Miljöträning vid Vasaloppet!

Söndagen innebar miljöträning vid Vasaloppet!

Anna´s sambo Svante och gemensamma granne Gustav åkte Öppet Spår, så eftermiddagen och en del av kvällen tillbringades i Mora. Men först hann Anna och jag en sväng till lager 157 i Sågmyra och shoppade lite, lite linnen och en blå pippi-tröja! Har nu både en blå och en vit :) Den vita dock av fiiiiiint märke, så den törs jag knappt använda!!

Efter lunch styrde vi mot Mora och kom ungefär till Moraklockan innan det var kö.....drygt! Vi köade och köade innan vi kom fram så jag kunde svänga av och gena bakom Ica, vi hann iaf fram till målet och kunde placeras på finfint fotoavstånd.


Spajk var med och miljötränade, han var sur för att han inte såg över staketet!

Anna frågade varför inte Dizni också fick följa med...men hon har ju inte riktigt samma behov av att miljöträna, hon klarar ju olika miljöer galant, sen räcker det gott och väl med EN hund att styra bland allt folk!


Liten smidig hund är lätt att lyfta!


En rätt missvisande bild...Spajk trivs bra att bli upplyft och klättrar gärna högt upp och gärna lägger tassarna på axlarna och spanar!

Vi väntade och väntade och väntade.... Anna hade fixat sms-avisering så hon fick sms under dagen med var Svant befann sig och så skulle hon få ett sista sms när han var 600 meter från mål...men tji fick vi! Rätt som det är så ser vi ryggtavlan på Svante som snabbt skidade mot mål???!!! I två sekunder tittade vi bort, och just DÅ passerade han! Helt sjukt.....


Vi väntar....... Rätt snygg mössa va???


Anna o Spajk!

Det blev liiiite långtåkigt tyckte Spajk, jag hade förberett med att ha en tennisboll i fickan, så vi tränade en stund! Han var helt oberörd av allt folk och allt ljud runt omkring, han jagade sin boll så vildsint att han flög rakt in i folks ben stup i kvarten :)

Vi körde en del kontakt och en del externbelöning! Duktig duktig Spajk!


Här övar vi alltså med bollen som extern belöning, han ska, utan att jag säger något, självmant söka upp min sida och fotposition, sen får han hålla kontakt olika länge innan han får varsågod!

Som ni såg i ett tidigare inlägg övade vi platsliggning också, inga problem :)

Vi fick också miljöträning dé lux när det kom två utklädda björnar! Det var läskigt sa Spajk och for runt med lite ragg och skällde på dom....men vad gör man om saker är läskiga?? Jo man LEKER!!! Björnen fick sig en rejäl lekinvit och personen inne i björnen var väldigt hundvan så h*n satte sig ner på huk och lät Spajk komma fram och "kolla läget" och det gick jättebra! Stort tack till björnen som lät Spajk avreagera!

Björnen ser ju faktiskt rätt läskig ut med sin öppna mun, så jag förstår att Spajk reagerade, men jag tycker han var jätteduktig som faktiskt vågade sig fram, även om det inte syns på bilderna så satt han i björnens knä en stund!

I övrigt var det inga som helst problem, varken med allt folk, speakerröster o grejer! Skönt att se....

Det var ju en av farhågorna med rasbytet...att vi skulle få en liten fegis med kvarstående rädslor o annat elände! Men jag tror att hans nyfikenhet hjälper honom att övervinna läskiga saker!

Vi fick vänta en stund till på att Gustav skulle komma i mål, men han kom i mål och vi kunde styra kosan mot Rättvik igen en stunds soffhäng och massa snack innan vi allihopa kröp till sängs! Gustav och Svante var rätt trötta efter sina nio mil på skidor och jag och Anna var trötta efter vår shopping ;)

På återseende!


Kommentarer
Postat av: Madelene Melker & Milton

Vilken supermiljöträning! =D

Och mössan var supersnygg! ;)Vilka dagar kör ni träning i körhuset, kasnke vi skulle masa oss upp dit för miljöträning!

2011-03-02 @ 10:59:01
URL: http://maddy81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0