Rubrikelände.....

Ja, inlägg utan rubrik får inte publiceras....så då lär det väl finnas nån rubrik! Kom inte på nån vettig....

Men här i Fromhem fylls dagarna med hundträning, matlagande och pluggande, i nämnd ordning! Herregud vad det är inspirerande att ha en liten valp hemma! Dizni får ju sin beskärda del även hon, för varför lägga ett spår när man lika gärna kan lägga två?!??? Å varför miljöträna en hund när man kan gå två vändor?

I går var det hårda spår för fröken, konstigt nog så går hon bättre på hårt underlag än i skogen.....! Det ställer ju lite större krav på koncentration på hårt, undra om det är därför?! Iaf så började spåret precis utanför grinden och fortsatte vidare ut på gräset, över personalparkeringen, in i förrådet och ut på baksidan, över massa skrot och sedan lite vinklar och vidare ut över mer asfalt, över till gräs igen och vidare ut på en gångbana, in på cementplattor, över en gångväg och in på lite mer gräs! Upp på en trapp, över en soffa, upp i en plantering (förlåt Lotta!) och sen hem igen! Liggtid typ 2 timmar....Detta löste hon galant! Lilla fröken jobbade så fint! 

I skogen är det mer ben än hjärna....Var ute på regementet i fredags och där var det 800 m liggtid 1,30 och där var det fullt ös medvetslös...finfint upptag men sen var det mer ben än hjärna....löste spåret ändå men alla apporter, vinklar och vägövergång, så det kanske är dax att göra lite svårare, mer vinklar och gömda apporter!

Spajken då?! Jo,  han var ju såklart med på regementet och fick lite spår även han, jag lärde mig att det är en dålig idé att lägga spår i högt blåbärsris då lilleman fick hoppa likt en gasell för att över huvudtaget komma framåt....! Korkad matte! Iaf så löste han dessa små spårövningar på ett jättebra sätt!

Jag lät han se att jag kastade ut en leksak, sedan fick han sitta i bilen medans jag gick från sidan in till leksaken, trampade runt lite och fortsatte sedan spåret i ca 15 meter där jag lade bollen och gick tillbaka till bilen och fikade! 40 minuter senare tog jag Spajk med mig på en liten "promenad" fram till rutan varpå Spajk upptäckte att det faktiskt hände nått i marken?!? Hans lilla nos fullkomligt vibrerade när han snosade runt i rutan och tillslut skuttade iväg i spåret! Duktig kille! Mitt i spåret blev det massa skjutande....tror ni han brydde sig?? Inte ett dugg! Skööönt!

Vi gjorde några fler "rutor" med godis i, det är så häftigt att se när han upptäckter rutan och godiset, man verkligen hör hur nosen börjar jobba! Tror polletten trillaat ner nu och att han börjar förknippa spårdoft med godis/belöning!

Vi har gjort rutor här hemma också, både med godis och med leksaker, fungerar kanonbra! Känns onekligen lovande inför framtiden!

Annars är det lek och lek och lek som gäller, vi leker boll-lekar och kampar här hemma! Han har verkligen växt i sin kamp, han morrar och drar emot som tusan! Då vi inte tänkt oss någon skyddskarriär får han gärna morra och leva runt när vi leker! Så länge det är vi som startar och stoppar och han svarar bra på det gör det inget om lekarna blir lite vilda :) Vi är ju vana vid rottislek.....;)

Mer miljöer har vi såklar tränat, bl.a. på djursjukhuset, inga problem, rakt in genom dörren! Sen vidare hem till en hundkompis som var sugen på valpgos :) Liiiite fundersam att kliva in där, det luktade ju hund....Men det släppte efter en stund och han lekte finfint.

Vidare upp till regementet och in i div förråd, utan problem! Det small som sagt en hel del i skogen när vi var ute och spårade, på lite lagon håll, sådär så han iaf lyfte på huvudet, kollade läget men upptäckte att det inte var farligt och fortsatte spåra! Det har smällt lite här hemma också som han inte reagerat ett dugg på.

Vi har träffat en del folk också, han tar för sig mer och mer och den lilla reservation vi hittills sett försvinner mer och mer! Vaccinationen gick ju utan problem, det var en jätterbra sköterska som passade på att känna igenom han, kollade tänder och öron osv. inga problem! Fler hundvana människor har träffat han och han har låtit sig hanteras av alla!

Idag hade jag o Dizni "tjejdag" på Mora bk där vi kollade på lydnadstävlingar, Nicklas fick vara hemma med Spajk! Det är nog skönt för Dizni att få vara själv ibland, lika skönt som det är henne att vara ensam, lika nyttig för Spajk är det att få vara själv!! Det går lite vilt till ibland.....! I går morse fick Spajk fnatt i sängen och lyckades välta ner en nästan full vattenflaska, såklart utan kork :( Så i ställer för att ligga o mysa i sängen blev det rätt tidig uppstigning....! 

jaja, nu väntar en ny vecka med nya utmaningar :) 

på återseende!!  


Kommentarer
Postat av: Halvsyster Ebba

dum fråga måhända men jag blir nyfiken på vad du menar med "rutan", kan du utveckla hur du menar/gör?

2010-09-14 @ 21:59:05
Postat av: Halvsyster Ebba

dum fråga måhända men jag blir nyfiken på vad du menar med "rutan", kan du utveckla hur du menar/gör?

2010-09-14 @ 21:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0