Frida-dag och Åsen-visit!

Förra inlägget avslutades ju med att jag berättade att jag skulle på auktion.....och ja, jag var på auktion, men nej, jag köpte inte ett dugg! Sängen var för smal och jag hittade heller inget annat som gjorde att jag ville stå där x antal timmar för att se om det dök upp något spännande....så jag åkte till Mora istället och storhandlade! Städgrejer till Åsen och lite blandat smått o gott!

Jag tillbringade hela lördagen att bara göra ingenting!!! Rätt skönt faktiskt...sitta med datorn i knät framför tv´n och bara slöa...rätt ovant men nyttigt!

Söndagen var jag o lilla fröken anmälda till kurs för Frida, som vanligt var det givande att träffa henne, hon kan verkligen möta varje hund och förare och lägga upp en vettig övning så det blir givande. Dagen hade ekipage på alla nivåer, både elit-ekipage och hundar som behöver lite uppstyrning i vardagen. 

Jag valde att titta på apporteringen i första hand, att apportera tycker Dizni är "sådär" kul....Frida sa att vi gjort allt rätt, det är bara Dizni som fått för sig att det är tråkigt att apportera, vi körde några gånger och jag fick lite tips bl.a. att inte göra så stor grej av det utan att helt enkelt bara kasta iväg och låta henne springa och hämta den. Ordet apport i Dizni´s öron ska vara "springa-snabbt-och-hämta-apporten-och-snabbt-springa-tillbaka-till-matte" 


Vi började med att springa utan apport....för att öka lite stressnivå på Dizni...


Dizni o jag sprang tillsammans för att öka stressen....



Å till sist sprang Dizni så fint och hämtade apporten!


Å sen blev det jooooooobbigt att tänka....Hon var mycket fundersam och undrade varför det plötsligt "bara" var att hämta apporten utan massa extra-grejer....

Vi körde kryp också, och det är såklart en bit kvar innan vi är klara men vi har iaf kommit en bit på väg!

Jag stannade en stund och tränade så det blev en lång dag, så på kvällen kröp Nicklas och Dizni upp i soffan och somnade....


Måndagen började med föreläsning och fortsatte sedan ut till Åsen!

Det känns så gott att komma ut dit, undra om det beror på att det faktiskt är vårt?! Allt vi gör gör vi för vår egen skull och alla misstag får vi stå för själva, och omvänt att alla timmar vi lägger ner har vi nytta av själva framöver.

Nicklas eldade, och som vanligt när Nicklas eldar rök det som f-n....;)


Jag försökte putsa fönster, men det var lite kallt att stå ute i minusgrader och putsa fönster, så jag övergick raskt till att riva kök :)


Såhär såg det ut förrut......Inte så snyggt.....


Jag fick lite hjälp att ta ner skåpen, jag var inte så brutal som krävdes för att få ner överskåpen som satt uppspikade med låååånga spikar!


Bakom skåpen hittade vi träväggen som alltså är genomgående och alltså helt logiskt baksidan på den trävägg som syns i stora rummet....

Nu återstår att se hur vi ska göra för att kunna se väggen när köket sitter på plats...jag vill ju ogärna smälla upp gips som döljer väggen, skåpen måste ju sitta på väggen, men mellan skåpen och bänken funderar jag på om man skulle sätta glas-skiva istället för kakel så träväggen fortfarande syns?! Vi funderar och tips mottages tacksamt!


Dizni övervakade noga mitt arbete....Hon surade rejält över att det stod massa saker i "hennes" soffa....


Dizni: Men vaddå matte, mattorna låg ju ivägen när jag skulle ha ett Dizni-race inne....fölåt....

mmm, mattorna är jättesnygga, när dom väl får ligga på plats!


Interiör-bild från hallen :)

Idag har jag o Camilla varit i Falun och tränat, det gick jättebra! Känns skönt att ha fått ett bra genrep inför tävlingen!

Nu laddar vi för utställningen på söndag....37 rottisar sammanlagt, jag o Dizni ska in som nr 26, alltså 11 hundar efter oss, (varav en är en kompis till oss) Jag har för mig att öppen-och champion-klassen går EFTER bruksklass, så då är det förhoppningsvis inte så många i bruksklass, färre hundar=större chans att vi vinner :D

Jag kanske återkommer under veckan, annars blir det rapport på söndag!

Tjingeling!!! 


Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag lovar att hålla tummen!!!!

2010-04-21 @ 16:00:31
URL: http://www.tjw.se
Postat av: Josse

Måste ni ha överskåp då?? Kan ni inte bara köra under skåp eller ha öppna hyllor...



bara en tanke

2010-04-21 @ 22:53:09
Postat av: Carolin

Hej syster!



Jo, vi måste nog ha överskåp också annars får vi inte plats, det finns bara plats för typ 1 diskbänksskåp och två skåp till, varav det ena ska rymma kylen....Så det blir bara ett skåp kvar, plus ett på andra väggen,men jag ska fundera över nån vettig lösning. Jag hade också gärna haft öppna hyllor, men iom att vi har vedspis och dessutom ingen fläkt ovanför gasolspisen så blir det ruskigt äckligt i öppna hyllor....så enligt Nicklas så är det otänkbart med öppna hyllor :(



Vi ska åka till IKEA i helgen och kolla om dom har något revultionerande :)

2010-04-22 @ 11:35:56
Postat av: Lina

Men du, sånna "tavlor" som du och jag gör, sånna kan man inte hänga på väggen vettu.. ;) Dom tavlorna kan man bara ringa och berätta om i smyg till nån som är lika knasig själv och skulle kunna göra samma tok.. ;)

Nä, det är väl inte min stil heller, men en väldigt färgglad tavla är precis vad jag behöver på mitt annars väldigt sterila kontor (vita väggar, vita gardiner...). Så det blir säkert fint. :)



KRAM!!

2010-04-23 @ 07:52:31
URL: http://www.linaleverlivet.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0