Lite förvirrad??

Ja, när jag kollar mailen och undrar varför jag inte får några kommentarer från bloggen (jag har kopplat ihop bloggen o mailen så jag ser alla kommentarer...) ja, å så när jag kollar bloggen så inser jag ju att jag inte gjort något nytt inlägg?! Inte konstigt att det inte kommenteras något.....(Nu halgar ju inte direkt kommentarerna tätt, men någon brukar det ju iaf komma ;) )

Jaja, här kommer iaf ett nytt inlägg! Vad gör jag för att fylla dagarna då? Jo, jag kollar OS, framförallt vinterstudion med Pops....jag skrattar högt för mig själv ibland, sicken kille! På första plats borde jag ju skriva att jag pluggar....men just nu i OS-tider är väl kanske inte matte-plugg sådär jättehögt prioriterat....men det kommer väl tider efter OS också....

Jag läser som sagt matte....INTE lätt!!! Fast jag börjar mot min vilja inse att matte är spännande...och det är roligt att räkna svåra saker! Jag har en jättebra studiegrupp där alla gör det dom ska och kommer förberedda till våra träffar, och det är en klar skillnad på vår grupps redovisningar jämfört med andras, vi ligger ett steg före! Skööööönt!

Ja, å så ska jag bjuda på lite bilder då....som jag skrivit förrut så använder jag mobilen lite som dagbok, och här kommer ett axplock av bilderna!

Nixx o Dizni på klubben....


Bilden jag skickade till Nicklas för "godkännande" av tyget till soffan....


Mina egenhändigt bakade semlor! Inte snygga, men bättre för figuren än köpe-semlor!


Vi har ju haft några dagarn med kanonväder, lite kallt men ändå strålande sol! Dizni den lilla fjollan är precis som en katt och söker upp alla tillgänglig sol som finns och njuter likt den prinsessa hon är ;)


Här mellan korridoren och tv-rummet ligger hon aldrig annars....bara just när det är sol ute och den skiner in just där....när solen flyttat sig till fotöljen, ja då flyttar hon också.....


Å nu ska jag göra något som aldrig tidigare hänt....och något jag egentligen tycker är oerhört fånigt...jag skrev ju tidigare om vår lilla utflykt till lager 157, och jag ska nu visa inköpen!
Klicka på bilderna för att göra dom större!!


Annars så förrutom OS och lite plugg så har en del tid gått till träning av Dizni, hon är tillbaka i gammal god form och gör som hon brukar, skööönt! Jag hade gett upp hoppet om att kunna tävla i edsbyn den 13:e, så jag struntade i att anmäla....å så dagen EFTER anmälningstiden gått ut, ja då blir hon sitt gamla jag igen...hmpf! Tur för mig att dom tog efteranmälningar! Så nu väntar debut i Lkl2 nästa helg....

Det kan ju tyckas sent att debutera i tvåan när hunden är fyra år, men jag har ju inga dåliga krav på mitt tävlande, har jag inte chans på ett förstapris, nej då stannar vi hemma! Jag skulle aldrig få för mig att "testa" o se om det sker mirakel idag...som om ett moment skulle funka på tävling när det aldrig funkar på träning...skulle inte tro det va??? Så bättre sent än aldrig ger vi oss ut! Har nu några tävlingar inplanerade under våren så vi får väl se hur vi klarar oss.

Annars har vi kört en del fys...åkte spark 5,5 km i veckan, å den enda som hade träningsvärk dagen efter var nog jag...fy tusan!

Efter träning måste man vila......å det gör man bäst i husses/mattes säng.....

Jag skriver ju dagbok över vår träning, och det är jättespännande att se vad vi hittat på under en vecka...jag vet ju inte alls hur mycket/lite andra tränar, men JAG är iaf nöjd med det vi hittar på. Dizni är ingen hund som funkar att träna varje dag....Dock funkar det att köra fys ofta!

Varje dag, oavsett om vi gör något annat så blir det 3 promenader på sammanlagt drygt en timme, morgon, lunch o så kvällspromenad. Sen ungefär varannandag blir det något "vettigt" gjort, typ fys genom drag/löpning, Nicklas brukar springa en mil med henne och hon hässjar knappt när hon kommer in?! Fysen varvas med lydnadsträning, både inne och ute. Härligt nu när det är lite varmare ute, jag kan ju gå till parkeringen här som är upplyst och plogad! Det dryga med att ha så nära till planen är att man måste gå en extra rastrunda innan man kan börja träna :P Inne kör vi främst fjärr och moment som inte kräver några fartfyllda förflyttning framåt eller bakåt, jag rädd att hon ska halka.

Idag har jag köpt en ny sele som vi kan dra i utan skaklar, så  nu ska det dras däck för fulla muggar! Hon ska banne mig vara i toppform till säsongen börjar!!

Det var nog allt för nu....
(Viktbloggen är också uppdaterad)

På återseende!!!!!!!!!!!


Det blir inte alltid som man tänkt sig.......

Jag hade ju planerat att åka till Örebro idag och träffa systeryster och familjen för att spendera dagen på gustavsvik badpalats.....Men gissa om SJ ville det?? Nej....det var 28,8 grader kallt här i morse....Så tågen var såklart inställda....Jag påbörjade inte ens resan utan vände hemåt igen! När jag sen kollade div. nyhetssajter så visade det sig ju att det var tokstopp överallt! Jättetråkigt att inte få träffa dom, men skönt att inte sitta fast på något tåg nånstans mellan Örebro o Borlänge....

Jag fyllde istället dagen med typ inget alls.....gick en lång promenad på Siljan, som inte blev så lång....det hade drevat igen på den plogade banan så jag gav upp halvvägs till långbryggan innan vi vände hemåt igen. Jag selade på så fick hon dra däck några kilometer, hon blev inte ens flämtig?!? Hon kanske har rätt bra kondition ändå??

Kameran var med ut idag för första gången på länge! Det var ju inte världens bästa fotoväder....strålande sol och en svart hund är en utmaning utandess like, men några bilder blev bra iaf!


En halv kyrka och lite kyrkstallar i fint väder!


Det är en jäkla massa bilder på Dizni....blir kanske lite enformigt! Men hon är ju söt som socker, så strunta i att äta godis och titta en gång extra på Dizni så mår figuren bätttre:)


I helgen var mamma o pappa här!!! Jättemysigt precis som vanligt, på lördagen var vi ner på Classic Caar Week Winter, rätt kallt men det fanns massor att titta på! Dizni skötte sig som vanligt helt kanon! Det hände en rolig grej jag bara måste berätta....

Vi stod i lä bakom en släpvagn och titta på isracing, Dizni "bara är" och tittar sig omkring men håller sig lugn. Rätt som det är börjar hon vifta på svansen och bli alldelles studsig, typ som om det kom nån hon var jättekompis med! Fram kliver då en dam och direkt hälsar på Dizni!?! Jag blir jätteförvånad hon brukar verkligen inte hälsa på främmande människor utan mest bara vara neutral om hon ens får gå fram! Men det visade sig att damen haft egen rottis för några år sedan och hon sa att hon såg på långt håll att Dizni var tränad, för hon hade minsann kollat oss ett tag och sett att Dizni hade jättefin kontakt med mig :) Sånt känns så skönt att höra!!!

Annars är det perfekt miljöträning att gå på isen då, massa med folk, hundar och inte minst barn i pulkor. Massa olika fordon som låter olika mycket och massa förgasarknallar som fick oss alla utom Dizni att hoppa högt :)



Finfröken!



I söndags var vi iväg till körhallen och tränade. Nu äntligen verkar det som att hon börjar bli sitt gamla jag igen, så vi körde igenom alla moment i tvåan och som det såg ut så får vi betyg på allt! Men jag min lilla klant missade att anmäla till Edsbyn den 13:e mars....f-n!! Så jag får satsa på debut hemma istället den 27:e.....



Här ljudmarkerar hon nått in på land...Skruttungen!


Bara massa snö o Dizni!





Nej den är inte "fixad".....den är tagen på Siljan! Men rätt coolt att snön blir så vit!



Det var allt för nu!
På återseende!


Bilder....

Ja, jag lovade ju bilder från vår solskenstur på Siljan! Men det har fasen inte funnits tid att sitta vid datorn....

I onsdags var hela familjen i Falun hela dagen på skyddsvaktsutbildningen med DP10.01. Det var inte så rackarns fint väder....lite snö i luften och rätt många minusgrader....Men det så roligt att se hur dom små soldaterna utvecklas! I dag ska vi åka på baskercermoni, dom ska få sina baskrar och vi ska såklart vara där och titta! 

I går var det uppstart på friluftsledarskapskursen, vi var 8 glada förväntansfulla studenter som alla har ett gemensamt intresse, friluftsliv i alla dess olika former! Efter sedvanlig genomgång av kursmål och litteratur så styrde vi kosan mot Främby udde för en tur på långfärdsskridskor! Jag har aldrig åkt så det var en hel komedi-serie bara att få på mig skridskorna! Å att försöka ta mig framåt var ju inte helt enkel....Särskilt inte som det var ett helt gäng proffs som åkte x antal mil!

Men iaf så tog vi oss framåt och när dagen var slut kunde jag ta mig framåt med god fart och med stavar som inte bara var ivägen ;)

Nu var det ju inte det jag egentligen skulle skriva om....Jag skulle ju visa bilderna från turen på Siljan! Det var i söndags och det var strålande solsken och bara ett par minusgrader!

Jag vågar inte låta henne gå helt lös......så hon får vackert finna sig i att sitta fast i en lina...


Hurt-Nicklas!


Såhär vackert var det!!!!



hhhmmmm, härligt!!!!



Otroooooligt vacket :)


Fiiiin-Dizni!!! Håll med om att det ser ruskigt friluftsnördigt ut???










Hon var till slut jätteduktig på att dra, hon gick lös och framför mig! Och när jag sprang så sprang hon! Det blir nog bra när vi fått träna ett tag till......

På kvällen hade vi lite mys i soffan!!




Liten Dizni slöar i fotöljen.....


Men va fasen, vem fotar med blixt?!?! DU STÖR :)


Ja, det var allt för nu!

 


Nya köket!!!!!

Ja, då var det äntligen klart!! Så här kommer bildbevisen...håll tillgodo!

Men först lite bilder på vår kära soffa.......den har ju varit klädd i ett inte jättesnyggt grönrandigt tyg....


Likaså stolarna har haft samma grönrandiga tyg.....


Men så i fredags hittade jag ett snyggt tyg, så fredagskvällen ägnades åt att klä om soffan o stolarna till nya tyget!


Å soffan fick också nytt tyg.....


Men så till själva köket då......

Här är vår nya matplats!


Här står jag i dörren in till köket från korridoren....


Samma vy igen fast lite annorlunda....


Det man ser direkt när man kikar in.....



Coola köksblandaren som tog mig en stund att fundera hur den fungerade.....

Ooopps, här har visst fotografen glömt stänga av TVn som reflekteras i fönstret....skämmes!


Ungefär samma sak igen.....


Det är ju inte så kul att fota ett litet kök..så här kommer ännu en bild på köksbordet ;)


våra fina hjärtan....


Ja, behöver jag tillägga att vi trivs i köket??? Det har ju sådana lyx-atiraljer som självstängande lådor och karusell-hyllor i de båda hörnskåpen!

Annars har vi hamnat i ett drag-stim jag o Dizni, vi tittade på drag igår uppe i Furudal, kallt som tusan o inte så mycket action, tur jag hade trevligt sällskap av Richaud o Sofia....Richaud o jag började med en fika hos "systrarna Rut" och dom hade himmelska semlor!!! Helt i klass med Gullringesemlor!! hhmmm, måste nog åka dit snart igen.....Självs dragtävlingen var väl inte så actionfylld......men väl hemma igen hade jag hittat värsta inspirationen så jag spände för Dizni och lastade lite sten i pulkan och drog iväg, vi var ute en timme och hon drog 20 kilo....han blev iaf trött så det var ju skönt! Hon gick t.o.m helt lös framför mig och drog ändå! Tänk att det faktisk fanns en stund då hon inte ens gick framåt om jag inte stod framför!

Idag har va också dragit, dock en tom pulka mest för att hon inte alltid ska tro att det är tungt att dra pulka....Det var gnistrande sol ute, såklart var kameran med, men bilderna kommer i morgon! Idag får ni hålla tillgodo med köksbilderna ;)

På återseende!!!!


Tänk om alla dagar vore som denhär?!

Ja, då vore livet härligt!!

Sovmorgon till klockan 9, häääärligt! Särskilt med tanke på att helgen innebar tidig väckning varje dag...

Helgen ja...vi hade tävling i körhallen, mycket trevliga dagar med trevliga människor och inte minst, fantastiskt fina resultat! NBK hade många förstapriser och en hel del pallplaceringar!

Träffade en myyycket trevlig liten kelpietik, som dessutom ev ska paras till hösten! Shiiiiit, blir så sugen, särskilt som fröken sirap här hemma mest ligger i fotöljen, jag vill ha en hund som vill träna JÄMT!!! Jaja, vi får se...

För att återgå till dagen då...jag struntade fullkomligt i min ursprungliga plan att plugga, utan direkt efter klockan ringt klev jag upp och drog på mig det rosa understället och gick ner i källaren för att passa till skidorna, sen upp och äta frukost, o sen på med lite kläder och ut för att tjära skidorna! Målet mad skidturen var såklart Åsen! Detta underbara ställe på jorden, känslan att kliva i VÅRT ställe, o sitta o fika på VÅR tomt! Helt underbart!

Fröken sirap laddar för skidturen....


Skidorna tillpassade och klara för tjära!


Nicklas fixar takräcken....



Nicklas skidor var verkligen i behov av ett lager tjära....dålig materielvård!!!




Andedräkten bildar tjusig ånga.....

Lilla fröken sirap ville såklart vara med o tjära skidor......



Alla är vi lika tjusiga när vi tjärar.....eller inte...:)


Nästan orörd snö!
Bara ett bilspår att hålla sig i, för utanför spåret sjönk skidorna ner i snön som räckte upp till knäna!


Å så lite blandade Åsen-bilder!

Det är sååååå fint!!!


Tänk så hemtrevligt med skidor lutade mot räcket....


En så himla fin bild med grangrenarna som inramning!!! en av de bästa hittills!




Aningens frostigt inne.....!

Fröken sirap tyckte det var smidigt att gå på bron o slippa snön..


Vi lurade ut henne i snön med hjälp av lite godis-let...lättlurad liten fröken!


Jag o lilla fröken!



Ja, sen finns det ju vissa bilder som inte blir lika bra....:)


Nicklas gjorde fin liten brasa!!!


Pusskalas!!!!



Men snääääällla husse, kan jag få smakaaaaa, bara liiiiiiiite?????



Nej, dom som säger att hon tigger har fel....typ....


Team-work!


Nicklas får hjälp att spännta ved! (Hur fasen stavas spännta, spänta...?!?)



Apport/rapport-träning! Varför bära själv när man kan skicka hunden?!?!


Å så till sist en liten familjebild!
Som en kapten en gång lär ha sagt: INGEN kan misslyckas i ett par ess-glasögon ;) Å det stämmer ju!


Nu ska jag väcka nicklas som somnat på golvet med en kudde under huvudet och invirad i en filt! Det är jobbigt att vara så hurtig! Sen ska vi steka, eller vi och vi...jag menar såklart att JAG ska steka pangkakor! Mumsigt värre!! Tror t.o.m jag ska göra plättar! Det är ju konstigt nog så mycket godare att äta det än pangkakor!

På återseende!!!


Sirap i både kroppen och knoppen!

Ja, inte på mig, men väl på Dizni?!? Herregud, inte ens bitstocken får henne att tagga till mer än några minuter???!!! Det är så himla tråkigt, inget verkar hon tycka är riktigt roligt, inte ens när det kommer folk (läs snickare) hem till oss kommer hon och hälsar, å det är minsann inte likt henne!

Har försökt att träna iaf, men det är liksom lönlöst när hon liksom hellre bara ligger i soffan, så fort vi kommer hem med bilen springer hon in och direkt lägger sig i soffan....

Börjar undra om hon är sjuk på nått sätt, funderar på att ringa Falun o höra om jag får komma in o ta lite prover....Men lite nojjig är jag nog, jag funderar t.o.m på om hon har ont i ryggen eller nått, för hon travar hellre än galopperar, men det har hon ju alltid gjort å andra sidan....Usch! Jag vill ha en PIGG hund som vill träna varje gång jag vill träna! Vilket är typ varje dag...

Det är ju nånstans mellan löp och skendräktighet just nu, det kan ju vara det som spökar, å alla ni som tänker "jaha, så går det om man har en tik" kan bespara mig alla kommentarer om det. Vi har nu haft en av varje och jag inser att oavsett kön så är en kastrerad hund bäst! Sådeså!

Usch vilket o-pepp inlägg dethär blev, kände bara att jag ville få ur mig det!

Jag har uppdaterat viktbloggen också, ta en koll!

På återseende!!! 

Glimtar ur Fromhem

Här händer inte så mycket spännande....jag pluggar, Nicklas jobbar och Dizni slöar....hon gör inte långa knop just nu, det verkar vara sirap i hela hennes lilla hjärna...och sirap i benen också för den delen! Inte ett dugg inspirerande att träna med. Men vi tar nya tag och kämpar vidare med vår träning...

Jag tog iaf en pluggpaus och kollade igenom datorn och hittade lite bilder från mammas kamera, kära mor är inte så bra på att tömma sin kamera...så det fanns en del bilder från sommar till julfirande...så håll tillgodo!


Här är en bild på mitt godisfat!!! Å jag som inte skulle göra något julgodis, gick visst inte så bra... 
På översta planet ligger det polkagrisar, mumsiga som få!! Mellanplanet är det mozartkulor och så Nicklas nougathästar. Nedersta planer är det såklart skumtomtar, ingen jul utan skumtomtar!! Till höger är det chokladfudge, lite sockrig men jättegod! Till vänster ligger det pepparkakskola, inte alls god, jag slängde dom så fort jag fick chans! Längst fram i formar ligger det nougat!


Här gosar monsterhunden med Nicklas i soffan...herregud sicken gosehund! Om hon fick välja skulle hon ligga i soffan under ett täcke hela dagarna.....


En knähund på 40 kilo?? Fullt normalt i Fromhem.....


Snillen spekulerar??!?! Denhär är från familjen Milde´s julfirande! Pappa Lars o Axel bygger garage....


Tuva är ute på framsidan hos mamma o pappa när den första snön kom! Sedan denhär bilden togs har dom fått typ 60 cm till! Pappa hade visst skottat av altantaket igår och uppskattade det till 60-70 cm snö!!


Jag hittade också lite bilder från vår "julbordshelg" i Västerås

Tuva räknar med Henrik.....


Jag gosar med Axel....


Ögonblicksbild från julbordet......


Barnsoffan ;) Axel flirtar med Amanda och Tuva berättar nått för Therese....


Axel bakar pepparkakor hos mamma....han verkar ha en naturlig stekspadsteknik :)


Som sagt, i mamma kamera hittar man även sommarbilder ;)

Blandade bilder...jojatackarjag! Nu har vi övergått till mina mobilbilder...Jag använder mobilen lite som en dagbok, till varje bild i telefonen kan jag säga var jag va, när den togs och vilka som va med!


Här är en bild som besparade mig en resa till Insjön, till tävlingen i helgen skulle det beställas pokaler, något vi kom på jättesent! Jag fick ta en bild på pokalerna, mms'a den till Nina som i sin tur åkte till Borlänge och beställde pokaler! Tack för dagens teknik :)


Tjusiga nyckelband till klubbens 40-årsjubileum!!! Med världens mest motsträviga modell....

Ja, inte alla bilder som blir bra ;)


Men på tal om teknik.....Lilla fröken har gått från att tugga sönder pennor till att tugga på usb-minnen, INTE populärt!!! Jag trodde hon tuggade på ben, men fick sedan en känsla av att det var nå tok.....och mycket riktigt! Hon såg myyyyyycket skyldig ut närj ag klev in i rummet!

Men roligast var ändå när Nicklas klev in på expert och drev med expediten :) En gammal kursare till oss, så han vågade driva med henne och sa typ: Carolin va in här o köpte ett usb förra veckan, å nu verkar det vara nått fel på det.... Till slut enades dom om att det nog inte gick att reklamera utan fick klassas som naturligt slitage :)  


Mitt livs första smårgåstårta!!!!
Rackarns så god! Gjord på hönökaka, gorgonzolaost, kesella, bacon och färskost mellan lagren o så massa salami och pastrami på toppen!

Å så till sist förra årets bild....men som näääästan är aktuell även i år! Dizni o jag lyckades knipa 3:a platsen som årets allroundrottweiler inom Dalarnas LO! Vi fick en liten pokal med oss hem som nu står på hyllan och glänser :) Förra året kom vi 2:a, så nästa år siktar vi på 1:a såkart :) Förra årets fick vi plakett för vårt tjh-cert också, så det är bara den som är fel!


Köket då?? Jo nu har det hänt grejer igen!!! Plattsättarna har varit här och satt mosaiken, elektrikern har varit här och satt el-uttagen, nu äterstår bara att lägga silikon mellan mosaiken och bänkskivan och att sätta listen upp mot skåpen!!! Så nu banne mig är det nära!!! Jag tänker som sagt inte ge er några bilder innan det är helt klart, men snart snart kommer det!!

Å nu inser jag att det blir en vända ut med snöskyfflen igen, inte mig emot! Hade kommit drygt 10 cm i natt och det har snöat friskt hela förmiddagen! Me like!!! Jag vill ha meeeeer snö!!

Nej, nu är det lunchdax, på återseende!!!


RSS 2.0