fikat, funderat och förkovrats :)

Jodå, här har det både fikats, funderats och förkovrats!

Fika igår med Frida, Lisa, Best, Frost och Ztoya, hundarna blev överlyckliga över att detr fanns leksaker här! Dom for omkring som tokar alla tre med leksaker och pep i högan sky tills frida bestämde att det fick var nog och låste in alla leksaker med pip i garderoben...Sen bänkade vi oss i köket och pratade hund,bröllop o allmänt livsavgörande saker :)

Fikat avslutades med en promenad ner på samhället, 4 hundar, en barnvagn och två tjattrande tjejer! Tjusigt värre :)

Funderingarna då? Jo, jag har kommit fram till att jag o lilla fröken ska ta en paus från träningen och backa till steg 1..att bygga relation! Så vi skippar tävlingen på lördag och jag ska istället ropa klass 1...Vi tar en paus från allt vad tävlingsliknande träning heter ett tag och satsar på lägre-spår i maj! Eller iaf tar vi paus från lydnads-lydnaden och satsar på brukslydnad!

Sen finns det andra funderingar också, men dom återkommer jag till lite längre fram!  

Förkovring då? jo, det är tjusigare ord än pluggande...Det är ju tenta på mattekursen i morgon, inget jag ser fram emot...Men ändå skönt att få det gjort! Jag hade en riktig dipp i tisdags och satt vid datorn och tårarna trillade och jag kände mig såååå korkad! Men efter lite pepp-talk av Hanna så kom jag på fötter igen och känner att med lite tur så fixar jag ett G i morgon....Annars är det bara att göra om!

Jag ska räkna lite till på ett avsnitt, sen får det räcka, det jag inte kan nu kan jag inte i morgon heller....! Men det vore sååååå skönt att ha det avklarat så man kan fokusera på nästa kurs...men jag kommer ha lite annan inställning till pluggandet efter detta och jag har svårt att föreställa mig att något kommer vara lika svårt!

I kväll kommer Nicklas hem efter några dagar i Rom...härligt! På "gamla dar" har jag blivit lite sällskapsjuk och blir rastlös som få här hemma med hela huset alldells tomt och tyst...Men i morgon åker han på HV-kurs, så jag blir själv då också..men då har jag som sagt lite planerat, tävling på lördagen + fika med Lina och sen ska jag åka och titta på kurs söndag förmiddag och avslutar sedan helgen med lite bevakningsträning!

Ja, det var allt för nu!

På återseende!!

BIG-R och sjukgymnastbesök med lilla fröken

Nej, denna gång får ni klara er med bara text.....Eller använd fantasin :)

I går var det ju inofficiell utställning i körhallen, AfH mellansvenska arrangerade en jättetrevlig utställning med ca 170 hundar anmäla, nu dök inte alla upp det vädret inte riktigt var på vår sida.....Men idag har som tur är snön nästan töat bort igen! Men det var allt bra onödigt att det skulle komma värsta ovädret tycker jag!

Jag var där 0715 på morgonen och hade hand om insläppet, många glada människor mötte jag och en hel del nervösa också såklart ;)

Grupp 2 gick seeeeeent och rottisarna gick siiiiiiist, så det blev lång väntan! Men det var väl värt väntan! Vi v ar två tikar, Lena med Anja och så jag o lilla fröken, fröken verkade ha glömt allt vad vett o etikett hette, hon var jätteotrevlig i ringen!! Morrade rejält ett par gånger på Anja och ville inte alls ställa upp sig så som jag ville. Domaren tittade lääänge på oss innan hon tillslut gav oss den röd/gula rosetten! Men Anja är en ung tik som verkligan har utvecklats och kommer bli jättesnygg när hon växt klart på alla håll och kanter!

Kritiken löd iaf såhär:
Tilltalande feminin tik av utmärkt typ och storlek. Bra bett och tänder. Mörka vackra ögon. Välvinklad fram och bak. Något veka mellanhänder. Bra kors och svansansättning. Vägvinnande rörelser från alla håll. Välvisad.

I gruppfinalen blev vi placerade på reservplats, så vi "slog" typ 5 hundar. Dizni skötte sig iaf lite bättre denna gång och stälde upp sig fint! Anna med Lovis och Jennie med Kira tampades om gruppvinsten och domaren bestämde sig för att ge Anna och Lovis gruppvinsten!!! Jätteroligt! Tyvärr åkte dom ut i slutfinalen....men bara att ta sig till final är en bedrift!

Idag har vi varit och gjort något spännande! Det var dax för besöket hos Ann Essner, sjukgymnast på Falu djursjukhus. Jag har ju misstänkt att Dizni kanske har ont nånstans eftersom hon väljer trav och inte galopp som "första-gångart" så jag ville verkligen käaa igenom henne innan jag började ställa krav på tempo vid träning.

Det var med blandade känslor jag åkte in, hittade vi inget, ja då ställer det stoooora krav på mig att ha en hög motivation på henne men OM vi hittade något så är det ju inte heller kul att ha en skadad hund....

Hela besöket tog en timme, så det var värt varenda krona! Det började med att vi gick ut och jag fick springa med henne och skritta med henne, gå i snäva cirklar och tillslut körde vi lite galoppsträckor mellan mig och Anna. (Tack Anna för att du följde med!!!!) Sen in och klämma och känna, Ann kände verkligen igenom HELA Dizni, säkert 45 min höll hon på och klämde och kände, Dizni tyckte efter en stund att det var skööööönt att få ligga ner och bli klämd på! 

Det enda Ann hittade som var lite lite misstänk var ena armbågen fram som hon inte kunde böja som hon ville när hon låg på bordet, men sen när hon skulle visa stretchövningar nere på golvet så gick det att stretcha så som Ann ville! Lilla skrutt hade helt enkelt legat och spänt sig på bordet.  Sen hittade hon en lite överansträngd muskel i ryggen, hon satte två akupunkturnålar där och så var det problemet ur världen.

Hon hittade som sagt inget och om man bortser från att hon kanske kunde banta lite, 2 kilo från 40 ner till 38 så fanns det inget som tydde på någon smärta någonstans.

Däremot fick jag lite beröm!! Ann sa att hon var väldigt smidig och väldigt bra musklad överlag, känns skönt då jag faktiskt engagerat mig lite i hennes fys sista tiden. Hon var stabil i hela kroppen och bar ryggen på ett jättebra sätt. Ann gjorde en rolig grej, hon hade Dizni på bordet stående med långsidan mot Ann, och så lyfte Ann både fram och bakben på samma sida, Dizni klarade det galant för hon var så stabil och kompakt i kroppen!

Vi hittade ingen direkt orsak till hennes "anit-galopp" taktik, en anledning kan vara att hon helt enkelt är ovan att röra sig i galopp och därför väljer en annan gångart, hon tycker helt enkelt att det är för jobbigt att gå i galopp...Så det är en träningssak att få henne stärkt i sin galopp, antingen genom budföring eller genom att kasta grejer så hon får springa. Iom att hon inte går i galopp så har hon inte heller så bra galopp-muskler vilket gör att hon fort blir trött och då slår av i trav, så jag ska stärka hennes muskler genom att skritta i skogen, gå över stege och bära klövjeväska. 

Så summan av dagen blev att jag är glad och stolt över mig själv som hundägare!!! Jag har en hund som sköter sig exemplariskt vid hantering, lugn och cool låg hon på bordet trots allt liv i väntrummet utanför. Jag har också skött henns fysträning på ett sånt sätt att hon är i jättefin muskelform och dessutom har en bra syreupptagningsförmåga då hon faktiskt orkar springa 8 km utan stopp! 

Som avslutning frågade jag Ann om Dizn skulle lida av att vara en "travare" resten av livet, det är nog bara mina lydnadsbetyg som blir lidande av det sa hon med ett leende ;) Skämt åsido, hon lider inte av att vara en travare resten av livet, vilket ju känns rätt skönt att höra om det visar sig att mitt tålamod tryter vid träning av galopp-muskler! 

         På återseende!!!   


jag har shoppat?!

Ja, tro det eller ej! Jag är ju, som ni som träffat mig märkt, inte sådär jätteintresserad av kläder....och definitivt inte nån slav under nått mode...jag brukar haka på sådär ett halvår efter, typ jeans som är tajta över vristen har jag kommit på NU först att det är rätt snyggt....

För min del har jag gärna gått i friluftskläder jämt...Så idag har jag köpt friluftskläder ;)

En sånhär blev det..fast jag egentligen skulle ha en tunn lager-2 fleece...



Bättre bild finns på Bergans sida här 
(dock går det inte att länka direkt till produktsidan...så klicka vidare på dam/jackor/fleece så heter den "Hadsel Lady Jacket)

Den finns till försäljning på Wildmarksshopen också, här finns en länk dit!

Det är en såndär fleece som är nästan som fiber-päls, typ 80-talets oranga som alla hade på den tiden...Jag har tittat på en sån länge, men inte hittat nån, men så idag så bara fanns den där! Den fanns i vitt också..men av förklarliga skäl köpte jag den röda...

Jag fortsatte sedan vidare längs gågatan i Mora, som jag tycker är en fantastiskt trevligt litet samhälle!

En sväng in på Bokia och köpte en stiftpenna....en lyxvariant med tjock härligt skaft och shake-funktion, bara att skaka så kommer det nytt stift!


Läs mer här!

Fast jag köpte den enda färg dom hade....nämligen röd!

Sen vidare in på en skoaffär.....jag letar efter ett par Converse....å gärna ett par lila!


Men jag hittade ett annat par som var toooooksköna....dock finns dom inte i lila...så jag får väl i värsta fall ta ett par rosa?!?

Dom finns i rött också....så kanske det blir ett par sånna, rosa känns ju lite fjortis!

Sen såhär mitt i en förhoppningsvis rejäl viktnedgång känns det inte sådär jättekul att lägga dyra pengar på jeans, så jag köpte ett par som just nu passar perfekt på Lindex för 300 spänn....Förhoppningsvis är dom ju snart försmå :)


Sen får jag ibland (eller rätt ofta) kommentarer om att jag ofta har rutiga skjortor, tunikor, klänningar...så jag slog på stort och köpte en som INTE är varken rutig...eller för den delen röd!

Utan den är turkos!!! Tror inte jag har något turkost i garderoben...men systeryster har en så himla snygg turkos hood-tröja som hon är jättesnygg i, så jag tänkte att jag kan väl också ha turkost?! Jaja, vi får väl se om den kommer till användning!

Nu har vi fredagsmys i soffan jag och Dizni, hon ligger på rygg och snarkar och jag bloggar....Nicklas är i Västerås på jobb så vi har hela soffan för oss själva...och hela helgen också! Ska ta en rejäl sovmorgon i morgon och sen träna lite hund, kanske räkna lite tråkig matte också, så jag med gott samvete kan ägna hela söndagen åt utställningen. Jag har visst lovat att jag ska dömma "barn med hund" också?!? Så det lär bli en hel söndag i körhallen!

Ja, det var allt för nu, sen hoppas jag att den som snodde solen lämnar tillbaka den så att det blir lite roligare att vara ute!

På återseende!!!


Hänt i Fromhem?!

Det har inte hänt sådär jättemycket....jag borde i vanlig ordning plugga lite mer....Men icke!

Vi har nyss kommit hem efter 8 km cykelsväng, Nicklas sprang och jag cyklad och fröken sprang! Hon är ju fruktansvärt bekväm av sig och hela "bort-vägen" är det seeeegt och trååååkigt och hon släpar i kopplet och ser ut som sju svåra år! Men vips så fort vi vänt efter 4 km, trots att det var uppför, ja då går det alldelles utmärkt att springa före i kopplet och dra husse hela vägen hem?!? Märkligt....

Efter cyklingen blev det iaf schamponering...dels var det rätt lerigt och dels väntar ju lite vänstervarv på lördag. Det är "bara" inoff så vi ska lägga vikt på att ha roligt och träna inför riktiga utställningar framöver.

Vi har tränat ett par gånger och det har gott helt okej! Vi lägger mycket krut på apporteringen...som av nån anledning vi har haft svårt för?! Trav ut och trav in är inte riktigt vad jag vill ha! Men vi har iaf kommit en bit på väg och det finns hopp!

Vi har också lagt lite krut på fys-träning i veckan, dagens cykel och så en rejäl promenad i går och i förrgår! Det vankas ju faktiskt en tävlingssäsong :)

Det var väl allt?!? Ja, jag kan då inte komma på något mer som vi gjort som är roligt att berätta!

  På återseende!!!

Tänk om allt blivit som det var tänkt??!!

Ja, då hade jag varit prinsessa och bott i ett vackert slott, det hade varit fred i hela värden och alla hade fått äta sig mätta! Ja, så hade det gått om att blivit som det var tänkt....

...OCH Dizni o jag hade haft vårt 1:a pris o lydnadsklass 2!

Men nu går det inte alltid som det var tänkt...vilket kanske ibland är bra, men just idag hade det gärna fått gå enligt planen...Men vi tar nya tag!

För att börja med det positiva så OM vi haft betyg på allt, och de betyg som vi normalt preseterar på de nollade momenten så hade vi landat strax över 160 poäng! Men med två nollor blir det inte mer än 132 poäng.
10 på platsliggningen (Hon hade legat jättejättefint och knappt ens tittat sig runt! När jag kommer tillbaka så börjar svansen att vifta...lillskrutt!)
7,5 på fria följet, lite ofokuserad var hon, hon startade jättejättefint, men sen kom hon på att hon nog skulle titta sig lite runt på vad det var för ställe vi var på....kommentarerna i protokollet var: Sitter långt fram, tränger vänster, pendlar position. Det var ett jätteroligt fria följ program, inte vanliga hatten utan det började med språng! 
0 på läggande, hon la sig men reste sig lika snabbt för att gå och kolla en plastbit som låg en bit bort...
5 på inkallningen, även där reste hon sig när jag lämnat henne....jag kallar in ändå men vet att hon då kommer i trav, mycket riktigt...i snabb trav kommer hon, men stannar i gengäld toksnabbt! Sen blir det dk när jag kallar in från stående plus att hon sätter sig snett.
8 på rutan, enda kommentaren där är nosar?!? Man kan ju lugnt säga att domaren var snål med sina kommentarer..men jag kan lägga till tempo! Hon var väldigt fokuserad och spragn rakt fram och in i rutan! Vilket ju alltid är bra, och det var många hundar som inte ens hittade till rutan! Så jag är nöjd med det!
0 på apporten.... hon tjuvar....men jag säger ändå apport och hoppas på det bästa :) Hon stannar en bit ifrån och nosar lite, tar sedan apporten mycket tveksamt, tittar på mig och undrar vad i hela världen hon ska göra med den?!? Kommer sedan tillbaka till mig men tuggar?!? på apporten...lite mycket saker som gick fel där....
7 på hopp, lite seg...å ett dk på sättandet, det var massa plastbitar som hon promt skulle kolla på....
7 på fjärren dk på läggandet, men jättefina skiften! Rörde sig inte ett dugg framåt.
7,5 på helheten
Summa alltså 132 poäng

Men om vi ska räkna hur det skulle kunnat vara så en 8:a på läggandet och vi har 140 poäng, och iaf 8 på apportering så hamnar vi strax under 160 p men sen räknar jag med att inte få en 7:a på fjärren och inte en 7:a på hopp och definitivt inte en 5:a på inkallningen! Så en helt vanlig dag och om det blivit som det var tänkt så hade det gått vägen idag!

Det var som vanligt i Edsbyn lite rörigt....men vi var ett otroligt gott gäng från Nedansiljan som var iväg, alla stöttade varandra och gladdes med varandra och klappade på axeln när det inte gick så bra! Det var bår vin och vatten, Birgitta med Culla debuterade i ettan, tror bestämt det var lite nerver med där, så det gick inte alls. Maria och Rozie laddade för ett sista 1:a pris och LP i ettan, men ett nollat ställande satte stopp för det. Likaså Anna och Rolex laddade för LP, och där gick det vägen!!! 166 poäng! Bra jobbat!

I trean var det Kricko och Xaga, inte heller där gick det som det skulle....Men det är bara att ta nya tag! Sen i eliten var det Kerstin och Elex, dom vann klassen med 264 poäng och ett 1:a pris!! Bara två till så är dom
SE LCH!!!!! Det kommer gå kanonbra, det såg så fint ut och inte så mycket pip, trots att det är en schäfer;)

När vi alla tävlat klart åkte vi till Sibylla och åt lunch innan vi åkte vidare till klubben för lite sökträning, Dizni körde bara rena rullövningar med lösrulle, hon hade iaf inte glömt sen sist!! Fullt ös ut och direkt fokuserad på rullen och sen snabbt tillbaka för att byta rullen mot matte för påvis!! 

Sen blev det lite skottträning, vi övade passivitet under skotten, inga jagande av myningsflammor! Hon var väldigt fokuserad på skytten men satt fint stilla och fick belöning när det small.

Vi avslutade med att köra några sök inne, en i klubbstugan och en på toaletten, visste man inte att det var första gången hade man trott att hon gjort det massa gånger förrut...! Att sen figgarna fick en liten Dizni-puss var inte särskilt oväntat....På toaletten hade Tuttan gömt sig bakom duschdraperiet så där fick hon verkligen använda nosen! Härligt!!! 

Sen åkte vi hem och toksomnade i soffan! Välförtjänt kan jag tycka....

På återseende!!!! 

Mina studier!!!

Ja, jag brukar ju inte skriva om mina studier...mest för att det mest betår av att läsa och ha seminarium om massa konstiga saker...som laborativ geometri och jag tror nog ingen som är överdrivet intresserad av matte skulle ha något nöje av att läsa det....Men nu ska jag skriva lite om hur det är!

Jag har alldelles nyss, för 10 minter sedan lämnat in en examinerande littertaturuppgift! Har ingen aning om hur det gick, men det känns bra, och känns det bra brukar det vara bra! Vi fick uppgiften i morse klockan 8 och den skulle lämnas in senast 16.30 i en mapp på högskolans dataserver. Uppgiften bestod i att planera ett pass för den ålder vi utbildar oss emot om något matematiskt begrepp...lägga upp passet med förankring i läroplan/kursplan och i den litteratur vi läst under kursen. Jag valde begreppet 10-kamrater.  

Jag kan säga att jag tog väl tag i uppgifte ordentligt först klockan 10.30 men har sedan suttit och skrivit och funderat hela dagen! En snabbvända ut i friska luften bara, sen in igen och skriva! Jag underskattade uppgiften lite och trodde det skulle vara rätt enkelt när jag läst den första gången, men tji fick jag! Jag lyckades iaf prestera nästan 6 sidor text och få med all litteratur utom en av böckerna, så det får jag känna mig nöjd med! 

Jag har ju hittills tyckt att högskolen varit väldigt slö och inte sådär jättetungt, Nicklas brukar säga att jag har verkligen åkt räkmacka igenom studierna! Aldrig behövt anstränga mig särskilt hårt för att klara någon inlämningsuppgift eller examination, men nu attans har det blivit lite tuffare! Matte är inte min grej, så nu är jag seriöst orolig för tentan om två veckor....Jag räknar banne mig tiden "före tentan" och "efter tentan" allt som verkar jobbigt tar jag "efter tentan"....Själva tentan är på 5 timmar och består av typ 5 uppgifter, fatta vilka uppgifter?!? Här kommer en från förra årest tenta...

I en styrelse sitter 5 medlemmar. Medelåldern och medianen är 44 år och variationsbredden av åldrarna 38 år. Ordföranden som är äldst är 63 år och avgår. Han ersätts av en ny ordförande som sänker medelåldern till 40 år. Övriga styrelsemedlemmar sitter kvar. Den nya ordförandens ålder utgör den nya medianen och variationsbredden är nu 31 år.
a) Hur gamla är styrelsemedelmmarna?

Ja, den som känner sig manad kan gärna lösa den och maila svaret till mig :) 

Det är ju liksom svårt på två sätt, dels veta vad ska räkna, dels hur man ska räkna....

Ja, det var lite om vad jag gör på dagarna....när jag inte tar hand om huset/hunden o husse förståss :) 

I morgon är det tävlingsdax!!! Debut i Lkl2...bättre sent än aldrig, hon blir ju 4 år den sista mars! Men det har banne mig inte gått att tävla henne innen, antingen har hon inte legat still eller så har hon typ bara legat still...men nu håller vi alla tummar! Säsongen är lång och jag har bokat in ett gäng tävlingar, så nog ska vi ha vårt LP i år, vågar vi oss dessutom på en start i trean vore ju livet kanon! 

Idag vilar vi oss i form, har kört två genrep, ett här på parkeringen i känd miljö och med Nicklas som tävlingsledare, och ett i Insjön i en för henne helt okänd mijlö, jag tyckete hon skötte sig jättebra! Iaf rent miljömässigt, sen kan man ju önska lite mer av själva lydnadsprestationen....men skit samma! Hon var glad och pigg vilket jag tycker är huvudsaken! Sen vet jag att hon kan klara ett 1:a pris bara hon gör som hon brukar och det är faktiskt inge skryt! Om hon gör som hun brukar å har vi vårt förstapris! Nu sticker jag ut hakan rejält, men min filosofi är ju att jag går inte ut på en tävlingsplan med en hund som inte kan momenten! 

Sen kan ju folk alltid klanka ner på mig för att hon är 4 år och "bara" tävlar tvåan, men varsågod och gör det! Jag har ett annat liv än hundträning också... Jag har ändå valt en rottis för jag gillar en hund som är tyst och fungerar i den miljö som är hennes huduvuppgift, nämligen bevakningen!

Ja, det var lite gnäll, lite "sticka ut hakan" och lite allmän uppdatering om livet här i Fromhem! Jag återkommer i morgon kväll med resultatet, som nu INTE behöver vara positivi bara för att jag stuckit ut hakan lite...:) 

På återseende!  

Viktbloggen uppdaterad också!

Weekend i Oslo!!!

Ja,tro det eller ej, men vi har faktiskt varit utomlands! Okej "bara" till Oslo men ändå! Vi har ju valt att leva livet "med hund" och då passar det inte riktigt att åka kors o tvärs över jorden...även om jag skulle vilja! Men att lägga x antal tusen på hundpensionat eller motsv. känns inte så kul, och jag vill ingen av mina vänner så illa att dom ska behöva ha Dizni boende hos sig i några veckor....:) 

Vi åkte till Oslo för att hälsa på vår vän Anna och hennes sambo Svante, Anna jobbar på svenska kyrkan i Olso och vi har lovat att hälsa på, och nu äntligen var det dax!

Iaf så kommer här en bildresumé över vår helg!

Vi lämnade ett strålande vackert Rättvik
  

Låååååånga raksträckor va det...här är vi strax norr om Malung!



Vi närmar oss gränsen.......
Håller passen i högsta hugg och pengarna i den andra för att ev. muta oss över gränsen med all mat vi "smugglade" in i Norge :P



Å så vips så var vi i Norge?!?!
Jag missade att fota gränsen...?!? Så jag fotade första norska vägskylten istället :)



Jag tror att norrmän är lite dåliga på att bedöma höjden på fordon....så dom har markerat på alla tänkbara sätt att det är höjdbegränsning vid denhär järnvägskorsningen.....


I Norge har man offentliga "Oblatstatjoner"...med viss reservation för stavningen....iaf så måste man i Oslo lösa biljett för att få köra med piggdeck...detta löste man i en oansenlig liten automat...30 nok per dygn kostar det att köra med piggdeck i Oslo!


(Klicka på bilden för en större version)

Oslo består av en del tunnlar....Det är en jättedålig bild, men det är rätt kul med tunnlar!


Ja, å så det där med att köra bil utanför Sveriges gränser....Nicklas hade varit väldigt duktig och laddat ner en vägbeskrivning i sin iPhone, funkade kanonbra sålänge vi var i Sverige....men när vi kom i i NOrge och Telia inte längre fungerade blev det inte lika lätt....

Men vi körde vidare iaf och jag hade en liiiiiten aning om var vi skulle, så jag sa guidade med säker röst höger, vänster osv, trots att jag inte hade en blekaste aning om var vi va, men jag lyckades lura Nicklas att TRO att jag visste var vi va....*hihi* I själva verket hade jag noll kolll, men Nicklas gillar inte riktigt att höra: nja...jag trooor vi ska vänster...så jag verkade säker och tänkte på kära Lt Josefsson som sagt att: En säker attityd kan dölja oceaner av osäkerhet! Å det funkade ju...en stund iaf :P

Vi stannade iaf och ringde till Anna och det visade sig att vi bara var lite fel, genom en tunnel o runt ett kvarter så var vi framme! Inte så illa för att ha en mycket taskig vägbeskrivning! Anna bor ju liksom mitt i centrala Oslo, ett kvarter från regeringskansliet bara!

Vi började med att äta sushi....Jag är ju minst sagt lit ekonservativ m i mina matvanor och äter gärna gammal hederlig svensk husmanskost....så att testa sushi var ett jättekliv framåt! Hur som helst så har jag iaf smakat och lägger sushi i facket: "Mat jag har smakat men inte testar igen..." Jag äter gärna Kyckling, ris och Avokado, bara inte tillsammans!





Vi hade bestämt att på lördagen åka Korketrekkeren, en jättestor kälkbacke där man åker trikken upp och slipper gå i backen ;)

Vi laddade med rejäl frukost!


"Hold deg fast" känns ju som en tryggt att läsa innan man ens har kommit iväg...

Inte kanske senaste snittet på kälkarna, men dom visade sig få fort som rackarns!!!

På väg mot första åket!! Vi visste inte riktigt vad som väntade....Men glada i hågen kastade vi oss ut....






Vi vågade inte riktigt ge järnet...så efter första lilla backen fick vi gå en bit...som ni ser så saknar dessa kälkar en liiiiten detalj, nämligen ratt! Så man får svänga genom att sätta ner antingen fötterna eller händerna....

Men det var makalöst roligt och gick fort som tusan, jag har då aldrig åkt så fort på kälke nångång, och då tror jag mig ha åkt hyffsat fort i backen hos farmor i Loxbo...

Följ med på ett litet åk här:


Detta är lite senare på dagen, så det är lite uppkört och går inte så fort.....

Petter har isbildning i skägget efter första åket!


Det gick rejält fort, så fort att vi hade ett litet is-lager i ansiktet efter första åket...det tog ungefär 5 minuter att åka ner, och det var skräckblandad förtjusning, ibland gick det toookfort och då for hjärtat upp i halsgropen för nån riktigt koll på styrningen var svårt att få....

Att måla ögonfransarna var rejält bortkastat.....mascaran rann som floder och det var bara att torka!


Här summeras första åket innan vi tog trikken upp igen! Tänk vad prakstiskt att kunna åka spårvagn upp och slippa gå!


Vi hade såklart lunch med oss, Petter och jag fick i uppdrag att hitta en lunchplats...Vi hade ju så himla fint väder, så vi slog oss ned i backen och åt lunch, Dizni fick såklart vara med....


Lite blandade lunchbilder......


Dizni tiggde för glatta livet, dock utan framgång...jag orkade inte äta hela min smörgås så jag tänkte att Dizni kunde få den, dock inte utan att prestera, så jag la mackan som en extern-belöning och körde lite med henne, detta är alltså mitt på holmenkollen och det är folk typ överallt, så jag tycker hon skötte sig riktigt bra! En liiiiiiiten miss i slutet bara..om man lyssnar noga hör man mig säga "ligg" och hon lägger sig...sen säger jag "fot" och då blir det inte riktigt som jag tänkte mig ;)

(Ni får sålla lite i ljudet...Anna o Petter diskuterar SVenska kyrkans unga också....så det är lite rörig ljudbild...)


Tjusigt motljus....men rätt okej posittion!




Inga större svårigheter att koncentrera sig trots alla störningar runt omkring, skönt!

Norrmän har annars en intressant bild av hundhållning...rätt som det var kom det fram en lös hund till oss när vi fikade, Dizni fattade inte vad som hände utan skötte sig jättefint! Ett par gånger såg vi också lösa hundar som bara drev omkring på området?! Märkligt....

Dizni o Petter gosar......


Nicklas är beredd att susa nerför backen!


Petter skulle gå all-the-way-norsk så han köpte äkta norsk våffla!


Lite klassiska utsiktsbilder från holmenkollen!


å så va det ju detdär med parkeringsböterna.....vi ställde oss bredvid alla andra...som precis som vi fick parkeringsböter! Inte mycket att säga, bara glatt betala och låtsas som det inte hänt....


Nya hoppbacken i holmenkollen! Rätt tjusig!



På väg ner från åkningen passerade vi nya hoppbacken, ett imponerande bygge!!

Söndagen ägnades åt vasaloppstittande och långfrukost!


Petter hade fixat frukost, bake-off-frallor, ägg och lite annat smått och gott!


Här är innan frukosten serverades....vi låg i sängen och tittade på vasaloppsstarten....


Dizni låg också i sängen....petters säng......


Jag packar...eller nått!


Dizni var snäll och lät Petter också ligga i sängen en stund.....


Här är jag och Dizni på morgonpromenad i centrala Oslo!


hittade en rolig staty.....


Här bor Anna!!! I den ljusbruna delen ungefär på mitten av hudet med egen nock och två fönster i bredd!


Ja, det var väl allt som hände innan vi styrde kosan tilbaka mot Sverige...


När vi passerade gränsen tittade jag bakåt och insåg att det inte var konstigt att jag missat gränsen....det fanns ingen skylt som sa att vi åkte in i Norge....?!

Jo, vi hade lite problem att ta oss ut ur Oslo....ett nytt försök gjordes med Nicklas iPhone, det gick inte riktigt som vi ville, så vi hamnade på rätt väg men åt fel håll innan vi tillslut blev överens om att vi nog skulle åt andra hållet.....
Men slutet gott allting gott!

Kvällen avslutades med lite träning i körhallen, jag ställde inga som helst krav då lilla fröken säkert var lite tagen efter alla intryck, hon uppförde sig dock jättebra så jag var mycket nöjd!! Jag kände mig som en riktig hund-idiot när jag bara kastade in all packning, klädde om och befann mig i hallen 30 minuter efter att vi kommit hem....Men är det tävling på gång så är det! 

Ja, detta är ju ett inlägg som är låååångt, men om ni orkat läsa så kan ni ju alltid lägga en kommentar ;) Skulle det inte funka att kommentera, maila gärna och berätta det! 

På återseende!!!!



RSS 2.0