debut....

Jahapp, då var debuten i tvåan gjord!

En del mycket positivt men också en del riktigt skit-dåligt!

De mest positiva är såklart de 10:or vi fick!

Platsliggningen, fast vi aldrig stått på så långt avstånd, och inte heller legat 3 minuter?! Men det var ju ingen som visste :) Han låg såååå fint, trots störning av hundar som gick upp och att det varm folk på andra planen samtidigt, sen är ju körhallen känd som en störningsfull arena... Inte ens tendens till dk, varken upp eller ner! Stundtals lade han t.o.m ned huvudet och vilade! kanon!

Nästa 10:a kom på inkallningen, inge att säga om, jag hade själv gett oss en 10:a!

Rutan var nästa 10:a, snällt dömt då han faktiskt gick in från vänster i rutan, trampade lite men stod helt i rutan!

Sista 10:an kom på hoppet, hoppade så fint ut, men for iväg till höger och satt nästan 1 meter till höger om hindret, men vi har ju tränat sneda återhopp, så det var inga problem!

Nästa poäng i skalan är en 8,5 på apporten, lite lek, men bra fokus ut, lite tugg..men helt klart värt 8,5 poäng!

En sjua på helheten, snällt!

Fjärren gav bara 6,5 i betyg, fint nedläggande, sen fint upp på första kommandot, sen var han liiiite snabb att lägga sig innan kommando på första nedläggandet, fint uppsitt men flyttade liiiite bakåt, återigen liiiite snabb att lägga sig.....och på det uppsittet flyttade han bakåt......Men inga dk iaf :) Sen på min återgång så for han upp med en studs men lade sig igen....Men han gjorde varje skifte!

Jaha, vad har vi kvar då??? Jo fria följet o läggande....Som vi nollade! BÅDA TVÅ!!!

Fria följet var inte bra, han höll position rätt bra, men sen på väg tillbaka mot utgångspunkten gick vi rakt mot rutan, så då drog han dit?!?!?!?!?!?!?!? Jävla skit! Jag blev skitförbannad såklart! FOT röt jag i, jättedumt gjort, han blev typ toklåg :( Men iaf, jag samlade ihop honom inför läggandet, ett bra läggande, men sen for han upp när jag kom tillbaka. Ett helt förväntat beteende med tanke på vad som hänt sekunden innan....

Jag var på väg att bryta då, men kände att jag ändå skulle köra på, vilket var skönt med tanke på hur jag samlade ihop oss till nästa moment som ju är inkallning!

Jag har ju länge funderat på vad det är som gör våra avslut så dåliga, och jag frågade Nina som hade tittat om hon delade min åsikt om att han tycker jag är lite dominant/läskig när jag kommer tillbaka, och hon höll helt med, skönt att vi sett samma sak! Jag fick en del tips som jag verkligen ska testa! Tack Nina!

Jag ska testa och utvärdera hur det går!!

Vi måste såklart jobba med störning på vårt fria följ! Men med de nya tipsen ska det gå kanon!

Men ändå är jag såååå nöjd, framförallt hur han höll ihop efter att jag blivit arg, och att jag samlade ihop mig och fortsatte!

Han är en underbar hund att både jobba och tävla med, ställer upp trots att matte beter sig märkligt och gör konstiga saker!!!


Kommentarer
Postat av: Karin

Bättre lycka nästa gång! :-)

2012-02-07 @ 11:02:55
URL: http://www.bengalning.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0