Spår o lite lydnad

Efter en dag på jobbet är jag oftast toktrött....dock inte Spajk....Dizni är också rätt trött efter föreställningarna så hon kräver inte så mycket just nu, det räcker gott med Spajk...

Jag tänkte KISS, keep it simple stupied, typ, ett uttryck från marma som är mycket användbart vid hundträning, vi har ju en förmåga att krångla till allting så förbannat hela tiden! Men iaf "gör det enkelt" "krångla inte" var ledorden för spåret, så jag lade spåret utanför dörren!! Mycket effektivt! 

Började utanför dörren, fortsatte ner mot stranden och upp på deras trädäck, nedför trappan, ut på gruset och gick på en cementkant, ner på gräs och upp på en gräsmatta, vidare ut på en boulplan och rakt över en stor samlingsyta, runt lekparken och tillslut in i ett cirkustält som står uppställt. 3 apporter, en liten liten boll, en napp och en tomhylsa. Det blev kanske typ 200 meter långt och på ett område som är toksmittat med vittring!!! 

Medans det låg gick vi iväg och körde lite lydnad, focus på apportering och ställandet i framförgåendet... Jag tog med stora bitstocken också, och tänkte köra lite enkla bit-övningar...

När vi kom upp kände jag hur all inspiration bara rann av mig?!?! Jag körde lite platsliggning, med störning i form av kastade bollar och duttar, och så lite konfirmander som stuffade runt han, man riktigt ser hur han koncentrerar sig på att INTE springa efter! Bra! Då har han fattat! Han ligger tryggt och fint vilket känns bra.

Vi körde lite apportering, han har fått finfina gripanden, springer liksom runt apporten och hämtar den på tillbakavägen, ser snyggt ut tycker jag! Jag lägger ut apporten varje gång, annars blir han lite väl laddad vid gripandet. Själva kastandet är nog inga problem. Ska jobba mer på avlämningarna också, men det blir bättre och bättre!

Köpte nya bollar och duttar från vipdog, tror dom är absolut billigast, dessutom snabba leveranser!Spåret då
Jodå, taggad som få när selen kom fram, tog upp det jättefint, det hade börjat blåsa lite, så han fick jobba för att fästa i spåret, första apporten låg efter typ 15 meter och där jobbade han en bra stund innan han hittade lilla bollen (typ 2 cm stor) men han gav sig inte och inte heller blindmarkerade han, bra!

Vidare upp på trädäcket, han var lite konfunderad, men löste det såååå fint, första gången på trä! Han gick ner och blev väldigt låst vid kärnan, bra! Övergången trä/sten var svår, kan bero på att jag vinklat mitt på ett promenadstråk...men han löste det också efter lite funderande.

Upp på gräsplanen och bouleplanen, där spårade han så fint så jag fick tårar i ögonen....nosen helt låst i backen och så bak-kroppen zick-zackande över spåret, gick rakt på apporten och lade sig!

Vid lekplatsen var det svårt, massa vittring och han var trött, han börjar flamsa när han blir trött, istället för att bli mer smal i spåret börjar han slå stora slag...inte bra! Han löste det fint fram till tältet, i tältet blev han jättefokuserad igen, syntes tydligt att där hade vittringen legat stilla, för där var han så noga! Intressant vad vinden gör med spåren igentligen...

Vi hittade iaf slutet och det var en nöjd Spajk som bar sin dutt hem igen!

Jag är så sugen att träna nu!!!! Hoppas det håller i sig :)

Vi bor ju rätt bra för träning, har lydnadsplan rakt utanför dörren, och stora gräsytor för spår, me like!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0