissan för att fixa lite nya fina slingor till helgen och gick ut därifrån och var jättemissnöjd! Jag gick sedan hela helgen och gruvade mig för att ringa o klaga....Men i måndags ringde jag iaf och sa vad jag tyckte, frisören tog det jättebra och jag fick komma idag och fixa nya, så nu är jag verkligen toknöjd!!!! Skööööönt! Fast usch vad det var jobbigt att ringa! 

Annars då? Jo, träningstävling i måndags, lilla fröken och jag gjorde debut i tvåan...men mycket blandat resultat! Nu var det ju inte den generösaste domaren, men gör inte hunden vad den ska så ska det såklart vara noll i betyg...Men liiiiiiite generositet vore kanske på sin plats!

Lilla fröken hittade inte till rutan, vilket var förvånande! Hon brukar kunna den.....Så där blev jag förvånad! Att hon inte stannade på inkallning var ju ingen nyhet, första gången vi testade på full-längd hon gjorde iaf en tendens till att stanna men kom sen på att hon nog skulle fortsätta springa....Vi har ju haft en tendens att tappa tempo, men icke! Fullt ös medvetslös! Vilket iof är trevligt.....

Sen då apporten, hon hoppade och studsade efter den, så jag var full av hopp när jag kastade, hon travar iväg i ett trav så snabbt att det borde varit galopp...men icke! Hon siktar på en spånfläck och jag inser att: Shiiiit, nu blir det inte bra, hon doppar nosen i spånet och inser att det är fel, tittar sig runt och ser apporten, gör ett litet hopp och griper fint och kommer travande mot mig! Kanon tänker jag då hon helt plötsligt sätter sig och, hör och häpna, kissar!?!?!?!? GISSA OM JAG BLEV ARG!!!! Förbannade jävla hundjävel!!!!!!!! Visst att hon kan vara nonchalant, men inte så! Jag stövlar såklart fram till henne, lyfter henne i öronen och frågar vad i h-vete hon håller på med! Sätter ner henne, stoppar in apporten och fullföljer momentet...såklart en nolla i betyg, men va tusan! Så GÖR man bara inte!!!  

Nåja, domaren och jag pratade lite efteråt och vi enades om att det hon gör är jättefint, sen var hon oerhört lättstörd, tittade sig runt såfort nån öppnade munnen....efter att jag blivit arg var hon jättelåg, så jag peppade henne lite och lyckades "få tillbaka" henne, för övrigt var hon jättepigg och alert, och svansen gick som en liten propeller, och trots allt är ju det viktigast!

Till sist lite bilder på fröken......den som ens antyder att hon är bortskämd har helt rätt......

 


Tji fick jag som bäddat så fint.....efter ungefär 2 minuter hade hon själv bäddat så det passar henne....

Å så till sist den absolut sista bilden på älskade Arrac...... Den är tagen på sista morgonpromenaden, strax innan han, sin vana trogen badade i Siljan, precis som han så ofta gjorde....

Usch, nu rinner tårarna igen....Han var verkligen hund med stor personlighet, Dizni i all ära, jag älskar henne för den hon är. Men i jämförelse med Arrac är hon anonym och "en i mängden" han hade massa underbara hyss för sig som lämnar ett stort tomrum efter sig....Men trots detta så känns det så otroligt rätt, han hade ett fantastiskt liv här, men precis som alla andra måste även hans liv ha ett slut.

på återseende!

Livet går vidare.....

ja, det gör faktiskt det....tro det eller ej! Visst är saknaden stor, men den är överkomlig. Tack för alla som stöttat och kommit med fina kommentarer både här i bloggen, på fb och sms.

Arrac var en hund som inte lämnade någon oberörd, antingen blev man kompis eller så blev man inte kompis.....oftast inte kompis....Han hade få som fick komma honom riktigt nära, men dom som passerat hans nålsöga hade en trogen vän! Jag inser med tanke på alla kommentarer så hade många en relation till vår lilla fjant....

Redan från den stund som röntgenbesked från SKK kom när han var 1 år och visade på C-höfter och pålagringar på armbågarna bestämde vi oss för att han skulle få ett innehållsrikt liv, även om det kanske inte blev så långt. Han inte bara levde  drygt 7 år, han levde 7 aktiva år! Vi har gjort allt vi velat, sen att hans sjukdomar satt stopp för en hel del har vi liksom accepterat.....Hade han inte varit skottberörd hade han dessutom varit tjänstehund i hv och tävlat bruks...nu fick vi nöja oss med LP1, ett förstapris i tvåan och 20 poäng från förstapris i trean.... Någon utställningskarriär blev det inte heller....Men strunt i det!

Han gav oss så fantastiskt mycket både skratt o tårar, även om det kanske inte riktigt blev som vi tänkt oss alla gånger.....Men å vad han var älskad!

Många har frågat hur lilla fröken tar att Arrac inte längre finns, å helt ärligt så tror jag inte hon bryr sig just nu. Hon är skendräktig som få och bryr sig bara om sina små valpar....som består av strumpor...Saknar vi en strumpa, eller två, eller tre..... så är det bara att leta i fotöljen!

Hon är iaf hur pigg som helst att träna med, vi körde lite nyss och enda problemet med att använda pipisar som belöning är att hon vill springa hem och bädda ner dom i fotöljen.....Jag köpte nya fina pipisar idag och dom föll fröken i smaken...tillsammans med en mörklila halsband från björkis! Liiiiite bortskämd får hon faktiskt bli! Hon var med i affären och fick godis av snälla expediter....med framtassarna uppe på disken?!? Bortskämd??? Nja, lite kanske.... 

Hon har blivit mycket mer lyhörd tycker jag....idag va hon med mig ute när jag höstfixade i trädgården och hon försökte inte ens smita eller hitta på tok?! T.o.m vid komposthögarna klarade hon sig utan att stöka iväg...Det måste ju bero på att hon får ligga i sängen nu när husse är på kurs :P

Vi har tränat lite på luncherna vid skolan, vi har kört på Inki´s metod med bakombelöning och slut-kommando, det har funkat kanon!! Hoppas bara det håller i sig och inte bara är nyhetens behag som gör att det funkar. Om det fortsätter såhär så blir det start i tvåan i december! 

I morgon är det marknad här....bilköer och MASSA folk, så det gäller att planera sina resor så man inte blir stående i nån evighetslång kö.....Jag ska bara ner en snabbis och köpa en vedkorg till Åsen och så Bingobullar till Nicklas!

Tack än en gång för alla stöttande och tröstande ord.....



RSS 2.0