Underbar påskhelg!!

Vi övergav alla flyttkartonger och färgburkar för att åka till småland för att fira påsk, lite jobbigt att åka ifrån allt jobb, men så oerhört skönt att få ladda batterierna några dagar!

Men innan vi åkte så var vi till Tegera Arena i Leksand och tittade på Glada Hudik-teaterns Elvisföreställning, det var så fantastiskt underbart roligt och underhållande! Visst hade jag förhoppningar, men dom infriades MED RÅGE! Herregud vad alla bjöd på sig själv och på ett distansierat sätt skojjade om sina handikapp!

Nåväl, vi styrde mot småland på skärtorsdagsförmiddagen, stannade i Örebro på Marieberg och handlade lite födelsedagspresenter och ett stopp på IKEA för lite rek inför inköp till huset! In på "Djurens center" för bl.a. leta efter spårsele till Spajk, och herregud vilket djuraffär!!! Sååååå imponerande, de hade både små overaller till minihundar och rejäla bitkuddar till stora hundar! Mycket tillbehör till bruks/lydnad och en hel massa godis och tugg! Jag kommer garanterat att stanna där igen, dessutom hade de hyffsade priser! Köpte en ny sele till Spajk av det norska märket "kennel" Just den modellen vi köpte finns inte i katalogen, men det är typ som en nome-sele fast med spänne på sidan så det går fort och lätt att ta av och på! Den är mörkblå och jättefin :) 

Så småningom kom vi till småland och där var det grönt och fint, björkarna nästan utslagna och vitsipporna stod i full blom, det var så vackert! 

Försökte ta lite bilder på hundarna, med blandade resultat...


Fina Spajken!!!





Tror Spajk trodde vitsipporna var snö.....han gjorde i alla fall en snövaran ;)


Fina fröken hade ett lite mer distansierat förhållande till blommorna och låg vackert och lät sig fotas!


Gillar perspektivet....




 



Åååååhhh, vad du är dryyyyyg matte!

Hon är såååååå söt, mattes älskade lilla skrutt!


Tro det eller ej, men jag lyckades få båda på samma bild!!!!


Vi inte bara slöade, vi spårade lite också :)


Nicklas och Dizni spårade också, på äng! Hon har en härlig förväntan och gick fot utan kommando hela vägen upp till spårstarten!

Det är så härligt att det finns spårmark precis runt hörnet, att kunna gå hemifrån, lägga spår, gå hem och ta en fika i väntan på spåren, det är lyx! Vi bor ju trots allt en bit ifrån skogen här i Rättvik så vi måste ta bilen för att komma ut till spåren, men i Södra Vi har vi både en stoooor äng och spårskog på gångavstånd! Sånt gillar vi!



Dizni´s spår gick väl "sådär"....det var jättevarmt och då hinner inte hon med utan blir slö och disträ...sen var hennes kastrations-sår var väl inte sådär toppenfint...så hon var inte på topp, men kämpade gott ändå!



Lilla Spajk var det ju fart på, i vanlig ordning!

Det finns en liten filmsnutt från spåret som jag egenhändigt knåpat ihop, med viss hjälp av windows och datasupportern Nicklas ;) Men den tar en halv evighet att ladda upp, så den lägger jag i ett eget inlägg när den laddats upp!

Spåret då....med tanke på värmen och att det inte är så mycket vila då det rör sig folk typ hela tiden så han var rätt trött redan i början av spåren, men jobbade jättejättefint! När jag såg filmen efteråt tyckte jag att han slog väldigt mycket, men när vi gick i spåret så tyckte jag han spårade fint?!

Sen att jag som förare beter mig märkligt, det får han nog lära sig att leva med.....Nu alla vänner av ordning kommer ni tycka att jag betedde mig sååååå märkligt vid starten, och det gjorde jag ju också! Skulle ju såklart tagit bort snitseln INNAN jag släppte på, sen när han gjorde en halvdan markering köpte jag den och gav han creed för att han markerade den....fast det inte var tänkt som en apport! Jaja, det gick väl bra ändå, jag gillar hans attityd, att spåra, hitta apportern, leka järnet med den och sedan "släppa" den och fortsätta spåret.

Tiden ägnades såklart också åt att umgås med familjen! Tog lite bilder också....


Nicklas njuter av ledighet på systerysters nya fina utedäck!!


Pusskalas!!! Kolla in nyfikna Axel i bakgrunden :)


Gosemys!!!


Full-i-sjutton-Tuva leker tittut! 

Tog lite färgbilder också!

Hela goa familjen Milde!


Mosters gulleungar!!!!


Snyggaste gluggen!

 

Ja väl hemma igen satte vi en hejdundrans fart och målade och packade! Det närmar sig flytt :) Men vi håller tidsplanen, t.o.m ligger lite före, så det känns som vi har koll på läget, vilket inte är så ovanligt när det gäller oss, vi brukar ju ha koll på det mesta....

En annan sak jag reflekterat lite över, på förekommen anledning! Det är hundhållning....jag är den första ett erkänna att Dizni inte sköter sig vid hundmöten utan kan bete sig riktigt illa då och då, men vi försöker ju iaf att lösa det. Vi tillåter inte att hundarna springer längs staketet och skäller på förbipasserande saker, typ bilar/cyklande personer/promenerade personer. Men nu i helgen så behövde vi definitivt inte skämmas för hur våra hundar uppförde sig, för rackarns så illa en del av de hundar vi såg i helgen uppförde sig! Sprang längs staketet och var riktigt förbannade! alternativt satt i hundgård och gafflade så hela kvarteret hörde....Drog i kopplen och for ut när vi gick förbi, jättetråkigt! En kväll vaknade jag av ett det gick en hund och skällde på gatan, den skällde konstant heeeela gatan upp, utan att ägaren sa att knyst till den?? Sen har jag full förståelse för att hela samhället är fullt av hundskit, för papperskorgar är det då ont om!! Jag menar, jag har inte lust att bära runt på en påse en hel promenad för att tunnan råkar ligga på andra sidan kvarteret! Så illa är det faktiskt....

Nåja, nog gnällt om det! 

Nu ska jag ägna en stund åt min uppsats, sen blir det pistolkurs till kvällen, bara teori tyvärr...men vi får väl fylla luften med bly nån annan gång *hehe*

på återseende!! 

ps. nu blir de lite tjatigt, men en kommentar eller två vore najs ;) ds.  


Kommentarer
Postat av: Josse

Tack själva för en super trevlig helg!! Kram

2011-04-26 @ 16:08:50
Postat av: Camilla , Nixx & Pip



Så som ni packar och kör grejer kommer det inte finnas mycket kvar när vi ska hjälpa till.

Då är det inte bara i Rättvik som det är dåligt med soptunnor.



2011-04-26 @ 23:11:07
Postat av: mamma Bitta

TACK för en härlig helg, synd bara att tiden går så fort. Kanonfina bilder!!

2011-04-27 @ 11:27:23
Postat av: Anna & Lovis

Älskar att titta på dina fina bilder!

har inte "hunnit" ut i spårskogen än, trots att vi med har barmark o vår..

Kram

2011-04-29 @ 10:24:47
Postat av: Anna-Karin Evbjer

Åh, vilka fina bilder Carolin, vilket duktig fotograf du är, det visste jag inte!

2011-05-02 @ 13:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0