Grattis!!!!!

Idag är det 3 år sedan underbara fröken Dizni kom till världen!


3 år av glädje, skratt och galna upptåg!

Tack Anna för att vi får förvalta denna underbara hund!!!!Underbara Dizni!!!!


183,5 poäng och en 4:e plats blev dagens resultat!!!! Om jag fått tycka så skulle vi såklart vunnit :) Vi hade en såndär underbar känsla då allt bara funkade! Dizni gick som tåget och skötte sig helt fantastiskt bra!!!
Här kommer poängen:
10 - platsliggning
10 - tandvisning
8,5 - linförighet (pos. långt fram, släpper i vändning)
9,5 - läggande (dk)
8,5 - inkallning (avslut, pos) Här fattar jag inte...vadå pos???
8,5 - ställande ( ngt steg, pos)
10 - apportering
10 - hopp
9,5 - helhet

Som sagt, jag är sjukt nöjd!!!! Tycker faktiskt att linförigheten är värd mer än 8,5....men det är ju inte jag som dömmer!Domaren tyckte iaf att det så väldans trevligt ut, och det märktes om inte annat på helheten! 9,5 är fasen skitbra!!!! Jag höll dock på att få hjärtinfarkt på platsen...hunden bredvid Dizni gick upp och började gå mot henne....Domaren var jättebra och skickade fram föraren att lugnt och stilla hämta sin hund! Dizni låg så lungt och fint kvar......skrutthund!

Vi ledde fram till de 3 sista hundarna gick in....så liiiiite surt är det att vi inte vann! Den som vann hade 193 poäng, och vi var 4 poäng från en tredjeplats......men jag får inte vara missnöjd säger Nicklas.....Jag är inte missnöjd, jag är TOKSTOLT!!!! På vår tredje tävling drar vi 183,5 poäng! Hur ska det bli i framtiden?????Hur gick då för Arrac?? Jo, först kan jag säga att det var rätt svårt att ladda om....dessutom stod jag o pratade strunt så jag hann knappt värma upp han alls.....så vi hade inte direkt förutsättningarna på vår sida....vi slutade på 200,5 poäng och en 5:e plats.
Betygen såg ut såhär:
10 - Sittande i grupp
10 - platsliggning
7 - fritt följ (dåliga stegförflyttningar & halter, vp, okoncentrerat)
8,5 - sättande under gång (ngt snabbare sättande önskas)
7,5 - inkallning med ställande o läggande (tempo) Men halllååååå, 40 kilo hund som ska stanna???
5 - rutan (ligger inte helt i rutan, dk) Här är det mitt fel att han låg utanför....jag tänkte inte....PUCKOMATTE!!!!!
5 - hopp apport (struligt) Minst sagt!! Hittade inte apporten och höll på att missa återhoppet......
7 - metallapport (TEMPO, snett avslut) han travade?! har aldrig hänt......
0 - vittring (fel pinne) Jag trodde verkligen han tog rätt! Men icke sa nicke....
7 - fjärr (Flyttar framåt) han flyttade sig i skiftet stå till ligg och stå till sitt....inte mycket att säga om!


ja, det är inte mycket att säga om.....han gjorde det han kan!


Haha, lite skojigt hade vi när vi skulle fota! Vår "övningshund" som vi fick innan vi skaffade Arrac!Söt va???? Dizni tränar på sin kommande roll som mamma :)

skruttans favvo, liggandes i fotöljen.....tassar...................i fint ljus!


När jag var o handlade häromdagen hittade jag något jag gillar MASSOR!!!!


Världens godaste godis!!! Anton Berghs marsipanägg!! Mums!!!

ja, så mycket mer har jag inte att berätta! Nu laddar vi för en spårdag med allmänlydnadskursen i morgon! Nu väntar lite god mat och TV-soffan......tycker vi gjort oss förtjänta av det! Ska bara springa en stund först....

På återseende!!!!

10467 steg

Ja, inget rekord på något sätt, men rätt okej ändå....

Har tillbringat drygt en timme idag ute i solen! Sköööönt! Jag hade några kapitel att läsa och passade på att sola lilla näsan så länge! Helt underbart skönt! Såg till min glädje att våra Scilla är på väg att kika fram i gräsmattan! Och jag hittade en nyckelpiga också! Så nu finns det hopp om att kung Bore äntligen blivit avsatt och ersatts av fröken Vår!

En powerwalk med hundarna som såklart resulterade i en dusch....det finns nackdelar med snösmältning och leriga hundar är en av dom....

Kvällen tillbringade jag på Orsa slipstensmuseum....årsmöte med Studiefrämjandet, trevligt sällskap och goda mackor :)

Nej, inget annat nytt.......Laddar för tävling på lördag!!!!!!!!!!! Just nu känns det "sådär" bra, kom på att vi inte tränat tandvisning med lilla fröken...me jag vet att domaren har rottis, så han är nog van ;) Å vittringsapportering med Arrac har vi inte heller tränat....men vi kör väl på gamla meriter...eller vad det kan kallas....

Nu är det läggdax! På återseende!

http://www.arrdiz.se

jag vill ha VÅÅÅÅÅÅR!

ojoj, nu är jag en såndär dålig bloggare igen...jag förstår ju att ni kära läsare tröttnar när inläggen kommer ungefär var sjätte dag! Men håll ut, bättre sent än aldrig :)

Min joggande går fortfarande förvånadsvärt bra! Inte alls jobbigt och motigt utan snarare avkopplande och skönt! Jag längtar till varje gång! Jag har såklart min iPod och lyssnar på bröderna Rongedahl som sällskap! Inte helt fel faktiskt...

Jag var på gruppchefskurs i helgen, mycket lärorikt och bra. Trevligt sällskap och många goda skratt blev det....ungefär som vanligt när man omger sig med militära människor! Det dryga var att vi övade framryckning i terräng....och gissa hur mycket snö det va i skogen???? typ 50 cm....så man sjönk ju ungefär till knäna VARJE steg man tog, duktigt ont i höfterna efter några dagar!!

Hundarna då, lever inte dom?? Jovisst gör dom det!!!! Dom lever och mår väl, tränade i söndags och det gick kanonbra, tanken är ju tävling på lördag :) Spännande värre!!!

Nicklas resa närmar sig....på måndag sticker han! Undra just hur det skall gå...kommer bli väldigt tomt och tyst när han åker....Men jag gillar ju att vara själv, så det går nog bra! Har ju lite mer militär verksamhet att se fram emot! Känns som vi inte gör annat än är på övningar just nu, det har varit mycket och det ser inte ut att bli mindre heller kommande period.....

Förresten så ringde min, eller min och min, hon är väl allas men iaf så ringde arbetsterapeuten från Mora igår och frågade hur jag hade det, jag svarade att det var rätt okej, hon ville avsluta mitt ärende men jag tjatade till mig ännu ett besök för att se hur nära normal rörlighet jag är, med tanke på hur tilla frakturen såg ut så har jag tydligen redan nått en rörlighet som dom inte trodde var möjlig.....men ett sista besök ville jag ha, dels har jag lite frågor och så vill jag mäta en gång till.

Sen längtar jag oerhört mycket efter påsk just nu!!!! Eller inte efter påsken i sig, utan efter att få åka hem till småland och hälsa på kära familjen! Å så VET jag att de plockat blåsippor där, fast dom fick visst snö igen....men dom har iaf inte 40 cm som vi har här....plus att det kom en ny fin decimeter i går...bblläääääääää! Jag gillar snö jättemycket, men inte NU!! I mars vill jag ha vår!

Men först ska jag skicka iväg Nicklas till afro-land, sen ska jag ha övning i 4 dagar, sen ska nicklas komma hem, men SEN får jag åka till småland :) Hoppas klockan går som en elvisp ;)

Nu ska jag studsa ut med dom fyrbenta en stund innan sängdax! På återseende!!!!

      http://www.arrdiz.se

Inte så rackarns mycket då....

Nu har det verkligen varit lågfart här.....inte så många steg heller, måndags typ 9200, och igår ynka 5200....jag har fått en släng av magkatarr :( Så jag har försökt hålla mig lite lugn, men idag har jag hittills hunnit 10460 steg! Så nu är jag tillbaka på gamla duktiga nivåer igen :)

Började dagen med att jogga en sväng! Kanoners :) Lagom långt och inte alltför jobbigt, skönt att ha ett schema att följa, då blir det inte uppskjutet till dagen efter. Av det jag gjort av schemat hittills är jag nöjd, det går bra och jag är inte på väg att dö efter varje pass ;)  Snarare så att jag känner att jag vill ut igen, och det är ju bra!

Annars har jag skrivit 2 sidor hemtenta som jag medvetet raderade! Det var verkligen riktigt kasst! Å då är det bättre att börja om än att fortsätta på nått som inte känns bra!

Jag satt på trappan och fikade innan lunch, myyyysigt! Passade på att göra lite vårfint, tog bort tallriset och gjorde en ny dörrdekoration, som jag tänkte fota men då blev det mörkt...så det kommer bildbevis en annan dag!

Men på tal om bilder så finns det bilder från helgens "gröna" övning här! I morgon är det mer "grön" verksamhet...sista delen på gruppchefskursen, så efter den har jag nog blivit korpral om jag läst rätt :)

Nu kom Nicklas in från en powerwalk med hundarna, så nu ska vi fika lite!

 På återseende!!!

Rekord!!!

19577 steg under söndagen!!!!

Snacka om rekord! Men iof så gick jag ju massor när vi var på övning i Falun plus att jag powerwalkade 1 timme när jag kom hem! Rätt skönt att ha kommit igång igen, tänk när det börjar synas på vågen/kläderna också!

Idag är jag uppe i 8247....har inte gått frukostpromenad men väl en lång lunchpromenad! Om man ska komma upp i 10000 så måste man gå alla tre promenaderna, eller hitta på något annat rörligt dessimellan!

Förresten så finns det bilder från helgen finns här: http://www.orvarbacklin.se/photos/Tvapen/index.html

ja, det är lite torka på bloggfronten nu...tänker inte ge upp men har inget att skriva just nu! Jag återkommer!!

Fler steg!

Lördagens steg slutade på 12650! Alltså översteg jag mitt mål på 10000 igen! Härligt!

Idag har jag njutit av gott sällskap, och inte minst av vädret!!! Det droppade från taken så jag nästan trodde det regnade! Solen lyste så varm så jag t.o.m satt i t-shirt o solade en stund!

Dagen bestod av massa "grön" verksamhet, LKarlsson hade pallrat sig över länsgränsen och förgyllde tillvaron vilket var precis lika trevligt som vanligt! Du vet Lina att du alltid är välkommen till oss i Dalarnas snyggaste insatspluton :)

Stackars Dizni hade fullt sjå att hinna hälsa på alla människor.....snacka om översocial!?! Men härligt trött var hon iaf när vi kom hem, jag bestämde mig för att hoppa träningen i körhallen, av flera anledningar, dels går det kennelhosta och jag tänker inte riskera att nån av dom får det, dels kände jag mig inte alls laddad för träning. Så jag tog istället en riktigt powerwalk och jag har hittills idag presterat 17714 steg och ännu ingen kvällspromenad :) duktigt va???

Som sagt, en härlig dag var det!

   På återseende?!?

stegrapportering + lite smått o gott!

12509 steg under fredagen!!! Inte illa!!!

Jag har precis kommit hem från en liten sväng till Mora, Nicklas är inte hemma så det var alldelles tomt och tråkigt här hemma...jag brukar gilla att vara själv..men inte idag!?! Konstigt...

Nu sitter jag i ska beställa lite frö, jippi!!! Jag har frågot om lov att utöka mitt lilla planeteringsprojekt på kontoret...det brukar ALLTID vara förlite plats att ha alla drivlådor på...så jag fråga Nicklas om det var okej att jag plockade upp det gamla skrivbordet, och han tyckte att det var helt ok, under förutsättning att det inte blir massa jord o grejjer på golvet....o så måste jag se till att det inte blir översvämning?!?! Skulle JAG lyckas fixa översvämning?? Tja, det har väl hänt nångång....

Tänkte försöka med lite tomater, jag äter ju inte, men Nicklas tycker det är gott, å så säger ju folk att det är så svårt att driva upp fina små kompakta tomatplantor, så då bara måste jag ju testa!
 
Annars så brukar det bli samma gamla vanliga blommor, massor med luktärter, ungefär lika många solrosor och så krasse....inte så särskilt upphetsande kanske....kanske ska chocka o INTE ha några luktärter?? Nja....skulle inte tro det va! Om jag bara fick välja en enda blomma så skulle det nog bli luktärter! Älskar deras flikiga blommor, och inte minst deras underbara doft!! Pappa sätter alltid luktärter, så det är nog därifrån jag fått min mani på dessa små underbara växter!  Jag minns att jag kunde stå i timmar o lukta på dom!

Här i kalla Dalarna måste man förodla allt...iaf om man vill ha blommor innan augusti! Men i Småland var det direktsådd som gällde så pappa sådde frön och gjorde ett litet drivhus av ett gammalt fönster, så just där var det fotbollsförbud i trädgården.....

ja, jag återkommer väl med en liten stegrapportering, men hittills 6073 steg! å då har jag inte gått lunchpromenad än, så det fixar sig nog idag också!

 På återseende!!!

http://www.arrdiz.se

nu var det länge sen.....

Å det har hänt massor med grejer, såklart! Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta o blogga...Jag kan väl inte säga att det lugnat sig, men jag tänkte köra en liten omprioritering så jag hinner få med bloggen också!

Vi har legat lite lågt med träningen ett tag, men nu har jag hittat inspirationen igen! Jag tänker inte hålla på å nöta o träna om jag egentligen inte vill! Det ska va kvalitét på träningen o inte bara kvantitet!

Vi har en underbar allmänlydnadskurs också, medvetna o jätteambitiösa hundägare som verkligen vill lära sig saker, ja inte alla förståss...men av 10 ekipage så är iaf 7-8 jättemotiverade! Så att se deras framsteg har sporrat till mer träning, fröken skrutt gör framsteg som syns gång från gång, härligt! Arrac är lite krasslig, lite småhalt o inte så himla allert :( Men så blir han också 7 år i april!

Vi ska tävla hemma den 28:e..får se om han är pigg nog att tävlas! Men fröken o jag ska iaf ut o luftas lite :)

Det har varit massa "grön" verksamhet också...gruppchefskurs förra helgen, o så ut på söndag igen och nästa helg också....Sen är det tävlingsdax och helgen efter det är det KFÖ och sen är det påsk...Herregud, var tar helgerna vägen???? Nicklas ska ju till mocambique i 10 dagar, så som lite plåster på såren ska jag åka till Södra Vi i nästan en hel vecka!!! Inga hundar, ingen Nicklas :) Bara vara moster på heltid! Ska bli jätteskönt!!!!

Å förresten, jag har börjat jogga!!!! jojemän, ni läste rätt!! Har köpt fina träningskläder, laddat ipoden med massa go musik, fixat träningsprogram (finns att hämta här ) och stegräknare! Och har hittills varit ute två gånger och det känns jättebra!!!!! klart det är jobbigt att komma igång, men schemat gör ju att det blir lite ordning o reda! Inte bara "ut o springa" utan lite struktur!

Sen är iaf jag sån att skulle jag ge mig ut o tokspringa så skulle jag orka typ 15 minuter, sen vara helt slut och blir förbannad och gå hem och aldrig mer ge mig ut! Men som sagt, efter dessa två gånger känns det jättebra! Lagom jobbigt och sådär härlig träningsvärk dagen efter! Så det är helt klart värt att testa!

Sen då stegräknaren...det är stiftsgården som är med i ett projekt att komma igång och röra sig mer, varje steg redovisas dagligen, så det gäller att hålla igång :) Jag har satt som mål att inte vara under 10000 steg någon dag, är jag det ska jag ta igen det dagen efter! Får se hur det går.......Men en dag med alla tre hundpromenaderna blir typ 9000, så det fattas inte så mycket!

Som en lite sporre tänkte jag redovisa mina steg här i bloggen, så har jag inte redovisat så kan ni väl hojta till :P :P

Onsdag 10904 steg
Torsdag 9406 steg
Fredag Hittills 4634 steg 

     Nu ska jag titta i frökatalog och planera sommarens krukodlingar, trevligt!

 På återseende!!

 http://www.arrdiz.se

RSS 2.0