en bild säger med än tusen ord :)

Jag har laddat ur biloder från mobilen...och hittat lite smått och gott!


Ett lass banankartonger, noga lastsäkrade med bagageremmar!

Miljöträning! Det var helt okej att sitta i skottkärran, men det var lite läskigt när skottkärran rörde på sig...måste träna mer! Det underlättar ju att vara två...så jag ska ta med mig Nicklas och träna på det!


Tror jag köpt en bergsget ibland...
Stenen är säkert 150 cm hög! Men upp ska han så fort han får...


Även om man är jääääääääääääättetrött kan man inte riktigt släppa fokus, då är det skönt med lite stöd för huvudet!


Ja, som sagt, bergsget????
Inte lätt att få stopp på alla tassar uppepå betongen, men han lyckas! Stolt som en tupp såklart!

Bäst som han satt där kom det en gubbe och sa att han såg ut som en staty :)

I Rättvik har vi ett evenemang som heter "Tisdagskul" och då är det massa jippo på samhället, i tisdags var det tisdagskut´n, spring så många varv du hinner/orkar på 30 minuter, vi var där och kikade! Perfekt miljöträning!

Han är ju inte jättestörd av miljön direkt....

En något konfunderad champion, hon var inte riktigt lika euforisk som jag! Men här är hon iaf precis nybakad, typ 10 minuter gammal SeUCH!


Å så har vi firat 3-årig bröllopsdag! Firade med jordgubbsbubbel på altanen!


Ja, det var iaf lite om vad som hänt sedan sist! Jag har ju börjat jobba, så av förklarliga skäl händer inte så mycket annat just nu! Har tränat lite lydnad, i gassande sol och svärmande mygg :( Skriver ett lite kort inlägg i hundbloggen om det!

Annars så blir det nu blogguppehåll i två veckor nu, på lördag åker jag till Marma på kurs, förhoppningsvis kommer jag hem som hundtjänstinstruktör!

Så jag får passa på att önska er läsare härliga veckor!


Midsommar!

Ja, nu har midsommarhelgen passerat, jag har jobbat hela helgen, men ändå lyckats klämma in lite firande! Nicklas är ju i mocambique så Hanna kom och firade lite med mig, de stunder jag var hemma förståss....

Vi var turister på riktigt och var till gammelgården och kikade på midsommarfirandet där, vi och alla turister....och så alla regndroppar! Precis lagom till midsommarstången skulle resas kom såklart regnet...men lagom till stången var upp slutade regnet!

Först tittade vi på kortegen....Spajk var mycket nyfniken :)


Sen var det massa folk och hundar på gammelgården...störde det honom?!?? Inte ett dugg :)


Kan det bli mer Dalarna än såhär???


Han skötte sig utmärkt med allt folk, hundar och barn!

Det var en liten människa (typ 1 år) som tultade fram och gav han en bamsekram :) Hon fick en glad slick på näsan tillbaka! Så härligt att se han tillsammans med barn!

Efter firandet grillade vi, och tänka sig, det blev lika bra grillat när jag grillade som när Nicklas brukar grilla :) t.o.m. varmluftspistolen klarade jag av att manövrera!


Hanna fotade Spajk med sin Iföööön, och den blev ju rätt rolig :)


I morgon kommer Nicklas hem, ska bli skönt, han är efterlängtad!

På återseende!

Om blogg.se kan tänka sig att samarbeta kommer det ett inlägg i hundbloggen också!


Mycket hund!

ja, det har varit mycket hund nu några dagar! Både spår och lydnad, tyvärr ingen bevakning...men vi får ta tag i det framöver också!

Jag har ju haft några dagars ledigt nu mellan studierna och sommarjobbet, inte kul för plånboken, men hundarna är nöjda! Idag vilar vi, eller rättare sagt, jag och Dizni slöar men Spajk är inte lika nöjd....men vi  måste träna på att ta det lugnt också, precis nyss kom han studsande med en lång flosstugg i munnen som "råkade" hamna på Dizni, som blev måttligt road, vilket gjorde Spajk överlycklig!  Nu sitter han och blänger på mig och är mycket missnöjd med att bli "platsad" i soffan....

Nicklas är i Mocambique (som för övrigt är ett skitsvårt ord att stava) så då kan jag ju göra precis vad jag vill :) Vara ute lääääänge i skogen med kompisar och spåra och promenera!

I morgon börjar jag jobba, på världens bästa sommarjobb! Det är så roligt att stå i receptionen och möta glada turistande människor, de allra flesta är i alla fall glada, men tyvärr är det ju de sura man kommer ihåg...

De lediga dagar jag haft nu är den enda längre ledighet jag får i sommar, nu blir det bara lediga dagar på schema, typ 2 i taget. Sen direkt när sommarjobbet slutar så börjar jag på mitt "riktiga" jobb :) Det är inte helt klart ännu, så jag skriver inte var och inte som vad, men snart!

Nu ska jag skriva ett detaljerat inlägg i hundbloggen om de senaste träningarna :)

Ett oinspirerat inlägg, men håll tillgodo :)

MH - Spajk/Dizni

Tänkte jag skulle ge er en jämförelse av Spajk´s o Dizni´s MH! Snodde idéen av Spajk´s bror Grimm :)

Vi är ju jättenöjda med Dizni´s MH, en framåt tik som inte är så rädd utan tar egna initiativ! Nu med facit i hand vet vi ju att det inte alltid är så kul med en supersäker hund, det hade ju varit trevligt med liiiite mer samarbetsvilja.....

Spajk´s MH är glatt överraskande, han var kaxigare än jag trodde! Jag tycker kryssen sitter jättefint! Det som är liiiite missvisande är på avståndslekens leklust...där får han en trea för att han under passiv figurant snodde trasan och sprang runt och hade race...!

Först presenteras Spajks siffror sedan efter / kommer Dizni´s siffror!

1 - Kontakt
a – Hälsning: 5 / 4 Spajk / Dizni
b – Samarbete: 4 / 4
c – Hantering: 4 / 4

2 – Lek
a – Leklust: 5 / 4 Spajk / Dizni
b – Gripande: 5 / 3
c – Dragkamp: 5 / 4

3a – Förföljande: 2 4 /3 4 Spajk / Dizni
3b – Gripande: 1 3 / 3 4

4 – Aktivitet: 3 / 3 Spajk / Dizni

5 – Avståndslek
a – Intresse: 3 / 3 Spajk / Dizni
b – Hot/Agg: 1 / 1
c – Nyfikenhet: 5 / 5
d – Leklust: 5 / 4
e – Samarbete: 3 / 3

6 – Överraskning
a – Rädsla: 2 / 3 Spajk / Dizni
b – Hot/Agg: 1 / 2
c – Nyfikenhet: 5 / 5
d – Kvarstående rädsla: 1 / 1
e – Kvarstående intresse: 1 / 1

7 – Ljudkänslighet
a – Rädsla: 2 / 3 Spajk / Dizni
b – Nyfikenhet: 5 / 5
c – Kvarstående rädsla: 1 / 1
d – Kvarstående intresse: 1 / 2 (Dizni hoppade upp på skramlet, i hopp om att få en godisbit....därav tvåan)

8 – Spöken
a – Hot/Agg: 3 / 2 Spajk / Dizni
b – Kontroll: 5 / 4
c – Rädsla: 4 / 1
d – Nyfikenhet: 5 / 5
e – Kontakt: 4 / 5

9 – Lek2
a – Leklust: 5 / 3 Spajk / Dizni
b – Gripande: 5 / 3

10 – Skott: 1 / 2 Spajk / Dizni

Väldigt intressant att se jämförelsen! Kan ju konstatera att Spajk har mer lek, men frågan är om Dizni haft mer om vi jobbat med det lika medvetet som vi gjort med Spajk?? Det är det enda jag känner att man kan påverka på ett MH, förutom skotten som man ju kan träna på! Momenten "Kontakt" och "avståndslek" har nästan identiska siffror, coolt!

Det som också avspeglar sig lite är att Spajk har oförändrade siffror på lek1 och lek2, medans Dizni har halkat ner ett steg från första leken till andra....det var ungefär lika varmt, Dizni´s är gjord i slutet på maj när hon alltså var 14 månader och Spajk var nästan på dagen 12 månader!

Det ska bli så kul att se Spajk utvecklas, i mina ögon är han en supertrevlig kelpie, framförallt skottfast och nyfiken!

Vi skojade om det på MH´t och uppfödare Maria sa att: Ett bra MH är uppfödarens förtjänst genom bra föräldraval, är det ett dåligt MH är det ett dåligt förvaltat valpämne ;) Tror detta är ett mycket bra föräldraval i kombination med en rätt okej uppväxt :P

Har uppdaterat hundbloggen med lite om dagens spårande!

Ikväll blir det lydnad på klubben!

På återseende!

 


Vilken helg!!

Ja, herregud vilken helg!!

Började i fredags med att jag fick ett erbjudande om jobb, en tillsvidareanställning i kommunen....inte illa! Tårarna trillade av lycka och helgen var liksom redan räddad!

Sen då lördagen som ju var dagen C som i champion!!! Fattar fortfarande inte, lilla skrutt har blivit utställningschampion, heeeelt otroligt! Inte för att jag tvivlade, men den vi har ju verkligen kämpat!

Sen kom ju en söndag, och det var MH-dax för Spajk, herregud vilken liten cool hund han är!

Kom till Örebro med regntunga moln....kallt som rackarns, men med dubbla tröjor gick det bra. Träffade massa trevliga människor med syskonen till Spajk, det var "bara" hanarna som skulle testas idag, tikarna hade börjat löpa....så det var Iarrah, Grimm, Birk, Spajk och Zai som skulle testas.  

Först ut var bror Iarrah som var jättebra, kampade bra och löste alla svårigheter på ett jättefint sätt! Sen var det Grimm, som var lite fegare...det var lite läskigt både här och där, men tillsammans med matte kan man lösa allt! Birk bor i Norge och ska bli räddningshund, en jättetrevlig liten hane, som var så lik Spajk så det nästan var läskigt! Hoppas det kommer upp lite bilder hos uppfödaren Meringa´s bloggar, både matte o husse bloggar. 

Sen då Spajk...ja herregud vilken hund, kan liksom inte beskriva hur nöjd jag är med han! 

Hanteringen inga problem, "lagom" intensiv. Full pott (5:or) på leklust, gripande och dragkamp!! På lilla bytet jagade han fåglar första gången...men andra gången gick det bättre, jag trodde han skulle hugga trasan, men den var blöt och äcklig och då fick det vara sa Spajk!

Aktiviteten var lite oturlig....han såg en av figuranterna gå iväg och förbereda avståndsleken....så han hade ju full koll på henne, vilket jag tror var bra, annars hade han ätit sig igenom dessa 3 minuter...för rackarns vilket gott gräs det verkade vara! Det blev iaf en trea, vilket är bättre änä jag trott innan.

Avståndsleken gjorde han en tjusig sittmarkering på...men när jag släppte så for han iväg, rakt in till figuranten och bjöd till lek, sen "snodde" han trasan när figuranten blev passiv, så då var det lite frivarv, men han kom snabbt tillbaka till henne när hon blev aktiv...men jag hade ju gärna sett att han stannat hos henne hela tiden, men mycket nöjd med att han gick fram!

Dumpen är det som jag blev mest överraskad av, när dumpen far upp stannar jag och innan jag hunnit blinka är han framme?!!! Såååå duktig! Inga kvarstående rädslor alls, passagerna var mest promenader.

Skramlet var liksom inget att hetsa upp sig över tyckte Spajk, som var "klar" när det slutat låta, inte heller där några kvarstående rädslor.

Vid spöken stod han först framför mig och viftade på svansen, men sen när dom kom lite närmare tyckte han att han minsann skulle skrämma bort dom och tog till lite hot, när dom ändå inte vände ställde han sig bakom mig och skällde på dom...men när spökena blev passiva var han snabbt framme och avreagerade, såååååå häftigt! Jag är så imponerad, det hade jag liksom inte väntat mig!

Den avslutande leken var lika som den första, han högg trasan i luften :) Mattes lilla Pajk!

Hela protokollet finns att läsa här

Innan Nicklas åkte till Mocambique i lördags satt vi och fyllde i vad vi trodde..och jag konstaterar att vi både trodde han var lite fegare...jag var den som var mest pessimist, Nicklas var lite mer "modig" i sina kryss.

Ja, han imponerade sannerligen idag, mattes lilla Spajken!

Tack till Maria och Anders som fixade så vi kunde köra gemensamt, nu ser vi fram emot tikarna´s MH under hösten!

Nu ska jag fortsätta njuta av det som återstår av helgen, tror inte det blir många helger som slår denna :)


SeUCH Askelons Dizni

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har Dizni blivit champion, jag har nog fortfarande inte fattat!

*** TJH(FM) LP1 SeUCH Askelons Dizni ***

Utställning i Avesta, jag var inte så laddad, köpte inte ens en katalog utan bara tog Dizni och gick in, ingen bur ingenting, bara ryggsäcken med lite grejer. 23 anmälda rottisar, Dizni skulle in som nr 20 så jag räknade ut att det är iaf max 4 tikar i bruksklass....det visade sig att vi var själva, vilket absolut inte är en garanti för något cert!

Jag kikade såklart på hundarna innan, och tyckte domaren plockade fram rätt nätta hundar, så jag var liiiite hoppfull när det var vår tur!

När hon sedan efter den individuella bedömningen säger: Excellent och såklart CK, så visste glädjen inga gränser!!!!!

Ja, som sagt.....glad blev jag :)

Domaren fattade ju inte varför jag fick fnatt för, och såg minst sagt konfunderad ut!

I bästa tik kom vi tvåa, vilket ju var mindre intressant, jag visste ju att championatet var klart!!

 
Tack till Chatrine på Vargstubacken´s som fotat, och som hjälpte med lite lockande!

Det var en finfin kritik, om än lite kort....
Bra utvecklad och presenterad. Stark och muskulös kropp, typisk för brukshund. Goda vinklar. Bra rörelser med mycket energi. Bra pigment och temperament.

Ja, det känns helt fantastiskt, som vi kämpat för detta!!!

Dizni tog det hela med ro och var inte särskild uppspelt över det hela...

Lite posering med alla rosetter :)

Det är mobilbilder...därav den dåliga kvalitéen, får fixa lite snyggare bilder sen!


Ja, en hel hög rosetter, fast jag tycker att championrosetten är lite mesig....menmen!

Certifikatrosetten den blå-gula, sen själva championrosetten den röd-gröna, den rosa är certifikatskvalité, de båda röda är att jag fick exl och blev etta i vår klass, och den blå för att vi kom tvåa i bästa tik!

Om Dizni tog det hela med ro, så var det nån annan som var avundsjuk på rosetterna....
 
Han ska ut i hetluften i morgon då det vankas MH!

Ja, tänk att vi nu nått ett av våra mål, vår första utställningschampion, förhoppningsvis inte den sista! 

Stort TACK för alla hälsningar, och för all support!

Fick lite fler bilder från Cathrine, håll tillgodo!Ja, glädjen går ju inte att missta :)

Det finns ett litet kort inlägg i hundbloggen också...


Älskade Spajken fyller år!!


Ja, tänk att ett år kan gå så fort! Nu har han ju inte bott hos oss ett helt år, men hans små tassar har ju trampat på jorden i 365 dagar!


Vid hämtningsdax!


Nyss hemkommen!

Första turen till Åsen!Ja, att leva med Spajk är heeelt underbart, en så sorglös liten varelse! Alltid pigg och full av upptåg, men utan att vara stressad eller störig!

Att jobba är det bästa han vet, eller bara att få en uppgift så är hans lycka total!

Hans födelsedag firades som sagt med en rejäl vända i spårskogen, mer om det finns att läsa i hundbloggen!Snälla Malin och Lucas kom med paket!!! Det var tuggben och en pip-leksak!Att öppna paket var kul!!


Särskilt när det innehåller en så fiiin pipis, i form av en djävul, undra just hur dom tänkte där???Tack snälla Malin och Lukas för paket!Sen bjöds det på delikatesstallrik alá "villa fromhem"

Kattmat med lite leverpastej och godisar :)


delikat va??


Lydiga vovvar!


Dizni har varit med förut!


Lilla Spajk tyckte det var lite väl frestande med så mycket godsaker framför nosen, så han ville absolut inte titta i kameran, för då kanske han råååååkar ta en bit och det vet han ju att han inte får! Så han tyckte det var jobbigt att ligga stilla.

Men sen kom iaf ett "varsågod"! och då gick det rätt snabbt!

Sen två rätt roliga bilder!!!
Första med fel fokus, men rätt rolig ändå!


Andra med rätt fokus, inte lika rolig?!


Det hade såklart trillat ned godis mellan trallen :( Men med en dåres envishet lyckades hon få upp den lilla biten!

Spajks övriga syskon har ju också firat födelsedag, läs om deras firande i deras resp. bloggar
Vizzla och Grimm

På återseende!


snabb resumé...!!

Ja, det händer ju saker mest hela tiden....

Det första som hänt är att jag har ventilerat eller opponerat min uppsats, vet inte om det heter opponera eller ventilera?! jaja, oavsett vilket så var det inte alls mycket jag behöver komplettera. Så jag ska fixa det sista och skicka in den i morgon, sen är det bara att ansöka om examen och sen är jag klar!!!!!!! 3,5 års studier till ända!

Känns konstigt att bara liksom materaliseras utan någon form av avslutning, ingenting alls händer liksom, kursen är slut och med det också min utbildning?! Var på prästvigning i söndags, där snackar vi avslutning och cermoni, jättepampigt! Men vi lärare liksom bara slutar en termin, som vilken annan som helst....konstigt!

Vi är ju några som gått ungefär samma kurser och som haft kontakt under alla år, vi pratade om att ses under sommaren, hoppas det blir av!

Annars så har vi varit på utställning igen, gick bättre för Dizni denna gång, men inte tillräckligt bra :( exl. men inge CK....Spajk fick bara VG...kritikerna finns att läsa på hemsidan! Läs om Dizni här och om Spajk här!

Vi tar nya tag till helgen med SKK i Avesta, tar vi inte sista certet då väntar vi över sommaren och fysar lite så får vi se till hösten.

Här hemma rullar det på, nya saker kommer på plats, det fattas en hel del fortfarande, men det går framåt! Överst på listan står nu mattor, men vi har inte hittat några så stora som inte kostar multum....

På hundsidan händer det en del också, vi tränar och spårar om vartannat, båda är jätteduktiga, mer om det finns i hundbloggen

Vi har ju dessutom firat en födelsedag, lilla Spajken har fyller ju år, men det kommer ett eget inlägg om det :)

På återseende!

Första parkett på gymnasiets kyrkbåtsrodd ...

20110607872 (MMS)

Första parkett på gymnasiets kyrkbåtsrodd :) Dizni har full koll, Spajk är lite mer coolt inställd och ligger under min stol å spanar!


hundigt värre :)

Mitt i all flytthysteri och uppsatshysteri har vi hunnit med lite väntervarv också, och ett certprov....

För att göra en lång historia kort så har Nedansiljans BK fått ett nytt tjänstehundekipage, så vi har dubblat antalet aktiva ekipage, från ett till två :D Nicklas och jag har haft kurs under våren som då avslutades med cert-prov i helgen. Nu var det ju inte bara ett ekipage som gick upp på provet utan det var 9 hundar, några från andra distrikt och några från Dalarna, det har varit en delad kurs, några har gått i Falun/Borlänge och så har vi haft 2 ekipage här, varav ett gick upp på provet. Camilla och Lennart klarade provet finfint och Camilla fick beröm för att hon var lugn och skötte sig bra och var på en bra militär nivå! Känns så gott, hittills har jag o Nicklas alltså 100% godkända hundar ;) Om man räknar dom som gått upp på prov iaf, nu är ju statistiken rätt missvisande då vi bara haft 1 ekipage, men det blev ju iaf godkänt :)

Det har varit så lärorikt att ha kursen, vi har lärt oss massor, och dessutom har våra hundar fått träning, och nu med ett certat ekipage till i klubben så kommer det bli ännu mer träning! Känns gott!

Utställningen då.....ja, det var väl både ris och ros!
Vi jagar ju sista certet på Dizni...ibland tänker jag att jag får nöjja mig med mina två cert och vara glad över dom, men i nästa sekund så ser jag vilka hundar som blivit champions och ser att det är hundar vi slagit flera gånger, och då kan jag ju inte låta bli att tänka att: Kan dom så kan väl jag??

Så vi jagar vidare, iaf ett tag till! Nu har jag ju två att ställa ut, så då känns det ju lite mer lönt att åka, sen att det är han som är den snyggaste av dom var ju inte riktigt planerat?!

I Nora nu senast var det lite valpträff då ett gäng av Spajk´s syskon var med, kul att ses! Alla var lite långa och gängliga, och behöver mer tid. Men roligt att ses var det!!


Foto: Anders Hultgren
Vi hade både avels -och uppfödargrupp, fin kritk på båda.
Syster Vittra står först, sen Spajken och dagens snygging SnyggSimonStridh som tog sitt andra raka cert :) Simon och I-kullen har samma mamma. Sist i raden står Iarrah, saknas på bilden för syster Vizzla, som behövde lite mer ringträning innan hon kan fortsätta sin karriär som utställningshund ;) 

Alla såklart med det tjusiga kennelnamnet Meringas!

Spajk blev placerad efter bror Iarrah, men domaren sa att "i morgon kan platserna vara ombytta" vilket ju är kul att höra, dom fick båda excillent men inge CK, men dom domaren sa, att dagens exl. är ju samma som "gamla" HP och hon sa att de har båda framtiden för sig! Fick beröm för rörelserna och typen, vilket är kul att höra!

Det har ju gått 3 hundar på export, och en av syskonen bor i Estland och hon slog till igår på utställning och blev Estonia junior winner, Estonia Winner och tog ett ungdoms-cert, vet inte riktigt vad det betyder, men jag har läst kritiken och den lät väldigt lik den Spajk fick :)

Kritiken kommer här:
11 månader, stor tilltalande, maskulint huvud med tillräckligt stop, välburna lagom stora öron, bra bett, saknar P1 hö underkäke, bra hals manke o rygg, aningens brant överarm, behöver utvecklas mer i förbröst o bröstkorg, passande benstomme, breda lår, behöver stabiliseras men i sin helhet rör sig mycket bra för åldern.
Domare: Maritha Holmsten Östlund

En jättefin kritik tycker jag! Han är ju ändå "bara" 11 månader, så det är kul, jag som ville ha den vildaste valpen och inte den snyggaste ;)

Han skötte sig exemplariskt under dagen, han fick vara med ute större delen av dagen, inga problem, inga betänkligheter av allt folk o hundar, skönt! Han kopplade av och tog det lugnt, det gillar jag också :)
Lite bilder från ringen!

Foto: Emma Forsberg (Stort tack för de fina bilderna!)


Foto: Anders Hultgren

Emma tog lite bilder innan vi gick in också, snyggSpajk :)


Det är absolut inte viktigt att han är snygg, men han ska vara rastypisk och det är han ju!

Lilla fröken då? Jag hade fått låna en jättebra handler till henne, Therese Hill från Adius kennel, hon visade Dizni jättejättefint, men det räckte inte hela vägen utan hon fick ett VG men ändå med en bra kritik, och en rätt talande kommentar av domaren "Några procent till här och där på denhär tiken och hon blir jättejättebra" Vilket verkligen är sant!  

Kritiken kommer här:
5 år, lätt tik av mycket bra storlek, feminint huvud, bra skalle o stop där nospartiet + käkarna skulle ha mer kraft, utmärkt hals, manke + rygg. Något kort och brant kors. Skulle ha mer förbröst, mer volym och djup på bröstkorgen. Passande benstomme, brant överarm, kunde ha mer vinkel i knät. Rör sig väl, kunde ha mera tryck.

Ja, jag har svårt att se vad som skulle vara bättre....förutom bröstkorgen då!??? Menmen, ett VG blev det iaf! Vi får helt enkelt jaga vidare! 

Therese tyckte hon var lite mager, så hon får lite mer mat nu inför lördagen :) Fick annars beröm för att hon var lättställd, och det är hon ju verkligen! Så nån som är sugen på att ställa rottis på lördag kan få åka med ;) 

Ja, det var väl allt hundigt för nu! Ska gå och klä om till hundkläder och åka till klubben, tänkte hinna köra ett uppletande innan det blir lydnadsträning, bäst att sätta fart på lydnaden om det ska bli något tävlande framöver! Innan jag vet ordet av är det väl dax för appell, jag har lovat mig själv att köra bruks INNAn jag kör lydnad...hittills håller planen iaf!  

På återseende!!

Husbilder!!

Tjingeling på er!

Som ni kanske märker så saknar vi FORTFARANDE uppkoppling via bredband...att surfa med telefonen som modem är tålamodsprövande vill jag lova....Har nu iaf äntligen orkat ladda upp bilder på huset, ett par per dag har jag haft tålamod att ladda upp, så nu jäklar får ni hålla till godo :)

Dagarna flyter på och idag har jag för första gången suttit i soffan och känt att jag har haft tråkigt?! Jag kunde iof ha fortsatt gräva i rabatten, eller satt i fönsterhakar...eller inrett den sista garderoben! Det är väl ungefär det som jag kan göra själv,´hänga tavlor törs jag inte göra när Nicklas inte är hemma...så det får vänta tills han kommer hem! Men vi börjar se ett slut på flytteländet iaf! Klar blir manju aldrig, men vi är ifatt skulle man kunna säga. Såklart mer fix ute, flera rabatter som ska grävas igen, att börja med en rabatt full med ogräs känns inte så lockande, bättre att gräva igen och börja på nytt om vi vill nästa sommar. En rabatt har jag fixat, och döm om min förvåning när jag hittade ett litet land under allt ogräs?! Vid vår lilla uteplats finns numer ett renrensat litet land med en hosta och lite salvia i förutom humlen då förståss...! Å så var lyckan total när jag inser att den buske jag svurit över då den är så dumt planterad är en Jasminbuske!!! Jag bad genast om ursäkt och vattnade den lite som plåster på såren för att jag svurit och varit arg på den ;) Nu längtar jag bara tills den slår ut och doftar ljuuuuuuuuvligt! 

Ner mot sjön finns ju en rabatt längs altanen, men den var så full av ogräs och så sluttar landet utåt, så den är omöjlig att vattna, plus att den ligger under tak och måste vattnas, hur tänkte dom där?!?! Iaf så bestämde vi att den ska vi gräva igen...vill vi kan vi göra en ny nästa sommar! Det kostar ju sina runda slantar att fixa en perennrabatt, pengar jag just nu lägger på en ny soffa istället! 

Det finns dock en rabatt som vi ska fixa, och den är rakt utanför dörren...den ska också grävas ur och så ska den täckas med markduk för där har kirskålenfått härja fritt och det är svårt att få bort, då bättre att lägga igen och börja på nytt, fast om jag inte minns fel så berättade jag det i förra inlägget?!??? 

Ibland slås jag av hur mycket tid folk lägger på sina bloggar, det finns en tjej här i rättvik som har en jättekänd blogg, med flera tusen besökare per inlägg...den heter jordgubbar med mjölk och skriver om inredning...fattar inte hur hon orkar?! Herregud, att varje dag skriva om nån liten burk, eller nån liten pryl hon köpt på loppis och sedan såklart målat vit?!
Dessutom skriver hon om varje bild, typ : Burkar från Panduro, soffan är ett loppisfynd som jag målat vit, och gosedjuren kommer från designhouse, VI har gemensamma kompisar, och hon vickar lite på skolorna så jag har träffat henne några gånger, och blir lika faschinerad varje gång! Hon är lite tystlåten och försynt, vilket jag inte tycker framgår av hennes blogg?! Jaja, alla har vi olika intressen, men deras hus ser ju ut som en inredningsaffär...vårt hus är inte alla gånger så snyggt, men det är hemtrevligt och personligt! Iaf hoppas jag det ;)

Jaja, här kommer iaf lite bilder på huset! Vill ni veta var vi köpt nått så hör av er ;)


Kaminen, som nu fått lite ljusstakar och prydnader!


Vår fina änglapålle vi fick i bröllopspresent! Som kommer just från Miriam och Jordgubbar med mjölk!


Våra blocketfynd! Både sideboardet och köksmöblerna är köpta via blocket!
 

Liljekonvaljer.....Egenhändigt plockade i vår underbara natur, placerade i en Iittalaskål, som Nicklas hävdar är ett whiskeyglas, men jag säger att det är en jordnötsskål alt. blomvas ;)


En mörk bild på köket och Spajk!


LJusstaken (från desginhouse ;) ) och änglapållen igen!


Vår fikahörna som vi använder jätteofta!


Ett stileben på stenarna nicklas plockat på Iiona som ligger på ett keramikfat som jag lyckats göra?! Tro det eller ej!
Vet inte vad dom heter dom små fiugrerna, men vi har två som står i sovrummet iaf!


Arvegods....Bordet från farmor i Loxbo och syskrinet från mormor!


Spajk ska hjälpa mig att plantera....mer stjälp än hjälp dock ;)


Jag var på fotohumör och hittade en del roliga vinklar!
Den som gissar rätt på antalet korkar vinner ett fikabesök ;) Jag vet det exakta antalet för jag har räknat dom vartefter vi fyllt på :)


Spajk ligger på rygg och jamsar runt med en liten sköldpadda som han snodde ur apportlådan....sötpelle :)


Ett resultat av planteringarna!


Vårt lilla sideboard på altanen....


Jaaa, eeehhh, skulle fota mina fina väskor...men då kom lilla studs och ville vara med ;)


Dizni får såklart vara med också! 

Ja, så har vi det just nu iaf, lite kvar att fixa, men vi är helt klart "på banan"! Vi njuter i fulla drag av utsikten och sitter så ofta vi kan ute, dörren står allt som oftast öppen och hundarna kan gå ut och in som dom vill, skönt! Dom är lite tagna av värmen och blir dessutom härligt trötta av att hänga med mig när jag går fram och tillbaka med spadar, krattor, kartonger o annat som ska bubbas runt! 

På återseende!!!
  


RSS 2.0