Rätt duktigt va???

Nu har jag varit duktig och bloggat ofta :)

Här är det fortfarande en katastrofal brist på snö :( Bara några ynka cm....däremot visar termometern typ minus 20 varje dag! Det stör iof varken mig eller hundarna, det är bara att klä på sig lite mer :)

I tisdags var det valpkurs...i kallaste laget för hundarna, när jag tränar själv ute så kör vi högt tempo och en kort stund, men på valpkurs är det ju lite mer stillastående, så jag ringde instruktörerna och kollade om vi skulle köra, och jo, det skulle vi! Vi klädde på oss för att vara ute nån timme i mörker och 20 minusgrader...men tji fick vi, för vi skulle träna INNE i klubbstugan?! Den är inte sådär jättestor, så vi flyttade undan alla bord och bildade en cirkel, avståndet mellan ekipagen var väl typ 40 cm.... Svårt för förare och svårt för hundarna!

Vi körde koncentrationsövning och sitt/ligg stanna kvar, Spajken skötte sig heeeeelt kanon! Inga problem att fokusera på mig, trots all störning, han låg tryggt på platsen och koncentrerade sig jättefint, han gjorde också jättefina ingångar som vi tränade lite på! Men gissa om han var lite trött när vi kom hem? Det tog på krafterna att "sålla bort" allt oviktigt och bara ha koll på matte!! 

Fördelen med att gå valpkurs nu på vintern är att alla har sina hundar med i stugan, vilket ger jättebra träning i att ta det lugnt när det inte händer något, Spajk lade sig helt sonika under bordet, fint utsträckt på ena sidan! Långt ifrån alla som "kopplar ner" så..... Det är annars en kurs med engagerade och målmedvetna hundägare, vilket gör att vi går rätt fort fram, men nu har vi fått lite ledigt fram till januari då det är bokat i körhuset, det funkar liksom inte att vara ute och ha kurs nu. Vilken bonus att få vara i körhuset, gillas jättemycket!!!!

Idag har jag varit på en spännande upplevelse, kursen i utomhuspedagogik hade en tematräff som hette "stadstok"! Samling i Falu centrum kl.9, varmt klädda för att vara ute hela förmiddagen, vilket var lättare sagt än gjort då termometern visade typ 20 grader kallt.....Att klä sig för att vara ute och röra på sig är ju enkelt, men att klä sig för att stå stilla är fasen toksvårt!!  

Vi tittade på staden med "nya ögon" och fick många tips och trix om hur man kan jobba med olika ämnen i stadsmiljö, man behöver inte ut i skogen för att vara ute och lära sig saker. En nyttig dag, om än lite kall.....

Många goda skratt och en grupp proppfylld med erfarenhet och kunskap!

Nu till helgen vankas det lydnadstävling och tjänstehundsupptakt, en helg i hundens tecken!

På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0