Händelserika dagar!!

Ja, det kan man verkligen säga att vi haft!

Torsdag till söndag var det SÖF, särskild övning förband, det var mycket bly i luften och skratten ekade mellan träden! Jag tänker inte orda så mycket om övningen, men jag konstaterar att den "gröna" verksamheten är rackarn´s rolig!! Dizni skötte sig i vanlig ordning exemplariskt särskilt med tanke på omständigheterna....

Något annat som vi fick veta under helgen var något betydligt tråkigare..... Det blir inga valpar efter Dizni, jättetråkigt! Jag lider med de hoppfulla valpköparna som nu får vänta till Anna tar nästa kull.

Under övningen fick vi en del "hemläxa" från våra hundtjänstbefäl i funktionslydnad, så nu har vi lite att jobba på! Vi testade lite nya grejer med hundarna, bl.a. var vi med när gruppen framröck och blev beskjutna! Dizni laddade igång som tusan, så vi ska öva på att ta det lugnt när det springer människor runt omkring oss som dessutom skjuter och tomhylsorna far igenom luften! Inte helt lätt att åstadkomma det på hemmaplan, men vi får göra så gott vi kan!

Men så har det ju varit Stora-Spajk-Hämtar-Dagen!! I måndags var det dax :)

Just nu far det runt ett litet brunt yrväder i köket släpandes på min fleece-tröja....lillkillen :)

I buren på väg hem!


Han sov lugnt större delen av vägen, så det gick kanonbra, han fann sig väl tillrätta i buren.

Vi kom hem när klockan var ungefär 22, så det blev lite sent för han att bekanta sig med sitt nya hem, men han stövlade rakt in och gick från rum till rum.....

Första rasten på hemvägen


Vi stannade som sagt ett par gånger, bl.a. lät vi Dizni bekanta sig med honom på neutral mark! Dizni var väl "sådär" nöjd.......Men nu när det gått några dagar har hon iaf accepterat att han bor här...men jag skulle väl inte säga att dom är kompisar, men det går åt rätt håll :)

Dizni är iaf jättesnäll mot honom och visar med all önskvärd tydlighet när han är för närgången! Hon verkar ha läst alla böcker om hundars kropps-språk, för det går inte att ta miste på vad hon vill!

Hon tar sin tillflykt upp i fotöljen, för där kommer han ännu inte upp :D


ja, som sagt, så direkt överförtjust är hon inte.....



Han är ju sällan stilla, så bilderna blir lite suddiga.....

Han leker ofta och gärna! Han visar hittills iaf en jättefin samarbetsvilja, kommer tillbaka med leksaker som kastats och vill gärna kampa och tillkämpa sig föremål :) Me Like :D

Första gången Spajk leker med pip-leksaker.....
 




Idag har vi miljötränat i Mora, bilverkstad, bilhall, MC Donalds, Djuraffär och allmänt stim o stoj, inga betänksamheter alls! Förutom när han skulle åka ryggsäck....det är ju en bit att gå och vi ville inte att han skulle gå så långt så vi tänkte vara lite schyssta och låta honom mysa i en ryggsäck med sin filt, jomen tjena!
Protest-Pelle blev det nya smeknamnet......

Vi köpte en biabed åt Spajk, hade inte tänkt det förrän han blivit lite större, men han kröp snabbt som tusan upp i Dizni´s bädd när han kom hem, vilket han snabbt lärde sig att inte göra om! Så då fick han en egen som han snabbt kröp upp i och somnade när vi kom hem.

En lite mindre matskål inhandlades också, i den vi hade fick han stå med tassarna i maten för att få i sig allt...och då blir det väldigt kladdigt i köket;)

Annars har vi ägnat oss mycket åt att leka, han köper det mesta vi presenterar, ny favvo är som sagt dom små pipande kuberna, tar vi fram större leksaker laddar han järnet och morrar som en tok! Han kampar bättre och bättre, han tillkämpar så han far baklänges när vi släpper, så det bådar ju gott! Å att det finns jaktlust behöver vi inte fundera på.....Jaktlust i kombination med hans samarbetsvilja verkar ju otroligt lovande!

Det är en jäkla skillnad mot fröken, hon gick ju banne mig åt ett annat håll än vi när hon var valp, Spajk vill ju vara med och följer jättefint! Vi utnyttjade lite konkurrens idag, först hade vi inkallningsövningar med Spajk och sen fick Dizni komma ut och köra lite, funkade kanon! 

Nätterna har hittills gått bra, första natten sov han 24-06 och i natt sov han 23-03 och sen efter en kissvända 03-06.30! Får väl anses som mycket väl godkänt!

Hittills har vi klarat oss från olyckor inne....men bara för jag skrivit det så kommer det väl bli det i morgon?!

I morse när han vaknade tog jag täcke och kudde och lade mig på golvet med han, vi låg under täcket och myste innan vi somnade en stund till! Mysigt värre!

Det känns som han bott här i evigheter, men det är ju faktiskt bara två dagar, måndagen räknas ju nästan inte, men han gör sig väl hemmastadd! Hittills inget söndertuggat, men vi har hittat lite skor på konstiga ställen ;)

Lite si och så med maten, men Dizni äter inte heller, så dom kör väl nån matvägranskampanj i hopp om att få något bättre!

Skolan har ju börjat också, så mellan allt valpbus och hundtränande ska det betas av x antal sidor litteratur....men det är himla intressant så det går bra!

Ja, nu väntar en kvällsrunda med fröken innan det är dax att krypa ner och det återstår väl att se hur mycket sömn det blir inatt!

På återseende!


Kommentarer
Postat av: Camilla o Lennart

Vad härlig han verkar, ska nog ta och bekanta mej lite med rasen tror jag ;) du får vara försökskanin, så ska jag förhöra dej sen, fast här blir de nog ingen valp på väldigt länge, de kommer att ta låååång tid att glömma den här valptiden;)

2010-09-01 @ 23:34:46
Postat av: Kristin

Gud vilken liten sköning ni verkar ha fått tag på :)

Hoppas allting går bra, och att ni slipper olyckor, ääven imorgon ;)



Ha det bra!



Kram Kristin

2010-09-02 @ 02:02:37
URL: http://krillansblogg.blogspot.com
Postat av: Camilla & Nixx

Men vad söt han är. Man blir ju lite sugen på en valp, men det får bli sen.

2010-09-02 @ 09:23:19
Postat av: Jenny och iina

Ja han är verkligen fin :) Lycka till så kanske vi ses på söndag....

2010-09-02 @ 09:24:24
Postat av: Maria Hurtig Sparr

Tjohoo vilken cooling! Kanske blir en Alf här sen också... ;))

2010-09-02 @ 17:27:57
Postat av: Lena och Anja

Hur söt som helst. Lycka till!

2010-09-03 @ 21:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0