IKEA t.o.r.

Vi överlevde!!! Ett köksinköp på IKEA! Utan att ens höja rösten åt varandra...Inte illa!! Vi har en förmåga att när blodsockret sjunker bli hyffsat sura, gärna på varandra! Men efter 10 år tillsammans så är vi nu rätt medvetna om det och kan behärska oss lite grann :)  

Dagen började med att vi blev lite sena, vilket inte gjorde ett dugg för vi hade ingen egentlig tid att passa...men ytterligare tid spenderades på macken där vi fick en kärra som bara hade ett baklyse :( Efter lite kontaktspejssprejande och lite glödlampskontrollerande gav vi oss så iväg! Laglig körning heeela vägen tog låååång tid, men miljön är förhoppningsvis tacksam!

In på IKEA och upp till köksavdelningen, vi var ju rätt eniga och väl på plats var det inte mycket att tveka på, så vi tog hjälp av en mycket trevlig expedit som hjälpte oss att dra ut listor och monteringsanvisningar och en hel hög med papper. I "Carro-land" där för övrigt molen är rosa och gjorda av sockervadd, lämnar man lappen i kassan och åker till varuutlämningen för att hämta sitt kök, men icke sa nicke!

Såhär såg det ut första gången vi gick till kassan.......





Observera att det inte kom någon och kökade bakom oss?!?!?!? Konstigt.......


Att vi dessutom skulle handla på rekvisition gjorde ju det hela rätt mycket krångligare! Men med en hjälpsam kassörska så gick det kanonbra! Så ut till bilen med första lasset, vilket var lite drygt hälften av hela listan.....vi skulle bara hämta 4 saker på varuutlämningen, diskbänken, en?!? låda och 2 bänkskivor, resten skulle vi plocka själva.....Är det så  man som företag gör för att frita sig från felplockningsansvar?!?

Andra vändan blev inte fullt lika dryg......


Jag gjorde en snabb räkning i bilen på väg hem och fick det till att köket vägde 660 kilo! Plus 25 kilo hundmat, + lite småplock! Så nog har vi styrketränat nog :)

Om ni undrar hur handleden mådde efter lilla lyftandet så kan jag meddela att den nog hade en av sina sämre dagar :( Idag är det maxdos smärtstillande och handledsskydd och lugna aktiviteter som gäller!

Nåja, väl hemma så skulle ju dessa 660 kilo bäras in också...i "Carroland" där ju molnen är rosa och gjorda av sockervadd, så skulle allla paket det rymmas i korridoren......Tror ni på det???

Vårt annars rätt luftigt möblerade vardagsrum.........




Men förhoppningsvis kommer hantverkarna i morgon och börjar riva ut det gamla, på torsdag kommer mattläggaren och på måndag börjar dom sätta in det nya!!! Helgen tillbringar vi ju i Västerås, så vi behöver inte tillbringa helgen i detta kaos. Det är ju minst sagt lite tidsödande att ha diskmaskinen i köket och allt porslin i matsalen, det tar en mindre eeeevighet att plocka ur diskmaskinen, att sedan ha kaffebruggaren och mikron på golvet gör ju iaf att man får lite gymnastiska övningar varje gång man ska mikra något! SKämt åsido, jag är redan less på det, och det har bara gått två dagar...blääääää! Dizni är minst sagt konfunderad över vad som försigår i huset, kan tänka mig att hon mer än gärna hjälper hantverkarna med både det ena och andra när dom väl kommer :)

Nej, nu ska jag gå ner och hämta mer kaffe, ta en vända till tvättstugan innan jag sedan fortsätter skrivandet av mitt livs första b-uppsats :) Ska bli lite spännande faktiskt!

På åtetseende!!!


Kommentarer
Postat av: Linnea

roligt att få lite nytt kök.

lycka till med B-uppsatsen, jag skriver också b-uppsats denna termin. kram!

2009-12-08 @ 16:48:27
URL: http://missb.bloggplatsen.se
Postat av: Jessica

Givetvis tittar jag till dig lite då och då :-) Vi har också planer på ett nytt kök men väntar tills efter jul.. du skriver ingenstans vad för kök du har köpt.. vi funderar på abstrakt grå. Att träna hund är ett måste om jag vill ha möbler och hus kvar.. ut tråkade vovvar kan ställa till med en hel del.. I helgen åker jag till Stockholm och står i rasmontern för Rottis igen, det ska bli skoj! Hoppas vi ses !! Kramis och lycka till med köket

2009-12-10 @ 13:25:03
URL: http://www.tjw.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0