Mer spår!

Mer spår och lite bevakning!

Finns att läsa i hundbloggen, som jag släpper lösenordet på så alla kan läsa! Det är ju inga hemligheter hur/vad vi tränar, vill någon tycka att vi gör fel så säg gärna till! Eller kom med glada tillrop!

Nu ska vi tapetsera i nya huset, ska bli spännande :)

På återseende!

Filmen!

Ja, nu efter en hel evighet är nu filmen uppladdad å klar :)



Jag tror jag lägger in den i hundbloggen också...å skriver lite kommentarer!
Har ni glömt loggin till hundbloggen hör av er! Det var ju ett tag sedan den uppdaterades....

Underbar påskhelg!!

Vi övergav alla flyttkartonger och färgburkar för att åka till småland för att fira påsk, lite jobbigt att åka ifrån allt jobb, men så oerhört skönt att få ladda batterierna några dagar!

Men innan vi åkte så var vi till Tegera Arena i Leksand och tittade på Glada Hudik-teaterns Elvisföreställning, det var så fantastiskt underbart roligt och underhållande! Visst hade jag förhoppningar, men dom infriades MED RÅGE! Herregud vad alla bjöd på sig själv och på ett distansierat sätt skojjade om sina handikapp!

Nåväl, vi styrde mot småland på skärtorsdagsförmiddagen, stannade i Örebro på Marieberg och handlade lite födelsedagspresenter och ett stopp på IKEA för lite rek inför inköp till huset! In på "Djurens center" för bl.a. leta efter spårsele till Spajk, och herregud vilket djuraffär!!! Sååååå imponerande, de hade både små overaller till minihundar och rejäla bitkuddar till stora hundar! Mycket tillbehör till bruks/lydnad och en hel massa godis och tugg! Jag kommer garanterat att stanna där igen, dessutom hade de hyffsade priser! Köpte en ny sele till Spajk av det norska märket "kennel" Just den modellen vi köpte finns inte i katalogen, men det är typ som en nome-sele fast med spänne på sidan så det går fort och lätt att ta av och på! Den är mörkblå och jättefin :) 

Så småningom kom vi till småland och där var det grönt och fint, björkarna nästan utslagna och vitsipporna stod i full blom, det var så vackert! 

Försökte ta lite bilder på hundarna, med blandade resultat...


Fina Spajken!!!





Tror Spajk trodde vitsipporna var snö.....han gjorde i alla fall en snövaran ;)


Fina fröken hade ett lite mer distansierat förhållande till blommorna och låg vackert och lät sig fotas!


Gillar perspektivet....




 



Åååååhhh, vad du är dryyyyyg matte!

Hon är såååååå söt, mattes älskade lilla skrutt!


Tro det eller ej, men jag lyckades få båda på samma bild!!!!


Vi inte bara slöade, vi spårade lite också :)


Nicklas och Dizni spårade också, på äng! Hon har en härlig förväntan och gick fot utan kommando hela vägen upp till spårstarten!

Det är så härligt att det finns spårmark precis runt hörnet, att kunna gå hemifrån, lägga spår, gå hem och ta en fika i väntan på spåren, det är lyx! Vi bor ju trots allt en bit ifrån skogen här i Rättvik så vi måste ta bilen för att komma ut till spåren, men i Södra Vi har vi både en stoooor äng och spårskog på gångavstånd! Sånt gillar vi!



Dizni´s spår gick väl "sådär"....det var jättevarmt och då hinner inte hon med utan blir slö och disträ...sen var hennes kastrations-sår var väl inte sådär toppenfint...så hon var inte på topp, men kämpade gott ändå!



Lilla Spajk var det ju fart på, i vanlig ordning!

Det finns en liten filmsnutt från spåret som jag egenhändigt knåpat ihop, med viss hjälp av windows och datasupportern Nicklas ;) Men den tar en halv evighet att ladda upp, så den lägger jag i ett eget inlägg när den laddats upp!

Spåret då....med tanke på värmen och att det inte är så mycket vila då det rör sig folk typ hela tiden så han var rätt trött redan i början av spåren, men jobbade jättejättefint! När jag såg filmen efteråt tyckte jag att han slog väldigt mycket, men när vi gick i spåret så tyckte jag han spårade fint?!

Sen att jag som förare beter mig märkligt, det får han nog lära sig att leva med.....Nu alla vänner av ordning kommer ni tycka att jag betedde mig sååååå märkligt vid starten, och det gjorde jag ju också! Skulle ju såklart tagit bort snitseln INNAN jag släppte på, sen när han gjorde en halvdan markering köpte jag den och gav han creed för att han markerade den....fast det inte var tänkt som en apport! Jaja, det gick väl bra ändå, jag gillar hans attityd, att spåra, hitta apportern, leka järnet med den och sedan "släppa" den och fortsätta spåret.

Tiden ägnades såklart också åt att umgås med familjen! Tog lite bilder också....


Nicklas njuter av ledighet på systerysters nya fina utedäck!!


Pusskalas!!! Kolla in nyfikna Axel i bakgrunden :)


Gosemys!!!


Full-i-sjutton-Tuva leker tittut! 

Tog lite färgbilder också!

Hela goa familjen Milde!


Mosters gulleungar!!!!


Snyggaste gluggen!

 

Ja väl hemma igen satte vi en hejdundrans fart och målade och packade! Det närmar sig flytt :) Men vi håller tidsplanen, t.o.m ligger lite före, så det känns som vi har koll på läget, vilket inte är så ovanligt när det gäller oss, vi brukar ju ha koll på det mesta....

En annan sak jag reflekterat lite över, på förekommen anledning! Det är hundhållning....jag är den första ett erkänna att Dizni inte sköter sig vid hundmöten utan kan bete sig riktigt illa då och då, men vi försöker ju iaf att lösa det. Vi tillåter inte att hundarna springer längs staketet och skäller på förbipasserande saker, typ bilar/cyklande personer/promenerade personer. Men nu i helgen så behövde vi definitivt inte skämmas för hur våra hundar uppförde sig, för rackarns så illa en del av de hundar vi såg i helgen uppförde sig! Sprang längs staketet och var riktigt förbannade! alternativt satt i hundgård och gafflade så hela kvarteret hörde....Drog i kopplen och for ut när vi gick förbi, jättetråkigt! En kväll vaknade jag av ett det gick en hund och skällde på gatan, den skällde konstant heeeela gatan upp, utan att ägaren sa att knyst till den?? Sen har jag full förståelse för att hela samhället är fullt av hundskit, för papperskorgar är det då ont om!! Jag menar, jag har inte lust att bära runt på en påse en hel promenad för att tunnan råkar ligga på andra sidan kvarteret! Så illa är det faktiskt....

Nåja, nog gnällt om det! 

Nu ska jag ägna en stund åt min uppsats, sen blir det pistolkurs till kvällen, bara teori tyvärr...men vi får väl fylla luften med bly nån annan gång *hehe*

på återseende!! 

ps. nu blir de lite tjatigt, men en kommentar eller två vore najs ;) ds.  


Smart kille.....eller kanske inte?!

Hejåhå...

Ja, ännu en härlig dag i skogen! Spår till både fröken och studsen, ett hårt spår till fröken då hon ju egentligen skall hållas i stillhet efter kastreringen, men jag har inte hjärta att bara låta henne vila, så att gå ett spår på en grusad parkering är väl ungefär samma som koppelpromenader?!??

Spajk fick ett hårt spår, sitt första riktigt hårda, de vi spårat på gräsmatta innan räknas inte som hårt spår i min värld... Sen fick han ett vanligt spår också.

Vi hann både promenera och dricka kaffe i solen och träna lite lydnad innan det hade gått 1,5 timme och jag kunde släppa på första spåret...1,5 timme är det minsta våra spår ligger.... gärna längre om jag orkar vänta!

Spajks första gick bra, för att vara första gången på grus, han markerade apporterna på sitt vanliga vis...genomn att första stampa på dom och sedan backa ut och sätta sig....hm, får bestämt jobba lite mer på det!

Dizni var tagen av värmen, det var jättevarmt och solen stekte på parkeringen så hon blev flåsig jättesnabbt, sen satt det massa fåglar i spåret som vi stötte upp och dom ville hon såklart jaga... Men hon kämpade på bra, 1,5 timme på grus i gassande sol och lite lagom blåst....så efter typ 300 meter fuskade hon och gick i vittringen och inte i kärnan, men hon gick ut och plockade apporterna ändå, så jag lät henne fuska lite....

på skogsspåret tog han ett klockrent bakspår...dumma matte tänkte inte..jag slog mig själv i huvudet och gjorde om och då tog han åt rätt håll, tänk att det ska vara lätt att vara efterklok?!?

Nåja, han spårade iaf jättefint och spikade vinklarna och var inte fullt så springig, han var också påverkad av värmen och tungan hängde när vi var klara, på ett ställe stannade han och jag blev fundersam på vad han sysslade med...jag gick fram och kollade och då stod han på en av apporterna?! En naturfärgad läderbit, smartmatte?!?? Menmen, så kan det gå när man inte snitslar vilket jag slutat med, jag måste lära mig lita på hunden! Å med Spajk är det inga problem, han är lättläst som en bilderbok :)

Väl hemma igen slog jag mig ner på trappan och läste "från valp till stjärna" och blev lite träningssugen, så jag hämtade en bitstock och körde lit bitövningar, han biter jättefint och lugnt, inget tuggande alls! Skööööönt! Ibland, men bara ibland kan jag längta efter en hund att köra skydd med...men det är bara ibland och när jag tänker efter rätt sällan ;) Men det är ju sååå kul att dra igång och gasa järnet för att sedan coola ner och samla ihop igen :)

Iaf efter en förmiddag ute var det skönt att slappa en stund i trädgården, fast herr S hittade ju på lite egna aktiviteter förståss.......



Min fråga är...är detta normalt och således något ras-specifikt??? Varken Arrac eller Dizni har betett sig såhär?? Sen kan man ju fråga hur smart det är att gräva ner benet mitt på gräsmattan och rakt framför ögonen på Dizni??? Söt är han i vilket fall som helst...

På återseende!!!


Underbara helg!

Ja, helgen har varit härlig, började på lördag med instruktörskurs på klubben, det är ett gott gäng!!! Med en härlig spridning på raser bland deltagarna! Allt från kaukasisk orwtjaka till dvärgschnauzer, däremellan grandis, finsk lapphund, bc, labrador och pudel, tibetansk spaniel och welsh springer spaniel, en aussie o så då Spajk o Dizni!

Vi var på klubben från halv nio till halv sex i lördags, så vi var rätt möra allihopa när vi kom hem, men vi satte fart ändå! Packa ner i kartong....ALLT ska ju packas! Det är ju iof 3 veckor kvar till flytten, men det är skönt att ha kommit igång, nästan allt "lösöre" är nerpackat, förutom köket!

Jag säljer också saker så det står härliga till :) Såld köksmöblerna i går och har fler annonser på gång! Känns skönt att bli av med grejer som bara står!

I fredags valde vi tapeter också, förra gången vi försökte gick det käpprätt åt h-vete....vi enades inte ens om färg...men i fredags gick det kanonbra! Vi valde tapet till två rum och färg till ett tredje, så det kändes gott! Nicklas har varit duktig och grundat det ena som var typ orangefärgat för att kunna tapetsera när tapeterna kommer nästa vecka. Han har "pappat" ytterligare ett och börjat måla runt lister o så så där är det "bara" att rolla med grundfärg innan det är dax för rätta färgen!

Det är ju banne mig inte lätt att stå där i affären och välja....och deras "provtapeter" på nätet säger ju inte heller så mycket! Men det känns bra så vi håller tummarna att det blir bra! Färgen blir typ beige och logiskt nog helt enfärgad ;) I vårt sovrum blir det en vit/beige tapet med lite struktur i och i gästrummet blir det en vit/silvertapet med lite ränder i, den tror jag kan bli toksnygg!!! Jag försökte kika på deras hemsida, men det finns ingen bild :( Så vi får helt enkelt komma på besök för att se resultet :D

I går var det också full fart, jag packade här hemma och Nicklas fixade o målade, jag var ner med lunch så vi satt ute på altanen och åt lunch i solen, känns såååååååååååååå gott att ha en altan att bara gå rakt ut på! Inser nu hur mycket jag saknat det, trappen här är ju helt fantastisk att sitta på, men det går liksom inte upp mot en träklädd solvarm altan...



Vi bara satt och njöt i solen en lång stund, utsikten går ju inte av för hackor...



Som ni ser är det fortfarande is på Siljan, men den försvinner centimeter för centimeter!

Det är ju lite drygt att flytta, och jag inser hur mycket saker man har....som man inte använder?! Men det är ju samtidigt kul med lite nytt, även om det kan tyckas konstigt att flytta till ett mindre hus än vi har nu bara för att få lite bättre utsikt...Men som vi bor nu har vi ju typ ingen utsikt alls, förutom mot kyrkans typ avstjälpningsplats och lite parkering o så, men nu blir det finfint!

Alla hus har ju sina fördelar, vårt hus nu har ju en behändig liten trädgård med staket och att hus med våningar upplevs ju större än ett enplans, sen har vi ju nu en stoooor tvättstuga och en källare som gjord för att samla/gömma skräp i, en och annan gäst brukar vi slänga ner där också ;)

När jag sitter och räknar upp alla fördelar med det hus vi har nu känns det ju märkligt att vi flyttar?!? Men det är bara att gå ut på altanen så inser man varför!!

Vi fick förresten post i fredags!


En påskhälsning från Agnes och Amanda!! Den lyser upp hela köket och sprider glädje!

Nu ska jag ägna mig lite åt min uppsats, sen rullar det på under veckan, pistolkurs i kväll plus lite hundträning, i morgon kväll är det DS-möte, tror jag ska träna lite hund innan också, på nytt ställe! Alltid nyttigt! Sen på onsdag ska vi åka till Tegera Arena och titta på Glada Hudik-teatern och deras Elvisföreställning, det ska bli sååååå skoj! Köpte ju biljetter typ i oktober så vi ska sitta långt fram, rad 8 tror jag om jag inte minns fel! 

Sen på torsdag så åker vi till småland!! Längtar jättemycket!!! Några dagars ledighet och bara njuta av gott sällskap och trevligt väder :) 

På återseende!! 

 


Snövaranen Spajk!

Ja tänk vad glad lilla snövaranen blev när vi hittade lite snö idag!

Vi åt lunch i solen längst ut på långbryggan och på vägen in gick jag ned på sjöbotten och där fanns det ju snööööö kvar! När jag väl började filma hade han ålat runt en stund...men snö kan man aldrig få för mycket av :)

Gillar hans stil när han liksom trycker huvudet mot snön och går med bakbenen?!



Nu bär det av till klubben för lite lydnadsträning och instruktörskurs, kulkul!

På återseende!


Mer uppdatering!

När jag kom hem efter Ånn så var det ju barmark här hemma :) Jag gillar ju snö...men jag gillar barmark också, för då kan man spåra!!!!

Så jag åkte ut i skogen i halv storm och la spår, och tog lite kort såklart!

Lilla Spajken med det nya fina mässingshalsbandet, matchar fiiint till mässingshaken på kopplet


Haha, fina fröken och monsterhunden


Lite bättre!!


Fina fröken.....


Spåren gick förhållandevis bra, Spajk hade lite mer ben än hjärna...men efter att jag "packeterade" ihop han så gick det finfint, han är ju helt underbar att jobba med!!

Dizni gjorde ett finfint upptag med patrullering, spårade jättnoga och "sprang" när hon ringade i en vinkel, jättelätt att läsa! Hon hade ett spår utan apporter och hon "gick igång" ju längre hon fick spåra, det är skönt att se!

Lite uppletande hann vi med, där imponerade Dizni genom att göra två finfina skick, rakt ut och letade och rakt in tillbaka, härligt!

Skönt att se Dizni så pigg, det sägs ju att man ska kastrera när tiken är som piggast, så det känns helt rätt att göra det nu, vilket vi alltså gjorde i måndags. Det är såklart med blandade känslor, det är ju ett oåterkalleligt ingrepp....hon ska inte ha några valpar för jag tycker inte hon har dom kvaliteer som krävs för att gå i avel, men ändå så är det ju en risk med sövning och så...plus att det kostar en hel hög pengar! 6500 kronor!! Jag förstår att folk INTE kastrerar sina tikar, tror fler skulle göra det om det var billigare....

Hon är iaf pigg som en nötkärna och jag undrar hur vi ska kunna hålla henne lugn i två veckor? Hade jag inte vetat att hon var nyopererad så skulle jag aldrig säga det för det syns då iaf inte på henne! Gör lekinviter till Spajk och försökte köra ett race i trädgården!

Medans Dizni varpå djursjukhuset träffade jag Britt med sina kelpies Siri och Eyla, en jättetrevlig förmiddag! Lade spår och körde uppletande. Jag vet ju hur Spajk ser ut när han jobbar och jag tycker det ser bra ut, men det är ju skönt att låta nån som är vana med kelpie också titta och komma med tips!

Han gjorde ett grymt bra uppletande i en nästan fullstor ruta, jobbade jättefint och målmedvetet plockade inte bara mina grejer utan också en handske som Britt lagt ut. Spåret däremot lägger vi i facket "matte misstag" och går vidare...jag mitt miffo tänkte inte utan lät han rusa iväg så han sprang och sprang och sprang....missade apporten, sprang över vinkeln o ja mest sprang helt enkelt....Jag MÅSTE hålla emot och låta han känna stöd i linan då sänker han tempot en aning! Våra så fina liggmarkeringar var som bortblåsta...men men, det är bara att bita ihop och gå vidare, motivationen finns ju där så det är bara att slipa till det lite så kommer detta bli kanon!

Annars så har vi börjat packa för flytten, säljer lite möbler och köper lite nytt!

Examemsarbetet går framåt, hade ett rejält stando i förra veckan, men nu är jag på G känner jag, det är ju bara i uppstartsfasen, men det känns som det kommer bli bra.

När det gäller flytten så påbår det lite smårenovering inomhus, bl.a. har köket målats vitt och fint, hallen är målad och klar, vi ska bara skruva ner en hatthylla som dom satte upp igen, TROTS att bett att dom inte skulle sätta upp den igen :( Känns trist att börja med att ta ner något från en nymålad vägg och spackla, men lyssnar inte hantverkarna så får vi väl fixa själva!

Likaså i köket så hade vi bett att få nya luckor, en kostnad på ca 5000 kronor, men icke, då skulle de gamla luckorna lackeras istället, så nu får vi nylackade luckor med en ful list på :( Jättetrist! Men vi får väl vara glada över läget, för Siljan ligger ju där oavsett vilka luckor vi har i köket!

Här är iaf huset....

Längst bort till höger, där det är en altandörr kommer det bli vårt sovrum, lyx med egen utgång från sovrummet, koka en kopp kaffe, tassa ut i morgonrock och dricka kadde i morgonsolen! Det stora fönstret till vänster om sovrummet kommer vi ha som förråd, det är ett litet rum som för tillfället får användas som klädkammare/förråd.
De små fönstren är till badrummen, ett lite större med badkar och det andra är i kombination med värmepanna och tvättstuga. Jag kommer sakna vår gigantiska tvättstuga som vi har nu!!!! Men vad gör man inte för den utsikten vi får nu :)

Som sagt...utsikten går inte av för hackor :) Detta är alltså utsikten från vardagsrummet....
Jag uppskattar avståndet till vatten till kanske 50 meter :) Inga hus emellan utan bara en uppväxt äng!  


Det som är lite bra är att det är inte nån insyn från gårdens badplats då det ligger nån form av central ingrävd i en kulle som skärmar av lite, kullen syns till vänster på bilden!


Ja, det var väl allt för nu....

På återseende & Tjingeling

Just de, fick betyg på näst sista kursen igår och även den är godkänd, så nu är det "bara" examensarbetet kvar, inga rester, inga tentor kvar :) Känns såååååååååååååå gott!  


Vi lever!!!!!!!!!!!!

Jadå, det går ingen större nöd på oss heller för den delen, även om det fortfarande känns som tiden går väldigt fort...

Sist jag skrev skulle jag ju på kurs till Ånn och jag velade om jag skulle åka eller ej...med facit i hand så är det skönt att ha det gjort, men jag längtade hem nå så djäääävulskt! Kursintruktörerna var kass...tyvärr! Närmare döden än pension liksom, inte så inlästa på försvarsmaktens förhållningssätt till ledarskap och pedagogiska grunder...jag blev liksom bedömd utifrån min faktakunskap om ex. pansarskott m86, vilket jag är måttligt förtjust i, helt ärligt det är ett jävla skitvapen! Tungt, bängligt och skitsvårt att träffa med ;)

Jag trodde liksom vi skulle få tips o trix om hur man blir en bra instruktör, å det fick vi...30 minuter med tillhörande OH-bilder, hej o välkommen 80-tal liksom...jaja, nu var det ju tur att deltagarna var bra så det fanns ju något att glädjas åt iaf!

Ni som känner mig vet ju att jag är snabb som en kobra att bilda mig en uppfattning om folk jag möter, jag är ju dessutom envis som en blå gris vid att hålla fast vid denna uppfattning...det ska liksom mycket till för att den ska ändras! Min mycket kloka make har sagt, det är bättre att aliera sig med fienden än att gå och vara arg...men ibland är det ju liksom kört, gör man ett taskigt intryck så gör man, punkt slut.... Men om det är något jag lärt mig under veckan så är det att jag faktiskt kan ändra mig, tro det eller ej :)

Första dagen är ju alltid lite spännande med alla nya människor, man tassar liksom på tå för varandra och håller sig lite på sin kant...efter en snabb presentation av varandra blir vi indelade i grupper och får lektionspass tilldelade, jag får då pansarskott m86 tillsammans med......

.....den drygaste av alla deltagare på kursen, en lång gänglig kille med blont hår i tofs, enstörig och som utstrålar "jag-kan-minsann-själv-och-är-här-bara-för-jag-måste" han presenterar sig som "jag är bandvagnsligist och alltiallo på min pluton, jag gör det ingen annan gör" typ.... Jaha tänkte jag, hur i h-vete ska detta gå??? Vi äter lunch vid samma bord, utan att säga ett ord till varandra, när han ätit klart tar han på sig sina pilotbrillor med spegelglas och går utan att säga ett ord....DÅ ringde jag hem! Eller om jag ringde tant Anna??

Nåväl jag sitter o påtar med mitt pm, funderar på om jag ska åka hem nu eller på en gång.... då kommer han lufsande och slår sig ner vid samma soffbord som jag, tittar på mig o frågar hur jag tänkt göra?! DÅ tänkte jag, nej nu jävlar, nu ska jag aliera mig med fienden!! Träna på att inte bara gå på första intrycket utan faktiskt ge människan en andra chans! Å tur var väl det, för det visade sig att han var supertrevlig :) Hela gruppen hade olika pass under veckan typ exercis, olika vapengenomgångar, skyddsmask osv. men alla pass som jag fick hålla hade vi typ ihop! Så det lönar sig kanske trots allt att ge människor en andra chans???  

Nu kanske ni tycker det är elakt att hänga ut han såhär offentligt, men som den ärliga människa jag är var jag ju tvungen att berätta hur jag upplevde honom första gången...så han vet mycket väl vad jag tyckte!! 

Veckan innehöll som alltid många goda skratt, både åt varandra men också med varandra...frågan är vem som skrattade mest när vi hade skidexercis och det skulle övas lappkast.....herregud vilket påfund! Jävla skitgrejer! Långa jävla skidor som alltid hamnar i kors eller på annat sätt jävlas....

Det börjar bra! Jag står näst längst bort på bild...


Ser rätt okej ut?? Jag står ju iaf upprätt....



Jajemän, fortfarande koll på läget, ska nu "bara" slänga runt skidan...för att få båda spetsarna åt samma håll :)

  

Ja, vilket då är mycket lättare sagt än gjort....fru plockepinn!


Men jag lyckades faktiskt göra ett par riktigt fina lappkast sen, så om jag bara koncentrerar mig så KAN jag :)

Jag hade lektion i exercis..."Framför mig, mot mig, ett led linje, på stället" :) Gick kanon!



Vi åkte bandvagn upp på fjället för att ha lektion i blocklä och vindsäck...

Här har jag alltså alierat mig med fienden såpass att vi delade vindsäck och åt choklad!


Det var fortfarande nån meter snö däruppe, coolt :)

Vi byggde ett blocklä som hette duga, snyggt som tusan!


Som ni ser så hade vi fiiiiint väder :) Iaf stundtals....

Det var trots allt en bra vecka med mycket skratt och en del nya kunskaper! Det är roligt att åka på kurs och höra hur andra har det, det var folk ändå från Vuollerim ner till Helsingborg, så det var rejäl geografisk spridning, många roliga dialektala förbristningar blev det under veckan, och en del nya ord fick jag lära mig!

Nåväl, nu är jag hemma igen och har hunnit med två underbara "hund-dagar" men mer om dom kommer senare, nu ska jag åka och lägga spår åt bevakningshundskursen! Lyx för deltagarna att komma till färdiglagda spår...men vad gör man inte!

På återseende!


Födelsedag!


** GRATTIS DIZNI**

Ja, nu har det gått fem långa år sedan Anna ringde och berättade att det fanns en liten tik till oss!!
Herregud vad tiden går!




Jag mms'ade lite bilder till blogg.se men dom verkar inte vilja laddas upp?!?
Får väl se om dom dyker upp, annars får jag pröva igen!

Dagen igår firades inte...det hanns inte med!
Men vi firade lite idag på morgonen med en liten smaskig tårta:)  
Paket från systeryster kom med posten, tack! Ikväll ska vi fira lite med paketöppning!

Annars var det en spännande dag igår....
Först besök hos frissan (Bildbevis är mms'at så det dyker kanske upp?!)

Sen var det raka vägen till Mora på anställningsintervju :)
Spännande och rätt häftigt...att innan jag ens är klar så blir jag kallad på intervju, DET är coolt!

Sen var det raka vägen hem igen för uppstart av instruktörskursen,
verkar vara ett gott gäng, så det ska bli jättekul!

Annars känns det lite tungt nu....å för er som inte orkar läsa ett rätt uppgivet inlägg kan sluta läsa och bara skriva ett litet grattis till Dizni :-D

Mycket som ska hinnas med och klämmas in i almanackan...flytten kommer ta sin lilla tid, det ska förhoppningsvis hinnas renoveras lite innan vi flyttar in och det gör sig ju inte självt direkt. Jag åker på kurs i morgon och är borta 9 dagar, är fortfarande lite velig i om jag ska åka eller inte...men å andra sidan så har vi inte fått klartecken på att sätta igång med målandet heller, så det kan kvitta. Att börja packa en månad innan flytt känns också lite konstigt!

Innan vi flyttar härifrån så ska det fixas lite också, ett nytt golv ska in och så ska ju hela huset städas...

Sen blir det påsk och då åker vi till småland, något jag absolut inte vill hoppa över! Längtar! Sen instruktörskursen som kommer ta lite tid, bl.a. en hel helg innan påsk...för att inte prata om C-uppsatsen, har ingen aning om hur mycket tid den kommer ta i anspråk!

Börjar också en pistolskyttekurs på måndagkvällarna...ska bli kul! Nicklas simmar ju måndagarna, så vi har "kurskväll" då, sen är det ju bevakningskursen som är jättejätterolig och som lär ta ännu mer tid nu då det närmar sig cert-prov och spårande måste igång. Iof förenas ju nytta med nöja där då våra hundar får sin beskärda del av träning där och är nöjda.

Massa möten med "de gröna" i Falun också, som iof är frivillgt, men har jag blivit vald till något vill jag fullfölja..men vi får se hur jag gör. 

När jag tittar i almanckan blir jag nästan lite mörkrädd, hur sjutton har jag kunnat boka in allt detta?? Vecko-kvällarna är helt uppbokade med möten, kurs o bev.träningar... Får kanske sätta mig och stryka lite?? Måndagar går till pistolkursen, tisdagar är det "gröna" möten och nått medlemsmöte och varje onsdag är det bevakningsträning...  

Almanackans helger räcker inte heller till....två går ju bort till kursen (v. 13 & 14), sen är det instruktörskursen och kurs på klubben (v. 15) , sen är det påsk v. 16 och då vi är i småland, sen är det valborg v. 17 och då är det kennelträff, sen flyttar vi visst v. 18... En KFÖ v. 19 tar 4 dagar, sen jobbar Nicklas helg v 20 och v. 21 är det plutonchefens övning plus stortävling på klubben så vips så är vi fram i juni utan tillstymmelse till lediga helger :(

Första helgen i juni åker vi till småland igen för lite släktträff och besök på Astrid Lindgrens värld tillsammans med mamma o pappa, systeryster med familj och Nicklas föräldrar och bror med familj. Jättekul!

Juni ser lika uppbokat ut...utställningar, prästvigningsvisitation i Västerås, mer utställning och så MH för Spajken, Nicklas åker till Mocambique och sen är det visst midsommar...Ja, det var hela våren det :(

Får väl se hur det blir....men den som vill spontanbjuda oss på weekend kan ju glömma det ;)

Nu ska jag ägna lite tid åt min uppsats, skirva forskningsfråga och en inledning!

Tjoflöjt på er!


RSS 2.0