Dåligt spår.....

Hårt spår, snöunderlag, 15 minusgrader, 250 meter, drygt 1 timmes liggtid.

Gjorde en ruta precis som sist, gick typ 15 meter och lade ett litet plaströr som apport, gick lite till pch vinklade lite, lade en klickpatron, vinklade osv.

Han tog rutan jättebra, men sen gick det käpprätt åt skogen! Nu var det färska bilspår och folk som gått i spåret, han fäster iaf INTE i spåret...flamsar runt, kollar rutan igen, men fäster ändå inte. Positivt är iaf är att han inte går på syn...han far omkring och kollar högt och lågt, upp i snövallar o så.

Han flamsar sig iaf vidare till första apporten... hittar och liggmarkerar med lite hjälp. efter det har han iaf en aning om vad han ska göra! Han spårar lite, men flamsar fortfarande runt. Han rör sig över spåret och tar en vinkel, sen kliver han över metallen men markerar ändå lite grann, jag frågar "Vad har du där" varpå han krafsar lite och lägger sig med hjälp av ett "ligg"..... Sen flamsar vi vidare, varpå han gör ungefär som sist d.v.s tappar spåret mitt på en raksträcka?!??? Sen genar han i spetsvinkel, hittar på spåret, bakspårar några meter och hittar plastbiten som ligger i spetsen... Sen spårar han riktigt fint sista biten, tar en vinkel klockrent! Spårar, fnyser, kollar av utanför spåret, går tillbaka, fnyser och spårar finfint till slutet.

Vet inte riktigt hur jag ska göra i sånna lägen...Nicklas idé var att låta han löpa i linan, men jag är rädd att han glömmer vad han ska göra om han får löpa fritt?! Jag är mer inne på idén att spåra i kort koppel och bara låta han gå när han är i spåret, tror ju inte att hans intresse för spåret minskar om han får lite motstånd??! Intresset finns ju helt klart....

Helt klart är ju att det var svårt, så kortare liggtid nästa gång är ju helt klart. Han jobbar ju hela tiden och tappar inte intresse, det ska liksom bara fokuseras lite!

Ja, vi lägger detta i facket "dåliga spår" och går vidare!

Nu ska vi träna lite "stilla" inför helgens utställning!

Tjingeling!
Funderar på ett riktigt långt spår...Nicklas idé det också... Han fokuserade ju fint i slutet av spåret.


Kommentarer
Postat av: Britt

Gjorde också ett likadant spår under samma förutsättningar idag med Eyla (d.y) som inte är så spårrutinerad. Resultatet var som för er ungefär :/

Men det är bara och backa och inte göra det så svårt nästa gång...

2011-02-23 @ 21:25:23
Postat av: Carolin

Ja, det är bara att backa och göra om o göra rätt!! Om det bara ville bli liiiite varmare först!

2011-02-23 @ 21:40:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0